Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Να με συγχωρείς αλλά εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη και στηρίζω την διαφορετικότητα, απο την θυσία των πάντων χάριν της άνεσης και της ομοιογένειας...

Απο το πιο μικρό (κατά την γνώμη κάποιων) που είναι ο τρόπος γραφής, μέχρι και το πιο μεγάλο που μπορεί να είναι η δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους , κατά τα Ρωμαικά πρότυπα, μέσα στην Ε.Ε. χωρίς εθνικούς ή άλλους διαχωρισμούς...

Οπότε να το πω και ωμά...

Συγνώμη αλλά εγώ στην μηχανή του κιμμά δεν μπαίνω...

Προτιμώ την διαφορετικότητα μου, και την δυσκολία που προκαλεί στους ξένους , αλλα΄και σε μερικούς απο εδώ που ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να κουραστούν λιγο παραπάνω , για να κατακτήσουν κάτι που είναι δικό τους εδώ και αιώνες...

Το έχω πεί και στο post περί δυαδικότητας... έχει καταλήξει ο σημερινός άνθρωπος σε όλες τις περιπτώσεις,,...τελματωμένος και προσκολλημένος στο εύκολο και στο άνετο... απο το πιο μικρό ώς το πιο μεγάλο....

Και το γενικέυω εδώ και δεν μιλώ επι προσωπικού για τον φίλο Ορέστη-Sonic22...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Θάνο...

Δεν έχω παλαβώσει καθόλου, μιλάω πολύ σοβαρά...

Πολύ καιρό τώρα έχω αυτή την άποψη

Το να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα δε βοηθάει... και η πραγματικότητα είναι οτι το λατινικό αλφάβητο κυριαρχεί και ΔΕΝ θα έπρεπε να μην είμαστε εξ΄ορισμού αρνητικοί....

Τη γλώσσα πρεπει να διατηρήσουμε σωστή, όχι το αλφάβητο

Εκτός να προτιμάει κάποιος ελληνικό αλφάβητο, κι ας είναι τα γραφόμενα ασύντακτα και ανορθόγραφα.

Τα πρακτικά θέματα που έγραψα παραπάνω ισχύουν και τα αντιμετωπίζω καθημερινά.

Το αν είναι πατάτα ή όχι μια άποψη, ο χρόνος θα δείξει... Κάποτε λέγαμε οτι δεν κάνουμε χωρίς τη δραχμή...

Και οι ωραίες γκόμενες τέλος στέκνουν μηνύματα στα greeklish. Πρέπει να προσαρμοστώ κι εγώ

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Θάνο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Το να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα δε βοηθάει... και η πραγματικότητα είναι οτι το λατινικό αλφάβητο κυριαρχεί και ΔΕΝ θα έπρεπε να μην είμαστε εξ΄ορισμού αρνητικοί....

Εκτός να προτιμάει κάποιος ελληνικό αλφάβητο, κι ας είναι τα γραφόμενα ασύντακτα και ανορθόγραφα.

Το αν είναι πατάτα ή όχι μια άποψη, ο χρόνος θα δείξει... Κάποτε λέγαμε οτι δεν κάνουμε χωρίς τη δραχμή...

Και οι ωραίες γκόμενες τέλος στέκνουν μηνύματα στα greeklish. Πρέπει να προσαρμοστώ κι εγώ

ΟΚ από εδώ και μπρος όλοι με δολλάρια στην τσέπη, λατινικό αλφάβητο.... και αν ξαφνικά μιλάμε όλοι αγγλικά.... ε δεν χάθηκε και τίποτα.... ας μην είμαστε αρνητικοί εξ ορισμού....

Το ότι θα έπρεπε ΟΛΟΙ εμείς να μιλάμε και να φράφουμε σωστά την ΔΙΚΗ μας γλώσσα δεν είναι επιλογή; Τι σημαίνει δεν γουστάρω να γράφω ελληνικά; Κι εγώ δεν γουστάρω να δουλεύω αλλά το κάνω...

Φιλοσοφίες του Κώλου.... σορρυ sonic22 άλλά έτσι είναι... (το μόνο που σε δικαιολογεί είναι το νεαρό της ηλικίας)

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος

Re: Θάνο...

Ρε καπετάνιε... δεν είναι δυνατόν να τ'ακούω αυτά από σένα... δεν είναι δυνατόν να κοιτάζεις μόνο την επιφάνεια και να τα λες αυτά γιατί από κάτω υπάρχει ένας πολύ πλούσιος κόσμος!

Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο εκπληκτική που θα έπρεπε να είμαστε τρελλά υπερήφανοι που τη μιλάμε! Ακόμα και η επιλογή των γραμμάτων δεν είναι τυχαία! Κι εσύ τώρα λες να τα καταργήσουμε και να υιοθετήσουμε το φτωχό λατινικό αλφάβητο χάριν κυριαρχίας...

Τι να πω ρε γαμώτο... λυπάμαι πολύ!

Με χαλάει και που είμαι εδώ και διαβάζω τέτοια πράγματα... Με χαλάει τόσο πού ούτε να καθίσω και να συντάξω έστω και μία ακόμα πρόταση για να επιχειρηματολογήσω δεν έχω διάθεση...
    Θάνος..

για την αλλαγή νομίσματος, νομίζω οτι είδες τι επίπτωση είχε στην Ελλάδα, μιας και εδώ ζούμε , και ποσώς με ενδιαφέρει για τους άλλους...

Η αντικατάσταση του Ελληνικού αλφάβητου, είναι μια αρχή για την ομοιογένεια που όπως σου είπα, είναι κάτι που απεχθάνομαι... και απο την συμμετοχή ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε πολλά forum που διαχειρίζομαι τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στον ξένο, που μάλιστα ανήκουν στον χώρο της πληροφορικής , όπου και ουσιαστικά βομβαρδίζεται με ξένους όρους, δείχνουν εντελώς το αντίθετο απο όσο υποστηρίζεις εδώ...

Η διαφορετικότητα και η εθνικότητα ενός λαού, στηρίζεται σε πολλά μικρά πράγματα... όταν λοιπόν κάποια στιγμή , τα αφαιρέσεις όλα αυτά, σταδιακά και τμηματικά το επόμενο βήμα θα είναι πιο μεγάλο και πλέον ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ...

Δεν είναι τυχαίο , οτι οι Κινέζοι που μεγαλουργούν , με σημάδια προόδου στο μέλλον , παραμένουν στην διαφορετικότητα τους, έχοντας ενα μακρύτερο πολιτισμό και κουλτούρα απο εμάς... Διαχειρίζονται και τα αγγλικά , αλλά δεν τα αφομειώνουν...

Και όπως είπα... στο όνομα της προόδου, και της ομοιογένειας θα ακουστούν οτι πρέπει να κάνουμε πολλά... όπως θα είναι και σύντομα το βιομετρικό διαβατήριο, το υποδόριο κύκλωμα και άλλα πολλά...

"Κάθε αρχή έχει ενα μικρό βήμα στο ξεκίνημα"...

Και αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα..

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ποια είναι αυτή; Το οτι είναι πολύ διαδεδομένα, χρησιμοποιούνται εκτενώς και - πλέον και κατα ΕΛΟΤ - έχουν και κανόνες γραφής..

Δε μπορώ επίσης να αγνοήσω, έχοντας λόγω δουλειάς αντιμετωπίσει αρκετά θέματα, τους περιορισμούς που υφίστασαι όταν έχεις ένα αλφάβητο που δεν το έχει κανένας άλλος.... Ξοδεύονται ΠΟΛΛΑ λεφτα συνεχώς για να γίνουν πληροφοριακά συστήματα συμβατά με το αλφάβητο.. Και πάλι στις διεθνείς συναλλαγές υπάρχουν προβλήματα.

Προσέξτε: Δεν λεώ με τη γλώσσα, αλλά με το αλφάβητο. Κατανοώ το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει μια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για αιώνες, πλην όμως ας μην αγνοούμε οτι έχει υποστεί τις - αναγκαίες μεσα στα χρόνια - αλλαγές.

Ας δούμε και την άλλη πλευρά: Πάρα πολλές ξένες λέξεις έχουν ελληνική ρίζα, γνωστό αυτό. Για σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν για τους ξένους να μάθουν ελληνικά, να διαβάζουν τις λέξεις, να εκτιμούν αυτά που δώσαμε ως χώρα, αν δεν υπήρχε το φράγμα της αλφαβήτου...

Σκεφτείτε οτι αναγκαζόμαστε να έχουμε ΠΑΝΤΟΥ διπλες επιγραφές (ελληνικό και λατινικό αλφαβητο)

Σκεφτείτε οτι ακόμα και το φόρουμ στο οποίο γράφουμε, έχει λατινικούς χαρακτήρες...αναγκαστικά και καλώς έχει.

