Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Κάθομαι και γράφω ένα κατεβατό που αφιέρωσα και λίγη ώρα τέλος πάντων και ακριβώς από κάτω γράφεις:

Ωραία απάντηση το "who gives a fuck"...

Για κάνε τους συνειρμούς...

Πρόσθεσε και τη συνέχεια του μηνύματος σου και βγάλε το νόημα.

Τέλος πάντων αγαπητέ... Η συζήτηση είναι όμορφη όταν υπάρχει διάθεση να ακούσεις και να ακουστείς. Όταν κολλάμε στο τι είπες και γιατί το είπες, μάλλον κάτι βρωμάει.

Και ποιος ο λόγος λοιπόν; Είναι απείρως διασκεδαστικότερο να πάω να πιω ένα ποτάκι... Τώρα ποιος χάνει και ποιος κερδίζει όταν οι συζητήσεις πάνε κατά διαόλου... ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και οι υπόλοιποι που διαβάζουν.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    βασικά κανένας δεν έχει δικιο ή άδικο.Τζάμπα τσακώνεστε.άλλο μηχανάκι οδηγεί ο ένας άλλο ο άλλος...αλλιώς σκέφτεται και παίρνει τη στροφή ο ένας αλλιώς ο άλλος.

Η οδήγηση ss με ον-οφφ/στρεετ έχουν κάποιες διαφορές.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Κάθομαι και γράφω ένα κατεβατό που αφιέρωσα και λίγη ώρα τέλος πάντων και ακριβώς από κάτω γράφεις:

Ωραία απάντηση το "who gives a fuck"...

Για κάνε τους συνειρμούς...

μα αυτό προφανώς σημαίνει πως προηγουμένως υπήρξε μια απάντηση ΠΡΟΣ εμένα μ' αυτό το περιεχόμενο!

και ΟΝΤΩΣ υπήρξε, του τζικρούκη, ένα μήνυμα πιο πάνω!

άρα προς τι η παρεξήγηση;

@Χλίτε

το έγραψα χθες, πως ίσως η διαφωνία μας έγκειται στο ότι το τιμόνι του super4 είναι σαφώς φαρδύτερο από τα clip ons ενός SS, κι έτσι τα SS θέλουν άλλα κόλπα για να πλαγιάσουν

@BOOKMAN

το γνωρίζω το τεστ αυτο που λες και να γιατί είναι ΑΣΧΕΤΟ με την κουβέντα αυτή ν εδώ:

το τεστ εκείνο έχει ως σκοπό να πείσει όποιον δεν έχει πειστεί ότι είναι αδύνατο μια μηχανή μππορεί να στρίψει μόνο με το σώμα (το λεγόμενο body steering)

γι' αυτό ο εκπαιδευτής έχει φτιάξει εκείνη την περίεργη μηχανή με το σταθερό τιμόνι, σου λέει, αν πιστεύεις πως μπορείς να στρίψεις ΜΟΝΟ με το σώμα, έλα δω και στρίψε!

εγώ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΟ!!!

εγώ - το γράφω για νιοστή φορά - πιστεύω πως είναι δυνατόν να στρίψει κανείς με σώμα ΚΑΙ τιμόνι, ΧΩΡΙΣ όμως counter steering

Νέο μέλος
    Σου εξήγησε πιο πάνω ο Θάνος και κατα την γνώμη μου πολυ περιγραφικά ότι εκ φύσεως υφίσταται το γυροσκοπικό.

Απλά κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και εσύ λες ότι δεν υπάρχει Αμερική.

Ε οκ, πάσο

Παω για :ZZZ:

Mind is like parachute. Works better only when it's open

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
    βασικά κανένας δεν έχει δικιο ή άδικο.Τζάμπα τσακώνεστε.άλλο μηχανάκι οδηγεί ο ένας άλλο ο άλλος...αλλιώς σκέφτεται και παίρνει τη στροφή ο ένας αλλιώς ο άλλος.
    Κατσε ρε συ.
    Ναι οντως αλλιως σκεφτεται τις κινησεις του ο καθενας οταν παιρνει την στροφη.
    Αλλος ξερει τι κανει και αλλος κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που νομιζει.
    και τρως ωρες να του το εξηγησεις μπας και γινει διαλογος και σου απανταει με σκοπο να σε αποπροσανατολισει και αυτο εγινε φανερο καπου στην 3 σελιδα του θρεντ.

Και σε αυτη την κουβεντα η οποια εγινε με πολυ σωστο τροπο μεχρι την πεμπτη σελιδα καπου τελειωσαν τα επιχειρηματα, και παρ'ολα αυτα δωθηκε συνεχεια.
    Εγω δηλαδη τον χρονο μου τον διαθετω επειδη γουσταρω, η επειδη ειμαι μαζοχας;
    Στην τελικη ΟΛΟΣ ο κοσμος προσπαθει να κατανοησει την λειτουργια του γυροσκοπικου φαινομενου και μαλιστα ξοδευει πολυ χρονο και χρημα γι'αυτο, γιατι ειναι ολοφανερο οτι μονο αυτο υπαρχει στην μοτο και ολα τα αλλα ειναι παραισθησεις, και αυτο μπορει να το καταλαβει οποιος λογικος ανθρωπος εφαρμοσει το γυροσκοπικο για πρωτη φορα.

Και ο αλλος παει να μας πεισει οτι υπαρχει και αλλος τροπος χωρις να μπορει να το εξηγησει.

Ε τι στην ευχη να κατσω να μιλησω σοβαρα μαζι του;

Και τι εννοεις οτι αλλιως αδηγειται το ον οφ και το στρητ, SS κτλ;
    Δηλαδη εκει δεν παιζει το γυροσκοπικο;
    Στα ον οφ ειδικα και στα εντουρο παιζει και παραπαιζει.

...δεν την παλευω αλλο...
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

εγώ - το γράφω για νιοστή φορά - πιστεύω πως είναι δυνατόν να στρίψει κανείς με σώμα ΚΑΙ τιμόνι, ΧΩΡΙΣ όμως counter steering
    Ε ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΣΕΙ!

-..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από bookman
    Σου εξήγησε πιο πάνω ο Θάνος και κατα την γνώμη μου πολυ περιγραφικά ότι εκ φύσεως υφίσταται το γυροσκοπικό.

Απλά κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και εσύ λες ότι δεν υπάρχει Αμερική.

Ε οκ, πάσο

Παω για :ZZZ:

στην αποψινή κουβέντα έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αμφισβήτησα την ορθότητα ενός εδαφίου από το βιβλίο του αυστραλού, και ζήτησα γνώμες

αντί για γνώμες, πήρα μπινελίκια

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ακόμη απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το συγκεκριμένο επιχείρημα του αυστραλού, παρότι το ζήτησα επισταμένως

πάω λοιπόν κι εγώ στο Ελ Πάσο, ίσως τα πούμε εκεί

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Και τι εννοεις οτι αλλιως αδηγειται το ον οφ και το στρητ, SS κτλ;
    Δηλαδη εκει δεν παιζει το γυροσκοπικο;
    Στα ον οφ ειδικα και στα εντουρο παιζει και παραπαιζει.

...δεν την παλευω αλλο...
    ρε συ μη τρελένεσαι..

τι εννοώ αποκλείται να κάτσω να τα ξαναγράψω,το χα κάνει στο bikenet περσυ και μόνο ο Χούντρας κατάλαβε..
    Σου είπα άστο γιατί είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις π.χ ο gde δεν έρχεται πλακωμένος απ την ευθεια να φρενάρει βαθια στη στροφή και να στρίψει,εκεί θα τα βρει σκούρα κι εκεί θα χρειαστεί έντονο γυροσκοπικό.έχει στο μυαλό του άλλη ''στρατηγική''

Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι ανοίγοντας γκάζι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    στην αποψινή κουβέντα έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αμφισβήτησα την ορθότητα ενός εδαφίου από το βιβλίο του αυστραλού, και ζήτησα γνώμες

αντί για γνώμες, πήρα μπινελίκια

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ακόμη απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το συγκεκριμένο επιχείρημα του αυστραλού, παρότι το ζήτησα επισταμένως

πάω λοιπόν κι εγώ στο Ελ Πάσο, ίσως τα πούμε εκεί
    Σου απάντησα επανειλημμένα αλλά έχεις κάποιο πρόβλημα... δεν σου πάει με τίποτα να παραδεχτείς ότι κάνεις λάθος και προσπαθείς να μας βγάλεις τρελλούς. Το θέμα όμως είναι ότι εμείς ξέρουμε ότι κάνεις λάθος και εσύ απλά εκτίθεσαι...

Διάβασε ξανά τα ποστ και αν έχεις συγκεκριμένη απορία και όχι ένα γενικό απόφθεγμα του τύπου "δεν μου απαντάτε" τότε πες την να σου την εξηγήσω εξίσου αναλυτικά.

Το Αγγλικό κείμενο πολύ καλά τα λέει. Εσυ δεν το καταλαβαίνεις! Δεν αμφισβητείς τίποτα. Το κείμενο αναφέρεται απλά ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!

Εσύ πιστεύεις ότι το καταλαβαίνεις και το ελέγχεις μάλιστα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ; Νομίζεις ότι στρίβεις χωρίς γυροσκοπικό, αλλά δεν... γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

Σου το εξήγησα έτσι... σου το εξήγησα αλλιώς... ε άμα εσύ θέλεις να λες ότι δεν σου το εξηγούμε σαν να έχει κολλήσει η βελόνα, ε δεν μπορούμε να σου κάνουμε κάτι παραπάνω λυπάμαι!
    Θάνος..

ρε συ μη τρελένεσαι..

τι εννοώ αποκλείται να κάτσω να τα ξαναγράψω,το χα κάνει στο bikenet περσυ και μόνο ο Χούντρας κατάλαβε..
    Σου είπα άστο γιατί είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις π.χ ο gde δεν έρχεται πλακωμένος απ την ευθεια να φρενάρει βαθια στη στροφή και να στρίψει,εκεί θα τα βρει σκούρα κι εκεί θα χρειαστεί έντονο γυροσκοπικό.έχει στο μυαλό του άλλη ''στρατηγική''

Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι και ανοίγει γκάζι.
    Ποιος μιλησε για γρηγορη οδηγηση και φρεναρισμα στην στροφη;

Εισαι στην εθνικη με 100 μαλλον πες 90 (δηλαδη κοτα εντελως ) στην μεσαια λωριδα και θες να πας αριστερη.
    Βγαζεις φλας δεν ερχεται κανενας και με το πασο σου κανεις αριστερα με τετοια ιλιγγιωδη βραδυτητα και με την μοτο σχεδον ορθια, που χρειαζεσαι πες 20 δευτερολεπτα για μια μετατοπιση 2 μετρων.

Εκει δηλαδη γινεται χωρις γυροσκοπικο;
    Αυτο προσπαθω να του πω εγω και ολοι οτι δεν γινεται.
    Τα να ειναι σχετικα αρχαριος οδηγος δεν ειναι ντροπη και εγω που του μιλαω δεν απεχω και πολυ απο το επιπεδο του αν εχω καταλαβει καλα ποιο ειναι αυτο συμφωνα με τα λεγομενα του.

Απλα ορεξη για μαθηση εχω και μια εντονη ταση να αμφισβητω τον ιδιο μου τον εαυτο αν ψυλλιαστω οτι κατι δεν κανω καλα.
    -..Not Yet!

ρε συ μη τρελένεσαι..

Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι ανοίγοντας γκάζι.
    Ρε παιδιά... το γυροσκοπικό δεν έχει να κάνει με τις γραμμές του CSS. Επειδή στο CSS διδάσκουν τα δυνατά φρένα βαθιά στη στροφή και το απότομο πλάγιασμα με γυροσκοπικό, δεν σημαίνει ότι και όσοι ακολουθούν αγωνιστικές γραμμές ή trail braking ότι δεν κάνουν γυροσκοπικό. Απλά το κάνουν πιο ομαλά.

Δεν στρίβει η μηχανή με το σώμα πώς να το κάνουμε; Αν δεν στρίψει το τιμόνι συνειδητά με τα χέρια, τότε αυτό το ίδιο θα αντισταθεί στην οποιαδήποτε προσπάθεια στριψίματος! Να καταργήσουμε δηλαδή το φαινόμενο;
    Θάνος..

Καταλαβα τι εννοεις.
    Οταν λες τραβαει "κατω" μιλας για την εσωτερικη (αναφορικα της στροφης ετσι) μερια του τιμονιου.

Εμ ελα ομως που το "κατω" πολυ απλα δεν υφισταται.
    Μπροστα το κανει αθελα του και εχει το νου στο τι κανει το αλλο του χερι το οποιο απλα υπακουει στο προσταγμα του γυροσκοπικου και μενει ουσιαστικα σταθερο.
    Εκει την παταει και νομιζει οτι κανει κατι αλλο.
    -..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Καταλαβα τι εννοεις.
    Οταν λες τραβαει "κατω" μιλας για την εσωτερικη (αναφορικα της στροφης ετσι) μερια του τιμονιου.

Εμ ελα ομως που το "κατω" πολυ απλα δεν υφισταται.
    Μπροστα το κανει αθελα του και εχει το νου στο τι κανει το αλλο του χερι το οποιο απλα υπακουει στο προσταγμα του γυροσκοπικου και μενει ουσιαστικα σταθερο.
    Εκει την παταει και νομιζει οτι κανει κατι αλλο.
    α γεια σου!

Πρόσεξε όμως ότι είναι τελείως άλλη κίνηση απο το τραβα έξω-σμπρώξε μέσα.Οπότε όταν του λες του άλλου ότι αυτο είναι το γυροσκοπικό λογικό είνα ινα σου πει εγώ δεν το χρησιμοποιω,δεν κάνω τέτοιο πράγμα.Τώρα στο αν χρησιμοποιεί ή όχι τη γυροσκοπική δύναμη είναι για να χουμε να λέμε..

Εγώ απλά αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω,να σας δώσω να καταλάβετε τι κάνει(αν όντως κάνει αυτο)

α γεια σου!

Πρόσεξε όμως ότι είναι τελείως άλλη κίνηση απο το τραβα έξω-σμπρώξε μέσα.Οπότε όταν του λες του άλλου ότι αυτο είναι το γυροσκοπικό λογικό είνα ινα σου πει εγώ δεν το χρησιμοποιω,δεν κάνω τέτοιο πράγμα.Τώρα στο αν χρησιμοποιεί ή όχι τη γυροσκοπική δύναμη είναι για να χουμε να λέμε..

Εγώ απλά αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω,να σας δώσω να καταλάβετε τι κάνει(αν όντως κάνει αυτο)
    Σε επιασα.
    Το προβλημα εντοπιστηκε γιατρε.
    Η θεραπεια προβλεπει τωρα ενεσεις Ban:rotflmao: και κατακρατηση του Ι.P:rotflmao:
    -..Not Yet!

Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33
  3. Απαντήσεις: 2