Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δεν μου λέει κάτι... το να έχεις άποψη δεν σημαίνει οτι πρέπει να έχεις και εμπειρία...
    Δηλαδή για να πώ οτι , ας πούμε το να κάτσω πίσω απο μια εξάτμιση και να ρουφάω καπνό , είναι βλαβερό , πρέπει να κάτσω και να το κάνω;....
    ΤΟ ίδιο ισχύει και για το τσιγάρο... χρειάζομαι κάτι σαν και αυτό , για να με βοηθήσει να δώ κάτι όμορφο ή για να απολαύσω μια στιγμή;...
    Γιατί νομίζεις οτι το τσιγάρο και το αλκοόλ χαρακτηρίζονται ώς τα ναρκωτικά των φτωχών;... Εθισμός είναι και οχι πραγματικότητα... και δεν χρειάζεται να φτάσω στο σημείο να το δοκιμάσω , ή να εθιστώ ακόμα και σε αυτό , για να αποφανθώ αν είναι καλό ή οχι...

Gandalf
    Αυτο που εσυ αποκαλεις πραγματικοτητα δεν υπαρχει.Γιατι:
    α) δεν υπαρχει παρα υποκειμενικη πραγματικοτητα,οταν ο ανθρωπος κρινει και φυσικα κρινει με τα δικα του μετρα

β)Η υποτιθεμενη αντικειμενικη πραγματικοτητα που εσυ αναφερεις ειναι η πραγματικοτητα της στατιστικης και των επιστημονικων δεδομενων που αφηνει απ'εξω το ανθρωπινο στοιχειο,ειναι δηλαδη μιση.Αρα δεν ειναι καν πραγματικοτητα.

Καλο;Ποιος μιλησε για καλο;Απλα εσυ δε δειχνεις θεληση να καταλαβεις το γιατι καποιοι καπνιζουν ή πινουν

Σου θημιζω οτι οι πιο καλοι παιχτες ποδοσφαιρου στο κοσμο καναν τρελλες καταχρησεις,

Τζον Μπεστ αλκοολας τρελλος ελεγε:Μια φορα στην ζωη μου αποφασισα να κοψω το ποτο .... ηταν τα 20 χειροτερα λεπτα της ζωης μου

Μαραντονα-Κοκα

Ο αλλος ο Βραζιλιανος εποχης πελε ,αλκοολας

Οι καλητεροι εκαναν τα χειροτερα

κατι προσφερουν ολες αυτες οι ουσιες που αδηνατεις να διακρινεις.

Και στην τελικη:
    " κανενας π@στης επιστημονας και καμια γ@μημενη ερευνα δεν μπορεσε ποτε να εξηγησει το ανθρωπινο παθος".

οπως ειπε κι ενας φιλος.

Και πιστεψε με αν υπαρχει κατι που αξιζει στον ανθρωπο ειναι ακριβως αυτο.

Η ολη διαφωνια μου μαζι σου μπορει να συνοψιστει στην παρακατω θεση:

Σεβαστητε τα παθια των αλλων.

that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Ελα σιγα σιγα να λεμε και τα πλεονεκτηματα του τσιγαρου.Ειναι λιγα αλλα ειναι καιρια.

Το να λεμε ολοι εμεις που καπνιζουμε οτι το κανουμε απλα και μονο λογο εθισμου ειναι το λιγοτερο ασηνεπεια προς τον εαυτο μας και τις επιλογες του.Δεν παω να δικαιολογησω την μ@λ@κια ,και φυσικα ειμαι αναγκασμενος να δεχτω ολα τα ιατρικα στοιχεια για το καπνισμα. Αλλα....

...Αν κοντρολαρεις τα νευρα σου με ενα τσιγαρο...

...Αν μετρας τον χρονο σου, αν δεινεις τεμπο με ενα τσιγαρο...

...Αν συντροφευεις την μοναξια σου με ενα τσιγαρο...

Δεν ειμαι ρομαντικος,ειμαι πραγματιστης.Και εξεραιτικα καχυποπτος απεναντι στα σκετα περι υγειας "πρεπει".

"Η πραγματικοτητα μας προδιδει ολους"

...Στο κατω κατω,περα απο την συνηθεια,καποια τσιγαρα καποιες στιγμες ειναι απολαυση,αυτα πως αντικαθιστουνται;

ΜΗΝ ειστε υποχειρια κανενος π0υστη που πλουτιζει απο την κατασκευη πρεζας!!

