Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

μιλάω κυρίως για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων που πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων θέλουν να αλλάζουν ανα 2-3-4 χρονάκια μηχανές.
    τι κακό είναι αυτό με τις αγγελίες μηχανών,και δεν μιλάω μόνο για τις αγγελίες του moto αλλά γενικά για όλες τις αγγελίες όλων των forums και όλων των περιοδικών.Δεν κουνιέται φύλο.και γραμμη στον έμπορο για "σκοτωμα"
    πως θα πουλήσουμε τις μηχανές μας όταν κάποια στιγμή θέλουμε να τις αλλάξουμε?
    καλύτερα δεν είναι να αγοράζουμε και να πουλάμε από/σε ιδιώτη?
    το να πάρεις μια μηχανή απο εμπορο φαντάζει κάπως (στο καινούργιο) αλλά δεν είναι έτσι.Χώρια που μπορεί να την έχει μαιμουδέψει κι όλας.
    είναι μεγάλο προβλημα ρε μάγκες αυτό.
    και πως θα αλλάξει?????

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    ολα ειναι προσφορα - ζητηση

αμα νομιζεις οτι με την αγορα της μοτοσυκλετας σου πηρες ομολογα ελληνικου δημοσιου ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ το παιχνιδι γιατι, κακα τα ψεματα, οι τιμες των μεταχειρων ηταν ακριβες παλιοτερα για πολλους λογους

τωρα απλα πας και αγοραζεις το νεο και απροβληματιστο μηχανακι σου με 2 χρονια εγγυηση και ξέγνοιασες....

Μέλος Το avatar του/της tsofras
    Εκτός απο αυτό εγώ ο ΑΣΧΕΤΟΣ απο μηχανάκια , κοινός θνητός, απλά επειδή δεν ξέρω θα σκεφτώ ότι για να το πήρε ο έμπορος πόσα προβλήματα μπορεί να έχει, θα έχει περάσει απο κανα έλεγχο, άσε που αν σου βγάλει κάτι μπορείς να τον ζαλίσεις κιόλας...Ενώ τον ιδώτη...πάει πέταξε το πουλακι

ρε παιδια τι να πάθει μια μηχανή 2-3 ετών?
    και ο έμπορας σιγα μην την κοιτάει και τόσο πολύ.να πουλήσει την καινούργια θέλει.
    οσο για τα ομόλογα δεν ειπε κανεις να βγάλεις όσα έδωσες αλλά οι μαντραδες στα σκοτώνουν στεγνα.
    εγω μιλάω για αυτους που δεν μπορούν να παίρνουν καινούργια όλη την ώρα.

Μέλος Το avatar του/της tsofras
    Α επίσης , υπάρχει η πιθανότητα να είναι και το οικονομικό , γιατί άλλο να τα πληρώσεις σε δόσεις και άλλο ντούκου. Τώρα να μου πείς μπορείς να πάρεις δάνειο έτσι κι αλλιώς και στον έμπορα το ίδιο γίνεται , αλλα δεν έχει προσωπικό τρέξιμο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Προσωπικά έχω δεί κάτι ευκαιρείες και εδω μέσα, που με φρενάρει ή σκέψη του ότι δεν έχω τα λεφτά ντούκου και μπορώ να τα βάλω μόνο σε δόσεις.

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    και εγγύηση επίσημης αντιπροσωπίας όταν έχουνε δεν τα πέρνουνε...

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    i motosikleta den ine katanalotiko aga8o me tin stegni enia
    giati na alazis moto sinexia?
    ka8e 2-3 xronia

episis giati na agorazis kenouria?
    mipos gia na exis to kefali sou isixo?
    oli kseroume oti enas paragontas metrai kirios ta xiliometra
    i apostasi pou exi dianisi ke meta i emfanisi i kali katastasi genikos

se orismena montela ine kalitera na vriskis mia mixani me 20.000 xiliometra sigoura oti pediko provlima ixe apo kataskevis exi li8i ine stromeni etimi ke se poli kalitera lefta

