Σελίδα 47 από 47 ΠρώτοΠρώτο ... 37424344454647
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 697 από 697

Θέμα: Εσπρέσο και συμπάθεια...

  1. #691
    Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Εγγραφή
    27/03/2008
    Μηνύματα
    12.208
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Έχει διαφορά. Μπορεί να μην την καταλαβαίνω γιατι είμαι άπειρος και ο καφές που δοκιμάζω προσβάσιμος από αντίστοιχους αλλά η σύνθλιψη σίγουρα θα πετυχαίνει περισσότερα έλαια από την κοπή.

    Αν υπάρχουν ή αν τα θέλουμε δεν γνωρίζω...
    Υπάρχουν και τα θέλουμε

  2. #692
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Εγγραφή
    13/06/2019
    Μηνύματα
    2.170
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Με τι αλέθεται, τότε, ο εσπρέσο; και γιατί δεν κάνουν τα μαχαίρια/λέπίδες; δώσε φώτα στον λαό!
    Αυτό που έγραψε ο Νίκος, Δημήτρη!

    Με οδοντωτά γρανάζια που αρχικά είχαν κωνικές και τελευταίως επίπεδες επιφάνειες αυλακώσεως - flat / conical burrs.


    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Έχει διαφορά. Μπορεί να μην την καταλαβαίνω γιατι είμαι άπειρος και ο καφές που δοκιμάζω προσβάσιμος από αντίστοιχους αλλά η σύνθλιψη σίγουρα θα πετυχαίνει περισσότερα έλαια από την κοπή.

    Αν υπάρχουν ή αν τα θέλουμε δεν γνωρίζω...
    Καλό είναι που καταλαβαίνεις τη διαφορά Γιάννη αλλά αν πίνεις περιστασιακά εσπρέσο θα είσαι μια χαρά με τον Silvercrest πιστεύω.

    Προφανώς δεν το λέω συγκαταβατικά έτσι, απλώς ο απολύτως τέλειος εξοπλισμός κοστίζει μια περιουσία και η ουσία όταν "την ψάχνεις" με τον καφέ είναι αλλού

  3. #693
    Νέο μέλος
    Εγγραφή
    22/09/2025
    Μηνύματα
    0
    πάρε ένα χειροκίνητο μύλο για εσπρέσο 80€ και μια picopresso 130€ περίπου και ανέβα επίπεδο στον καφέ...αν θες έχει και παρακάτω!

  4. #694
    Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εγγραφή
    28/03/2019
    Μηνύματα
    1.583
    Το έχω πεί και θα το ξανα πώ.

    Το σημαντικότερο στον espresso, είναι ο μύλος και όχι η μηχανή.
    Προφανώς παίζει και η μηχανή το ρόλο της, αλλα αν όχι το 80%, τότε το 70% το φέρνει ο μύλος.

    Όσο πιο ομοιόμορφοι είναι οι κόκκοι μεταξύ τους και όσο ποιο σταθερό είναι το κόψιμο απο puck σε puck, αλλα και κατα τη διάρκεια του ίδιου του κοψίματος, τόσο καλύτερος θα είναι και ο καφές.

    Αφού μάθεις στη μηχανή σου, πώς να μην έχεις channeling, για να μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις και να βελτιώσεις το αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις σταθερό κόψιμο.

  5. #695
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Εγγραφή
    13/06/2019
    Μηνύματα
    2.170
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Το έχω πεί και θα το ξανα πώ.

    Το σημαντικότερο στον espresso, είναι ο μύλος και όχι η μηχανή.
    Προφανώς παίζει και η μηχανή το ρόλο της, αλλα αν όχι το 80%, τότε το 70% το φέρνει ο μύλος.

    Όσο πιο ομοιόμορφοι είναι οι κόκκοι μεταξύ τους και όσο ποιο σταθερό είναι το κόψιμο απο puck σε puck, αλλα και κατα τη διάρκεια του ίδιου του κοψίματος, τόσο καλύτερος θα είναι και ο καφές.

    Αφού μάθεις στη μηχανή σου, πώς να μην έχεις channeling, για να μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις και να βελτιώσεις το αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις σταθερό κόψιμο.
    Κι εγώ τα έχω πει και για αυτό δεν τα ξαναλέω Ανδρέα, αλλά από την άλλη σκέπτομαι ότι το σπορ είναι ακριβό και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό αναλόγως απαιτήσεων.

    Όχι ότι εγώ έχω το πανάκριβο setup, αντιθέτως, έτσι;

  6. #696
    Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εγγραφή
    28/03/2019
    Μηνύματα
    1.583
    Ναι, δεν λέω αυτό..

    Εννοώ οτι το "δε βαριεσαι, την ίδια δουλειά κάνει " δεν μπορεί νσ ισχύει.

    Το πρόβλημα ρε φιλε εινσι, οτι οι φτηνοι μύλοι, κόβουν οτι ναναι...
    Ρυθμίζεις το πάχος και εξακολουθεί να ειναι οτι ναναι...
    Το αποτέλεσμα ειναι οτι βγάζεις καφέ και δεν βλέπεις διαφορα μεταξύ των ρυθμίσεων... άρα γιατί να το κάνεις αυτό στη ζωή σου? Για να λες εχω μύλο?

    Καλύτερα pods αν δεν μπορείς να πάρεις έναν αξιοπρεπή μύλο.
    Εναλλακτικά, back pressure puck και παραγγελια κομμένο καφέ απο τάφ.

  7. #697
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Εγγραφή
    13/06/2019
    Μηνύματα
    2.170
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Ναι, δεν λέω αυτό..

    Εννοώ οτι το "δε βαριεσαι, την ίδια δουλειά κάνει " δεν μπορεί νσ ισχύει.

    Το πρόβλημα ρε φιλε εινσι, οτι οι φτηνοι μύλοι, κόβουν οτι ναναι...
    Ρυθμίζεις το πάχος και εξακολουθεί να ειναι οτι ναναι...
    Το αποτέλεσμα ειναι οτι βγάζεις καφέ και δεν βλέπεις διαφορα μεταξύ των ρυθμίσεων... άρα γιατί να το κάνεις αυτό στη ζωή σου? Για να λες εχω μύλο?

    Καλύτερα pods αν δεν μπορείς να πάρεις έναν αξιοπρεπή μύλο.
    Εναλλακτικά, back pressure puck και παραγγελια κομμένο καφέ απο τάφ.
    Χίλια δίκια φίλε...

Σελίδα 47 από 47 ΠρώτοΠρώτο ... 37424344454647

Παρόμοια θέματα

  1. Τσάϊ και Συμπάθεια
    από Alchimistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2018, 00:01
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2014, 10:05
  3. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 16:41
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 12:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 09:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF