όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη (οπως ισος γραφουν καποιοι κατοικοι εξωτερικου ή αυτοι που χειριζονται περιεργα λειτουργικα συστηματα κτλπ.) αλλα απο αποψη.
τον ορεστη κανεις δεν τον ρωτησε για τιποτα... αλλοι πριν ή πολυ πριν απο αυτον πηραν αποφασεις για αυτον χωρις καν να τον ρωτησουν…
τον εβαλαν σε ενα σχολειο οπου με συνοπτικες διαδικασιες αρχισαν να προσπαθουν να του μαθουν ενα σορο πραγματα
να μαθει να μιλαει, να μαθει να γραφει, να μαθει να διαβαζει κτλπ, όπως συμβαινει με ολα τα παιδια της ηλικιας του.
αυτο ειναι το σχολικο συστημα.
μια τυποποιημενη διαδικασια εκμαθησης πραγματων.
μια τυπικη διαδικασια εισαγωγης, επεξεργασιας, ελεγχου και εξαγωγης.
ισος πολοι δεν το ξερετε αλλα το σχολειο σαν πρωταρχικο ρολο εχει πια την κοινωνικοποιηση δλδ το να οδηγησει το ατομο να ενταχθει στην κοινωνια ή καλυτερα να βρει την θεση του στην προϋπαρχουσα κοινωνικη δομη.
ο καθε μαθητης καλειτε να καταφερει να αντεπεξελθει στις απαιτησεις του προγραμματος και του συστηματος εκπαιδευσης και αναλογα το ποσα καλα θα τα παει θα παρει και τον αντιστοιχο βαθμο, ο οποιος θα το καταταξει αναλογα στην αντιστοιχη ομαδα μαθητων.
(η γνωση και η αναπτυξη της σκεψης ερχονται μετα από την κοινονικοποιηση)
με αλλα λογια το σχολειο και τα διαγωνισματα δεν εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο να αναδειξουν τα (εμφυτα?!?) χαρισματα ενος μαθητη ή να τον βοηθησει να βελτιωσει οτι καλυτερο διαθετει..
σκοπος του ειναι να μετρησει το ποσο ευκολα μπορει να προσαρμοστει στο υπαρχον εκπαιδευτικο προγραμμα και συστημα, και αναλογα την επιτυχια του να ενταχθει σε μια αρμοζουσα ομαδα, να βρει μια αρμοζουσα θεση εργασιας ή μια θεση σε πανεπιστημιο και μια αναλογη θεση εργασιας αργοτερα και γενικα να βαλει ταξη και να αναπαραγει την κοινωνια που το εφτιαξε (το συστημα)
αν ολοι πηγαιναμε να γινουμε γιατροι ποιος θα μαζευε τα σκουπιδια απο τους δρομους?
δεν ξερω τι εντυπωση εχετε σχηματισει, αλλα (θελω να) πιστευω οτι δεν ειμαι χαζος (ολοι οι χαζοι τα ιδια λενε) και οτι εχω καποιες ικανοτητες.
με κουρασε πολυ όμως το ότι και απο το δημοτικο ακομα με ηθελαν χαζο επειδει δεν μπορουσα να μαθω ορθογραφια
(εχω πολυ κακη μνημη οταν προκειται για πολλα παρομοια δεδομενα μια κατηγοριας π.χ. αριθμους τηλεφωνων, ονοματα κτλπ)
οι δασκαλοι μου τα ειχαν δει ολα… θα επρεπε να περνουν ιδικο επιδομα για το κοκκινο μελανι που χαλουσαν στην διορθωση των γραπτων μου. οσα ιδιαιτερα μαθηματα και αν εκανα δεν υπηρχε σωτηρια… κατι ψιλα θυμομουνα για κανα μηνα αλλα μετα τα ξεχναγα ολα.
και αυτο ειχε αμεσο αντικτυπο σε ολα τα γραπτα μου… οσο καλα και αν εγραφα, παντα μερικοι βαθμοι μου χανονταν στα ορθογραφικα λαθη. σε οποιαδηποτε μαθημα (σχετικο ή ασχετο με την ορθογραφια) το γραπτο μου ειχε και την στανταρ παρατηρηση…’’βελτιωσε την ορθογραφια σου εχει αντικτυπο στον βαθμο σου΄΄…
σας φαινετε λογικο να εχει καποιος εξ αρχης μεγιστο βαθμο το 16 ή αντε το 17 λογο ορθογραφιας?
σκεφτειτε να δουλευατε καπου και να σας λεγανε οτι επειδη ισε κοντος θα παρεις 25% μικροτερο μισθο… ασχετα απο το ποσο καλα εργαστηκες…
αν δεν ειναι αυτο ρατσισμος τοτε τι ειναι?
επειδη δεν ηξερα καλη ορθογραφια οσο και να προσπαθουσα καλυτερο βαθμο δεν θα επαιρνα σε κανενα μαθημα.
οτι και να εκανα η βαθμολογια μου θα με κατετασε (από τα αποδητηρια που λεμε) στην ομαδα των μετριων μαθητων.