se pola meri tou kosmou oi an8ropoi agorazoun mia kenouria moto ke tin kratane pola xroni tin anava8mizoun tin eksoplizoun tis dinoun prosopiko xaraktira ke tin kratane

poli ligi ine afti pou alazoun sinexia mixanes ke ine tosi osoi i pragmatika fragkatoi
    diladi o fragkatos gia logous anias ine katanalotis ala mpori na to kani

enas ipalilos pou xreonete ke 8eli na alazi sinexia mixanes ine apla vlamenos

ta magazia den mpori kanis na ta sinagonisti stin polisi giati me tis 60 dosis pou kanoun den xriazese lefta gia na paris mixani
    vasika merika xartia ine arketa ta ipolipa sta kanonizi o magazatoras

esi xriazese mono tin 8elisi

eno enas idiotis epidi denete me oti exi to 8eori fovero ke to iperkostologi to idio matso sidera pou poulai ke o katastimatarxis 8eli na to poulisi gia xriso

an kataferete na katalavete oti to saravalo sas exi kani aposvesi gia afto pou to agorasate ke apo tin polisi tou den skopevete na vgalete eksoda enikiou gia kapio magazi fota nera tilefona teve ke ales mpourdes
    8a katalavete oti i timi tou ine poli pio xamiloteri apo tou katastimatos

ke tote 8a to poulousate sigoura

enas idiotis pou 8eli metaxirismeno ke 8a to pari stin idia timi me to diko sas ke me poles dosis 8a protimisi tis dosis

i xamiloteri timi 8a itan delear gia na protimisi esas
    ala esis exete kavalisi kalami apla pragmata ine

ke epitelous enimero8ite
    gia ola ta metaxirismena iparxi nomos pou ta kalipti me egkioisi ite dinete esis ite oxi
    ke mpori na zitisi o agorastis mexri ta lefta tou piso

gia afto ke ta katastimata apofevgoun mixanes prin to 1997 96

ke tin metapolitiki aksia ke tin prosfora ke tin zitisi tin exoun akirosi i 72 dosis as poume
    den isxioun afta pia

gia afto kratiste afto pou exete me ligotera lefta apo osa 8a dinate epipleon gia agora anava8miste to ke kante to kefi sas mia xara

etsi ke alios i gkomenes den goustaroun mixanes ke aftes pou goustaroun exoun kiolas

den 8a kanete entiposi se aftes me to kenourio mixanima sas

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    i motosikleta den ine katanalotiko aga8o me tin stegni enia
    giati na alazis moto sinexia?
    ka8e 2-3 xronia
    .
    .
    .
    .
    .
    .

