moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Αυτό που έγραψε ο Νίκος, Δημήτρη!
Με οδοντωτά γρανάζια που αρχικά είχαν κωνικές και τελευταίως επίπεδες επιφάνειες αυλακώσεως - flat / conical burrs.
Καλό είναι που καταλαβαίνεις τη διαφορά Γιάννη αλλά αν πίνεις περιστασιακά εσπρέσο θα είσαι μια χαρά με τον Silvercrest πιστεύω.
Προφανώς δεν το λέω συγκαταβατικά έτσι, απλώς ο απολύτως τέλειος εξοπλισμός κοστίζει μια περιουσία και η ουσία όταν "την ψάχνεις" με τον καφέ είναι αλλού![]()
πάρε ένα χειροκίνητο μύλο για εσπρέσο 80€ και μια picopresso 130€ περίπου και ανέβα επίπεδο στον καφέ...αν θες έχει και παρακάτω!
Το έχω πεί και θα το ξανα πώ.
Το σημαντικότερο στον espresso, είναι ο μύλος και όχι η μηχανή.
Προφανώς παίζει και η μηχανή το ρόλο της, αλλα αν όχι το 80%, τότε το 70% το φέρνει ο μύλος.
Όσο πιο ομοιόμορφοι είναι οι κόκκοι μεταξύ τους και όσο ποιο σταθερό είναι το κόψιμο απο puck σε puck, αλλα και κατα τη διάρκεια του ίδιου του κοψίματος, τόσο καλύτερος θα είναι και ο καφές.
Αφού μάθεις στη μηχανή σου, πώς να μην έχεις channeling, για να μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις και να βελτιώσεις το αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις σταθερό κόψιμο.
Ναι, δεν λέω αυτό..
Εννοώ οτι το "δε βαριεσαι, την ίδια δουλειά κάνει " δεν μπορεί νσ ισχύει.
Το πρόβλημα ρε φιλε εινσι, οτι οι φτηνοι μύλοι, κόβουν οτι ναναι...
Ρυθμίζεις το πάχος και εξακολουθεί να ειναι οτι ναναι...
Το αποτέλεσμα ειναι οτι βγάζεις καφέ και δεν βλέπεις διαφορα μεταξύ των ρυθμίσεων... άρα γιατί να το κάνεις αυτό στη ζωή σου? Για να λες εχω μύλο?
Καλύτερα pods αν δεν μπορείς να πάρεις έναν αξιοπρεπή μύλο.
Εναλλακτικά, back pressure puck και παραγγελια κομμένο καφέ απο τάφ.