Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 69 από 69

Θέμα: έξω οι εποχικοί... ας παίρνουν το ΜΕΤΡΟ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kxIII
    Ειρήνη ημήν.
    Καταρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κινούμαι γρήγορα, πάντα όμως μέσα
    στα όρια της προσωπικής μου ασφάλειας αλλά και των γύρω μου.
    Ή έτσι πιστεύω...
    Προσωπικά οι εμπειρίες μου είναι μάλλον καλές.
    Πολλές φορές με βλέπουν από τον καθρέφτη και μόλις
    μπορέσουν οι άνθρωποι, κάνουν στην άκρη για να περάσω.
    Πάντα προσπαθώ να ευχαριστήσω χαιρετώντας.
    Ποτέ δεν κολάω πίσω από κάποιον, γιατί πιστεύω ότι τον
    αγχώνω με αυτόν τον τρόπο οπότε μεγαλώνει και η πιθανότητα
    λάθους.
    Είναι κρίμα να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου για να φτάσεις 10 λεπτά νωρίτερα.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, αφήνω μεγαλύτερη απόσταση
    και μόλις βρω ευκαιρία -τσουπ- την κάνω γλυκά.

ΠΟΤΕ όμως δεν ΠΙΕΣΑ κανένα.

Μπορεί να εκνευρίζομαι και εγώ αλλά προσπαθώ να έχω στο μυαλό μου
    πως υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν το μοτοσακό σαν ένα
    άλλο τρόπο μετακίνησης, απλά, χωρίς λατρείες και πλαγιάσματα.

Κατανόηση είναι αυτό που χρειάζεται από όλους μας....
    Καλή η μηχανή, το κράνος καλύτερο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    είμαι ένας από αυτούς... (που έχουν πρόβλημα, όχι από αυτούς που βάζουν σακούλες στο τιμόνι)

Δεν αναφέρθηκε πουθενά για σακούλες στα τιμόνια.
    Για σακούλες σούπερ μάρκετ αναφέρθηκε που σύμφωνα με ορισμένους απαγορεύεται να μπαίνουν σε μηχανή εκτός κι αν χωράνε ΜΕΣΑ στη μπαγκαζιέρα.

ναι, ή με αμάξι ή με τα πόδια ή στο scooter στην ποδιά ή στη βαλίτσα ή delivery....

και εκτός αυτών...
    η μηχανή χρησιμοποιείται ή στο super market ή για βιτρίνα?
    καμία άλλη χρήση?
    Δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο - δεν έχουν όλοι τη διάθεση να οδηγήσουν αυτοκίνητο.

Η μηχανή όταν χρησιμοποιείται καθημερινά χρησιμοποιείται για όλες τις χρήσεις. Εκτός και αν μιλάμε για κατηγορία αναβάτη που έχει μερικά οχήματα το καθένα για διαφορετική χρήση που τα πάει παντού με το προσωπικό του φορτηγό-trailer ή το αεροπλανοφόρο του...

το πρόβλημα είναι για τους άλλους αισθητικό? όχι ασφάλειας?
    Δεν ξέρω αν είναι ασφαλείας. Εγώ από τα πρώτα ποστ συμπέρανα ότι είναι θέμα fashion police για κάποιους.

από το να σκιστεί καμιά σακούλα στο δρόμο και να φύγουν τα μαρούλια, οι χυμοί, τα γάλατα και οι κονσέρβες ή το πακέτο με τα κωλόχαρτα (συγνώμη χαρτιά υγείας ήθελα να πω) στην άσφαλτο με κίνδυνο να τα πατήσεις εσύ ή ο ανύποτος που έρχεται από πίσω σου ή με κίνδυνο να τρομάξεις την ώρα που θα καταλάβεις ότι σου σκίστηκε ή σου έπεσε η σακούλα και να προσπαθήσεις να συνδυάσεις οδήγηση με ζογκλερίστικη προσπάθεια να πιάσεις τη σκισμένη σακούλα ή/και να σταματήσεις επι τόπου απότομα...
    Για να σκιστεί η σακούλα που είναι πιασμένη με χταπόδια και αν ξέρεις να την πιάσεις, είναι τόσο πιθανό όσο να σου φύγουν και τα συμπράγκαλα αν πηγαίνεις ταξίδι και δεν τα έχεις πιάσει καλά.

