Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Αναποφάσιστος rookie.. Καμιά γνώμη;;

Πού είναι τα κλειδιά μου; Το avatar του/της booZe

Question Αναποφάσιστος rookie.. Καμιά γνώμη;;

Χαιρετώ.. Είμαι ένας άσχετος φρέσκος wannabe-αναβάτης με μοναδική εμπειρία οδήγησης μηχανής αυτή των μαθημάτων/διπλώματος (περί τις 10 ώρες στο τιμόνι με μόλις 1,5 σε συνθήκες -ήπιας- κίνησης). Η αρχική της χρήση θα είναι κατά κύριο λόγο μέσα στην πόλη αλλά και κοντινά ταξίδια.

Έχω πήξει και δεν μπορώ με τίποτα ν'αποφασίσω τι να πάρω για πρώτη μηχανή (δεινοπαθούν οι γύρω μου με συνεχείς ερωτήσεις χωρίς όμως να καταλήγω). Είχα σχεδόν αποφασίσει να πάω για το Aprilia Pegaso Strada αλλά δύο αναμενόμενες αφίξεις με έχουν βάλει σε σκέψεις, η Ducati Monster 695 και κυρίως η BMW F800S -έχω μια κλίση στην ευρωπαϊκή "κουλτούρα". :wacko:

H BMW είναι εκτός του budget μου, αλλά αν δεν είναι too much για πρώτη μηχανή, θα έκανα λίγη "νηστεία" παραπάνω για χάρη της αφού μάλλον θα την κρατήσω για περισσότερο χρόνο. Το μόνο review που έχω διαβάσει γι'αυτή είναι αυτό του τελευταίου Moto με πολύ καλά σχόλια (..αν και το τεύχος βρώμαγε λίγο "Μπεμβεδίλα").

Καμιά βοήθεια, ε, φανταστικοί μηχανόβιοι;

Μια φώτο με τα μοτόρια για να έχουμε πρόχειρα..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	whichonedamnit_s.jpg 
Προβολές:	617 
Μέγεθος:	65,9 KB 
ID:	45089

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos

Re: Αναποφάσιστος rookie.. Καμιά γνώμη;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από booZe
    Η αρχική της χρήση θα είναι κατά κύριο λόγο μέσα στην πόλη αλλά και κοντινά ταξίδια.

Απο τη στιγμή που σ αρέσουν και τα 3 τσιμπάς το Aprilia χωρίς δευτερη σκέψη για να χαίρεσαι κάθε λεπτό τις διαδρομές σου στην πόλη(άνεση,ευελιξία,ευκολία).Άσε που είναι και το πιο εύκολο μηχανάκι για νεο οδηγό απο τα τρία.(χαμηλή σέλα,μεγάλο τιμόνι).

Για τον λογο που το θες,ΑΠΡΙΛΙΑ δαγκωτο....

Honda CBF 250 Το avatar του/της Alexander
    Test-ride σε όλα και αγόρασε αυτό που θα σου "μιλήσει"...

"For no one, no one in this world can you trust - not men, not women, not beasts ... this you can trust."

Οπότε για την ώρα έχουμε Pegaso - Monster - F800: 2 - 0 - 0 και μάλλον είναι πιο κοντά στα "κυβικά" μου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alexander
    Test-ride σε όλα και αγόρασε αυτό που θα σου "μιλήσει"...

Ουφφφφ, θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι μέσα Μάη που έρχεται η BMW.. Δεν ξέρω αν θ'αντέξω μέχρι τότε γιατί ο καιρός έχει φτιάξει επικίνδυνα.

Υπάρχει περίπτωση να μου αρνηθούν test ride αν δουν ότι το δίπλωμά μου είναι ολόφρεσκο; Η μηχανή για test ride που δίνουν οι αντιπροσωπείες είναι ασφαλισμένη ή αν την ρίξω την πληρώνω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slacker

Re: Αναποφάσιστος rookie.. Καμιά γνώμη;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από booZe
    [B]Χαιρετώ.. Είμαι ένας άσχετος φρέσκος wannabe-αναβάτης με μοναδική εμπειρία οδήγησης μηχανής αυτή των μαθημάτων/διπλώματος (περί τις 10 ώρες στο τιμόνι με μόλις 1,5 σε συνθήκες -ήπιας- κίνησης).
    Αποψή μου: για αρχή ξεκίνα με κάτι μικρότερο σε κυβικά, που θα το πηγαίνεις εσύ και δεν θα σε πηγαίνει αυτό.

μπλα μπλα
    συγνωμη για την απαντηση αλλα δεν κοιτας καλυτερα καποιο μεταχειρισμενο εως 250cc..;
    Σαν νεος αναβατης θα κανεις σιγουρα λαθη στην αρχη (οπως ολοι) και αυτες οι μηχανες που κοιτας δεν τα συγχωρουν ευκολα..
    Εβγαλα διπλωμα περσι το καλοκαιρι, οδηγω καποιους μηνες τωρα λογω δουλειας, κανω *πάρα πολλά* χιλιομετρα καθημερινα αλλα τετοια μηχανη δεν πιστευω οτι ειμαι σε θεση να οδηγησω ακομη. Βεβαια αλλο εγω αλλο εσυ, οτι και να επιλεξεις καλοταξιδο, παντα ορθιος, με προσοχη και τα ματια σου 1014

Ασχέτως κυβικών..

