Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Μια χειρα βοηθειας για αναζητηση

tomhel

Μια χειρα βοηθειας για αναζητηση

Καλημερα σε ολο το φορουμ....
    Αν και σας παρακολουθώ κάμποσο καιρο , αποφάσισα να κανω τωρα το πρωτο μου ποστ γιατι θα ηθελα την γνωμη σας για το ειδος της μηχανής που σκέφτομαι να αγορασω…
    Η εμπειρία μου με μηχανές θα ελεγα ότι είναι από φτωχή εως ,,,, πατος ( στα νιατα μου από 12 – 17 ειχα ένα αυτόματο 50cc…) , αλλα πλέον θα ήθελα να παρω ένα μηχανακι για να με εξηπηρετει στις μετακινήσεις μου και να πηγαίνω καμία βόλτα σε κοντινές αποστάσεις 10-20 χλμ ( καλοκαιράκι έρχεται ….)..
    Δεν θα ηθελα να παω για πολλά κυβικά και βαριές μηχανές από τωρα , αλλα σκέφτομαι κατι σε παπι από 110 – 125 κυβικά…να μάθω πρώτα , .και του χρόνου ίδωμεν
    Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας , ποιο από τα πιο κατω είναι καλύτερο για την περίπτωση μου , αλλα και πιο δεν θα με προβληματίσει ιδιαίτερα ( σερβις , προβλήματα , ανατλακτικα κ.τ.λ )….Σε παρενθεση είναι οι τιμες….
    1) Kymco active SR- 110 ( 1365) , spiker 125 ( 1895)
    2) Modenas kriss2 115 ( 1695) , kristar 125 (1895)
    3) Honda anf 125 (1990)
    4) Yamaha Crypton R 115 (1810)
    5) Kawasaki Kaze-R 115 (1790 )

Κοιταω κυριως για καινουργιο , γιατι δεν εχω πειρα σχετικα με μτχνα και φοβαμαι μην μου δωσουν κανα χρεπι...
    Sorry εάν σας κουραζω , αλλα ειμαι Νουμπας…

tomhel
    Πρωτιμηση μαλλον για το kymco activ 125SR (με τις ζαντες αλουμινιου στα 1390? )....
    Τεχνικα χαρακτ. εδω...
    http://www.kymco.gr/models/papia/activ125sr_texn.htm

Νομιζω πως η τιμη - αποδοση του , σε σχεση με τα υπολοιπα το κανει φαβορι....

tomhel
    Υποθετω πως εχω φαει γειωμα....

Οκ...thnx a lot....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    προσωπικά θα επέλεγα HONDA , μιας και έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο παπί.

Μην απελπίζεσαι... ειδικά στα παπιά, δύσκολα θα βρείς μια γνώμη εδώ, μιας και οι περισσότεροι έχουν (αν έχουν) παπί για λόγους ευκολίας και οχι για χρήση δοκιμαστική.

Σε γενικές γραμμές πάντως , όπως είπα , αν τσεκάρεις ειδικά και την ιστορία βλαβών σε παπιά, εκεί που θα δείς τις λιγότερες , είναι στην "φτερωτή" εταιρία.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Θεωρώ ότι το καλύτερο (και πιο ακριβό) έιναι το Innova . Βέβαια κινητήρες Honda χρησιμοποιούν και άλλες δεύτερες μάρκες αλλά...

Να έχεις πάντως υπόψη σου ότι ειδικά τα Innova τα "σηκώνουν" . είναι δημοφιλές μηχανάκι, έχει πουλήσει πολύ και τα λαμόγια ψάχνουν για ανταλλακτικά.

γνώμη μου βέβαια...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Εγω παλι γιατι εχω ακουσει οτι τα Innova εχουν βγαλει σοβαρα προβληματα ?

Γνωμη μου, Modenas, Kawasaki, Yamaha, οποιο σου αρεσει.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

tomhel
    Δηλαδη τα kymco ειναι τελειως off...???
    ( εχουν 2 χρονια εγγυηση..???)