ΜΗΝ θεωρειτε οτι το τσιγαρο σας "αποφορτιζει" ουτε οτι κοντρολαρεσαι ...γιατι απλουστατα ολα αυτα ειναι μεσα στο μυαλο του καθενος...υπαρχουν απειροι τροποι και δραστηριοτητες για να ξεπερασεις την οποιοαδηποτε δυσκολη (οικογενειακα, επαγγελματικα) ή ευκολη (τσιγαρο με: clubbing, καφες, φαγητο) κατασταση..

ΜΗΝ ευλογατε τα γενια σας λεγοντας οτι 1,2,3,4 κτλ τσιγαρα την ημερα δεν κανουν κακο και αλλες τετοιες μπουρδες!!κανουν ΠΟΛΥ κακο.-

και τελος ΜΗΝ υποβαλλετε με αμεσο ή εμμεσο τροπο στους αλλους (φιλους, συγγενεις) την κακη σας αυτη συνηθεια....και προπαντων στα παιδια σας!!

Υ.Γ.: το κειμενο δεν πηγαινε μονο στον stavrogin .... γι'αυτο και ο πληθυντικος...πηγαινε σε ολους εσας που υποστηριζετε εστω και λιγο αυτον τον ΘΑΝΑΤΟ!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα... τίποτα ουσιαστικό δηλαδή,.... απλά τονίζουν την ψευδαίσθηση στο πως να καλύπτει ή τονίζει κάποιος , χρονικές και συναισθηματικές του στιγμές.
    Με λίγα λόγια.. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ...
    και μάλιστα με βλαβερές συνέπειες προς την υγεία μου-σου-του.

Οι άνθρωποι που ανέφερες μην ξεχνάς οτι όλοι είχαν οικτρό τέλος στην επαγγελματική και κοινωνική τους πορεία.

Το θέμα υποκειμενική πραγματικότητα και οπτική γωνία πραγμάτων δεν ισχύει πάντα.. ειδικά όταν οι στατιστικές, πειράματα αλλά και αποδεδειγμένα γεγονότα σε κοινούς θνητούς , αποκαλύπτουν οτι μόνο προβλήματα αποφέρουν στην υγεία τόσο την σωματική , όσο και στην ψυχική (βλ, εθισμός).

Το τσιγάρο , δεν είναι εκείνο που σου δίνει κάτι... είναι η ψευδαίσθηση που αποκτείς μέσω αυτού του υποκατάστατου , για να περάσεις ενα χρονικό σημείο που θεωρείς οτι πρέπει να νιώσεις εντονότερα με τεχνητή βοήθεια... Το μόνο που μπορεί να σου δώσει ουσιαστικά , είναι ίσως λίγο καρκίνο... και τίποτα παραπάνω.

Το 5λεπτο , που ουσιαστικά καπνίζεις εσύ, εγώ μπορώ , είτε να συγκεντρωθώ, είτε να απολαύσω την φύση γύρω μου (σε ταξίδι μηχανής), είτε ακόμα και να παίξω κομπλόι στην τελική.

Μπορεί ακόμα καλύτερα και να μην κάνω τίποτα , γιατί απλά δεν μου χρειάζεται...

Μπορεί να κάνει το ίδιο και ενας καπνιστής, όταν εκ των πραγμάτων είναι εθισμένος να καπνίζει το πρωί όταν ξυπνάει... το μεσημέρι μετά το φαγητό , μαζί με τον καφέ, μετά το sex, όταν προσπαθεί να περάσει απλά την ώρα του;.... Γιατί να εθιστώ σε αυτή την χρήση υποκατάστατου, για να μπορέσω να βιώσω στιγμές;

όπως είπες... σέβομαι την επιλογή σου..αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και σωστή. Και αυτό δεν έχει υποκειμενικότητες.. είναι απτό και αυταπόδεικτο.. ακόμα και απο τις ιατρικές σου εξετάσεις σε σύγκριση με τις δικές μου, όταν θα είμαστε (ελπίζω) μετά απο 20 χρόνια εδώ , ενώ εσύ ακόμα καπνίζεις και εγώ οχι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    α) δεν υπαρχει παρα υποκειμενικη πραγματικοτητα,οταν ο ανθρωπος κρινει και φυσικα κρινει με τα δικα του μετρα

β)Η υποτιθεμενη αντικειμενικη πραγματικοτητα που εσυ αναφερεις ειναι η πραγματικοτητα της στατιστικης και των επιστημονικων δεδομενων που αφηνει απ'εξω το ανθρωπινο στοιχειο,ειναι δηλαδη μιση.Αρα δεν ειναι καν πραγματικοτητα.

