ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
Γεια σε όλους!
Οδηγώ μοτοσυκλέτα εδώ και 8 χρόνια και από το 1998 δεν έχω χάσει καμμία Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών (ΠΣΜ). Eίναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας γιατί θα ήθελα να παραθέσω κάποια σχόλια για την 23η ΠΣΜ που έγινε στο Hotel Beach Saladi στις 28-31 Μαϊου 2004.
Είμαι στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτώ ότι ήταν μακράν η χειρότερη ΠΣΜ που έχω πάει ποτέ, κάτι που συμμερίζονται και μοτοσυκλετιστές που συμμετέχουν στο θεσμό αυτόν πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα.
Καταρχήν το μέρος ήταν εντελώς "αποκομμένο από τον έξω κόσμο" χωρίς να έχεις να πιεις έναν καφέ το μεσημέρι ή ένα ποτό το βράδυ κάπου έξω από το "υποτυπώδες" καμπινγκ. Προς ενημέρωση όσων είχαν την τύχη να μην πάνε, ο χώρος της ΠΣΜ ήταν ο περιβάλλοντας χώρος ενός σχεδόν εγκατελλειμένου ξενοδοχείου. Αυτό σημαίνει ότι το έδαφος ήταν αδιαμόρφωτο, ξεραμένο και γεμάτο πέτρες, ξύλα, λακούβες και στάχτες από καμμένα χόρτα. Το νερό της πισίνας του ξενοδοχείου είχε να αλλαχτεί από την εποχή που ο Κωσταντάρας γύριζε ταινίες στο κοντινό Πόρτο Υδρα(!) με αποτέλεσμα το βράδυ τα κουνούπια να κάνουν πάρτυ.. Χρέη τουαλετών τελούσαν κάποια εγκαταλλειμένα μπανγκαλόους (με μία τουαλέτα το καθένα), τα οποία εκτός του ότι δεν τηρούσαν τους βασικούς κανόνες υγιεινής ήταν ελάχιστα σε αριθμό για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Επίσης σε σχέση με άλλες χρονιές δεν υπήρχαν τα μεγάλα ονόματα της μουσικής που είχαμε συνηθίσει σε άλλες ΠΣΜ.
Και για όλα τα παραπάνω οι διοργανωτές της ΠΣΜ, όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί, ζητούσαν στην είσοδο του "καμπινγκ" 45 ευρώ(!) για μία μηχανή και ένα άτομο και επίσης 45 ευρώ για μία μηχανή και δύο άτομα! Τιμή ακριβότερη κατά 15 ευρώ από πέρυσι δηλαδή ή αλλιώς τιμή ακριβότερη κατά 50%!
Άμεση συνέπεια ήταν η παρέα μου (6 μοτοσυκλέτες και 11 άτομα), καθώς και πολύς ακόμα κόσμος, να μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας και να επιστρέψουμε σπίτια μας με κατεστραμμένη ψυχολογία και κατεστραμμένο το τριήμερό μας...
Και για να μην σας κουράζω άλλο κλείνω και ρωτώ τους διοργανωτές της ΠΣΜ: "ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;;;"
Μάλλον όμως όλο και λιγότεροι θα είμαστε εκεί, στην 24η ΠΣΜ, για να το δούμε...
Με αγάπη προς όλους τους πραγματικούς λάτρεις της μοτοσυκλέτας,
Περικλής, Λαμία