Η τιμή της μοτό το 19 ήταν γύρω στα 5500
Η τιμή σήμερα είναι 6700.
Άρα αν υποθέσουμε ότι το ανταλλακτικό του μοντέλου του 19 κανει 870 ευρώ σήμερα,αντιστοιχεί με τιμές του 19 στο 1/6,30 της αξιας της μοτο,και με σημερινες τιμες στο 1/7,7 της αξιας της μηχανης αντιστοιχως.Δεν αναφερομαι στην αξία της μηχανης,αλλά στην αξία του ανταλλακτικου,που το θεωρώ ακριβο.
Βέβαια η κάθε εταιρία έχει την πολιτική της στο θέμα της κοστολογησης των ανταλλακτικων,οπότε αυτή έχει τον πρώτο λόγο.
Η απάντηση σου δεν εχει καμία σχέση με αυτό που λές και λέμε. Τι σχέση εχει τοένα με το άλλο??
Και τα 870 ευρώ είναι 300χιλ δραχμές που με βαση την μεση τιμή μοτοσυκλέτας το 1989 θα αγόραζες μία ολόκληρη....
Και να πω και άλλο ένα. Πήγαινε σε παλιατζίδικο να πάρεις μεταχειρό ανταλλακτικό για κανά Ασκόνα ξέρω γώ ή Φορντ ΜΚ2. Θα κάνει ο γρύλλος τής πίσω πόρτας όσο έκανε το αμάξι να το αγοράσεις...
Σωστό, αλλά παντέλως άσχετο!
Η μηχανή μου είναι σαν το ρολόι μου.....Always Angry...
Νομίζω ότι ήμουν ,σαφής,απλός και κατανοητός.Η επισήμανση μου ,ήταν για την τιμή του ανταλλακτικού,εν σχέσει με την συνολική αξία της μοτό.Την θεωρώ ακριβή,αυτή την τιμή.
Βλεπω λοιπόν ότι για μια R1300 gs της bmw ,,που είναι κατασκευασμένη στην Γερμανία,και η τιμή της στην Ελλάδα κυμαίνεται από 23000 έως και πάνω από 30000 η αντίστοιχη τιμή για το αντίστοιχο ανταλλακτικό είναι από 1450-1950 ευρώ.
Μια καλύτερη λοιπόν σχέση τιμής ανταλλακτικού / συνολική αξία της μοτό.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή την φορά
Στην δικιά μου που η τιμή της είναι σήμερα 5900 το αντίστοιχο αντ/κο κάνει γύρω στα 250 ευρώ.
Μια λογική τιμή σε σχέση με την συνολική αξία της μοτό.1/20.
Γι'αυτο σας λέω, κινα και γιαπωνία, τίποτα άλλο!
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Καλα...μη το παρακανουμε τωρα...!
Η καθε εταιρεια αναλογα με την ποιοτητα του ανταλλακτικου που εχει προς διαθεση καθοριζει την τιμη...δεν μπορουμε εμεις να απαιτουμε τιμες 1/20 κλπ...
Η αληθεια ειναι οτι εταιρειες οπως η bmw και η honda τελευταια το εχουν παρακανει με τις τιμες τους...ολα εχουν παρει αυξηση υπερβολικη, αλλά τι να κανεις; Ειδικα στα απλα αναλωσιμα παιρνεις aftermarket και ησυχαζεις...
προσέχουμε για να έχουμε!...
Κινα μονο...να κοροιδευουμε τους αλλους που πιαστηκαν μ@λακες.![]()
Ride(s) the wind of change...