Καλο;Ποιος μιλησε για καλο;Απλα εσυ δε δειχνεις θεληση να καταλαβεις το γιατι καποιοι καπνιζουν ή πινουν

Σου θημιζω οτι οι πιο καλοι παιχτες ποδοσφαιρου στο κοσμο καναν τρελλες καταχρησεις,

Τζον Μπεστ αλκοολας τρελλος ελεγε:Μια φορα στην ζωη μου αποφασισα να κοψω το ποτο .... ηταν τα 20 χειροτερα λεπτα της ζωης μου

Μαραντονα-Κοκα

Ο αλλος ο Βραζιλιανος εποχης πελε ,αλκοολας

Οι καλητεροι εκαναν τα χειροτερα

Και στην τελικη:
    " κανενας π@στης επιστημονας και καμια γ@μημενη ερευνα δεν μπορεσε ποτε να εξηγησει το ανθρωπινο παθος".

οπως ειπε κι ενας φιλος.

Και πιστεψε με αν υπαρχει κατι που αξιζει στον ανθρωπο ειναι ακριβως αυτο.

Για αλλη μια φορα με καλυψες απολυτα....Stavrogin ....
    Ν' αρχισω ν' ανησυχω μηπως?

Κι οπως ειπε κι Τσαγκ Τσαο: Το παθος κραταει τον πατο του συμπαντος και η μεγαλοφυια ζωγραφιζει την οροφη του..

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Το πάθος είναι μέσα σου, όχι μέσα σε ένα τσιγάρο

Κάπνιζα 16 χρόνια (τα τελευταία 13 στριφτά -εγώ τα πρωτοέφερα στην επαρχειακή κωμόπολη που ζω, όταν μετακόμισα, δέν είχαν), 3 χρόνια τό'χω κόψει, που σημαίνει σε καμιά δωδεκαριά μπορεί και να καθαρίσουν τελείως οι πνεύμονες -η φάση είναι ότι τό'κοψα γιατί με ενοχλούσε στη κιθάρα.

Τα ντραγκς τα έχω κόψει χρόνια (δε τρώω πια φλασιές -νομίζεις zireous, μπρούχαχαχαχα), το αλκοόλ μετά, μετά το τσιγάρο έχω κόψει τον καφέ (τσάι, μόνο) και πρόσφατα τα γλυκά (ακόμα κουβαλάω μια δεκάρα κιλά λόγω διακοπής τσιγάρου).

Το να βάζεις τη πάρτη σου στη πρίζα ότι και καλά το τσιγάρο, η τεκίλα, το φιξάκι, ή ξέρω γω τι, είναι αυτό που σε πάει κάπου, είναι λάθος. Προσπαθούσα να εξηγήσω σε ένα φιλαράκι κάποτε ότι δε χρειάζεται πχ για να παίξεις τα Blues να είσαι άνεργος, άστεγος, άφραγκος, και μόλις να σέ'χει κλάσει η γκόμενα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το έναυσμα στον ρημαδοεγκέφαλό σου για να ξεκινήσει η δημιουργική διαδικασία.
    Και αυτό ακόμα κι αν δεν υπάρχει, άπαξ και ξεκινήσεις μια δημιουργική κατάσταση (έστω και μηχανικά), σιγά σιγά αρχίζει και δένει το πράμα.

Το να χρησιμοποιείς οτιδήποτε είναι δικαίωμά σου (για μένα δε παίζει το απαγορεύεται, έχω κάνει όλα όσα ήθελα -εκτός από διακοπές ξανά), αν θες τη γνώμη μου όμως, καλό είναι άν μπορείς να επιβάλλεσαι μιας κατάστασης που είναι εις βάρος σου, και να τη διακόπτεις -επειδή το θές, όχι επειδή σου το λένε ή επιβάλλουν.