ε , ναι ...αν το μονάδικό μέσο για να πας στο super market έιναι το μηχανάκι σου.... πήγαινε περισσότερες φορές....
    Nαι, και για αεροδυναμικούς λόγους να έχω μόνο τσάντα πλάτης που να χωράει μέχρι 15lt και να βάζω δυο κουτιά χυμούς κάθε φορά, και ένα δρομολόγιο για κάθε ξεχωριστό αντικείμενο που θέλω να αγοράσω, γιατί θα με δει κανένας να έχω δεμένα τα πράγματα και θα του πειραχθεί το φενγκ-σούϊ...

εσύ μη πάρεις ... εγώ τι φταίω που είσαι εν δυνάμει επικίνδυνος για τη σωματική μου ακεραιότητα?
    Άποψή σου.

αν η ψάθα είναι με χταπόδι δεμένη σωστά επάνω στη μηχανή στο πίσω μέρος και όχι επάνω στο τιμόνι... οκ
    Τα αρχικά ποστ δε μιλάνε για μη δεμένες σακούλες, μιλάνε για σακούλες γενικά.

και ξαναρωτάω η ενόχληση είναι η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ?
    Από αυτά που γράφουν οι προηγούμενοι, ναι. αυτό είναι το πρόβλημα τους.

από θέμα ασφάλειας για τον εαυτό σου και τους άλλους είσαι εντάξει?
    Να κάνω κανένα τεστ αεροδυναμικής

φιλικά πάντα....

αν πιάνεις τα ψώνια με τις σακούλες με διχτυ ή με χταπόδι ... καλώς
    τα αρχικά ποστ ΔΕΝ μιλάνε για μη δεμένα ψώνια πάνω στη μηχανή.
    μιλάνε γενικά για πράγματα σε σακούλες.

αν έχεις scooter (τύπου typhoon) και βάζεις τις σακούλες στη ποδιά ...πάλι καλώς
    Δεν έχω σκούτερ, ένα SR250 χρησιμοποιώ για τα ψώνια, γιατί στη Breva δεν έχω βάλει βαλιτσάκι.

αν έχεις βαλίτσα και χωράνε εκεί μέσα... τα μάλα καλώς
    Ναι αλλά μήπως πρέπει να βάλω ηλεκτρονική ζυγαριά για να μην βάλω παραπάνω βάρος από όσο επιτρέπει ο κατασκευαστής της μπαγκαζιέρας ?
    Όπως υποθέτω ότι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι όταν φορτώνουν τη μηχανή για διακοπές ?

αν κρεμάς σακούλες στο τιμόνι..... και θεωρείς ότι είσαι ασφαλής για σένα και τους γύρω σου .... σε ό,τι και να σου τύχει στο δρόμο.... κακώς, κάκιστα

διαφωνώ...
    για μένα που έρχομαι πίσω σου ή που θα προσπαθήσω να σε προσπεράσω ... είσαι επικίνδυνος ...πολύ επικίνδυνος .-
    ποιος μίλησε για σακούλες στα τιμόνια ?

άποψή μου....

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
    Δεν αναφέρθηκε πουθενά για σακούλες στα τιμόνια.

το υπέθεσα εγώ τότε....

οπότε το ποστ μου λανθασμένα απαντήθηκε σε εσένα....

κατά τα άλλα όμως...

νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ...

ότι απαγορεύεται το κρέμασμα σακουλών ή άλλων αντικειμένων στο τιμόνι...

όταν κάτι δένεται με χταπόδι ή δίχτυ στη μηχανή πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να φύγει...

γενικά τα περί αισθητικής δε πρέπει να συγχέονται με τα περί ασφάλειας.... χώρια που η αισθητική είναι υποκειμενικότατη αντίληψη....

ότι όταν φορτώνονται οι βαλίτσες (ειδικά για ταξίδι) θα πρέπει να προσέχουμε (κατά προσέγγιση) το βάρος της εκτός αυτών που λέει ο κατασκευαστής της + την αλλαγή της ζύγισης της μηχανής... ειδικά για τις στροφές....

επιχειρηματολογούμε (με ότι και όπως μπορεί να εκφραστεί ο καθένας)... δε μαλώνουμε.... νομίζω?

φίλος της ιδεάς της μηχανής σε όλες τις χρήσεις και στη νοοτροπία των δίτροχων....

(δε μου αρέσει να αυτοχαρακτηρίζομαι μελλοθάνατος κοντράκιας)

πάντα φιλικά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harlek
    Άλλος χρησιμοποιεί μηχανή και δρόμο για να κάνει τη δουλειά του (π.χ. ψώνια στο Σκλαβενίτη). Αν σέβεται τους άλλους αυτό θα φανεί στο πως θα τα χρησιμοποιήσει. Ακόμα κι αν κάνει τη μηχανή του λατέρνα από τα γάλατα και τα πάμπερς, θα καταφέρει να οδηγεί έτσι που να μην ενοχλεί τους άλλους και να μη γίνεται επικίνδυνος (τουλάχιστον όχι περισσότερο επικίνδυνος απ' ότι γίνεται ένας μέσος οδηγός).

