Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Fortitudine vincimus
    Μια απορία μόνο για το πως εφαρμόζουμε το γυροσκοπικό. Όλοι λέμε στη δεξιά/αριστερή στροφή σπρώχνω με δεξί/αριστερό χέρι προς τα μπρος. Απόλυτα σωστό.

Γιατί όμως δεν προτείνει κανείς στη δεξιά/αριστερή στροφή τραβάω με αριστερό/δεξί χέρι προς τα πίσω; Ή συνδυασμό το ένα χέρι σπρώχνει, το άλλο τραβάει;

Εννοείται πως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, απλά μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν το έχει αναφέρει και προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος. Το δοκιμάζω και το μόνο που με ξενίζει είναι ότι σε απότομες αλλαγές καμιά φορά μπερδεύει. Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;

Το γυροσκοπικό φαινόμενο εμφανίζεται ΠΑΝΤΟΥ (ss, on-off, custom, ποδήλατο, χώμα, άσφαλτος) και ΠΑΝΤΑ (λίγα-πολλά χιλιόμετρα, κλειστή-ανοιχτή στροφή) και δεν είναι δική μας επιλογή, εμείς απλά το αξιοποιούμε, άλλος εν γνώσει του ελέγχοντάς το και άλλος από ένστικτο επιβίωσης. Όποιος διαφωνεί σε αυτό το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ξαναπεράσει τη Φυσική της Β' και Γ' Λυκείου.
    Και καλό είναι να εκτιμάμε όταν όχι ένα, αλλά τουλάχιστον 4-5 άτομα μας λένε κάτι και μας το εξηγούν αναλυτικά, βάζοντας και παραπομπές και παραδείγματα και δε ξέρω γω τι. Πάντα να κρίνουμε αυτά που μας λένε. Αλλά ξεκινώντας από αυτά που λέμε εμείς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    όλοι οι ειδήμονες συμφωνούν πως με λίγα χλμ./ω το counter steering δεν είναι απαραίτητο, όλοι μιλούν για δοκιμές με πάνω από 50
    Μέχρι τώρα δεν ήθελα να γράψω κάτι εδώ για διαφορους λόγους...

Γιατί δεν είμαι έμπειρος ωστε να πω τη γνώμη μου σε ανθρώπους που τώρα ξεκινάνε

Γιατί δεν θεωρω οτι κατέχω καλά την τεχνική (ούτε καν στη θεωρία)

Γιατι δε νομίζω να βοηθήσει κάποιον αρχάριο η αντιπαράθεσή μας (για την ακρίβεια η αντιπαράθεση ΟΛΩΝ μας με εσένα )...

Τεσπα... για την ιστορία, πες μας ποιοι "ειδήμονες" συμφωνούν με αυτό που έγραψες (για να μαθαίνω ρωτάω)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    .....
    Τεσπα... για την ιστορία, πες μας ποιοι "ειδήμονες" συμφωνούν με αυτό που έγραψες (για να μαθαίνω ρωτάω)

Ο Μπάμπης ο Σουγιάς

ο Μήτσος ο Μπετούγιας....

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ο Μπάμπης ο Σουγιάς

ο Μήτσος ο Μπετούγιας....

και όμως, μάγκα

εσύ ο ίδιος έγραψες στη δεύτερη σελίδα εδώ

"Πας με 50-60 χλμ/ω και θες να στρίψεις δεξιά.... αν δεν εφαρμόσεις γυροσκοπικό τι θα κάνεις;" για να τονίσεις πως πρέπει να κινείσαι με κάμποσα, δεν το έγραψες τυχαία

καθώς και ο τζικρούκης έγραψε στην 3η σελίδα για τη στροφή στην Εμμ. Μπενάκη με 20χ/ω όπου ΔΕΝ χρειάζεται countersteering

και βέβαια έχω διαβάσει και αλλού πως με λίγα χ/ω το countersteering δεν είναι απαραίτητο

τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

ακυρο

τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς το το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
    Το θέμα αγαπητέ δεν είναι να στρίψουμε εμείς όπως νομίζουμε, εσύ όπως νομίζεις και ούτω καθ εξής...

Το θέμα είναι ΟΛΟΙ να μάθουμε να στρίβουμε με τον σωστό τρόπο...

Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να δεχτείς οτι μπορεί να έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις;

(τι σκ@τά, Λέων είσαι; )

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

και όμως, μάγκα

εσύ ο ίδιος έγραψες στη δεύτερη σελίδα εδώ

"Πας με 50-60 χλμ/ω και θες να στρίψεις δεξιά.... αν δεν εφαρμόσεις γυροσκοπικό τι θα κάνεις;" για να τονίσεις πως πρέπει να κινείσαι με κάμποσα, δεν το έγραψες τυχαία

καθώς και ο τζικρούκης έγραψε στην 3η σελίδα για τη στροφή στην Εμμ. Μπενάκη με 20χ/ω όπου ΔΕΝ χρειάζεται countersteering

και βέβαια έχω διαβάσει και αλλού πως με λίγα χ/ω το countersteering δεν είναι απαραίτητο

τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Αν ειναι να έχω μηχανή και να πηγαίνω με λιγότερα απο 50.... ε τότε πάω με τα πόδια.....

Εσύ πάντως είπες ότι επιλέγεις ΠΟΤΕ θα χρησιμοποιήσεις το γυροσκοπικό φαινόμενο για να στριψεις.... Δεν μίλησες για χιλιόμετρα...

α, μα είναι τόσο απλό...

θα στρίψω το τιμόνι αριστερά (τόσοι και τόσοι γλήγοροι το λένε στο μοτο.γρ, δεν μπορεί, σωστό θα είναι!!!!)

...και θα βγώ στον αντίθετο ρεύμα!

έχετε γειαααα βρυσούουουουουλες λογγοιοιοιοι βουνά-α ραααααχούουουουλεεεεες...

για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;

θα 'θελα να βρεθούμε μια φορά μαζί να με ακολουθήσετε με μια κάμερα και να με τραβήξετε, να δούμε μετά αν όντως έκανα counter steering ή όχι
    Κοίτα τι γράφεις ΕΣΥ απο πάνω....

Επαναλαμβάνω την αρχική μου τοποθέτηση....

ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.... εγκληματικά κιόλας...

Παράτα το και κάνε κάτι άλλο....

Και χλευάζεις όλους εμάς που λέμε κάτι που εσυ δεν έχεις ιδέα....

άρα είσαι και ανόητος...

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Ρε παίδες ήμαρτον

Έχουνε γραφεί βιβλία και βιβλία για το θέμα, το διδάσκουν σε όλες τις σχολές ασφαλούς οδήγησης και CSS κλπ κλπ

ΜΗΝ γράφετε π@παριές και μην το παίζεται ξερόλες, υπάρχουν άτομα που διαβάζουν, που δεν έχουν ιδέα και θέλουν να πάρουν τις πρώτες σωστές οδηγίες

ΜΗΝ μπερδεύετε τον κόσμο

Το γυροσκοπικό ισχύει με όποια ταχύτητα και να έχεις και με ότι όχημα οδηγείς που έχει δύο ρόδες η μία μπροστά από την άλλη, είτε το καταλαβαίνεις είτε το κάνεις ακούσια ΈΤΣΙ στρίβεις.

Το post έγινε διαμάχη από το πουθενά

Αντε στην επόμενη να διαφωνήσουμε έαν πετάνε οι γαιδαροι.

:a41:
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Και χλευάζεις όλους εμάς που λέμε κάτι που εσυ δεν έχεις ιδέα....

άρα είσαι και ανόητος...
    δεν χλεύασα κανέναν

αυτό είναι δικιά σου ειδικότητα και χόμπυ

το πόσο ανόητος είμαι δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις, άλλοι πολύ πιο ειδικοί το έχουν κάνει για σένα, και τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως νομίζεις

κι αν ήσουν όσο μάγκας το παίζεις, θα παραδεχόσουν πως εσύ και ο Τζικρούκης - και όχι ο Μπάμπης ο Σουγιάς - μιλήσατε για κάτω όριο χλμ/ω για το counter steering, όπως στο απέδειξα μόλις, αλλά δεν...

καπετάνιε ναι, μπορεί να κάνω λάθος, κι αν ποτέ πάω σε σχολή, ελπίζω να το διαπιστώσω με τη βοήθεια από εκπαιδευτές και όχι μόρτες

και δεν είμαι ο μόνος που βλέπει έτσι τα πράγματα, αν πρόσεξες και ο Χλίτος συμφωνεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό

δεν χλεύασα κανέναν

αυτό είναι δικιά σου ειδικότητα και χόμπυ

το πόσο ανόητος είμαι δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις, άλλοι πολύ πιο ειδικοί το έχουν κάνει για σένα, και τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως νομίζεις

κι αν ήσουν όσο μάγκας το παίζεις, θα παραδεχόσουν πως εσύ και ο Τζικρούκης - και όχι ο Μπάμπης ο Σουγιάς - μιλήσατε για κάτω όριο χλμ/ω για το counter steering, όπως στο απέδειξα μόλις, αλλά δεν...

καπετάνιε ναι, μπορεί να κάνω λάθος, κι αν ποτέ πάω σε σχολή, ελπίζω να το διαπιστώσω με τη βοήθεια από εκπαιδευτές και όχι μόρτες

και δεν είμαι ο μόνος που βλέπει έτσι τα πράγματα, αν πρόσεξες και ο Χλίτος συμφωνεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό
    Μου θυμίζεις τον NLS...

Περαστικά σου....

(Πάνω που μπήκαμε στις διαμάχες ρε γμτ)

Μου θυμίζεις τον NLS...

Περαστικά σου....

(Πάνω που μπήκαμε στις διαμάχες ρε γμτ)
    η δικιά μου τεχνική στην οδήγηση κάποτε θα γίνει καλή

ο χαρακτήρας σου, όμως, είναι hopeless

η δικιά μου τεχνική στην οδήγηση κάποτε θα γίνει καλή

ο χαρακτήρας σου, όμως, είναι hopeless
    Μακάρι - στο εύχομαι...

ο χαρακτήρας μου δεν είναι το ζητούμενο εδώ αλλά να είμαστε όλοι εκεί έξω ασφαλείς....

Εδώ μέσα όλοι είμαστε Ρόσσιδες.... όταν εκεί έξω χρειαστεί να αντιδράσουμε και να ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ σε δύσκολη κατάσταση, τότε μετράει το τι ξέρουμε...

Tώρα που ησυχασαν τα πράγματα (?) , μία παρατήρηση (με την έννοια της σημείωσης όχι της επίπληξης) έχω να κάνω στο gdev.
    Τα 27000χλμ που επικαλείσαι σαν οδηγική εμπειρία είναι τραγικά λίγα (ειδικά αν τα έχεις κάνει με το Four, μία μοτό με αντιπαθές handling).

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι οι πιο natural, δεν αντιλαμβάνονται καν ότι κάνουν counter steering..
    Εγώ όποτε προσπάθησα -επί τούτου- να το κάνω, έκανα υπερδιορθώσεις ή έχανα την οδηγική ροή και συνέχεια.

You BETA believe...

χα χα...

αντιπαθές handling... καλόοοοο...

τα 27.000χλμ είνα όντως τραγικά λίγα (άραγε τα 7.000 τι θα ήταν

...αλλά αν ΔΕΝ ξέρει κανείς να στρίβει, όπως εγώ για παράδειγμα που, όπως φαίνεται, απο τύχη και μόνο είμαι ζωντανός, τότε και στα 27 χλμ θα προλάβει να φάει τα μούτρα του...

Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19
  4. Πως Να Κανεις Ευτυχισμενη Μια Γυναικα
    από stratospr στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