Προς τους ακόμα καπνιστές:
    Η αντοχή στο σεξ ενός μη καπνιστή είναι μεγαλύτερη, και οι κυρίες το ξέρουν... (ώπα ρε μαμίκουλα)

Pedia oti ke na lete o kapnos ine i ekdikisi tou Indianou.
    Apo tin Ameriki to eferan i proti exerevnites , oi Indiani kapnizan elahista
    oi leuki to exelixan gia to kerdos.:a44:
    est modus in rebus.

lAsT hIppIe stAndInG Το avatar του/της Eos
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΤΖΙΓΑΡΟΣ Η ΠΙΠΙΛΑ Η ΚΑΡΙΚΟΣΩΛΗΝΑΣ Η ΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ 3 ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΦΑΓΗΤΟ

ΤΟΥΛΕΤΑ (ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ)

ΣΕΞ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ :

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
    (ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΑΤΙ)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΕΝΩ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕΞ
    (ΜΕΣΑ ΣΤΟ 1ο 10ΛΕΠΤΟ Ο/Η ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ
    ΜΕ ΤΟΝ "ΙΣΤΟ" ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ SIX-ΙΛΟΥΣ

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Α: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΟΥΑΝ ΝΑΙΤ ΣΤΑΝΤ ΟΚ
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣ ΦΥΓΕΙ

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Β: ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΑΦΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΟΥΤΣΟΥΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΑΣ ΑΠΟ "ΑΗΤΟΣ" ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΕΛΑΦΙΤΣΟΣ" ΤΟ ΓΙΑΤΙ; ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕΞ ΕΝΩ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ

(ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΠΙΟ
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΕΡΕΗΣ Η ΥΓΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ)

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
    ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ
    ΤΣΙΓΑΡΟ
    ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΝ ΩΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ
    ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΩΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΛΑ) PIZZA ΚΡΥΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΡΟΥΦΑΣ ΝΑ ΚΑΛΜΑΡΗΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ
    ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΑΝ Ο/Η ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ)

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΤΕ
    ΡΟΤΑΩ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ

ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙΣ 2 ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΟΗΣ ΜΑΖΙ;

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΕΣ Η ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΩΡΑ ΜΟΥ

:a44: :a44:

LONG LIVE THE GREEK BREAKFAST (ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑΥΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ)

Υ.Γ: ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΗΤΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΑΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ
    O DIAOLOS MESA SOU ! ! ! !

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Πάντως εγώ σαν παλιός καπνιστής, κάπνιζα για περίπου 8 χρόνια, τώρα το έχω κόψει γύρω στα 6, δεν θεωρώ ότι μου λείπει καθόλου,κ όλα αυτά περί ευχαρίστησης κ.λ.π. που υποστηρίζουν μερικοί φίλοι εδώ, μερικώς ισχύουν αλλά εάν συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα που έχεις εάν δεν καπνίζεις ή το έχεις κόψει τότε νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης..... Συμφέροντα είναι παιδιά κυρίως.... μιλάμε για πολλά λεφτά...εξάλλου εάν δεν το ξέρετε οι καπνοβιομηχανίες μέχρι προσφατα αρνιόντουσαν κατηγορηματικά ότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία..... θα πέσει πολύ αποζημίωση εάν γίνει κάτι τέτοιο!!! Πάντως τα τσιγάρα είναι τα πιο έξυπνοδιαφημισμένα προιόντα ιδιαίτερα με "γκρίζα" διαφήμιση και δεν πρέπει να μπαίνουμε και εμείς στο τρυπάκι ότι "μετά από ένα καλό φαί ή μετά από ένα καλό σεξ....." αυτά είναι διαφημιστικά κλισέ που έχουν εντυπωθεί στα μυαλά ορισμένων..... Το τσιγάρο είναι βλαβερό και κανείς πλέον δεν το αρνείται....τώρα εάν αξίζει τον κόπο για μερικές ρουφηξιές υποτιθέμενης ευχαρίστησης να υποβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας μεσω-μακροπροθεσμα....είναι θέμα προσωπικών επιλογών από εκεί και πέρα!! Πάντως καλό θα είναι όλοι όσοι καπνίζουν να ενημερωθούν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και ΠΛΗΡΩΣ για το τι συνέπειες μπορεί να έχει το κάπνισμα στην ζωή τους....γιατί είδα πολλές γνώμες εξ απαλών ονύχων και δεν πρέπει. Εδώ εάν ενας αρχάριος σας πει ΄'οτι θέλω ένα hayabusa οι περισσότεροι θα του πείτε ότι μην την πάρεις -μάθε πρώτα να οδηγείς με άλλα μηχανάκια κ.λ.π. γιατί μπορεί να χτυπήσεις, στο κάπνισμα ποιός σας είπε μάθε πρώτα τι μπορεί να πάθεις από το κάπνισμα και μετά ξέκίνα το??? Κανείς γιατί παίζει το συμφέρον στην μέση

To infinity...and beyond! Το avatar του/της argy_kap

Re: Το πάθος είναι μέσα σου, όχι μέσα σε ένα τσιγάρο

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Κάπνιζα 16 χρόνια (τα τελευταία 13 στριφτά -εγώ τα πρωτοέφερα στην επαρχειακή κωμόπολη που ζω, όταν μετακόμισα, δέν είχαν), 3 χρόνια τό'χω κόψει, που σημαίνει σε καμιά δωδεκαριά μπορεί και να καθαρίσουν τελείως οι πνεύμονες -η φάση είναι ότι τό'κοψα γιατί με ενοχλούσε στη κιθάρα.

Τα ντραγκς τα έχω κόψει χρόνια (δε τρώω πια φλασιές -νομίζεις zireous, μπρούχαχαχαχα), το αλκοόλ μετά, μετά το τσιγάρο έχω κόψει τον καφέ (τσάι, μόνο) και πρόσφατα τα γλυκά (ακόμα κουβαλάω μια δεκάρα κιλά λόγω διακοπής τσιγάρου).

Το να βάζεις τη πάρτη σου στη πρίζα ότι και καλά το τσιγάρο, η τεκίλα, το φιξάκι, ή ξέρω γω τι, είναι αυτό που σε πάει κάπου, είναι λάθος. Προσπαθούσα να εξηγήσω σε ένα φιλαράκι κάποτε ότι δε χρειάζεται πχ για να παίξεις τα Blues να είσαι άνεργος, άστεγος, άφραγκος, και μόλις να σέ'χει κλάσει η γκόμενα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το έναυσμα στον ρημαδοεγκέφαλό σου για να ξεκινήσει η δημιουργική διαδικασία.
    Και αυτό ακόμα κι αν δεν υπάρχει, άπαξ και ξεκινήσεις μια δημιουργική κατάσταση (έστω και μηχανικά), σιγά σιγά αρχίζει και δένει το πράμα.

Το να χρησιμοποιείς οτιδήποτε είναι δικαίωμά σου (για μένα δε παίζει το απαγορεύεται, έχω κάνει όλα όσα ήθελα -εκτός από διακοπές ξανά), αν θες τη γνώμη μου όμως, καλό είναι άν μπορείς να επιβάλλεσαι μιας κατάστασης που είναι εις βάρος σου, και να τη διακόπτεις -επειδή το θές, όχι επειδή σου το λένε ή επιβάλλουν.

Προς τους ακόμα καπνιστές:
    Η αντοχή στο σεξ ενός μη καπνιστή είναι μεγαλύτερη, και οι κυρίες το ξέρουν... (ώπα ρε μαμίκουλα)
    +1000000000000

Καπνιστής 11 χρόνια, μη καπνιστής τα τελευταία 3,5 χρόνια.....η διαφορά είναι μεγάλη.....

Δεν είμαι αρνητικός με το κάπνισμα...είναι μια συνήθεια που είναι καλό για όλους να μην την έχουν....και όπως όλα, είναι στο χέρι του καθένα μας να την κόψει.....

Απο εκεί και πέρα είναι σαν το κράνος.....δεν θα πείσω εγώ ΚΑΝΕΝΑ οτι είναι καλό να το φοράει...όλοι ξέρουν οτι με το να το φοράς αυξάνεις τις πιθανότητες να ζήσεις αν έρθει η κακιά η ώρα....έτσι και στο τσιγάρο...αν δεν καπνίζεις αυξάνεις τις πιθανότητες να μην πεθάνεις (αργά αλλά αποτελεσματικά)...

