Γεια σας. Το πρώτο μου μήνυμα εδώ είναι και ουσιαστικό αφού πρόκειται για ένα γνωστό (μάλλον) πρόβλημα (αιώνιο) του Suzuki GSF 400 - Bandit, μοντέλο 94.
Το καταραμένο... Με έχει πεθάνει με το λέρωμα των μπουζί. Μην μου πείτε τακτικό καθάρισμα των carbs και διάφορα άλλα. Και τι δεν έχω κάνει. Για να είμαι ειλικρινής, άλλοι τα κάνουν. Εγώ απλά βάζω το χέρι στην τσέπη.
Η λύση δεν είναι να πουλήσω το μηχανάκι. Δεν έχει εμπορική αξία πέραν των 1200 ευρώ. Και να πάρει η ευχή, το αγαπώ ιδιαίτερα. Είναι σκέτη κούκλα. Μόνο που θέλει να λειτουργεί συνέχεια το καημένο. Λίγες ωρίτσες σβηστό να περάσουν και είναι ζήτημα αν θα καταφέρουν με την πρώτη να λειτουργήσουν και οι 4 κύλινδροι.
Ξεβιδώνω τα μπουζί, τα φυσώ με το κονφλέρ, μια χαρά μετά. Τα καρμπυρατέρ έχουν ήδη αλλαχθεί μια φορά. Τα καθαρίζω σε μάστορα δυο φορές τον χρόνο. Η μηχανή γενικά δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα, είναι 12 ετών και έχει γραμμένα 15,000 χλμ, τίποτα δηλαδή.
Στο Internet μαθαίνω ότι γενικά όλα τα 400άρια έχουν λεπτές ισορροπίες στο μίγμα καύσης. Λίγο παραπάνω ή παρακάτω σε αέρα και βενζίνη και μπαμ, τα μπουζί μπλοκάρουν - βραχυκυκλώνουν πολύ εύκολα. Και να πεις ότι φορά τα φθηνά που φορά το XJ μου των 2 ευρώ το ένα... Αυτά είναι τα μικρά και ακριβά 7+ ευρώ (ανάλογα με το κατάστημα). Μου είναι αδύνατον να βαστάξω το κόστος 30 ευρώ ανά 15νθήμερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είπαμε, το αγαπώ το μηχανάκι αλλά...
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Υπάρχουν μπουζί που "αντέχουν" ; Ποια είναι τα ποιο ιδανικά για την περίπτωση του Bandit μου; Η μπόχα που μαζεύεται στις ακίδες ΔΕΝ είναι λαδί, δεν τα λαδώνει δηλαδή. Μάλλον για κρούστα πρόκειται λόγω υπερτροφίας.
Αν την μηχανή την δουλεύω έντονα και ξεκινώ στο πράσινο με σανίδωμα στις 6+ χιλιάδες στροφές, τότε η υπερτροφία είναι ... για καλό. Ομως είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσω στο φανάρι σαν άνθρωπος γιατί με το άνοιγμα του γκαζιού ελαφρά στέλνει πολύ μίγμα και ο κινητήρας πνίγεται και πάει να σβήσει. Ετσι αναγκάζομαι να είμαι "γρήγορος" πράγμα που απεχθάνομαι κυρίως γιατί οι άλλοι νομίζουν ότι θέλω να κάνω τον μάγκα, ιδιότητα που δεν κατέχω και δεν θέλω να κατέχω.
Θέλω τον μαγικό εκείνο κωδικό των μπουζί που θα τα κάνει να μην ερωτεύονται την υγρή μπόχα που έρχεται στον θάλαμο καύσης. Να την διώχνει, να την καίει βρε αδελφέ.
Σε διεθνές forum σχετικό προτείνουν τα CR8EK. Ομως αυτά είναι με δύο ακίδες, πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, διότι βραχυκυκλώνουν πιο εύκολα. Σίγουρα μιλώ για μία ακιδούλα μονάχα, γερή ως το κόκκαλο.
Αλλος κανείς με αντίστοιχο πρόβλημα;
Ευχαριστώ.