Που θέλω να καταλήξω... Θεωρώ πιθανόν σε καποιο μέλλοντα χρόνο να αντικατασταθεί το αλφάβητό μας με το λατινικό. ίσως θα είναι ο καλύτερος τρόπος να μην παρακμάσει η γλώσσα μας...

Σκεφτείτε πόσα περισσότερα προβήματα θα είχε η Τουρκία, αν δεν είχε επιβάλει ο Κεμάλ το λατινικό αλφάβητο και έγραφαν αραβικά.

Καπετάνιε τώρα το είδα.....ΕΛΕΟΣ
    Έχουμε σαλτάρει τελείως;;;;;
    Να καταργήσουμε το αλφάβητο μας λόγω κόστους, των πληροφορικών συστημάτων;;;;;;;;;;;;
    Οι χώρες με μοναδικό ¨αλφάβητο¨ π.χ Ιαπωνία Κίνα, κλπ κλπ κλπ τι είδους οικονομικούς κοινωνικούς επικοινωνιακούς κλπ φραγμους αντιμετωπίζουν;;;;;;
    Ποια η διαφορά του να γράφεις σε μια ταμπέλλα κάτι σε γλώσσες με διαφορετικό αλφάβητο, από το να γράφεις κάτι σε κοινό αλφάβητο αλλά σε διαφορετικές γλώσσες;;;;

Τι περισσότερα προβλήματα θα είχε η τουρκία αν δεν είχε υιοθετήσει το λατινικό αλφάβητο.;;

Παιδια, προσοχή με την παγκοσμιοποίηση....... έχουμε χάσει λίγο την μπάλλα!!!!!!!!!!

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μάγε...

Οι Κινέζοι είναι ένα Δισεκατομμύριο (and rising).

Εμείς με το ζόρι 10 εκατομμύρια (and falling)

Size matters....

Συμφωνώ με τα της ομοιογένειας, αλλά η διαφορετικότητα έχει ένα τίμημα... ΄

Και ρωτώ: ΕΙΜΑΣΤΕ έτοιμοι ως χώρα να πληρώσουμε το τίμημα; Αν ναι, καλως..

Ποιο είναι το τίμημα; Η απομόνωση και η μετατροπή μια ζώσης γλώσσας σε μουσειακό είδος και έκθεμα...

Διότι πολύ απλά κάποια στιγμή θα τεθεί το δίλημμα της γλώσσας που θα μιλάμε (σε 20, 50, 100 χρόνια).

Στο δίλημμα εγώ προτιμώ να μιλάμε ελληνικά με λατινικό αλφάβητο, παρά αγγλικά...

Θάνο, τη γλώσσα να είμαστε περήφανοι που τη μιλάμε... Αλλα ξαναλέω, αν για τη διατήρησή της πρέπει να θυσιάσουμε το αλφάβητο, είμαι πρόθυμος να το κάνω... Μην ξεχνάμε οτι το αλφάβητό μας, δανεικό από τους φοίνικες είναι...

Μην ξεχνάμε οτι στα βυζαντινά χρόνια είχαμε λατινικά γράμματα (δείτε επιγραφές εκκλησίας)

Τα πάντα ρει, τα πάντα εξελίσσονται.. Παρωπίδες δεν πρέπει να έχουμε γιατι κινδυνεύουμε να μείνουμε απ' έξω.

Να το ξαναπώ: Εγω ΔΕΝ λέω να καταργήσουμε το αλφάβητο. Όπως είδες σε αυτό γράφω και - όσο μπορώ - σωστά.

Λέω απλά ΑΝ τεθεί τέτοιο θέμα, να το ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τα διαλυτικά στις λέξεις μυϊκός και εμβρυϊκός
    Τα διαλυτικά (οι δυο τελείες πάνω από τα φωνήεντα ι και υ) χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν ότι τα φωνήεντα αυτά δεν συμπροφέρονται με το προηγούμενό τους φωνήεν (πβ. τη διαφορά στην προφορά της λέξης υιοθετώ, όπου τα φωνήεντα υ και ι συμπροφέρονται σαν ι).

