Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

Ρε σεις... προσπαθήστε να με καταλάβετε...

ΔΕΝ θα μου αρέσει αν καταργηθεί το ελληνικό αλφάβητο... Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα, αυτό προσπαθώ να πω...

Το βράδυ της εισαγωγής του ευρώ ήμουν στην Τράπεζα για να δούμε οτι όλα θα πάνε καλά... Λίγο πριν το switch έφερε ένας μερικά κέρματα δραχμής και μας τα έδωσε... Δακρύσαμε και τώρα ακόμα που το λέω ανατριχιάζω. Τι να γίνει όμως;

Αν και όταν τεθει θέμα, να είμαστε προετοιμασμένοι, ή να κάνουμε ομαλή την εισαγωγή, ή να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της απόρριψης.

Γιατι στο ευρώ ΔΕΝ ήμαστε προετοιμασμένοι και το πληρώνουμε.

Μιλώντας πολύ σοβαρά, είναι κάτι που πρέπει να τεθεί σε εθνικό επίπεδο: Με ποια γλώσσα και με τι αλφαβητο θα είμαστε σε 20 χρόνια;

Να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ απλά

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Μιλάμε για γλώσσα, όχι για αλφάβητο όμως.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ!!!

Μας φαίνεται αδιανόητο να αλλάξουμε αλφάβητο. Συμφωνώ.

Αν ρώταγες κάποιον το 70 αν θα άλλαζε τη δραχμή, θα σου απαντούσε μετα βεβαιότητας ΟΧΙ..

Κι όμως...

Αν ρώταγες κάποιον το 50 αν θα άλλαζαν οι μονάδες μέτρησης (οκά και δράμια) θα σου έλεγε ΟΧΙ..

Οι άγγλοι με νύχια και με δόντια κρατάνε το αγγλοσαξωνικό σύστημα μέτρησης και όλοι τους κοροιδεύουμε γι' αυτό..

Θυμηθείτε τον δορυφόρο της NASA που πήγαινε στον 'Αρη και έπεσε, επειδή μια παράμετρος είχε τεθεί σε ίντσες!!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ... να στο πώ αλλιώς... για μένα και για πολλούς άλλους ακόμα απο οτι φαίνεται ...δεν τίθεται καν ερώτημα...

Οπότε ούτε και δίλημα...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ... να στο πώ αλλιώς... για μένα και για πολλούς άλλους ακόμα απο οτι φαίνεται ...δεν τίθεται καν ερώτημα...
    Οπότε ούτε και δίλημα...
    Gandalf
    Το ξέρω...

Κι εγώ ΔΕΝ το θέλω

Προτιμώ όμως να τεθεί το δίλημμα και να ετοιμαστω (είτε για το ναι είτε για το όχι), παρά να μου επιβληθεί, όπως έγινε με το ευρώ...

Και τρώμε τα αγγούρια τώρα...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Να ηρεμήσουμε λίγο............
    Καπετάνιε αντιλαμβάνομαι τι λες, απλά διαφωνώ. Γιατί πρέπει να είναι κάτι αναποφευκτο;;
    Δηλαδή επειδή είμαστε ¨κράτος ανάδελφο¨όπως έλεγε και ο κυρ Χρήστος, πρέπει να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για την άλωση.;;
    Κι εγώ σε Τράπεζα δουλεύω αλλά δεν ένοιωσα κάτι σπουδαίο όταν χάσαμε το νόμισμα. Άλλο η συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί το αλφάβητο, και άλλο η δραχμούλα.
    Όσο για την προετοιμασία, τι να πω;
    Η συνηθισμένη τσπατσουλιά του Ελληνικού κράτους για τόσο σοβαρά θέματα φαίνεται σε ένα απλό γεγονός.

Τα παιδιά του Δημοτικού διδάσκονται σε μονοτονικό σύστημα. Στην πρώτη Γυμνασιόυ έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία ώς γνωστό είναι σε πολυτονικό.........
    Φαντάζεστε τι παθαίνουν τα παιδάκια.......
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

αλεπού καμπίσια Το avatar του/της GST
    προς admins ...

βγαλτε επιτελους μια οδηγια για το πως γραφουμε εδω μεσα γιατι αυτο το θεμα το εχουμε ανοιξει 1000000 φορες και δεν καταληξαμε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και επιτελους ο καθενας ας διαβαζει οτι γουσταρει μπας και βγαλουμε καμια ακρη ......
    FORNICATION UNDER CONSENT (OF THE) KING.

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Να ηρεμήσουμε λίγο............
    Ήρεμος είμαι

Δεν ένιωσες κάτι σπουδαίο όταν έχασες το αρχαιότερο νόμισμα της Ευρώπης; Τι λές τώρα...

Για μονοτονικό/πολυτονικό μην ανοίξουμε θέμα (συμφωνώ με αυτά που γράφεις), γιατι θα με πάρετε με τις πέτρες

Είμαι αιρετικός ο π#$%#$στης!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ακόμα και τώρα, να έλεγες για την αλλαγή δρχ. με ? , πάλι την ίδια απάντηση θα έπαιρνες... μην ξεχνάς οτι η αλλαγή έγινε ερήμην μας, καθώς , το ψήφισμα έγινε εντός βουλής και οχι με δημοψήφισμα όπως και θα έπρεπε... ούτε βέβαια με "διάφανους" τρόπους...

