71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
zireousΟσο αφορα το 1)Εγώ δεν έχω καλέσει και ούτε πρόκειται να καλέσω κανέναν για γρήγορη βόλτα πουθενά, είναι θέμα αρχής και άν έχεις α###### έχεις και αρχές αλλά και λόγο, όχι όπως εσύ που με το που είπα κάτι για σούζες στο thread "Ώριμες σούζες" κατευθείαν έσπευσες να κλαφτείς στους administrators λέγοντας "Πως τους αφήνετε να μπαίνουν αυτούς σε αυτό το forum"
Εγω το εγραψα αυτο ???![]()
![]()
Εγω 2 μηνυματα ειχα βαλει σε αυτο το thread.. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑWASAKI ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΧ 200 ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 80-125-250 ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΤΗΚΕΣ !!!![]()
Τωρα εσυ που τα ειδες τα παραπανω που γραφεις ?? Το σιγουρο ειναι οτι ουτε και εσυ ξερεις... Και για τριτη φορα στο λεω.. Μια απλη βολτα σε καλεσα !! Που το ειδες εσυ το γρηγορη ???
Οσο αφορα το 2)
Δεν μπορω να το σχολιασω !! Εσυ φαινετε εχεις την εντυπωση οτι ανοιγω κουβεντα με τιποτα ζομπι εδω μεσα, που δεν ξερουν να κρινουν και να πραξουν !!! Μαλλον περισσοτερο προσβαλεις τα υπολοιπα παιδια αυτου του φορουμ στην δευτερη ενοτητα σου παρα εμενα !!
Φιλαρακο μαλλον εχεις μπερδεψει την... που...σα με την βουρτσα ( σαν τα μηχανακια σου τις τεχνικες οδηγησης σου και τα βιβλια σου) Και αφου ζητησω συγνωμη απο τους υπολοιπους συμφορουμιτες. και τον δημιουργο αυτουνου του thread για το μεριδιο ευθυνης που μου αναλογει ως προς στο χαλι που εφτασε σχετικα με το θεμα που εχει ....Να σου ευχηθω περαστικα !!!
![]()
Υ.Γ.
zireous
Η περιφιμη εντουρο σχολη <<ΦΑΣΟΛΑ>> η οποια φαγωθηκες να παω εχει σαν βαση της την νησο ΑΙΜΠΑ αν θυμαμαι καλα στην Ιταλια !! Η τιμη τοτε που ειχα ρωτησει για να πας στην σχολη του στην Ιταλια περιπου το 2002 ηταν... αν δεν κανω λαθος περιπου 2000 ευρω για τεσσερις μερες με ξενοδοχειο και μηχανακια δικα του !! Ηρθε στην Ελλαδα για 2 χρονιες για ενα σαββατοκυριακο την καθε μια χρονια καλεσμενος του 0-300 !Και επειδή μου αρέσει να τη ψάχνω και λίγο και αναφέρω και μερικά πράγματα που διάβασα και θεωρώ σωστά μου τη λες καί γι'αυτό, ενώ εξηγώ ότι στη πράξη τα δοκίμασα και ισχύουν ενώ ταυτόχρονα θυμίζω ότι υπάρχουν και ασφαλέστεροι δρόμοι για να τα δοκιμάσεις βάσει κάποιας δοκιμασμένης ΜΕΘΟΔΟΥ-πχ σε μια εντουροσχολή, τώρα αν εσύ σνομπάρεις μια σχολή που στην Ιταλία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και βάζει βάσεις στα πιτσιρίκια που εσύ δεν έχεις ή δεν μπορείς να περιγράψεις, τι να πώ.
Οι συμετοχες για τα μαθηματα του με κοστος 150 ευρω τοτε, εξαντληθηκαν σε χρονο τε-τε !!! Αυτα για να μην ψαχνει καποιος αλλος φιλος στην Ελλαδα αδικα εντουροσχολη που εχει ως θεμα της αγωνιστικη οδηγηση εντουρο στην Ελλαδα !! Η μονη εντουρο σχολη που ξερω εγω στην Ελλαδα ειναι του Σπανου στο Λουτρακι ! Αλλα με αντικειμενο της, την οδηγηση off road σε μεγαλα on-off μηχανακια !!
