Αν δεν κάνω λάθος , το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα θείου. Πάντως σίγουρα δεν είναι ίδιο με το κίνησης.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Γράψε ένα άκυρο εδώ.... στο μόνο που διαφέρουν είναι στο χρώμα που βάζουν για να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ απο αυτό της κίνησης - ο διαχωρισμός ειναι ΜΟΝΟ φορολογικός...
Ψάχτο λιγάκι![]()
Σχετικά με τους μοντέρνους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, αυτοί παράγουν λιγότερους ρύπους από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες εκτός από την αιθάλη (ή σωματίδια άνθρακα - η γνωστή μαυρίλα). Αρκετές εταιρίες όμως (η πρώτη εδώ και 5 χρόνια) εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα με ένα φίλτρο κατκράτησης σωματιδίων, γεγονός που τα καθιστά απολύτως πιο καθαρά από τα βενζινοκίνητα.
Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η ποιότητα του καυσίμου. Επειδή οι κινητήρες diesel άμεσου ψεκασμού επιτυγχάνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά (μαζί με την αυξημένη απόδοση και τον περιορισμένο θόρυβο λειτουργίας) χρησιμοποιώντας υψηλή πίεση ψεκασμού (ποτ φτάνει τα 1500-1900 bars με 2 ή παραπάνω ψεκασμούς ανά κύκλο)) η λίπανση της αντλίας γίνεται από το ίδιο το καύσιμο.
Συνεπώς, αν αυτό έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο, η αντλία φθείρεται γρηγορότερα, τα μπεκ κολλάνε (και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι ηλεκτρομαγνητικά αλλά πιεζοηλεκτρικά), και γενικότερα όλο το σύστημα τροφοδοσίας(π.χ. βαλβίδες EGR) αλλά και εξαγωγής γεμίζει επικαθήσεις.
Συνεπώς το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να επενδύσουν λεφτά τόσο για την βελτίωση του καυσίμου όσο και για την αύξηση της παραγωγής του.![]()
Τα υπόλοιπα είναι .... π@#$#$ μπλε.
ΣΗΜ: η αντλία πετρελαίου σε έναν diesel άμεσου ψεκασμού ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ. Συνήθως παίρνει κίνηση από τον ιμάντα εκκεντροφόρου και με την βοήθεια κάποιων αισθητήρων και (ηλεκτρονικών) ρυθμιστών ο εγκέφαλος ψεκασμού 'αποφασίζει' για τη σωστή πίεση ψεκασμού.
ΣΗΜ2: η περιεκτικότητα του καυσίμου σε biodiesel καθορίζεται-επιβάλλεται(?) από την Ευρωπαική νομοθεσία και είναι αργά αλλά στθερά αυξητική.