Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 56 από 56

Θέμα: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leipsippos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
    και πηρε την ιδια απαντηση και πηγε και αγορασε με 200 ευρο ενα glx 50ri ΧΡΕΠΙ και πηγαν και του πηραν ενα σκουτερ..... αδικια ε?ισως....ισως παλι να επρεπε να το κανουν ετσι γιατι εγω δεν εξυνα γονατο στην πειραικη....ειναι πιο επιφοβος...
    Ξερεις Ευη, αν ειναι να ειναι καβαλα σε ενα μηχανακι το παιδι σου και να κινδυνευει, τουλαχιστον να μην σκοτωθει επειδη ειναι τελειως σαραβαλο το μηχανακι. Αφου δεν μπορουσαν αν το αποφυγουν οι ανθρωποι τουλαχιστον πηραν κατι το οποιο θα ειχε πιστευω λιγο καλιτερα φρενα και στριψιμο, να μην ειναι διτροχη νεκροφορα , και καλα εκαναν.

Ο φαδερ, οταν ειδε το ΚΤΜ διπλα στο ΚΛΕ με τους διπλους δισκους μπροστα συμπληρωσε μονος του τα υπολοιπα παρολο που δεν ηθελε να ειμαι καβαλα σε μια μηχανη. Τουλαχιστον ας ειμαι καβαλα σε μια καλη (οδικη συμπεριφορα=ασφαλεια εδω) μηχανη!

Απο την αλλη μου ζητησε φιλος να τον βοηθησω στην αγορα και φοβαμαι να σου πω την αληθεια γιατι αν εχει καποιο ατυχημα θα το εχω βαρος οτι τον βοηθησα εγω να μπει (ξανα) στο χωρο. Τωρα καταλαβαινω ενα φιλο που του ειχα ζητησει να βοηθησει στο πρωτο μηχανακι με δανεκα και δεν εδωσε , παροτι μηχανοβιος χρονια και αυτος, γιατι φοβοταν για μενα.

Ειναι περιπλοκο το θεμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leipsippos
    ΥΓ Δεν εχω παιδια, εχω μικροτερη αδερφη ομως, και οταν μου ειπε οτι αν παρω BMW Dakar θα μαθει και αυτη μηχανη για να την καβαλαει, απλα πηρα το ΚΤΜ, οχι γιατι την ηθελα ολη δικια μου, αλλα φανταζεσαι να παθει κατι; Χωρις να φταιει αυτη, ειναι απο τις καλες οδηγους αυτοκινητων μεχρι στιγμης.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Μεγαλο θεμα.

Βασικα αν με αξιωσει ο θεος και φτασω σε αυτην την ηλικια και εχω και παιδια, προσωπικα δεν θα τον/την προτρεψω να παρει μηχανη.

Μαλλον το αντιθετο θα κανω. Εν'ολιγης δεν θα ηθελα τα παιδια μου να εχουν μηχανη.

μεγάλη συζήτηση άνοιξες.δεν μπορώ να πω τι θα έκανα σαν γονιός...θα πω όμως τι έκανε ο πατέρας μου!
    λοιπόν ο EXTRA LARGE (όπως τον λέω, φαντάζεστε γιατί...) ήταν παλιός μηχανάκιας είχε ένα σάκς καθαρό πειραγμένο (600 κ.εκ.) και έτρεχε και σε αγώνες (χώμα) τοπικού χαρακτήρα!
    όταν ήμουν 5 χρονών πούλησε τη μηχανή (άγνωστος ο λόγος, πάντως δεν παραδέχεται ότι την έδωσε επειδή ήμουν πλέον στη μέση εγώ) και αγόρασε ένα παπάκι honda c50 στρογγυλοφάναρο.
    εγώ όμως σε ηλικία 13 χρόνων καλοέβλεπα το παπί, του έβγαλα το παρπρίζ κι άρχισα να το παίρνω κρυφά βόλτες στη αυλή (επαρχία γαρ), υπό την εποπτεία της γιαγιάς...!!!από τα 14 κυκλοφορούσα με το c50 και στα 16 ή 17 μου αγόρασαν το supra (ανταμοιβή για τους καλούς βαθμούς στο σχολείο...).σήμερα καβαλάω fz6-s αγορασμένο με δικά μου φράγκα και μια μικρή βοήθεια.
    το ερώτημα είναι : ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΔΙΟ???

''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
    It'll find you hiding no matter where you stand.
    It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
    When the blues comes calling with it's calling card.''

R o r y G a l l a g h e r

Α και ξέχασα να σας πω ότι όταν είδε τη μηχανή λέει στη μάνα μου : 'πω ρε, τι μηχανάρα πήρε το τσογλάνι?λές να πάρω κι εγώ μία?'
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
    It'll find you hiding no matter where you stand.
    It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
    When the blues comes calling with it's calling card.''