Όλοι μου φαίνεται μπερδέψατε τις βούρτσες...
Η ερώτηση ήταν απλή, απλούστατη.....
"Γιατί το χώμα είναι μεγάλο σχολείο για την οδήγηση στον δρόμο"
Δεν μπήκε για να τσακωθούμε....
Τελικά απο αυτά που διάβασα άκρη δεν έβγαλα... το να πηγαίνω αργά στο χώμα και να είμαι στην τσιτα συνέχεια δεν μου λέει κάτι... το ίδιο κάνω και στον δρόμο πηγαίνοντας σβέλτα και όχι γρήγορα...... Το να μάθω να ελέγχω την μηχανή στο γλύστριμα το προσπερνώ γιατί στον δρόμο δεν ισχύει τουλάχιστον στα SS.... To να μάθω να πέφτω στο χώμα δεν με βοηθάει αν πέσω με περισσότερα απο 100 στο δρόμο....
Τελικά @@ σχολείο είναι.....
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Όπως είπα (εγώ τουλάχιστον το δήλωσα) δεν έχω και μεγάλη πείρα στο χώμα.
Τυχαίνει όμως εδώ που ζώ (για αρκετά χρόνια) να κυκλοφορώ μέ ένα αρχαίο 250αράκι και λίγο με το 650, ΚΑΙ στο χώμα (Η περιοχή που ζω δεν έχει ένα βουνό, έχει πολλά, καθώς και εκατοντάδες χλμ με απόμερους χωματόδρομους -και ασφάλτινους δρόμους
arxika na sou -sas po oti sovareyteite kai prospathisete na kanete enan dialogo "oso ginete" me epixirimata kai oxi me vrisies kai prosopikes antiparatheseis
kai sthn synexeia......
efoson h peira sou sto xoma periorizete sotys xomatodromous tis perioxis sou...... den nomizo oti se pernei na peis thn apopsi sou sto thema oti kai na exeis diavasei, h theoria apo thn praksi apexei
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όλοι μου φαίνεται μπερδέψατε τις βούρτσες...
Η ερώτηση ήταν απλή, απλούστατη.....
"Γιατί το χώμα είναι μεγάλο σχολείο για την οδήγηση στον δρόμο"
Δεν μπήκε για να τσακωθούμε....
Τελικά απο αυτά που διάβασα άκρη δεν έβγαλα... το να πηγαίνω αργά στο χώμα και να είμαι στην τσιτα συνέχεια δεν μου λέει κάτι... το ίδιο κάνω και στον δρόμο πηγαίνοντας σβέλτα και όχι γρήγορα...... Το να μάθω να ελέγχω την μηχανή στο γλύστριμα το προσπερνώ γιατί στον δρόμο δεν ισχύει τουλάχιστον στα SS.... To να μάθω να πέφτω στο χώμα δεν με βοηθάει αν πέσω με περισσότερα απο 100 στο δρόμο....
Τελικά @@ σχολείο είναι.....
![]()
με αυτο που λες.....παραπάνω....θες να πεις δηλαδή....οτι απορρίπτεις την ιδέα να μπεις χώμα ε???![]()
Ευτυχώς!!!! Τη γλιτώσαμε...!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ναι ναι χάλια είναι............(θα γλυτώνεις και τις μανέτες!!!!!!)
Τελος παντων περα απο τη πλακα......νομίζω οτι δοθηκαν απαντήσεις στο ερώτημά σου...απλά έχω την εντύπωση οτι έχεις "φιξάρει" πριν ακόμα βαλεις το ποστ εδω μεσα...μια συγκεκριμένη αποψη περι χώματος.....(αυτά εν ολίγοις που έχεις γραψει πιο πανω).......και γι αυτο δε σε καλυπτει καμία απαντηση ουσιαστικά.....
Το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να το διαπιστώσεις απο μόνος σου!!!Γιατί ο καθένας αντιλαμβανεται τα πραγματα εντελώς διαφορετικά.......
Παντως μια γενική αποψη πρεπει να την πήρες .......απο τις απαντήσεις (τις περισσότερες τουλαχιστον..) αλλά και με μηδεν εμπειρία κακώς κατα την άποψή μου χαρακτηρίζεις το χώμα @@ σχολείο![]()
βασισμένος μόνο στις απόψεις άλλων.....
Παντως κακό δεν μπορεί να κανει.....αν καποιος έχει παραπανω γνωσεις στην οδήγηση...(χώμα), να βοηθήσει ίσως ΝΑΙ.....
αλλά σίγουρα είναι λανθασμενο το σκεπτικό ..του "για να είμαι οδηγάρα στην ασφαλτο πρεπει να περασω απο το χώμα"...(οπως και προαναφέρθηκε..)
Μακρυα!!!! Ακούς!!!! χιχιχιχιχι
![]()
![]()
![]()
Kαθόλου δεν απορρίπτω την ιδέα να μπω χώμα..... Το αντίθετο μάλιστα...Αρχικά δημιουργήθηκε από tati
με αυτο που λες.....παραπάνω....θες να πεις δηλαδή....οτι απορρίπτεις την ιδέα να μπεις χώμα ε???![]()
Ευτυχώς!!!! Τη γλιτώσαμε...!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ναι ναι χάλια είναι............(θα γλυτώνεις και τις μανέτες!!!!!!)
Τελος παντων περα απο τη πλακα......νομίζω οτι δοθηκαν απαντήσεις στο ερώτημά σου...απλά έχω την εντύπωση οτι έχεις "φιξάρει" πριν ακόμα βαλεις το ποστ εδω μεσα...μια συγκεκριμένη αποψη περι χώματος.....(αυτά εν ολίγοις που έχεις γραψει πιο πανω).......και γι αυτο δε σε καλυπτει καμία απαντηση ουσιαστικά.....
Το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να το διαπιστώσεις απο μόνος σου!!!Γιατί ο καθένας αντιλαμβανεται τα πραγματα εντελώς διαφορετικά.......
Παντως μια γενική αποψη πρεπει να την πήρες .......απο τις απαντήσεις (τις περισσότερες τουλαχιστον..) αλλά και με μηδεν εμπειρία κακώς κατα την άποψή μου χαρακτηρίζεις το χώμα @@ σχολείο![]()
βασισμένος μόνο στις απόψεις άλλων.....
Παντως κακό δεν μπορεί να κανει.....αν καποιος έχει παραπανω γνωσεις στην οδήγηση...(χώμα), να βοηθήσει ίσως ΝΑΙ.....
αλλά σίγουρα είναι λανθασμενο το σκεπτικό ..του "για να είμαι οδηγάρα στην ασφαλτο πρεπει να περασω απο το χώμα"...(οπως και προαναφέρθηκε..)
Μακρυα!!!! Ακούς!!!! χιχιχιχιχι
![]()
![]()
![]()
Αλλά δεν ειπα ΕΓΩ ότι για να είμαι οδηγάρα πρέπει ή δεν πρέπει να περάσω από το "Μεγάλο σχολείο του χώματος"
Και αυτό προσπαθώ να καταλάβω απο κάποιους που ξεκινησαν απο χώμα και προχώρησαν στον δρόμο.
και μέχρι τώρα όχι μόνο ΜΕΓΑΛΟ σχολείο δεν είναι αλλά απλά σου δίνει κάποια πραγματάκια μονο και μόνο επειδή η μηχανές είναι ελαφρές και οι ταχύτητες μικρότερες. Άσε που όσοι ασχολούνται σοβαρά με το χώμα λένε ότι και οι "μικρές" (σε σχέση με την άσφαλτο) ταχύτητες δεν ειναι καθόλου μικρές....
Ακόμα περιμένω....
Τι περιμένεις ρε μάστορα;Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ακόμα περιμένω....
![]()
![]()
5-6 ποστ στην 1η σελίδα λένε κάποιους λόγους.
![]()
Ε, αμα δε σε καλύπτουν τι να σε κάΜωμε; Μας τελείωσαν τα επιχειρήματα!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:wacko:
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Kαθόλου δεν απορρίπτω την ιδέα να μπω χώμα..... Το αντίθετο μάλιστα...
Αλλά δεν ειπα ΕΓΩ ότι για να είμαι οδηγάρα πρέπει ή δεν πρέπει να περάσω από το "Μεγάλο σχολείο του χώματος"
Και αυτό προσπαθώ να καταλάβω απο κάποιους που ξεκινησαν απο χώμα και προχώρησαν στον δρόμο.
και μέχρι τώρα όχι μόνο ΜΕΓΑΛΟ σχολείο δεν είναι αλλά απλά σου δίνει κάποια πραγματάκια μονο και μόνο επειδή η μηχανές είναι ελαφρές και οι ταχύτητες μικρότερες. Άσε που όσοι ασχολούνται σοβαρά με το χώμα λένε ότι και οι "μικρές" (σε σχέση με την άσφαλτο) ταχύτητες δεν ειναι καθόλου μικρές....
Ακόμα περιμένω....
To thema einai ENA
mporei na mhn einai anageo na kaneis enduro kai MX gia na adogeiseis SS
Alla einai anageo gia na gineis ANDRAS re
ante oles oi koulatzes me ta SS lemee
![]()
ante na kopsoume kana spam lemeeeee
![]()
Kαθόλου δεν απορρίπτω την ιδέα να μπω χώμα..... Το αντίθετο μάλιστα...
Ακόμα περιμένω....
δεν είπα "οδηγάρα" για σενα προσωπικά ...γενικα΄το έλεγα.....σαν "ορο" για να γίνει κανεις..οτι πρεπει να περασει απο το χωμα......
Αν και οι επόμενες απαντήσεις δε νομίζω να διαφέρουν πολύ..γιατί πανω κατω νομίζω οτι σου απαντησαν πλήρως για το τι γίνεται....στο χώμα...
και σίγουρα....αν τρεχεις στο χωμα....οι ταχύτητες δεν είναι "μικρες".......αλλά αυτό να το σχολιάσω καλύτερα όταν ξεπεράσω το σταδιο της στατικής τουμπας!!!![]()
![]()
Sninper, για να παρεις απαντηση στην ερωτηση σου, πραγμα που θα ηθελα να μαθω και εγω, θα πρεπει να μας απαντησει καποιος που τρεχει με ss αλλα προπονητε στο χωμα! Ξερω οτι ολοι οι αγωνιαριδες ss προπονουνται με motocross......
Warning!! Motorsports can be Dangerous....
αυτό που κατάλαβα είναι οτι το κάνουν για φυσική κατάσταση.... αυτό δεν ειναι σχολείο... ειναι γυμναστική...Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Sninper, για να παρεις απαντηση στην ερωτηση σου, πραγμα που θα ηθελα να μαθω και εγω, θα πρεπει να μας απαντησει καποιος που τρεχει με ss αλλα προπονητε στο χωμα! Ξερω οτι ολοι οι αγωνιαριδες ss προπονουνται με motocross......
Πάμε παρακάτω....
(δεν γράφει και ο Μπούστας εδώ ρε γμτ)![]()
Προσωπικά πάντως μου έχουν δημιουργήσει την πεποιθηση οτι η ενασχοληση με το χώμα βοηθά συνολικά και στην ασφαλτο. Και λεω "μου έχουν δημιουργήσει" γιατί αφενός δεν εχω μπει ποτε χωμα (οκ, ντρεπομαι που το λεω, δυστυχως ειναι αληθεια) άρα δεν μπορώ να έχω ιδια άποψη και αφετέρου αυτό είναι κάτι που έχει γραφτεί κατα καιρούς στα περιοδικά και το έχουν υποστηρίξει εκεί με διάφορα επιχειρήματα. Οπότε, λέω, κάτι θα ξέρουν αυτοί. Επιπλέον προς αυτήν τη κατεύθυνση με οδηγεί και παλιό σχόλιο (επίσης από περιοδικά, δεν μπορώ να ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια) ότι ο V.Rossi έκανε συστηματικά προπόνηση με ένα enduro (ή SM ?) σε χωμάτινες αλάνες, χρησιμοποιώντας καραφλό πίσω λάστιχο.
Άρα μιλάμε ότι βοηθάει σε ακραίες καταστάσεις στυλ μπαίνω στην στοφή με κλειδωμένο το πίσω και full ανάποδο lock στο τιμόνι;Αρχικά δημιουργήθηκε από 7-cubed
Προσωπικά πάντως μου έχουν δημιουργήσει την πεποιθηση οτι η ενασχοληση με το χώμα βοηθά συνολικά και στην ασφαλτο. Και λεω "μου έχουν δημιουργήσει" γιατί αφενός δεν εχω μπει ποτε χωμα (οκ, ντρεπομαι που το λεω, δυστυχως ειναι αληθεια) άρα δεν μπορώ να έχω ιδια άποψη και αφετέρου αυτό είναι κάτι που έχει γραφτεί κατα καιρούς στα περιοδικά και το έχουν υποστηρίξει εκεί με διάφορα επιχειρήματα. Οπότε, λέω, κάτι θα ξέρουν αυτοί. Επιπλέον προς αυτήν τη κατεύθυνση με οδηγεί και παλιό σχόλιο (επίσης από περιοδικά, δεν μπορώ να ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια) ότι ο V.Rossi έκανε συστηματικά προπόνηση με ένα enduro (ή SM ?) σε χωμάτινες αλάνες, χρησιμοποιώντας καραφλό πίσω λάστιχο.
Χμμμμ.... αυτό το καταλαβαίνω.... Αλλά αν φτάσω να το κάνω...... είναι άλλη ιστορία....
(δεν γράφει και ο Μπούστας εδώ ρε γμτ)![]()
Άρα μιλάμε ότι βοηθάει σε ακραίες καταστάσεις στυλ μπαίνω στην στοφή με κλειδωμένο το πίσω και full ανάποδο lock στο τιμόνι;
Επίσης, θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια οτι ο Μπουστας είχε παει στο εξωτερικό, σε εγκαταστάσεις του Kenny Roberts όπου και εκπαιδεύτηκε μεταξύ άλλων σε χωμάτινες πίστες dirt track, ξέρετε, αυτές τις κυκλικές όπου γυρνάς γύρω γύρω με ανάποδο τιμόνι και τον πίσω να ντριφτάρει διαρκώς.
Επειδή υπάρχει (πάντα) η πιθανότητα να σε έχω παρεξηγήσει STOUBI, αυτό θα σου πώ μόνο.
Άμα πάρω το κωλοss που το έχω και άχτι και κατέβω Αθήνα, θα ανέβω έστω και με 5 χλμ/ω στο βουνό να κεράσω 2 μαύρες Guinness (το ότι δε πίνω πια δε σημαίνει ότι δεν άδειαζα το Βόσπορο κάποτε) άν μου αποδείξεις ότι το γόνατο δε βοηθά στις στροφές στο χώμα, καλά το να μπείς με 90 το προσπερνάω -με λιγότερα. Στο άλλο ποστ.
Ένα συγγνώμη και άπο μένα για το ξεχαρβάλωμα της συζήτησης.
Κατά τα άλλα, σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ κάποιον ηλίθιο που διάβασε κάτι σε ένα χαρτί και το έβγαλε στη πράξη, ίσως θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς κάτι παρόμοιο...