Ερήμην σου λοιπόν , μπορεί μέχρι και σουνέτι να σου επιβάλουν να κάνεις... (σουνέτι , είναι η αποκοπή του μπροστινού δέρματος απο το γεννητικό όργανο, για αυτούς που δεν γνωρίζουν) ...
    :hypnotize

Θα το έκανες λοιπόν , αν έπρεπε για να μείνεις στο τραίνο της σύγκλισης και της παγκοσιμοποίησης;...η αλλιώς θα έμπαινες καν στο δίλημα;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ακόμα και τώρα, να έλεγες για την αλλαγή δρχ. με ? , πάλι την ίδια απάντηση θα έπαιρνες... μην ξεχνάς οτι η αλλαγή έγινε ερήμην μας, καθώς , το ψήφισμα έγινε εντός βουλής και οχι με δημοψήφισμα όπως και θα έπρεπε... ούτε βέβαια με "διάφανους" τρόπους...
    Ναι γαμώτο μου, αυτό λέω

Οτι ΔΕΝ θέλω η επόμενη αλλαγή (που τη θεωρώ ΠΟΛΥ πιθανή) να γίνει ΕΡΗΜΗΝ μου!!
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
    προς admins ...

βγαλτε επιτελους μια οδηγια για το πως γραφουμε εδω μεσα γιατι αυτο το θεμα το εχουμε ανοιξει 1000000 φορες και δεν καταληξαμε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και επιτελους ο καθενας ας διαβαζει οτι γουσταρει μπας και βγαλουμε καμια ακρη ......

Τι οδηγία ρε Γιώργο?

Ο καθένας γράφει όπως τον βολεύει και όπως του αρέσει
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

εμ δεν λές αυτό ρε φίλε...

εσύ λες ...οτι αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας καθήσουμε να το απολαύσουμε και ενίοτε να το βοηθήσουμε κιόλας, συνιθίζοντας το , με την συνεχή χρήση του...

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;;;;

Gandalf

εμ δεν λές αυτό ρε φίλε...

εσύ λες ...οτι αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας καθήσουμε να το απολαύσουμε και ενίοτε να το βοηθήσουμε κιόλας, συνιθίζοντας το , με την συνεχή χρήση του...

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;;;;

Gandalf
    Αυτό λέω, διάβασε προσεκτικά.

Ποιός λέει οτι μπορούμε να το αποφύγουμε;

Δεν εννοώ σήμερα... Εννοώ σε 10, 20, 50 χρόνια...

Θα σκεφτόταν κάποιος Ελληνας πριν 50 χρόνια οτι θα μπορούσε να πάει στη Γαλλία με ληγμένο διαβατήριο, όπως πήγα πρόσφατα εγώ (λόγω Σένγκεν); Πριν 50 χρόνια ήθελες ειδική άδεια...

Αλλάζουν τα πράγματα, "τα πάντα ρει" και το είπε ΄Ελληνας αυτό, ο Ηράκλειτος...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

αλλάζουν ρε φίλε... αλλά οχι ερήμην μας, εκτός και αν το θέλουμε εμείς...

άσχετο...

Αυτό με το ληγμένο διαβατήριο πότε το έκανες; Γιατί μετά ειδικά απο τον πόλεμο στο Ιράκ... ακόμα και με κανονικό διαβατήριο και ταυτοτήτα, με λατινική αναγραφή στοιχείων , σε περνούν γεννές δεκατέσσερις...

Στο θέμα μας πάλι...

Δεν λέω να μην πάμε μαζί με την πρόοδο (βλ. Ε.Ε. και νομοθεσίες) αλλά να μην χάσουμε και τα διαφορετικά μας στοιχεία, για να γίνουμε μια μάζα , χωρίς εθνικά και άλλα εθιμικά στοιχεία.

Gandalf

καποιος ειπε οτι τα greeklish ξεκινησαν με τα SMS, δε θυμαμαι ποιος. Καμια σχεση, τα greeklish προεκυψαν ως αναγκη, κατα τα τελη της δεκαετιας του 80 (και πιο νωρις). Ηταν ο μονος τροπος να επικοινωνησουν στα "ελληνικα" οι ελληνες (ως επι το πλειστον φοιτητες) του εξωτερικου μεταξυ τους, μεσω email ή μεσω του USENET... τοτε που τα emoticons, ηταν ακομα σε ASCII και οι αντρες ηταν αντρες ) . Τελοσπαντων, το θεμα της γλωσσας γενικοτερα ειναι ασημαντο κατα τη γνωμη μου. Η γλωσσα γενικοτερα, ως γνωστον, ειναι το φτωχοτερο μεσο επικοινωνιας

αλλάζουν ρε φίλε... αλλά οχι ερήμην μας, εκτός και αν το θέλουμε εμείς...

Αυτό με το ληγμένο διαβατήριο πότε το έκανες; Γιατί μετά ειδικά απο τον πόλεμο στο Ιράκ... ακόμα και με κανονικό διαβατήριο και ταυτοτήτα, με λατινική αναγραφή στοιχείων , σε περνούν γεννές δεκατέσσερις...

Δεν λέω να μην πάμε μαζί με την πρόοδο (βλ. Ε.Ε. και νομοθεσίες) αλλά να μην χάσουμε και τα διαφορετικά μας στοιχεία, για να γίνουμε μια μάζα , χωρίς εθνικά και άλλα εθιμικά στοιχεία.

Μαζί σου σε όλα! Τϊποτε να μην γίνει ερήμην μας. Αυτό ακριβώς λέω: Να δούμε την πραγματικότητα, τα ενδεχόμενα και να προετοιμαστούμε.
    Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή πληροφόρηση αλλά και να είναι το μυαλό μας ανοιχτό σε όλες τις απόψεις! Αν οχυρωθούμε πίσω από μια στείρα άρνηση ειναι σίγουρο οτι θα χάσουμε..

Γαλλία: Πρόσφατα πήγα (πριν 2 εβδομάδες). Κανένα πρόβλημα, ούτε καν ελέγχεται, μόνο στο check-in της πτήσης...

(εντάξει δε σου λέω να έχει λήξει και πριν 10 χρόνια )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17