Πριν 2 χρονια πηρα το Kymco Active 110. Σαν ποιοτητα κατασκευης ηταν μετριο.
    Γενικα σαν μηχανακι τον πρωτο χρονο του ειχα πιει το αιμα και δεν ειπε κιχ....

Για tα Innova μονο καλα λογια δεν εχω ακουσει, τουλαχιστον για μοντελα πριν το 05 . . . Το Spike 125 ειναι απο τα καλυτερα, εχει παρει και εγκριση καταληλοτητας για σχολες οδηγησης , και θυμιζει λιγοτερο "παπι" απο τα αλλα . . .
    Moto Metalheads Club \m/
    Τωρα και MotoGP Αγωνες!!

Unified Network Systems

WebHosting/ Mailhosting / Δικτυα /IT Support

tomhel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από RαNd
    Πριν 2 χρονια πηρα το Kymco Active 110. Σαν ποιοτητα κατασκευης ηταν μετριο.
    Γενικα σαν μηχανακι τον πρωτο χρονο του ειχα πιει το αιμα και δεν ειπε κιχ....

Για tα Innova μονο καλα λογια δεν εχω ακουσει, τουλαχιστον για μοντελα πριν το 05 . . . Το Spike 125 ειναι απο τα καλυτερα, εχει παρει και εγκριση καταληλοτητας για σχολες οδηγησης , και θυμιζει λιγοτερο "παπι" απο τα αλλα . . .

Δηλαδη τι αξιζει να δωσω +500 για το spike125 απο το να παρω το activ125 , και εαν ΝΑΙ (στα 1900? παιζει το spike) - ειναι καλυτερο το spike125 απο τα κλασικα yamaha cryptonR - Honda Innova - Kawasaki KZR - Modenas Kristar που παιζουν στην ιδια τιμη.....
    Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις , απλα θελω να καταλαβω μηπως τελικα το kymco activ125 στα 1365 ? , δεν ειναι σοφη αγορα....???

Ανήσυχο Μέλος...
    ασημι kristar! ομορφο για παπιος, καλα περιφερειακα, φτηνα ανταλλακτικα, δυνατο και αξιοπιστο μοτερ. Οτι πιο καινουργιο κυκλοφορει σε παπια.

απ'την αλλη ομως μπορεις να σκεφτεις οτι με κοντα 2000 ευρω μπορεις να παρεις και αλλα πολυ καλυτερα μοτορια αλλα μεταχειρισμενα που θα ειναι και σχολεια στα επομενα βηματα σου...
    "Whatever you do, don't forget to RECYCLE! Ride your bike again & again!"

tomhel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
    ασημι kristar! ομορφο για παπιος, καλα περιφερειακα, φτηνα ανταλλακτικα, δυνατο και αξιοπιστο μοτερ. Οτι πιο καινουργιο κυκλοφορει σε παπια.

απ'την αλλη ομως μπορεις να σκεφτεις οτι με κοντα 2000 ευρω μπορεις να παρεις και αλλα πολυ καλυτερα μοτορια αλλα μεταχειρισμενα που θα ειναι και σχολεια στα επομενα βηματα σου...

Θα το εκτιμουσα πολυ , εαν γινοσουν πιο συγκεκριμένος...
    ( μαρκα , μοντελο , τιμη , μαγαζι )

Ανήσυχο Μέλος...
    αναφερομαι σε μικρα on-off/street οπως

Ηοnda XR 125/250, Yamaha XT 125, Kawasaki KLX 250, Honda AX1 κλπ

απο street Ηonda Bros, CB1, SF στα 400cc
    "Whatever you do, don't forget to RECYCLE! Ride your bike again & again!"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    Θεωρώ ότι το καλύτερο (και πιο ακριβό) έιναι το Innova . Βέβαια κινητήρες Honda χρησιμοποιούν και άλλες δεύτερες μάρκες αλλά...

Κάτι ....φήμες που σέρνονται ότι στα 10-20Κ χιλιόμετρα τα Innova χτυπάνε μπιέλα λέτε να είναι ράδιο-αρβύλα ???