Άλλος τη χρησιμοποιεί ως μέσο εκτόνωσης και ευχαρίστησης. Κι αυτός αν σέβεται τους άλλους θα το κάνει εκεί που δεν δημιουργεί κίνδυνο. Και σίγουρα όχι σ' έναν πολυσύχναστο δρόμο γεμάτο κόσμο, κίνηση και... σούπερ μάρκετ.

Υπάρχει μια επιθετικότητα εδώ μέσα από εκείνους που θεωρούν κάποιους άλλους "δημόσιο κινδυνο" (είτε επειδή είναι νέοι, είτε επειδή οδηγούν με σαγιονάρα, είτε επειδή οδηγούν "κουτιά"). Κι εγώ έχω αισθανθεί την επιθετικότητα αυτή και προσπαθώ να την ελέγχω. Προκύπτει κυρίως από το φόβο που έχουμε νιώσει πολλές φορές, ότι η μαλ@@ια κάποιου παρολίγο να μας κοστίσει ακριβά. Όταν όμως καταφέρνω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου παραδέχομαι ότι στο 99% των περιπτώσεων που τρόμαξα είχα κάνει κι εγώ έστω ένα μικρό λάθος... δεν είχα λάβει υπόψη ότι σ' έναν δημόσιο δρόμο κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει στους γρήγορους ρυθμούς μου για να μπορώ εγώ να γκαζώνω με ασφάλεια.

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    αυτά είναι.. (ποστ)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Να γιατί λοιπόν κύριοι υπάρχει ο ΚΟΚ.

Για μοτοσυκλετες μιλάμε κυρίως, μιας και το κακό συνήθως πρώτα το προλαβαίνεις "σπίτι" σου και μετά κοιτάς τους διπλανούς (Ι.Χ.)

1) Κράνος. Πέρα απο την προστασία του αναβάτη, προστατεύει και τους υπόλοιπους , επαγωγικά. Εξηγούμαι... αν ο τάδε αναβάτης δεχτεί κάποιο σκουπιδάκι στο μάτι, ποιά θα είναι η αντίδραση του; Θα έχει επικεντρωμένο έλεγχο στο τιμόνι του, ή θα τρελαθεί απο την "ενόχληση" , τσαρουχώνοντας φρένα και αλλάζοντας , επικίνδυνα πορεία, ειδικά , κιόλας αν δεν έχει την ανάλογη εμπειρία σε οδήγηση μηχανής;
    Καλά κάνουν και οχι να κόβουν κλήσεις αλλά να τους στέλνουν στα σπίτια τους, με τα πόδια, μέχρι να βάλουν κράνος για να οδηγήσουν μηχανή. Τι είπατε;... είμαι Φασιστόμουτρο;.. ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ... γιατί πέρα απο το αν κάποιος θέλει να σπάσει την κεφάλα του στον δρόμο, προτιμώ να μην είμαι εγώ εκείνος που θα πέσω απο πίσω του, γιατί κάποιο σκουπιδάκι-στάχτη-ή δεν ξέρω τι άλλο, του μπήκε στο μάτι.

2) Διαδρομή στους δρόμους. Το γράμμα Ν που μπαίνει στα αυτοκίνητα , ίσως θα ήταν καλό να μπαίνει και στις μηχανές, μιας και όντως είναι αρκετοί που έχουν κινδυνέψει οι ίδιοι απο αψυχολόγητες ενέργειες , νέων αναβατών. Για τους εποχιακούς , δεν χρειάζεται να πώ τίποτε , μιας και είναι αρκετά εύκολο να τους διακρίνει κάποιος τόσο απο την ενδυμασία τους, όσο και απο την οδηγική τους συμπεριφορά. Προσοχή δεν μιλάω για άτομα που επιλέγουν να οδηγήσουν αυτοκίνητο , γιατί βρέχει ή χιονίζει.. μιλάω για "εποχιακούς" που κυκλοφορούν , ακράνωτοι ,με σορτσάκια και λοιπά καινούρια αξεσουάρ προστασίας και κάνουν τις όποιες μαλακίες , για να "καγκουριάσουν" απλά, θέτοντας τους άλλους σε κίνδυνο. Πιο νιανιά δεν γίνεται σαν εξήγηση.. χρησιμοποιήστε την οδηγική εμπειρία και το μυαλό σας , για να τους φανταστείτε.