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Όλο αυτό το κατεβατό (και μάλιστα σε Greeklish ) για να μας πείσεις ότι κάνεις καλά που ακόμα κυκλοφορείς με τον ΜΑΤΡΑΚΑ σου ??? :a12: :a12: :a12:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πιστεύω ότι δεν είναι λίγοι αυτοι που αλλάζουν μηχανές κάθε 3-4 χρόνια και δεν μιλάμε για καινούργιες.
    Δεν χρειάζεται να είσαι φραγκάτος για να το κάνεις αυτό.
    Μπορεί εγώ πχ να είδα μια αγγέλία που με ενδιαφέρει εδω μέσα αλλά ως που να πουλήσω την δικιά μου "πιας το αυγο και κουρευ το"θα έχει κάνει φτερά.
    αμα υπήρχε γενικά νταραβέρι θα έλεγες σε 1 αντε 2 μηνάκια θα την έχω πουλήσει ενω τώρα βάζεις αγγελία και ούτε τηλ δεν σε παιρνουν που λέει ο λόγος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leipsippos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Yannis37
    αμα υπήρχε γενικά νταραβέρι θα έλεγες σε 1 αντε 2 μηνάκια θα την έχω πουλήσει ενω τώρα βάζεις αγγελία και ούτε τηλ δεν σε παιρνουν που λέει ο λόγος.
    Εχω καταλαβει 2 πραγματα σε οσες αγοραπωλησιες εχω κανει μεχρι στιγμης.
    1)Για ολα υπαρχει μια τιμη. Οσο δυσκολο και να ειναι να φυγει το μηχανακι/αυτοκινητο καποια στιγμη θα φυγει αναλογως της τιμης. Δλδ ενα Benelli ή MV Agusta που δεν ειναι εμπορικα μηχανακια και κοστιζουν και αρκετα αν περιμενεις να φυγουν και να κρατησουν τα λεφτα τους εχασες. Θα φυγουν αλλα οχι στο -20% αλλα στο -40% δυστυχως της αξιας τους.
    2) Ο χρονος ειναι χρημα. Αν θες να φυγει ΤΩΡΑ το μηχανακι θα πρεπει να χασεις λεφτα.Να ριξες τιμη. Οταν το μηχανακι ειναι σε καλη κασταση και φιανεται ειναι φυσικο να ειναι και ψηλα η τιμη του, κατι το οποιο δεν ψαχνουν οι αγοραστες μεταχειρισμενου. Θα περασει καποιος ομως που θα δωσει αυτα λεφτα γιατι τον ενδιαφερει η ποιοτητα και οχι η τιμη σε πρωτη βαση.
    Κοινες διαπιστωσεις ειναι το ξερω αλλα δειτε τις σαν εμποριο τις μηχανες , και μονο, οχι σαν αντικειμενα παθους, πειτε οτι πουλαγατε ταξι πχ η τρακτερ και καντε την εκτιμηση σαν αγοραστηε/πβλητης υπο αυτιο το πρισμα.

Δε φταίνε οι αγοραστές . αλλά οι πωλητές και μόνον.
    Κοίτα τις αγγελίες και θα καταλάβεις.
    Όταν ο ιδιώτης ζητάει περισσότερα από τα μαγαζιά, ενώ θα έπρεπε να ζητάει ΠΟΛΥ λιγότερα, καλά να πάθει.
    Όταν κάποιος ζητάει για ένα ΧΤ 600 του 1999, δηλ. 7 ετών 3500, δεν πρέπει να το αγοράσει κανείς. Το ΧΤ αξίζει ολοκαίνουργιο 5000 και ούτε. Όταν έχει ήδη διανύσει τα 7 καλλίτερα χρόνια της ζωής του, έχει απαξιωθεί κατά 60-70%. Η αξία του δεν υπερβαίνει τα 2500. Αν μάλιστα το πάρεις από ιδιώτη, δεν πρέπει να δώσεις πάνω από 2000.

Αν πας το μηχανάκι σου για ανταλλαγή και σου δίνουν τα μαγαζιά π.χ. 5000, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ σε συμφέρει να το δώσεις σε ιδιώτη 4000 (αν θέλεις να το αναλύσω , απλά ζήτησέ το). Αν τώρα εσύ βάλεις αγγελία και ζητάς 5500, ε, τότε ψάχνεις για κορόϊδο.

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Παιδιά, η τιμή είναι απλά θέμα προσφοράς και ζήτησης (όπως αναφέρθηκε).

Νομίζω οτι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ιδιώτη και μάντρας, είναι στην ουσία ο ΧΡΟΝΟΣ (ο χρονος είναι χρήμα όπως αναφέρθηκε).

Έστω οτι ο ιδιώτης θέλει να πουλήσει σε μια λογική τιμή πχ. 5.000. Δεν διαθέτει όμως 3 ή 6 ή 12 ή και παραπάνω μήνες, (διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να βάζει συνεχώς αγγελίες...), μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής. Έτσι θα το δώσει 4.000 στη μάντρα να ξεμπερδεύει.

Η μάντρα από την άλλη, σίγουρα προτιμάει να το δώσει γρήγορα (η αποθήκευση κλπ είναι ένα κόστος γι'αυτή), αλλά ως εκεί. Ο χρόνος κατά τα άλλα είναι σύμμαχός της. Θα το βάλει 5.500 - 6.000 λοιπόν, και θα το παίζει συνέχεια σε αγγελίες κλπ (η δουλειά της είναι αυτή στο κάτω κάτω), ΜΕΧΡΙ να βρεθεί ο αγοραστης που θα το πάρει. άντε να του κόψει και 200 ευρά στην καλύτερη.