Η απόφαση είναι στο χέρι/κεφάλι του καθένα μας....

Εγώ για να πω την αλήθεια βαρέθηκα....

βαρέθηκα να βρωμάω
    βαρέθηκα να χάνω την ανάσα μου
    βαρέθηκα να μην έχω γεύση
    βαρέθηκα να ξυπνάω το πρωι με στόμα 'παντόφλα'
    βαρέθηκα βαρέθηκα βαρέθηκα................. και μια Δευτέρα πρωί το έκοψα μια και καλή!

Καλή δύναμη σε όλους που προσπαθούν να το πάρουν απόφαση!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Eos
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
    ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ
    ΤΣΙΓΑΡΟ
    ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

ΛΑΘΟΣ
    οσο γι αυτο θα βρεις πολλους οπαδους και χωρις τσιγαρο.....

η μονη περιπτωση που πραγματικα απολαμβανω ενα τσιγαρο ειναι οταν μετα απο πολλα χιλιομετρα με την μοτο κανω σταση.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Desperado
    Πάντως εγώ σαν παλιός καπνιστής, κάπνιζα για περίπου 8 χρόνια, τώρα το έχω κόψει γύρω στα 6, δεν θεωρώ ότι μου λείπει καθόλου,κ όλα αυτά περί ευχαρίστησης κ.λ.π. που υποστηρίζουν μερικοί φίλοι εδώ, μερικώς ισχύουν αλλά εάν συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα που έχεις εάν δεν καπνίζεις ή το έχεις κόψει τότε νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης..... Συμφέροντα είναι παιδιά κυρίως.... μιλάμε για πολλά λεφτά...εξάλλου εάν δεν το ξέρετε οι καπνοβιομηχανίες μέχρι προσφατα αρνιόντουσαν κατηγορηματικά ότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία..... θα πέσει πολύ αποζημίωση εάν γίνει κάτι τέτοιο!!! Πάντως τα τσιγάρα είναι τα πιο έξυπνοδιαφημισμένα προιόντα ιδιαίτερα με "γκρίζα" διαφήμιση και δεν πρέπει να μπαίνουμε και εμείς στο τρυπάκι ότι "μετά από ένα καλό φαί ή μετά από ένα καλό σεξ....." αυτά είναι διαφημιστικά κλισέ που έχουν εντυπωθεί στα μυαλά ορισμένων..... Το τσιγάρο είναι βλαβερό και κανείς πλέον δεν το αρνείται....τώρα εάν αξίζει τον κόπο για μερικές ρουφηξιές υποτιθέμενης ευχαρίστησης να υποβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας μεσω-μακροπροθεσμα....είναι θέμα προσωπικών επιλογών από εκεί και πέρα!! Πάντως καλό θα είναι όλοι όσοι καπνίζουν να ενημερωθούν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και ΠΛΗΡΩΣ για το τι συνέπειες μπορεί να έχει το κάπνισμα στην ζωή τους....γιατί είδα πολλές γνώμες εξ απαλών ονύχων και δεν πρέπει. Εδώ εάν ενας αρχάριος σας πει ΄'οτι θέλω ένα hayabusa οι περισσότεροι θα του πείτε ότι μην την πάρεις -μάθε πρώτα να οδηγείς με άλλα μηχανάκια κ.λ.π. γιατί μπορεί να χτυπήσεις, στο κάπνισμα ποιός σας είπε μάθε πρώτα τι μπορεί να πάθεις από το κάπνισμα και μετά ξέκίνα το??? Κανείς γιατί παίζει το συμφέρον στην μέση
    Και εγω το ιδιο!!!!
    8 χρονια καπνιζα, και το εχω κοψει 6, μηπως εχουμε και την ιδια ηλικια?

Μονο αν περασει καποιος την δικια μας εμπειρια θα καταλαβει ποσο μεγαλη βλακεια κανει!
    Και τα λεφτα παιδια, μιλαμε για απιστευτη οικονομια.
    Το εκοψα οσο ημουν φοιτητης στην Ιταλια, και μου προσεφερε χρηματα για 2-3 εξοδους, σε εστιατοριο, το μηνα!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της matsamitsou

.
    .
    .

Θα συμφωνήσω ως προς την υποκειμενική πραγματικότητα, αλλά δεν μου αρέσει αυτό για το σεβασμό στα πάθη των άλλων.
    Ξέρεις και εγώ έχω ένα πάθος ... μου αρέσει μετά το φαγητό αν δεν πιω μπύρα να τρώω σοκολάτα. Η σοκολάτα γενικά δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία αλλά και αυτό μπορεί να θεωρηθεί κάτι υποκειμενικό. Η διαφορά μας δεν είναι άλλη από το ότι δεν υποχρεώνω κανέναν να φάει σοκολάτα μαζί μου.
    Τα πάθη των άλλων περιορίζονται εκεί που ξεκινάει η ελευθερία ΜΟΥ (υποκειμενικό εώς εγωιστικό αυτό εεεεε ; ) ελευθερία για καθαρό αέρα, ελευθερία στο να μην γίνομαι παθητικός καπνιστής, ελευθερία στο να μην βρομάνε τα ρούχα μου καπνό κτλ.
    Συνοψίζοντας λοιπόν ... κάπνισε όσο γουστάρει η ψυχή σου... αλλά μην με υποχρεώνεις να καπνίσω μαζί σου. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που με ρώτησε καπνιστής αν με ενοχλεί ο καπνός πριν ανάψει τσιγάρο.

Σέβομαι την ανάγκη σου και την καταλαβαίνω στα πλαίσια του υποκειμενισμού αλλά δεν νομίζω ότι σέβονται και οι περισσότεροι καπνιστές τις ανάγκες των μη καπνιστών.

Υ.Γ: Καλά αυτό για τον πάτο του σύμπαντος έγραψε ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lyk0s
    Εχω 3 μηνες που το εκοψα μετα απο 12 χρονια που καπνιζα.Το κανα για ενα μονο λογο.Ουτε επειδη θα μου εκανε κακο στην υγεια μου,ουτε για τα λεφτα που δεν θα ξοδευα πλεον για αυτο,ουτε επειδη θα μου εκανε ρυτιδες και δεν θα ηταν λαμπερη η επιδερμιδα μου.Το εκανα επειδη ηταν μια αρρωστια απο την οποια ηθελα πλεον να απαλλαγω.Οποιος πει οτι ειναι εθισμος η μια συνηθεια ας μου πει οταν εχεις 39 πυρετο και δεν μπορεις να καταπιεις το σαλιο σου επειδη υποφερεις αλλα θες να κανεις δυο τζουριτζες μονο, αυτο τι ειναι;Εγω εκεινη την στιγμη καταλαβα τι πραγματικα ειναι και το κοψα και ελπιζω να μην ξανακαπνισω ποτε στην ζωη μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lyk0s
    Ολες αυτα που λενε οτι το καπνισμα σκοτωνει ειναι ειτε υστεριες ειτε εξυπηρετουν καποιους σκοπους.Δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη καπνιζεις θα πεθανεις απο καρκινο.Απλα αυξανει τις πιθανοτητες σου για κατι τετοιο.Το ιδιο κανουν πχ και τα λιπαρα η τα τηγανητα.
    Οσοι καπνιζουν παραμυθιαζουν τον ευατο τους οτι τους αρεσει η οτι δεν μπορουν να το κοψουν.Δεν νομιζω οτι θα βρεθει καποιος που θα πει οτι οταν δοκιμασε πρωτη φορα τσιγαρο του αρεσε.Το θεμα ειναι πραγματικα να θελεις να το κοψεις οχι γιατι θα σε σκοτωσει αλλα επειδη δεν θα εισαι εξαρτημενος απο αυτο και να το θελεις πραγματικα.Αν το αποφασισεις τοτε θα γελασεις με το ποσο ευκολο ειναι να το κοψεις....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    An den exeis to tsigaro gia na eksartiese 8a exeis kati allo..

merika paradeigmata

1)Gomena/Gomeno
    2)Mixani
    3)Fagito
    4)Alkool
    5)Narkwtika
    6)Lefta

kai paei legontas...Egw kapnizw..kai exw panta san sinvouli "Pan Metro Aristo"
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απλα παρτε καφε και τσιγαρα και απολαυστε το...
    από 955i στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2009, 10:45
  2. Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2006, 18:07
  3. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF