Θα συμφωνησω κυριως για εναν λογο : εχω βρεθει και θυμα και θυτης.Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr.Evil
Νά κάνω καί λίγο τόν συνήγορο του διαβόλου? Νά κοιτάξουμε μήπως εμείς πού γκρινιάζουμε, μιάς καί τό εχω κάνει καί εγώ κάποιες στιγμές, γιά ινδιάνικες προσπεράσεις, φταίμε κάποιες φορές πού στήν στροφή τήν παίρνουμε οπως μπορεί ο καθένας, καί οταν δούμε ευθεία ματσουκώνουμε τό χιλιάρι , καί ξανακόβουμε στήν επόμενη στροφή, καθυστερώντας επί πολλούς γύρους κάποιον πού θέλει καί μπορεί νά πάει πιό γρήγορα αλλά ατυχώς γιά αυτόν εχει πιό αδύναμο μοτόρι? Καί τό εχω κάνει καί μού τό εχουν κάνει γιά νά εξηγούμαι καί νά μήν παρεξηγούμαι.Μόνο οταν μού τό κάνανε κατάλαβα τήν λαλακία τού θέματος καί αναγκάστηκα νά
γίνω καί εγώ ινδιάνος γιάνά πάω οπως θέλω. Νά σεβόμαστε ολοι ολους .Καί νά είμαστε αντικειμενικοί καί οχι οτι μάς συμφέρει.
Οταν ημουν rookie και με περναγαν οι παντες καθε φορα τρομαζα ιδιως οταν ημουν σε στροφη - κατηγορουσα τους "γρηγορους" για τον ιδιο λογο που αναφερετε αλλα εφτασα σε σημειο να καταλαβω οτι τα πραγματα εχουν δυο οψεις.
Ενας "γρηγορος" οδηγος δεν μπαινει στην πιστα μονο για χομπυ και να γυρναει γυρω-γυρω μεχρι να ζαλιστεί μαζι τον κολλητο του. Βαζει το κεφαλι κατω γιατι θελει να οδηγησει γρηγορα αλλιως δεν θα εμπαινε πιστα αλλα θα πηγαινε για καφε να δειξει τα τελικιασμενα λαστιχα στα πιτσιρικια της καφετεριας.![]()
Οταν εφτασε η στιγμη και αρχισα να περναω αλλους οδηγους σε στροφες/ευθειες/κλπ καταλαβα οτι δεν γινεται να περιμενεις να ερθει η μεγαλη ευθεια για να περασεις εναν οδηγο που γυρναει +10 sec αργοτερα απο σενα.
Αυτο που κανεις ειναι να "διαβασεις" τον οδηγο και αναλογα τη γραμμη του επιλεγεις εκει που σε παιρνει (συνηθως στα φρενα) και περνάς χωρις να πεφτεις στη γραμμη του.
Οταν μπηκα πρωτη φορα με τους αγωνιζομενους σε καποια στροφη με περασαν ο Συνιωρης με τον Πολιτη μαζι (ενας απο εσωτερικη ο αλλος απο εξωτερικη) με αποτελεσμα να "εγκλωβιστω" αναμεσα τους και να ερθω σχεδον σε επαφη με τον Συνιωρη που ειχε καβαλησει το βιραζ για να με περασει. Οταν σταματησαμε λοιπον μιλησα με ενα απο τα παιδια και μου εξηγησαν οτι οταν κινησαι αναμεσα σε ποιο γρηγορους πρεπει να κρατας την ιδια γραμμη και οχι να πας αριστερα-δεξια -τραλαλα-τραλαλα γιατι ολο και καποιος θα βρεθει να σε εμβολισει με +100.....![]()
Εαν τσουγκρίσετε εναν αργο οδηγο ο οποιος δηλωσε στο "γρήγορο" group και "σερνεται" στην ευθεια πηγαινοντας δεξια/αριστερα, οταν αντι να στριψει αποφασιζει να παει ευθεια επειδη τρομαξε απο το πετραδακι, οταν δοκιμαζει τα φρενα στην μεση της ευθειας την ωρα που εσυ ερχεσαι απο πισω του με 200+, οταν κανει την μαιμού για να τον τραβηξει η καμερα που ακολουθεί, η οταν ακους κόρνα.....![]()
(ναι το εχω και σε video) καταλαβαινεις οτι τελικα ο κινδυνος υπαρχει παντου....
Και φυσικα εχω κανει και εγω μ@λ@κιες και ως "αργός" ή "γρήγορος". Η πιστα, δεν ειναι παιδικη χαρά - οταν μπαινεις μεσα οφειλεις να γνωριζεις τους κινδυνους και να προσεχεις τους αλλους οπως και εσυ θελεις να σε προσέχουν και αυτοί....![]()
![]()