R o r y G a l l a g h e r

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
    Α και ξέχασα να σας πω ότι όταν είδε τη μηχανή λέει στη μάνα μου : 'πω ρε, τι μηχανάρα πήρε το τσογλάνι?λές να πάρω κι εγώ μία?'
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ωραιος ο μπαμπας............

Δεν ξερω αν είναι γονίδιο ή οχι αλλά παντως είναι αρρώστεια.........και αμα κολλήσεις........δε φευγει ποτε....!!!!

Εγώ πάντως για κάποιο άλλο λόγο προβληματίζομαι που και που.

Δεν έχω πειστεί ότι είμαι ικανός να αναθρέψω παιδιά με κριτική ικανότητα, ανοιχτό μυαλό, αλλά και νεύρο (πχ θέλει κάποια κότσια εκτός από έλεγχο για να οδηγείς μηχανές κάποιων αλόγων στα όρια του στροφόμετρου τους) ώστε να μπορώ να πώ ότι θα είναι μεν ικανοί, ιδιαίτεροι, και μοναδικοί άνθρωποι, αλλά θα μπορούν να μεταδίδουν την όποια γνώση και εμπειρία τους από τη ζωή στους άλλους εύκολα, χωρίς περιττούς εγωισμούς και χωρίς να δίνουν πολλή σημασία σε αρνητικές καταστάσεις/επιπτώσεις -πχ η δική μου μαζοχιστική αίσθηση ότι και καλά οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται (ακόμα και σε μία συζήτηση) καταφέρνουν τα πάντα μπορεί να ακούγεται εκτός πλανήτη σήμερα...

Δεν είναι τα φράγκα, είναι το (ίσως) γεγονός ότι κατευθυνόμενες καταστάσεις επηρεάζουν κατά πολύ το σύγχρονο άνθρωπο (ναι zireous, μετά από 15 χρόνια που κάπνιζες, κατάλαβες ότι ήταν μαλακία και το έκοψες, νωρίς νωρίς), και το μόνο που θα μπορούσε να με στείλει σε βαριά κατάθλιψη (είπαμε τον zireous δεν τον παίρνει από κάτω με τίποτα), είναι τα παιδιά μου να γίνονται υποχείρια της κάθε ελεεινής συνήθειας, συμπεριφοράς, νοοτροπίας, και τρόπου σκέψης που μπορεί να κολλήσουν στο σχολείο, στο σπίτι, στο κάθε κωλομέρος που πουλά τη μπομπίτσα του ο κάθε κανίβαλος και τους παίζει αηδίες, ενώ εγώ λόγω δουλειάς (κυρίως), αδυνατώ να εντοπίσω τα συμπτώματα, και βλέπω τα αποτελέσματα ή περιμένω "ειδικούς", να μου πουν ότι ξέρετε το παιδί σας θα το πάρουμε στη τάδε ειδική κλινική και αφού καταστρέψουμε τη δισκοθήκη του (κακές επιρροές), θα το βάλουμε στην αυλή να χοροπηδάει ότι είναι καλά για κάμποσο, μέχρι να βγεί να κάτσει στο κώλο του για λίγο, και μετά να κρύβει το stuff καλύτερα -το τελευταίο είναι παρμένο από τη ζωή ενός φίλου που χάθηκε παλαιότερα, που άν και εγώ ήμουν καλύτερος φίλος ίσως ζούσε...

Τώρα τι μου λες για μηχανές, σιγά το πρόβλημα... Να θυμάσαι ότι αν πραγματικά σου αρέσουν, πρέπει τα μάτια σου να είναι πάντα ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ, και το μυαλό καθαρό, και αυτό σημαίνει οτι οτιδήποτε εμποδίζει αυτές τις σωματικές λειτουργίες, πρέπει να μένει έξω.

Κατά τα άλλα κάπου κρατάω σημειώσεις από αυτά που βρίσκω σχετικά με την ασφάλεια, δες εδώ:
    http://www.freewebs.com/zireous/gr_moto_brc.html

και εδώ:
    http://www.freewebs.com/zireous/gr_moto_links.html

πλήξιππος Το avatar του/της argpap
    Είναι ένα θέμα το οποίο με βασανίζει πάντα, έχουμε δύο παιδία, ένα γιο 9 ετών και μία κόρη 2 ετών. Ο μικρός ακόμα δεν πολυενδιαφέρεται για τη μηχανή αλλά αντιθέτως τη βόλτα τη χαίρετε.
    Προσπαθούμε και μέσα στο αυτοκίνητο και πάνω στη μηχανή να τους περάσουμε και να τους δασκαλέψουμε στα θέματα ασφαλείας και προσοχής που πρέπει να έχουν.
    Στο θέμα τώρα αν είναι και μας ζητήσουν κάποια μέρα μηχανή σαν επιρροή πιστεύω ότι θα έχω παίξει και εγώ κάποιο ρόλο στην επιθυμία τους αλλά πιο πολύ πιστεύω είναι το «μικρόβιο» , εγώ δεν είχα κανέναν δικό μου με μοτο , σε κανενός δεν έκανα βόλτα πιτσιρικάς, αν το έχεις το μικρόβιο το έχεις!
    Σε περίπτωση όμως που μου ζητήσουν έχω δώσει μία υπόσχεση, πρώτα αυτοκίνητο και μετά μηχανή. Πρώτα το αυτοκίνητο για να πάρει μια ιδέα το τι είναι δρόμος, τι είναι μποτιλίαρισμα, τι είναι σεβασμός και μετά μπορεί.
    Ενας τρόπος να διδαχθεί τη συμπεριφορά του δρόμου με ασφάλεια.
    :a1:

13Φ new member

Γυμνάστε το μυαλό σας….μην ατροφήσει και αυτό!

