Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη (οπως ισος γραφουν καποιοι κατοικοι εξωτερικου ή αυτοι που χειριζονται περιεργα λειτουργικα συστηματα κτλπ.) αλλα απο αποψη.

τον ορεστη κανεις δεν τον ρωτησε για τιποτα... αλλοι πριν ή πολυ πριν απο αυτον πηραν αποφασεις για αυτον χωρις καν να τον ρωτησουν…
    τον εβαλαν σε ενα σχολειο οπου με συνοπτικες διαδικασιες αρχισαν να προσπαθουν να του μαθουν ενα σορο πραγματα
    να μαθει να μιλαει, να μαθει να γραφει, να μαθει να διαβαζει κτλπ, όπως συμβαινει με ολα τα παιδια της ηλικιας του.
    αυτο ειναι το σχολικο συστημα.
    μια τυποποιημενη διαδικασια εκμαθησης πραγματων.
    μια τυπικη διαδικασια εισαγωγης, επεξεργασιας, ελεγχου και εξαγωγης.
    ισος πολοι δεν το ξερετε αλλα το σχολειο σαν πρωταρχικο ρολο εχει πια την κοινωνικοποιηση δλδ το να οδηγησει το ατομο να ενταχθει στην κοινωνια ή καλυτερα να βρει την θεση του στην προϋπαρχουσα κοινωνικη δομη.
    ο καθε μαθητης καλειτε να καταφερει να αντεπεξελθει στις απαιτησεις του προγραμματος και του συστηματος εκπαιδευσης και αναλογα το ποσα καλα θα τα παει θα παρει και τον αντιστοιχο βαθμο, ο οποιος θα το καταταξει αναλογα στην αντιστοιχη ομαδα μαθητων.
    (η γνωση και η αναπτυξη της σκεψης ερχονται μετα από την κοινονικοποιηση)

με αλλα λογια το σχολειο και τα διαγωνισματα δεν εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο να αναδειξουν τα (εμφυτα?!?) χαρισματα ενος μαθητη ή να τον βοηθησει να βελτιωσει οτι καλυτερο διαθετει..
    σκοπος του ειναι να μετρησει το ποσο ευκολα μπορει να προσαρμοστει στο υπαρχον εκπαιδευτικο προγραμμα και συστημα, και αναλογα την επιτυχια του να ενταχθει σε μια αρμοζουσα ομαδα, να βρει μια αρμοζουσα θεση εργασιας ή μια θεση σε πανεπιστημιο και μια αναλογη θεση εργασιας αργοτερα και γενικα να βαλει ταξη και να αναπαραγει την κοινωνια που το εφτιαξε (το συστημα)

αν ολοι πηγαιναμε να γινουμε γιατροι ποιος θα μαζευε τα σκουπιδια απο τους δρομους?

δεν ξερω τι εντυπωση εχετε σχηματισει, αλλα (θελω να) πιστευω οτι δεν ειμαι χαζος (ολοι οι χαζοι τα ιδια λενε) και οτι εχω καποιες ικανοτητες.
    με κουρασε πολυ όμως το ότι και απο το δημοτικο ακομα με ηθελαν χαζο επειδει δεν μπορουσα να μαθω ορθογραφια
    (εχω πολυ κακη μνημη οταν προκειται για πολλα παρομοια δεδομενα μια κατηγοριας π.χ. αριθμους τηλεφωνων, ονοματα κτλπ)
    οι δασκαλοι μου τα ειχαν δει ολα… θα επρεπε να περνουν ιδικο επιδομα για το κοκκινο μελανι που χαλουσαν στην διορθωση των γραπτων μου. οσα ιδιαιτερα μαθηματα και αν εκανα δεν υπηρχε σωτηρια… κατι ψιλα θυμομουνα για κανα μηνα αλλα μετα τα ξεχναγα ολα.

