NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δε ξέρω πόσο εμπορική έγινε η 195/55/16 ή πόσο εμπορική θα γίνει αλλά είναι ακριβή ακόμα.
Σε όλες τις αναζητήσεις που έχω κάνει οι τιμές είναι από 15 έως 25€ πάνω
Τιμες για 195/55/16 Good year
τιμες για 206.55.16 = Όσο αγοράζεις τα Γιοκογλύστρα αγοράζεις ένα από τα πιο καλά λάστιχα της αγοράς.
Μισελεν 195/55/16
Μισελεν 205/55/16
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Ένας φίλος λέει "για αυτοκίνητο μόνο Michelin, για μοτοσικλέτα ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Michelin"
Θα καταθέσω my 2 cents, θα μιλήσω μόνο για αυτοκίνητο -μιας και το νήμα αφορά ελαστικά για αυτοκίνητο. Tα χειρότερα λάστιχα που έβαλα ποτέ ήταν Bridgestone, στο αυτοκίνητο που έχω τα τελευταία χρόνια έχω βάλει Michelin Primacy 4, απίστευτο ελαστικό από κάθε άποψη, νόμιζα ότι μπήκα σε άλλο αυτοκίνητο...κράτημα, απόδοση, φθορά, ποιότητα κύλισης, επίπεδο θορύβου, έχει ταιριάξει απόλυτα στο στυλ οδήγησής μου, όταν έρθει η ώρα να τα αλλάξω, πάλι τα ίδια θα βάλω.
ΑΝ τα βρεις..
Έβγαλαν και τα Primacy 4+ που νομίζω δεν είναι κάτι ιδιαίτερο-μη σου πω είναι λίγο χειρότερα- και πρόσφατα τα Primacy 5 που έχουν πολύ καλά reviews αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει...
...όσο για το "όχι Michelin στη μηχανή" θα διαφωνήσω. Και Dunlop έχω βάλει,και Bridgestone και Michelin και Pirelli. Όλα ήταν μια χαρά με κορυφαία εμπιστοσύνη στα Nichelin / Dunlop...Τα Pirelli-που πολλοί τα εκτιμούν,εμένα δεν... ούτε στο αμάξι ούτε στη μηχανή ξανά...
Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 18/10/2025 στις 17:51.
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
πληροφοριακα να σε ενημερωσω πως την περιοδο 2009-2010 που διαχειριζομουνα το υποκαταστημα
της εταιρειας που δουλευα, μεσα στα στρατιωτικα πρατηρια, πουλαγα 205/55-16 καπου στα +/- 450 ευρω.
μετα πηραν τη κατιουσα και μεχρι μια 5ετια πριν ειχαν γυρω στα 300-330. τα 350-400που παιζουν τωρα
δε τα λες ακριβα σε σχεση με 15 χρονια πριν..
(τα λες ομως σε σχεση με 5 πριν)
Εγω πάλι το καλυτερο ελαστικο που έχω βάλει ηταν Bridgestone.
Θα το ξαναεβαζα αλλα ειχε σταματησει η διαθεση τους στην ευρωπαικη αγορά.
Άρα;
Πολύ σωστά ειπωθηκε (απο το Μικε νομιζω) δεν αρκεί η αναφορά στη μαρκα, πρεπει να αναφέρεται και το μοντέλο (ιδανικα και οι διαστασεις). Αποκλείεται να φορουσαμε το ιδιο μοντέλο Bridgestone και αποκλειεται να είχαμε τις ιδιες απαιτησεις και να καναμε την ιδια χρήση. Για τις απαιτησεις που ειχα και τη χρηση που έκανα το potenza ήταν ονειρικο. Για εμενα προσωπικα και σε οικογενειακη διασταση μαλιστα, 195/55/15.
Primacy φοράω τωρα (πρωτης τοποθετησης) τα οποια πλέον μετα από 5 χρονια και 25000χλμ μου δινουν την αισθηση οτι δεν κρατάνε τόσο πια, το αποδιδω βεβαια στην ακινησια και περιστασιακη χρήση (αν και δεν ειναι εκτεθειμενα στις καιρικες συνθηκες). Σε ένα μινι-roadtrip στη βορεια Ελλάδα την άνοιξη φάνηκαν να επανερχονται, αφου "τρίφτηκαν" στο δρόμο.
Παρολα αυτα πλησιαζει η ωρα της αντικαταστασης τους και θα τα ξαναεβαζα γιατι δεν εχω να τα προσαψω κατι, αν δεν ειχαν όμως 160-170 ευρω το κομμάτι (παμε δηλ 600+ ευρω στο συνολο). Άλλωστε δεν θελω κάτι ακραιο.