Κανε μια ευρεση για τα μοντελα που ψαχνεις και θα βρεις οτι θελεις..

Εγω εχω το Spike125R απο το 2004 και εχω γραψει περιπου 14000 χλμ..
    Ουφ...Παμε ξανα μια..
    1.Στα περιπου 12000 αρχισε να τριζει η μασκα μπροστα.Διορθωθηκε με μια σιλικονουχα κολλα απο μενα και τελος.
    2.Προβλημα με μιζα διορθωθηκε στην εγγυηση.(Υπηρχε παρτιδα με "μυστηριες" μιζες)
    3.Στα 13500 χλμ καρβουνιαστηκε η ηλεκτρονικη.Αλλαγη δωρεαν και τελος και αυτο.
    Μηχανικο προβλημα κανενα μεχρι στιγμης-αλλαγη λαδιων-μπουζι στα 2500 χλμ και βαλβιδες στα 5000 χλμ μονος μου..
    Τακακια ακομη δεν χρειαστηκε γιατι φρεναρω σαν ανθρωπΑς..

Τα υπερ-κατα:
    Κρατημα καλο(αν αλλαξεις κατευθειαν τα λαστιχα που εχει απο την μανα του) αναρτηση καλη για ενα ατομο, την βλεπω στα περιπου 20000 να εχει παραδωσει πνευμα το μπροστινο οποταν αλλαγη λαδιων..
    Ποιοτητα πλαστικων αρκετα καλη (οχι κορυφαια)
    Περιπου 7 λιτρα καυσιμο με ενα γεμισμα..Εγω βαζω 6 ευραιους και κανω περιπου 200 χλμ..
    Σασμαν σκληρο(δεν ειναι Honda το ειπαμε) αλλα ακριβες δεν μπερδευει δεν χανει ταχυτητα
    Φρενα τα θεωρω κορυφαια για παπια..
    Φτηνα πλαστικα πχ φτερα-μασκες κλπ
    Μαρσπιε συνεπιβατη πολυ ψηλα ...
    Χαμηλη μεταπωλητικη αξια-κοινως το σκοτωνεις αν θες να το δωσεις ...

Innova:

Μπουρδελο ταμπουρο πισω τριζει απο την μανα του και σου σπαει τα νευρα
    Πατεντα-Λυση: Χαραζεις τα τακακια και καθαρισες..
    Ξερεις ποσο εχει το καρινακι κατω απο την ποδια με τις βιδες κομπλε (το οποιο σπαει αερα αν δεν προσεξεις)??Για ρωτα...
    Ναι οντως πολλα Innova εχει ακουστει για μπιελα - ρουλεμαν εκκεντροφορου σε σχετικα λιγα χλμ..Εχω δει ενα σκορπιο αλλα δεν εχω γνωμη γιατι ο καβαλαρης ηταν τσικιρικιτζης..
    Τριζει το φαναρι απο την μερα που γεννηθηκε..
    Εχει καλη αξια μεταπωλησης -Honda γαρ..
    Εχει καλο-μαλακο σασμαν..

Εγω προσωπικα αν ημουν τωρα στην θεση σου θα κοιτουσα η για το Kawasaki η για το Modenas (το Kriss 2 οχι το καινουργιο γιατι ακομη δεν ξερεις τι μπορει να βγαλει).Για το Yamaha ντεν ξερω...
    Εκτος και αν βρεις κανα Suzuki Fx125 "χαρτι" ομως κατασταση που ειναι αλλη φαση..

Αυτααααα..

tomhel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man

Μετα απο πολυ σκεψη , μαλλον για αυτο θα παω....

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μια βόλτα Πελοπόννησο για στρώσιμο
    από nikoskkk στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2009, 22:07
  2. 500Ε για μία δαγκάνα δισκόφρενου (για παπί)
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2005, 08:44
  3. μια πραγματική ανάλυση για άντρες και γυναίκες
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2005, 15:44
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2004, 08:32
  5. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 14:50

Κανόνες δημοσιεύσεων