Όταν αγόρασα τη μηχανή μου (CBF600S), o φίλος πωλητής μου επεσήμανε να ελέγχω τακτικά τις πιέσεις των ελαστικών και μάλιστα μου είχε πει πως σ΄αυτό το μηχανάκι αν είναι χαμηλότερες από τις συνιστώμενες, το τιμόνι θα κουνάει (!!!)
Οι πιέσεις από τον κατασκευαστή είναι 36 Ε 42 Π, με φορτίο ή χωρίς.
Όταν πριν λίγο καιρό άλλαξα τα Brigestone BT57 που φορούσε με Pirelli Diablo (τα απλά), ο επίσης φίλος λαστιχάς μου πρότεινε 34 - 38 και άντε 35 - 40 δικάβαλο. Είπε πως κάθε λάστιχο έχει τη δική του συμπεριφορά στη δεδομένη πίεση και γι΄αυτά, αυτή είναι η συνιστώμενη.
Ως ...υπάκουο πλάσμα, ακολούθησα και τη δεύτερη συμβουλή, παρότι γνωρίζω πως οι σωστές πιέσεις δίνονται από τον κατασκευαστή της μοτο. Το θέμα είναι πως τώρα με τα νέα ελαστικά, έχω και μετά το στρώσιμό τους συντονισμό στο τιμόνι (μασάζ στους καρπούς μετά τις 5.000στρ.), και η σταθερότητα στην ευθεία με λίγα σα να μου φαίνεται πως έχει μειωθεί.
Ζητώ τη γνώση των μαστόρων του παρόντος δωματίου (oldman ...μήπως...???).
Να φέρω τις πιέσεις στις γνωστές παλιές ή διατρέχω κίνδυνο να φθείρω τα λαστιχάκια ή και να φάω καμιά σαβούρδα λόγω μειωμένης πρόσφυσης (κατά τον λαστιχά)???