3)Αντικείμενα με την μηχανή.
    Φίλε μου να σε δώ να πιάνεις αυγά και ντομάτες με θήκη απο το super με το χταπόδι και ας πεθάνω... Το όποιο αντικείμενο έχουμε στα χέρια μας , ή στο τιμόνι που απο τον αέρα μπορεί και πετάει μέσα στην σακούλα του, ενώ κινούμαστε , απλά είναι επικίνδυνο. Μας αρέσει δεν μας αρέσει δεν είναι σωστό.
    Όταν λοιπόν έχεις ψώνια (με όλη την έννοια της λέξεως και οχι 4-5 αντικείμενα) ....ΝΑΙ... πάρε το αυτοκίνητο, πάρε ΤΑΧΙ, παρε τηλέφωνο ή στείλε email (ΑΒ) να σου τα στείλουν. Γιατί να ρισκάρεις να πέσεις πρώτα εσύ και μετά ίσως να ακολουθήσουν και άλλοι. Σε παρόμοιο περιστατικό που είχα μπλέξει , είχα πατήσει λιωμένη ντομάτα απο προπορευόμενο παπί, που άκουσε ....καλύτερα να μην πω τι άκουσε και βλέπουν και ανήλικα.

Για να τελειώνουμε ... η μηχανή , όσο και αν δεν μας αρέσει , είναι σχεδιασμένη , για κάποιες καθημερινές χρήσεις , οχι για όλες. Αν ξεφύγουμε απο αυτό το πλαίσιο, καθιστούμε εαυτούς επικίνδυνους , για εμάς πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους.
    Τα υπόλοιπα τώρα, περί καθημερινής χρήσης και δεν έχω και δεν κάνω.... είναι δικαιολογίες που λέμε για τις πράξεις μας που εμπεριέχουν ρίσκο και το γνωρίζουμε.

Α .. .και κάτι για εκείνους που λένε οτι πάνε αργά γιατί είναι νέοι και είναι άδικο για αυτούς να τους την "μπαίνουμε" έτσι.
    Αν είσαστε νέοι , το καταλαβαίνουμε όλοι γιατί είμασταν εκεί κάποια στιγμή... με παπάκι, με scooterακι , με κάποιο μηχανάκι λίγων κυβικών. Με μια διαφορά ,... ακριβώς επειδή είχαμε το γνώθις αυτόν , όταν ακούγαμε κάποια μηχανή πίσω μας, κοιτάγαμε καθρέφτες και αν μας έπαιρνε κάναμε και λίγο άκρη στο κενό να περάσουν.
    Οι δρόμοι μπορεί να μην είναι πίστα, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο , αν είσαι αργός ... ειδικά στην διύθηση , είσαι και επικίνδυνος... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... .

Υ.Γ. είμαι στις "μαύρες" μου. Σε όσους δεν αρέσουν αυτά που είπα... tough luck... η αλήθεια πάντα πονάει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Για μοτοσυκλετες μιλάμε κυρίως, μιας και το κακό συνήθως πρώτα το προλαβαίνεις "σπίτι" σου και μετά κοιτάς τους διπλανούς (Ι.Χ.)
    καλά τα λες γενικά... αλλά ποιος σ'ακούει.....

αφού είμαστε όλοι λίγο έως πολύ στόκοι οδηγοί... και οι των αυτοκινήτων και οι των μοτοσυκλετών....

θα πρέπει να πλακώνεσαι κάθε μέρα στα βρισίδια με πολύ κόσμο...

και κάθε μέρα θα ξεφυτρώνουν καινούριοι υποψήφιοι δολοφόνοι σου....

είναι πολλοί και κυκλοφορούν ανάμεσά μας....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μπορεί απλά να ήταν νέος οδηγός

(όπως εγώ πέρισυ το καλοκαίρι...)

θα μΕ πεις βέβαια, τι το ήθελε το βαραντέρο τότε...
    Υπάρχουν και τα mega-σκούτερ που πιστεύω θα βολεύονταν καλύτερα, και θα πατούσε και κάτω!!!!

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra

Re: Re: Re: το

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    αμα κανει καποιο καλο τέχνασμα και με περάσει..
    μετα τον παω κολλητιρι απο πισω του...
    ++++11111111
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. ΣΤΙΣ 12/05/2008 ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
    από luxaeterna στο forum Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2008, 18:25
  2. Έξω οι ηλίθιοι του ποδοσφαίρου απο το Basket...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2006, 15:55
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 11:05
  4. Στη Δανία όλοι παίρνουν το λεωφορείο!
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2004, 04:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF