Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Τα φώτα σας... pls...

Νέο μέλος Το avatar του/της dimperd7

Re: Τα φώτα σας... pls...

Αρχικά δημιουργήθηκε από morpheus
    Μηχανή: FZ6 20 μηνών
    Χρήση : τον τελευταίο καιρό πόλη, μικρές διαδρομές

... την πάω βολτούλα κανένα μισάωρο, πέφτω σε ψιλομποτιλιάρισμα, η κίνηση κάπου ανοίγει, κ ανοίγω κ λίγο γκάζι. Σταματάω σε περίπτερο κ μόλις πάω να βάλω πάλι μπροστά, τπτ!!! Ζοριζόταν να γυρίσει η μίζα και μετά από 2-3 δευτ. έκανε ένα ήχο σαν: "κρρρρ κρρρρ" σαν να ανοιγόκλεινε γρήγορα ένα κύκλωμα. Μπαταρία OFF σκέφτηκα, τσούλημα σε κατηφόρα και ξαναπαίρνει. Το βράδυ την αφήνω με τον συναγερμό και το πρωί όλα ΟΚ παίρνει τσακμάκι.

Σκέφτηκα μήπως επειδή την έχω πάντα με τον προβολέα μήπως στην βόλτα δεν πρόλαβε να δώσει ο ανορθωτής και με το βεντιλατερ λόγω ζέστης ξελίγωσε η μπαταρία. Ή κάποια κακή επαφή ή κάποια περίεργη θέση στη μίζα την μπλόκαρε... Πάντως ρεύμα φαινόταν να έχει καλό όταν δεν έπαιρνε, έπεφτε βέβαια η τάση αλλά ο πίνακας ήταν ζωηρός και δεν έκανε fade.

Για πείτε καμιά ιδέα, τι να κοιτάξω????
    Φίλε μου, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν ένα μήνα. Μέχρι που μια μέρα δεν ξαναπήρε με τίποτα. Το πρόβλημα μου ήταν στην μίζα. Ήταν φαγωμένα τα καρβουνάκια της και έκανε βραχυκύκλωμα. Γιαυτό κάνει το "κρρρρ κρρρρ" σαν να ανοιγόκλεινε γρήγορα ένα κύκλωμα.

99% έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις...

Ο ανορθωτής του FZ6, βάσει προδιαγραφών, δίνει 14 V/310 W στις 5.000 στρ./min. Από μετρήσεις όμως φαίνεται πως το μέγιστο ρεύμα φορτισης της μπαταρίας επιτυγχάνεται από τις 2.000 στρ./min και είναι 4Α (στον σταθεροποιητή μετράμε τότε 22Α). Το κύκλωμα φόρτισης από μέτρηση δίνει max 310 W (22A X 14V) @ 2.200 στρ./min και όσο και να αυξάνονται οι στροφές, η τιμή μένει σταθερή.

Η κατανάλωση σε κανονικές συνθήκες είναι περίπου 200W (14-15Α Χ 14 V), ενώ με τον προβολέα που είχα, το βεντιλατέρ, και τα φώτα φρένων λόγω κίνησης, μάλλον τα περιθώρια στενεύουν περισσότερο. Καταλήγω στο συμπέρασμα πως με πατημένα φρένα, προβολέα κ βεντιλατέρ (συνθήκες κόκκινου φαναριου δηλ.) το ρεύμα δεν επαρκεί.

Αρχίζω και σκέφτομαι την αντικατάσταση των φλας με leds...

Ωχώχ...τα πλευρά μου Το avatar του/της bonepeeler
    Αποσύνδεσε το συναγερμό και μέτρα ξανά.

Μήπως δεν κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο;

Μη με πάρετε με τις κλωτσιές παρακαλώ.

Ακούς OldMan;
    Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.

Jurobei Chikanatsu

Οι μετρησεις είναι τσεκαρισμένες σε άλλα 2 fazer, μάλλον απο τα άλλα ξεκίνησαν κι εγώ τις επιβεβαίωσα στο δικό μου.

Πιστεύω, ανάλογα τη χρήση βέβαια, πως θα υπάρξει ένα κύμα πεσμένων μπαταριών όταν αρχίσουν να κλείνουν τα 2 χρόνια τα περισσότερα μηχανάκια, και θα έχει πέσει η χωρητικότητα της μπαταρίας.

Χάθηκε ο κόσμος βρε Yamaha να βάλεις 400άρη ανορθωτή?????

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ρε παιδιά τα Φώτα σας......
    από powerphot στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2004, 13:12
  2. Τα φώτα σας
    από frikis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 15:46
  3. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2004, 15:12