Ορφανός: Δεν ήταν πέναλτι
27/3/2006 13:13
Ο μέσος της Καλαμαριάς, Δημήτρης Ορφάνος, μίλησε στο Sportime 89,2 και την εκπομπή «Σφήνες» με τον Άγγελο Μενδρινό.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: "Η γνώμη μου είναι ότι είναι μια εναέρια μονομαχία. Πηδάω μαζί με τον Γκούμα, είμαι εν κινήσει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ακουμπάω τα χέρια μου ή τον σπρώχνω. Με τη φόρα που έχω, ο Γκούμας εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και πέφτει κατευθείαν κάτω. Το λέω αυτό γιατί έχω αγωνιστεί και ως επιθετικός και τώρα αγωνίζομαι στο κέντρο, δεν έχω πάρει ποτέ τέτοιο πέναλτι, σε όποια κατηγορία και να έχω παίξει. Όταν έχω πηδήξει στον αέρα με κάποιον αμυντικό δεν έχω πάρει ποτέ μου πέναλτι. Για εμένα δεν είναι πέναλτι, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι έπρεπε να το δώσει.
Υπάρχει επαφή των σωμάτων μας αλλά είναι από τις περιπτώσεις που γίνονται πολλές φορές σε έναν αγώνα και αλίμονο αν δίνονταν όλες πέναλτι. Εγώ δεν πιάνω, ούτε κρατάω, ούτε δεν αφήνω κάποιον να πηδήξει. Ίσα-ίσα εκμεταλλεύεται την όποια επαφή έχουμε στον αέρα για να πέσει κάτω και να βοηθήσει τον διαιτητή να δώσει το πέναλτι. Η ομάδα μας δεν θα έπαιρνε ποτέ τέτοιο πέναλτι, αλλά ούτε σε κάποιο ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων θα δινόταν".
Gandalf