Η γνώμη μου εκ προσωπικής πείρας, για αρχή πάρε μια μεταχείρω...

Είναι αρκετά πιθανό (μια και θες μηχανή και όχι παπί/σκούτερ) τον πρώτο καιρό να την "ξαπλώσεις" μερικές φορές, καθαρά από αδεξιότητα λόγω απειρίας και όλα αυτά με λίγα χλμ και σχεδόν σε στάση... Ανηφόρες, επιτόπιες στροφές με κλίση, κλπ κλπ.

Κρίμα είναι κάτι καινούριο να το βλέπεις να γδέρνεται (να μην πω για το κόστος)

Να είναι κάτι σαν το aprilia. Μην πάς σε περισσότερο...

Welcome on the roads !
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

@@ κι άλλο ένα @ Το avatar του/της Konti
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗΣΕΙΣ ΤΗΝ F800S ME ΤΟ F650 GS ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΑΒΑΤΗ!!!
    ΤΕΛΟΣ

The most Bin's WINS !!! Το avatar του/της lkol
    Να πάρεις ότι γουσταρεις περισσότερο. Προσπάθησε να κάνεις κ ένα test ride σε ότι έχεις βάλει στο μάτι κ να πάρεις μια μηχανή που θα βγαίνεις κάθε μέρα από το σπίτι σου κ θα τη χαζεύεις. Αν μπορείς να τη βρεις κ σε μεταχειρισμένη, ακόμα καλύτερα, γιατί θα γλιτώσεις αρκετά λεφτα. Ένα μεταχειρισμένο strada είναι μια super λύση (αν το βρεις γιατί είναι αρκετά καινούριο), αλλά εγώ θα πρότεινα δαγκωτό Multistrada 620. Θεωρώ ότι προσφέρει ότι ζητάς κ είναι σκέτη κ@υλ@.
    Το βρίσκεις κ σε καλή τιμή μεταχειρσμένο κ με εγγύηση αντιπροσωπείας. Κάντου και ένα test ride κ θα με θυμηθείς.

Μην αγχώνεσαι για το ότι είσαι νέος στο χώρο. Λίγο προσοχή μόνο και να κάτσεις να διαβάσεις και μερικά πράγματα για όλα αυτά που δε σου είπανε όταν έβγαλες το δίπλωμα (θέση οδήγησης, στρίψιμο κτλ.). Α, κ βάλε κ μερικά λεφτα στην άκρη να πας για κάνα πραγματικό μάθημα οδήγησης (βλέπε ΜΟΤΟ, 0-300κτλ).

Ουφ... τα είπα όλα. Καλή επιλογή ότι και αν πάρεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
    Να πάρεις ότι γουσταρεις περισσότερο. Προσπάθησε να κάνεις κ ένα test ride σε ότι έχεις βάλει στο μάτι κ να πάρεις μια μηχανή που θα βγαίνεις κάθε μέρα από το σπίτι σου κ θα τη χαζεύεις. Αν μπορείς να τη βρεις κ σε μεταχειρισμένη, ακόμα καλύτερα, γιατί θα γλιτώσεις αρκετά λεφτα. Ένα μεταχειρισμένο strada είναι μια super λύση (αν το βρεις γιατί είναι αρκετά καινούριο), αλλά εγώ θα πρότεινα δαγκωτό Multistrada 620. Θεωρώ ότι προσφέρει ότι ζητάς κ είναι σκέτη κ@υλ@.
    Το βρίσκεις κ σε καλή τιμή μεταχειρσμένο κ με εγγύηση αντιπροσωπείας. Κάντου και ένα test ride κ θα με θυμηθείς.

Μην αγχώνεσαι για το ότι είσαι νέος στο χώρο. Λίγο προσοχή μόνο και να κάτσεις να διαβάσεις και μερικά πράγματα για όλα αυτά που δε σου είπανε όταν έβγαλες το δίπλωμα (θέση οδήγησης, στρίψιμο κτλ.). Α, κ βάλε κ μερικά λεφτα στην άκρη να πας για κάνα πραγματικό μάθημα οδήγησης (βλέπε ΜΟΤΟ, 0-300κτλ).

Ουφ... τα είπα όλα. Καλή επιλογή ότι και αν πάρεις.
    Συμφωνω με τα παραπανω.

Επισης,να γνωριζεις οτι αν παρεις Ducati,θα πεθανεις με Ducati.Αλλα θα πεθανεις ευτυχισμενος...
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια παίδες, ο κύβος ερρίφθη! :wacko:

Παρόμοια θέματα

1. ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!
    από mathousalix στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2008, 12:28
  2. ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ????
    από drois στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2007, 07:56
  3. Απαντήσεις: 85
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2007, 21:15
  4. καμια γνωμη?..........?
    από GAGARIN στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2006, 07:10