Θέμα της εβδομάδας: Μας ρωτήσατε
    Η πολυτονική εκδοχή της «άσπρης λέξης» υπάρχει στη διεύθυνση www.asprilexi.com

Μπορείτε να κάνετε την «άσπρη λέξη» της ημέρας δώρο σε φιλικό σας πρόσωπο ή να διαγραφείτε, στη διεύθυνση www.asprilexi.com/eggrafi_eggrafi.asp

και επειδή γουστάρω την γλώσσα μου, μια διεύθυνση για όσους θέλουν να ξέρουν γιατί τα ι,ει,οι,υ, υπάρχουν.............
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6

και επειδή γουστάρω την γλώσσα μου, μια διεύθυνση για όσους θέλουν να ξέρουν γιατί τα ι,ει,οι,υ, υπάρχουν.............
    Μια διεύθυνση σε greeklish...

Η πραγματικότητα που λέγαμε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver

Ηλία, σ' αυτό το θέμα ήδη έχει γίνει πρόοδος...

Πλέον είναι δυνατή η καταχώρηση domain names με ελληνικούς χαρακτήρες...

και όμως,..ακριβώς επειδή είμαστε τόσο λίγοι στον αριθμό , είναι σημαντικότατο , να κρατήσουμε την διαφορετικότητα μας...

Με όποιο τίμημα ....

Ακριβώς το ίδιο έκαναν και περίπου 20-22 αιώνες πριν στην Ρωμαική κατοχή , όπως και για 4 αιώνες επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας...

όπου μπορεί να πήραμε στοιχεία, αλλά τα διαμορφώσαμε....

Νομίζω όπως σου είπα οτι έχεις πέσει στην παγίδα, του πρέπει να το κάνω για να μην μείνω απο έξω... την ίδια στιγμή που Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, αυτο-περιορίζονται μαζί με την Βρεττανία σε εθνικά τους στοιχεία, για να αντέξουν στην παγκοσμιοποίηση...

Τέλος πάντων... η άποψη σου σεβαστή όπως και όλες...αλλά οχι αποδεκτή απο εμένα...

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Ηλία, σ' αυτό το θέμα ήδη έχει γίνει πρόοδος...

Πλέον είναι δυνατή η καταχώρηση domain names με ελληνικούς χαρακτήρες...

Το ξέρω... Τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά:

α) Ελάχιστοι το έχουν κάνει

β) Καθίσταται έτσι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση από το εξωτερικό...

Για σκεφτείτε να θέλαμε να μπούμε σε κινέζικο site και να έπρεπε να γράψουμε σε mandarin η cantonese

άρα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μπορείς κάλλιστα , αντί για greeklish, να κάνεις χρήση αγγλικών και μετάφρασης του asprimera ας πούμε σε whiteday και να είσαι και εσύ εντάξει αλλά και κατανοητός σε ξένους που το asprimera.com δεν τους λέει κάτι...

Gandalf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Το ξέρω... Τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά:

α) Ελάχιστοι το έχουν κάνει

β) Καθίσταται έτσι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση από το εξωτερικό...

Για σκεφτείτε να θέλαμε να μπούμε σε κινέζικο site και να έπρεπε να γράψουμε σε mandarin η cantonese

άρα;
    Άρα "προς τα έξω" μπορούμε να κάνουμε κάποιους "συμβιβασμούς" για να μην απομονωθούμε...

"Μέσα" όμως μπορούμε να διατηρήσουμε στο ακέραιο τη μοναδικότητά μας...

Η τεχνολογία έχει κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες αυτές και δίνει πλέον σε όλους τα εργαλεία για να διαφοροποιούν τον τρόπο που επικοινωνούν με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων...

Απλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω...

φίλε καπετάνιε, κανείς μας, δεν αμφισβητεί την κυριαρχία της αγγλικής γλώσσας, στην υδρόγειο. Μιλάμε για γλώσσα, όχι για αλφάβητο όμως.
    Το κρίσιμο σημείο μιας γλώσσας, (για το αν θα επιβιώσει ή όχι) είναι 10,000 άτομα.
    Στο Βυζάντιο η επιλογή γραφής δεν ήταν επιλογή αλλά επιβολή. Αυτό που ονομάζουμε Βυζάντιο ήταν η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία. Όλοι οι αυτοκρατορες (από Μέγα Κωνσταντίνο και έπειτα) ήταν Λατίνοι.Εξαιρόυνται κάποιοι σκοταδιστές μοναχοί που βρέθηκαν στο θρόνο για σύντομο διάστημα. Οι νόμοι του κράτους και η επίσημη γραφή ήταν Λατινικά. Οχι για τον λαό βέβαια. Ο πρωτος αυτοκράτορας που είχε Ελληνική παιδεία ήταν ο Ιουστινιανός........
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 09:52
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2004, 18:17