Επίσης η μάντρα είναι του επαγγέλματος, οπότε οταν πάς να αγοράσεις τότε:
    -Την είχε οικογενειάρχης / άγιος / ο Θεός ο ίδιος κλπ
    -Είναι χαρτί
    -Είμαι ήδη στα όρια εκεί που το δίνω
    -Το μηχανάκι έχει μεγάλη ζήτηση
    -Εχει αυτό κι εκείνο πάνω
    -κλπ κλπ

Αλλά όταν πάς να δώσεις:
    -Βγήκε/θα βγεί το καινούριο
    -Έπεσε η ζήτητση για αυτό
    -Έχω κι άλλο και δεν το δίνω
    -Άντε να το δώ και χάρη σου κάνω
    -Οτι έχεις επάνω δε μετράει στη μεταπώληση
    -Θα μου μείνει εδώ για το καλοκαίρι χειμώνα / φθινόπορο
    -Έχω ενοίκια / προσωπικό / έξοδα
    -διάφορες σχετικές ιστορίες
    -κλπ κλπ

georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Δε φταίνε οι αγοραστές . αλλά οι πωλητές και μόνον.
    Κοίτα τις αγγελίες και θα καταλάβεις.
    Όταν ο ιδιώτης ζητάει περισσότερα από τα μαγαζιά, ενώ θα έπρεπε να ζητάει ΠΟΛΥ λιγότερα, καλά να πάθει.
    ...
    Πραγματικά τότε ο ιδιώτης τζάμπα τη βάζει την αγγελία. Δεν διεκδικεί ούτε μια πιθανότητα να τη δώσει απ'ευθείας σε ιδιώτη.

Βάζει λοιπόν πχ 6.500, όσα (ή και περισσότερα!) από μια μάντρα. Φυσικά κανείς δε θα ενδιαφερθεί. Αφού βλέπει οτι δεν έχει ζήτηση, κατεβαίνει στα 6.000. Πάλι δεν έχει ζήτηση (πάλι πολλά). Εχει ήδη όμως εξαντλήσει την υπομονή του, και τη δίνει στη μάντρα 4.500, η οποία θα τη δώσει 6.000 - όποτε τη δώσει - στο άνετο!...

georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    etsi ke alios i gkomenes den goustaroun mixanes ke aftes pou goustaroun exoun kiolas

den 8a kanete entiposi se aftes me to kenourio mixanima sas

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis:
    Εν κατακλείδι....
    Όποιος θέλει καινούργια μοτοσυκλέττα, έχει πρόβλημα με τις γκόμενες δλδ ;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιτάς τις αγγελίες των μαντράδων για ένα "Χ" μοντέλο και λιγο πάνω λιγο κάτω το δίνουν πχ 6000€. Πας εσυ και το βάζεις 5300-5500€ και δεν σε παίρνει κανείς τηλ, και μετά ακούς : πήρα το ίδιο Χ μοντέλο απ τον ταδε μαντρά με 6000€

αμα αυτό δεν είναι κουλό τοτε τι είναι?
    δηλαδι να την δώσουν στον μαντρά 4500,να μου την πουλήσει 6000??
    και γιατι δεν την έπαιρνα απ τον ιδιώτη 5300-5500

κάπου εκεί είναι η φάση παιδιά.το θέμα είναι οτι υπάρχει κόλημα με την "και καλά" αξιοπιστία του "αφου την πήρε ο μαντράς καλή θα είναι, και...........................χάνουμε εμείς λεφτά και πλουτήζουν οι μαντράδες και ζήσαν όλοι καλά.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Freeday, ποδήλατο και νοοτροπία δικυκλιστών
    από Panoskl στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2010, 14:35
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF