Καλά περάσαμε, αν και νωρίς το πρωί στα 2 πρώτα session η ένταση του αέρα ήταν αρκετή και κατά διαστήματα υπήρχαν ριπές ανέμου που τρόμαζαν, ακόμα και με τη σκέψη ότι θα έφερναν χώμα και σκόνη πάνω στις στροφές.
Κάτι που με ενόχλησε ήταν ότι για μια ακόμη φορά εμφανίστηκαν 1-2 «πιλότοι» οι οποίοι αγνοούσαν επιδεικτικά κάθε κανόνα υγιούς συμπεριφοράς στην πίστα. Ξέρω, το θέμα έχει αναλυθεί και συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν, και δεν το αναφέρω εδώ για να ανοίξουμε συζήτηση, ο κάθε ένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του και δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Είναι όμως ένα παράπονο.
Όταν λοιπόν έχω ξεκινήσει τη διαδικασία του στριψίματος και κλείνω τη γραμμή μου προς το κέντρο της στροφής, απέχω ελάχιστα από το εσωτερικό κερμπ, και εσύ εμφανίζεσαι ξαφνικά από πίσω να παίρνεις την εσωτερική λες και τρέχεις σε αγώνα, εγώ τι πρέπει να κάνω? Και αν δεν αντιδράσω γρήγορα και σωστά και καρφωθούμε και οι δυο, πες μου, θα μου την «πεις» και από πάνω? Θα μου ζητήσεις τα ρέστα?
Αν για κάποιον τα trackdays είναι μια ευκαιρία να αποδείξει τη ταχύτητα του, και τα γυρολόγια του, ας το κάνει σε ανάλογο γκρουπ. Γιατί φίλε «γρήγορε», εγώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πάω και μπαίνω με το γκρουπ των αρχάριων, των κουλών, πες το όπως θες. Και αν λόγο λίγων συμμετοχών, μπαίνουμε όλοι χύμα, τότε ας χαλάσει και μια στροφή του ο γρήγορος, δεν χάθηκε ο κόσμος, δεν θα χάσει τη θέση του στη γραμμή εκκίνησης.
Κλείνοντας, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης της σωστής συμπεριφοράς, ΠΟΤΕ μα ποτέ σε όσα trackday έχω πάει, δεν έχει δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα από αγωνιζόμενους. Γιατί εκείνοι – που έχουν και ανάγκη το γυρολόγιο - ξέρουν να σέβονται ?
Υ.Γ. Η επιδειξιμανία είναι απίστευτη για μερικούς. Ένα παλικάρι, του οποίου το όνομα δεν ξέρω και δεν νομίζω να είναι από το forum, περηφανευόταν για την ταχύτητα του μέσα στη στροφή. +10 χλμ από τις ταχύτητες που δίνει το 0300 στο τελευταίο συγκριτικό SS 600 στα Μεγαρα. Μπράβο ρε μεγάλε. Εσύ και ο Rossi. Μια ερώτηση μόνο : το κοντέρ πως το κοίταζες?