και αυτο ειχε αμεσο αντικτυπο σε ολα τα γραπτα μου… οσο καλα και αν εγραφα, παντα μερικοι βαθμοι μου χανονταν στα ορθογραφικα λαθη. σε οποιαδηποτε μαθημα (σχετικο ή ασχετο με την ορθογραφια) το γραπτο μου ειχε και την στανταρ παρατηρηση…’’βελτιωσε την ορθογραφια σου εχει αντικτυπο στον βαθμο σου΄΄…

σας φαινετε λογικο να εχει καποιος εξ αρχης μεγιστο βαθμο το 16 ή αντε το 17 λογο ορθογραφιας?
    σκεφτειτε να δουλευατε καπου και να σας λεγανε οτι επειδη ισε κοντος θα παρεις 25% μικροτερο μισθο… ασχετα απο το ποσο καλα εργαστηκες…
    αν δεν ειναι αυτο ρατσισμος τοτε τι ειναι?
    επειδη δεν ηξερα καλη ορθογραφια οσο και να προσπαθουσα καλυτερο βαθμο δεν θα επαιρνα σε κανενα μαθημα.
    οτι και να εκανα η βαθμολογια μου θα με κατετασε (από τα αποδητηρια που λεμε) στην ομαδα των μετριων μαθητων.
    οταν σου τρωει το 70% του χρονου σου η εκμαθηση της παπαγαλιας της ορθογραφιας σου μενει μονο ενα 30% για να μαθεις νεα πραγματα… και ειναι κουραστικο… πολυ κουραστικο…
    ακομα και αν ειμουν ενας ντοστογιεφσκι ή ενας Σωκρατης ή καλυτερα ενας Einstein θα χαρακτηριζομουν μετριος… η ουσια που τοσο με ενδιεφερε εμενα ειχε μικρη σημασια στον βαθμο…
    άλλος ειναι ο σκοπος του μαθηματος ή του συστηματος..
    να μαθω να γραφω σωστα και όχι να καταφερω να σκευτω…

αλλα ειλικρινα εγω ειχα το προβλημα? τι να μαθω απο ορθογραφια? αντε τα ρηματα που τελειωνουν σε «ι» ή σε «ο» γραφονται με ει ή ω… κατα τα αλλα ενα χαος… 5 «ι», 2 «ο», 2 «ε» και πολλες αβασιμες και επιτρεψετε μου ασυναρτητες χρησεις πολλων γραμματων (ευ αντι εβ ή εφ, γκ ακουγεται ιδιο με το γγ, διπλα συμφωνα και αλλα παρομοια). Κανονες με εξερεσεις χωρις συνοχη, αιτια και σκοπο…
    (ειλικρινά αν ετσι τα μαθαιναν και οι αρχαιοι εχω χασει πασα ιδεα…

πειτε μου ειλικρινα το βλεπετε παραξενο που καποιος δεν μπορει και τελικα δεν θελει να γραφει με αυτον τον ασυναρτητο τροπο? αλλα λεμε, αλλα γραφουμε (και τελικα αλλα ενοουμε)?

και ξερω θα μου πειτε η ελληνικη γραφη εχει αιωνες πισω της και ειναι η κληρονομια μας ή παραδοση μας κτλπ… και οτι πολλα απο τα σημαντικοτερα εργα του ανθρωπου εχουν γραφτει σε (αρχαια) ελληνικα και οτι η (αρχαια) ελληνικη ειναι μια γλωσσα που κρυβει πολλα μυστικα για το συμπαν ή οτι αλλο.
    μα γραφουμε αρχαια ελληνικα? η συγχρονη ελληνικη γραφη εχει τοσα κοινα με την αρχαια οσα και διαφορετικα…
    απο την συνταξη, μεχρι την ορθογραφια και μεχρι τις ιδιες τις λεξεις…
    το οτι μπορουμε να ψιλοδιαβασουμε αρχαιες επιγραφες μου λεει απλα οτι οι δυο γλωσσες ειναι κοντα…
    αλλα ειναι τοσο μακρια που ειναι πολυ επιπονη διαδικασια να μαθει κανεις σωστα αρχαια

μα τα grklsh καταστρεφουν την γλωσσα μας!! θα πουνε μερικοι…
    αν τα grklsh καταστρεφουν τα νεα ελληνικα τοτε και τα νεα ελληνικα κατεστρεψαν τα αρχαια ελληνικα..
    ειναι μια διαφορετικη γλωσσα.
    σιγουρα οταν γραφεις συνεχεια grklsh θα αρχισεις μπερδευεις τις γλωσσες… γραφεις th αντι για θ και u αντι για υ και y αντι για θ μερικες φορες

μα το ιδιο συμβαινει και οταν εχεις μαθει αγγλικα και προσπαθησεις να μαθεις γερμανικα ή ισπανικα ή μια αλλη γλωσσα
    θα υπαρχουν φορες που θα μπερδευεσαι…

αλλα πειτε μου ειλικρινα δεν θα ηταν χειροτερα αν αρχιζα να γραφω ολα τα «ι» με ι? να χρησιμοποιω ενα μονο ο, ενα ε παντου κτλπ? τοτε δεν θα ηταν χειροτερα? (ειχα κανει μια παραλλαγη αυτου οταν ειχα πρωτοερθει στο forum μας… (θυμαστε την αποφασe για την οποια παραλιγο να γινω ban?))

ο ορεστης που δεν ειναι κυριος των παντων γιρο του αναγκαζετε να γραφει εργασιες και αλλα, στα ελληνικα (μεσο word φυσικα).
    ο sonic22 omws poy thelei na ekfrastei mesa apo ta grapta tou kai ton noiazei perissotero to MINIMA apo to MESO, grafei grklsh.
    apoxwrei kai den simetexei se forum pou exoun proipothesi mono ta ellinika..
    prosfata apoxvrise apo to insomnia.gr giati se mia mono ipokatigoria tou forum tou zitithike
    [an thelei na min tou svinoun ta minimata na grafei mono ellinika…giati etsi elege o nomos tis katigorias…]
    kai otan rwtisa
    [giati enw stous kanones, iparxei nomos oti tha kovonde ta ratsistika kai sejoualika, ivristika sxolia pou miwnoun kai aferoun tin eleutheria ekfrasis twn melwn, emena mou apagoreuoun to dikaioma ekfrasis me to na mou apagoreuoun na grafw grklsh]
    ikanopoiitiki apadisi den pira. Mou eipan mono oti ta grklsh apagoreuotnai (profanos apo ton idio “nomo” pou prostatevei tin eleutheria ekfrasis) kai oti den einai glwsa alla peirama (?!?!?!?)…
    kai fisika ti douleia exei ena pirama se ena xwro opws to internet…

auta…

:wacko:

p.s ithela poli na ta pw kai den ijera an tha prolavw na ta pw prin figw gia strato... eutixos vrika eukeria kai ta eipa...

Re: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη αλλα απο αποψη.

Μόνο και μόνο γι' αυτό..

:a19:

Και το εννοώ!! Δεν είμαι γενικά ενάντια στα greeklish, προτιμώ τα ελληνικά, ειδικά από άτομα σαν και σένα που μπορούν να εκφραστούν....

Σε χαίρομαι όμως!

Καλή θητεία και καλός politis!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    :a19: :a19:

Κοίτα να περάσεις καλά

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Μαλλον δεν προσπαθεις (αρκετα) να καταλαβεις τι λεμε ...

Το πρωτο σου κομματι το ΔΙΑΒΑΣΑ μεσα σε 1 λεπτο (παρα τα οποια ορθογραφικα λαθη) και το χαρηκα!

Την τελευταια παραγραφο την διαβασα επισης, αλλα απο αναγκη!

Ηθελα να δω την καταληξη ...

Μου πηρε ακριβως το Διπλασιο χρονο, απο οτι ενα τετραπλασιο σε ογκο, "Ελληνικο" κειμενο αμεσως απο πανω!

Προσωπικα ΔΕΝ μιλησα ΠΟΤΕ ουτε για αρχαιους, ουτε για ιστορια!

ΧΡΟΝΟ δεν εχω!!!

Γι' αυτο κανε κι εσυ μια προσπαθεια, ωστε να "βολευτουμε" και να επικοινωνουμε ΟΛΟΙ ...

Ποτε δεν ειπα οτι εισαι "χαζος" και πραγματικα μου λειπει, το οτι ΔΕΝ μπορω να διαβασω ΟΛΑ τα μηνυματα σου, αλλα παντα (και για ΟΛΟΥΣ) υπαρχουν καποια ορια, ακομη κι αν αυτα ειναι "χρονικα" ...

Ελπιζω για μια ακομα (κι ελπιζω τελευταια) φορα, να εχεις καταλαβει το πνευμα μου ...

... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    το original α-μηχανο™ μελος

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Ξέρεις όμως τι χαίρομαι ρε Χρήστο; Οτι έχει άποψη και τη λέει ξεκάθαρα.

Ρε μπαγάσα Ορέστη αφού μπορείς και εκφράζεσαι ωραία κάνε μια προσπάθεια με την ορθογραφία... Εσένα θα βοηθήσει πιο πολύ μια και τα grklsh καλώς ή κακώς δεν είναι γλώσσα (ακόμα). Και είναι όντως κουραστικά... μέχρι να τα συνηθίσουμε...

Προσωπικά τα ορθογραφικά λάθη δε με ενδιαφέρουν τόσο (όλοι μας κάνουμε) μια και μπορείς να συντάσεις την πρότασή σου σωστά και κανατονητά...

Προτιμώ μια σωστή πρόταση με λάθη ορθογραφίας παρά το αντίθετο (πιο πολύ για να είμαι ειλικρινής με εκνευρίζουν τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος)

ΥΓ. Χρήστο, πως πάει η "συγγραφή";
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος

Re: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη (οπως ισος γραφουν καποιοι κατοικοι εξωτερικου ή αυτοι που χειριζονται περιεργα λειτουργικα συστηματα κτλπ.) αλλα απο αποψη.

.....

Αγαπητέ sonic... διάβασα το κείμενο σου μέχρι τα greeklish.

Ο λόγος είναι προφανής. Δεν διαβάζω greeklish. Όχι από άποψη, αλλά από κούραση!

Με ένα μυαλό κουρασμένο από τη δουλειά και από κάποια χρόνια ταλαιπωρίας με διαβάσματα, εξετάσεις, σχολεία, δουλειά και άλλα σκατά, μου είναι αδύνατο να το συγκεντρώσω σε ένα δυσανάγνωστο τρόπο γραφής. Πολύ περισσότερο όταν αυτό μου παρουσιάζεται και ως άποψη.

Ένα πολύ γνωστό μου πρόσωπο παρουσίαζε πολύ σοβαρό πρόβλημα μάθησης της ορθογραφίας σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του πορείας. Αφού οι γονείς του είδαν κι απόειδαν αποφάσισαν να απευθυνθούν σε πιο ειδικούς για το πρόβλημα του. Το πόρισμα ήταν ότι το παιδί δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Απλά βαριόταν!

Επίτρεψε μου λοιπόν να είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι σε αυτά τα "δεν μπορώ"...

Το επιχείρημα σου γύρω από την ποικιλία στους τρόπους γραφής θα το δεχτώ εύκολα αν καταλάβω ότι αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο όλα τα πράγματα στη ζωή σου. Να τρως πάντα το ίδιο φαγητό, να φοράς συνέχεια τα ίδια ρούχα, τα ίδια παπούτσια, να ακούς πάντα την ίδια μουσική κλπ κλπ... Τι νόημα έχουν τα διαφορετικά χρώματα, σχήματα, σχέδια...

Πέρα όμως από την ίδια την αισθητική της γλώσσας, οι διαφορετικοί τρόποι γραφής έχουν πολλές χρήσεις που μάλλον δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να κατανοήσεις. Φανερώνουν την προέλευση των λέξεων, τις λέξεις από τις οποίες αποτελούνται ή προκύπτουν, διακρίνουν λέξεις μεταξύ τους που ακούγονται ίδιες κλπ κλπ... Έχοντας κάποιες σωστές βάσεις, τότε όσο περνάει ο καιρός θα διαπιστώνεις με ευχαρίστηση ότι δεν χρειάζεται να αποστηθίζεις γιατί πολλά πράγματα θα προκύπτουν με λίγη σκέψη.

Κινούμενος σε ένα επαγγελματικό χώρο όπου το αποτέλεσμα της δουλειάς μας καταλήγει σε ένα φάκελλο με σχέδια και κείμενα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι όχι μόνο πολύ άσχημο, αλλά και επαγγελματικά επιζήμιο να παρουσιάζεις γραπτά πηγμένα στα λάθη. Γιατί να είμαι καλός μηχανολόγος όταν δεν ξέρω να συντάξω μία παράγραφο χωρίς να κάνω ένα λάθος; Είναι πολλές οι φορές που η εικόνα σου θα κριθεί από κάτι τέτοιο και αυτά δεν είναι ότι τα λέω εγώ... (πω πω σαν συνταξιούχος ακούγομαι... )

Τέλος πάντων... δείξε και λίγη εμπιστοσύνη στο σύστημα... μην είσαι τόσο απόλυτος. Η απαξίωση είναι το πιο εύκολο πράγμα!
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ξέρεις όμως τι χαίρομαι ρε Χρήστο; Οτι έχει άποψη και τη λέει ξεκάθαρα.

.........................................

ΥΓ. Χρήστο, πως πάει η "συγγραφή";

Μωρε και αποψη εχει και χιουμορ, αλλα τον "χανω" κι εκνευριζομαι περισσοτερο γι' αυτο ...

Τελειωνει η 1η μερα ...

Κριμα να μην εχει Internet σπιτι ...

:rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Ελπιζω για μια ακομα (κι ελπιζω τελευταια) φορα, να εχεις καταλαβει το πνευμα μου ...
    katarxas den to eipa me aformi prwsopa or oti alla...

poso malon esena agapite crs-k...

to jereis omws oti kai emena mou pernei poli ligotero xrono na grafw se greeklish se sxesi me ellinika?

giati sta ellinika thelw den thelw prepei na prosexw tin orthografia... kai olo kai girizw piso giati kati den fainete swsto... kai dwstou na to tsekarw sto word kai pali piso, kai pali kati den mou fainete swsto...
    an grafw sinexeia anorthografa tha ginw akoma pio anorthografos
    kai epidei o orestis prei na boresei na grapsei kai xwris word o sonic22 grafei greeklish wste kai to ti ithele na grapsei na to grafei kai na min xanete to treno tis skepsis stin orthografia...

min jexname oti o egefalos diavazei lejeis kai oxi grammata
    an kanw lathi sta greeklish den exw ton idio adiktipo sta ellinika mou, an kanw lathi sta ellinika stadiaka tha ginomai xeiroteros...

to oti o eggefalos diavazei lejeis einai auto pou sas diskolevei stin anagnosi grklsh....

alla apo to na min egrafa katholou or na diavazes asinartita pragmata (afou gia allou tha pigena tha jexniomoun kai tha kateliga alloi) den protimas na me diavazeis me diskolia??

kai fisika den exw adiparathesi me kanena simforoumiti...

autos eimai kai diskola tha allajw...
    min prospathisete na me allajete... apla katalavete me... kai an thelete agapiste me or misiste me!

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Εγώ πιστεύω ότι το περιεχόμενο ορίζει τη δυσκολία....

Δηλαδή, δεκτές και σεβαστές οι απόψεις του Χρήστου και του Θάνου, απλά εμένα μου είναι εύκολο να διαβάσω τον sonic γιατί έχει ροή και συνέχεια το κείμενο του - δεν είναι όλοι έτσι.

Ίσως να έχω συνηθίσει τα greeklish λόγω εξωτερικού... και δε με κουράζουν τόσο.
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

katarxas den to eipa me aformi prwsopa or oti alla...
    ....................................

Λυπαμαι ρε Σονικ ...

Αλλα κανω αλλη δουλεια και ΔΕΝ μπορω να τα παρακολουθησω ...

Ο Ορεστης μ' αρεσε καλυτερα ... :wacko:

kai epidei o orestis prei na boresei na grapsei kai xwris word o sonic22 grafei greeklish wste kai to ti ithele na grapsei na to grafei kai na min xanete to treno tis skepsis stin orthografia...
    ρε συ το να γράφεις εδω ελληνικά σαν sonic22 θα βοηθήσει και τον Ορέστη.
    λίγο σε διχασμένη προσωπικότητα φέρνει αυτό

Χέστην τη ρημάδα την ορθογραφία (όχι τελείως)

:rotflmao: :rotflmao:

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    λίγο σε διχασμένη προσωπικότητα φέρνει αυτό
    to orestis (oso kai an mou aresei... einai kai arxaioeliniko) den to dialeja egw...

to sonic (22) to dialeja egw kai me ekfrazei plirestera...

Ωραία, αντιληπτή η ας πούμε 'αδυναμία' σου.
    Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι η ευκολία ανάγνωσης και τίποτα άλλο.

Τουλάχιστον αν γράφεις με Αγγλικούς χαρακτήρες μην χρησιμοποιείς Ελληνική ορθογραφία,
    π.χ: pw = po
    ijera=ixera
    prolavw= prolabo
    p.s ithela poli na ta pw kai den ijera an tha prolavw na ta pw prin figw gia strato... eutixos vrika eukeria kai ta eipa..

Για όσους από εμάς (νομίζω οι περισσότεροι) που διαβάζουν και Αγγλικά, η δυσκολία ανάγνωσης προέρχεται από τη χρήση λατινικού σύμφωνου στη θέση του Ελληνικού φωνήεντος.

Πάντως (κρίνοντας από τα γραμμένα στα λατινικά κείμενα σου) δεν είναι και τόσο κακή η ορθογραφία σου, υπάρχουν και χειρότεροι στο forum.

You BETA believe...

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou

autos eimai kai diskola tha allajw...
    min prospathisete na me allajete... apla katalavete me... kai an thelete agapiste me or misiste me!

αγαπαμε sonic-ακο !!!
    το original α-μηχανο™ μελος

Σελίδα 1 από 14 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 09:52