οταν σου τρωει το 70% του χρονου σου η εκμαθηση της παπαγαλιας της ορθογραφιας σου μενει μονο ενα 30% για να μαθεις νεα πραγματα… και ειναι κουραστικο… πολυ κουραστικο…
ακομα και αν ειμουν ενας ντοστογιεφσκι ή ενας Σωκρατης ή καλυτερα ενας Einstein θα χαρακτηριζομουν μετριος… η ουσια που τοσο με ενδιεφερε εμενα ειχε μικρη σημασια στον βαθμο…
άλλος ειναι ο σκοπος του μαθηματος ή του συστηματος..
να μαθω να γραφω σωστα και όχι να καταφερω να σκευτω…
αλλα ειλικρινα εγω ειχα το προβλημα? τι να μαθω απο ορθογραφια? αντε τα ρηματα που τελειωνουν σε «ι» ή σε «ο» γραφονται με ει ή ω… κατα τα αλλα ενα χαος… 5 «ι», 2 «ο», 2 «ε» και πολλες αβασιμες και επιτρεψετε μου ασυναρτητες χρησεις πολλων γραμματων (ευ αντι εβ ή εφ, γκ ακουγεται ιδιο με το γγ, διπλα συμφωνα και αλλα παρομοια). Κανονες με εξερεσεις χωρις συνοχη, αιτια και σκοπο…
(ειλικρινά αν ετσι τα μαθαιναν και οι αρχαιοι εχω χασει πασα ιδεα…
πειτε μου ειλικρινα το βλεπετε παραξενο που καποιος δεν μπορει και τελικα δεν θελει να γραφει με αυτον τον ασυναρτητο τροπο? αλλα λεμε, αλλα γραφουμε (και τελικα αλλα ενοουμε)?
και ξερω θα μου πειτε η ελληνικη γραφη εχει αιωνες πισω της και ειναι η κληρονομια μας ή παραδοση μας κτλπ… και οτι πολλα απο τα σημαντικοτερα εργα του ανθρωπου εχουν γραφτει σε (αρχαια) ελληνικα και οτι η (αρχαια) ελληνικη ειναι μια γλωσσα που κρυβει πολλα μυστικα για το συμπαν ή οτι αλλο.
μα γραφουμε αρχαια ελληνικα? η συγχρονη ελληνικη γραφη εχει τοσα κοινα με την αρχαια οσα και διαφορετικα…
απο την συνταξη, μεχρι την ορθογραφια και μεχρι τις ιδιες τις λεξεις…
το οτι μπορουμε να ψιλοδιαβασουμε αρχαιες επιγραφες μου λεει απλα οτι οι δυο γλωσσες ειναι κοντα…
αλλα ειναι τοσο μακρια που ειναι πολυ επιπονη διαδικασια να μαθει κανεις σωστα αρχαια
μα τα grklsh καταστρεφουν την γλωσσα μας!! θα πουνε μερικοι…
αν τα grklsh καταστρεφουν τα νεα ελληνικα τοτε και τα νεα ελληνικα κατεστρεψαν τα αρχαια ελληνικα..
ειναι μια διαφορετικη γλωσσα.
σιγουρα οταν γραφεις συνεχεια grklsh θα αρχισεις μπερδευεις τις γλωσσες… γραφεις th αντι για θ και u αντι για υ και y αντι για θ μερικες φορες
μα το ιδιο συμβαινει και οταν εχεις μαθει αγγλικα και προσπαθησεις να μαθεις γερμανικα ή ισπανικα ή μια αλλη γλωσσα
θα υπαρχουν φορες που θα μπερδευεσαι…
αλλα πειτε μου ειλικρινα δεν θα ηταν χειροτερα αν αρχιζα να γραφω ολα τα «ι» με ι? να χρησιμοποιω ενα μονο ο, ενα ε παντου κτλπ? τοτε δεν θα ηταν χειροτερα? (ειχα κανει μια παραλλαγη αυτου οταν ειχα πρωτοερθει στο forum μας… (θυμαστε την αποφασe για την οποια παραλιγο να γινω ban?))
ο ορεστης που δεν ειναι κυριος των παντων γιρο του αναγκαζετε να γραφει εργασιες και αλλα, στα ελληνικα (μεσο word φυσικα).
ο sonic22 omws poy thelei na ekfrastei mesa apo ta grapta tou kai ton noiazei perissotero to MINIMA apo to MESO, grafei grklsh.
apoxwrei kai den simetexei se forum pou exoun proipothesi mono ta ellinika..
prosfata apoxvrise apo to insomnia.gr giati se mia mono ipokatigoria tou forum tou zitithike
[an thelei na min tou svinoun ta minimata na grafei mono ellinika…giati etsi elege o nomos tis katigorias…]
kai otan rwtisa
[giati enw stous kanones, iparxei nomos oti tha kovonde ta ratsistika kai sejoualika, ivristika sxolia pou miwnoun kai aferoun tin eleutheria ekfrasis twn melwn, emena mou apagoreuoun to dikaioma ekfrasis me to na mou apagoreuoun na grafw grklsh]
ikanopoiitiki apadisi den pira. Mou eipan mono oti ta grklsh apagoreuotnai (profanos apo ton idio “nomo” pou prostatevei tin eleutheria ekfrasis) kai oti den einai glwsa alla peirama (?!?!?!?)…
kai fisika ti douleia exei ena pirama se ena xwro opws to internet…
auta…
:wacko:
![]()
p.s ithela poli na ta pw kai den ijera an tha prolavw na ta pw prin figw gia strato... eutixos vrika eukeria kai ta eipa...
![]()
![]()
![]()