: no more dreams : Το avatar του/της 888
    δηλ.θα περιμένει μέχρι τα 18 για να πάρει αυτοκινητο....
    και στο σχολείο, στο λύκειο, στα 15 και στα 16 του.... τι θα κάνει?

Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, και για την παιδεία και γι' αυτά που προσπαθέιτε να τους περάσετε.... μεγαλώνοντας όμως και μπαίνοντας στην εφηβεία (αν δεν 8υμάστε κι από τους εαυτούς σας) θα δείτε πως αλλάζουν τα πάντα και πως πρωταρχικό ρόλο αρχίζουν να παίζουν οι παρεές και οι επιρροές του περιβάλλοντος, του δικού τους περιβάλλοντος...

Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε όμως και παρα πολύ δύσκολά.... με σταθερότητα, βάσεις αλλά και ευκαιριές που πρέπει να ανακαλύπτεις/δίνεις σύμφωνα πάντα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους!! ... κάτι καταφέρνεις.

ΜΕΓΑΛΗ σημασία όμως, πέρα από κάθε παιδεία και περιβάλλον, έχει ο σπόρος, ο χαρακτήρας του ίδιου του παιδιού....

(άλλο να σου σκάσει πχ. κάνας κριός, λιοντάρι κλπ, κι αλλό κάνας παρ8ένος@!!!)

ΚΑΙ βέβαια ό χρόνος που έχεις επενδύσει στο παρελθόν αυτό που θα συνεχίσεις να τους δίνεις στο παρόν κι αυτός που σκοπέυεις να μοιραστείς μαζί τους στο μέλλον
    minimotos.gr

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Απ' το να τον δω στα 16 να μου ρθει με κανα ζετακι, προτιμω στα 3 του να καβαλαει στο μηχανακι μου με κρανος και μπουφαν(σαν συνοδηγος)και στα 16 χρονια ζωης του να εχει και εμπειρια 13χρονων.

Προχτες στο καραβι που γυριζα απο διακοπες, μου λεει :

Μπαμπα οι μηχανοβιοι γιατι βαζουν ετσι τα μηχανακια τους.:rotflmao:

Και εχτες πηγαινα μπροστα με την μηχανη και πισω ερχοταν με την μανα του με αυτοκινητο.

Ειχα περασμενο το κρανος στο χερι μου επηδει πηγαινα κοντινη αποσταση.Μολις σταματησαμε ξερετε τι μου ειπε?

Ντλοπη σου που δεν φολας το κλανος.

πλήξιππος Το avatar του/της argpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από 888
    δηλ.θα περιμένει μέχρι τα 18 για να πάρει αυτοκινητο....
    και στο σχολείο, στο λύκειο, στα 15 και στα 16 του.... τι θα κάνει?

Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, και για την παιδεία και γι' αυτά που προσπαθέιτε να τους περάσετε.... μεγαλώνοντας όμως και μπαίνοντας στην εφηβεία (αν δεν 8υμάστε κι από τους εαυτούς σας) θα δείτε πως αλλάζουν τα πάντα και πως πρωταρχικό ρόλο αρχίζουν να παίζουν οι παρεές και οι επιρροές του περιβάλλοντος, του δικού τους περιβάλλοντος...

Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε όμως και παρα πολύ δύσκολά.... με σταθερότητα, βάσεις αλλά και ευκαιριές που πρέπει να ανακαλύπτεις/δίνεις σύμφωνα πάντα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους!! ... κάτι καταφέρνεις.

ΜΕΓΑΛΗ σημασία όμως, πέρα από κάθε παιδεία και περιβάλλον, έχει ο σπόρος, ο χαρακτήρας του ίδιου του παιδιού....

(άλλο να σου σκάσει πχ. κάνας κριός, λιοντάρι κλπ, κι αλλό κάνας παρ8ένος@!!!)

ΚΑΙ βέβαια ό χρόνος που έχεις επενδύσει στο παρελθόν αυτό που θα συνεχίσεις να τους δίνεις στο παρόν κι αυτός που σκοπέυεις να μοιραστείς μαζί τους στο μέλλον
    Έστω και στα 18 του χρόνια! εγώ δεν κακόπεσα ξεκινώντας ετσι! Επιρροές απο τρίτα άτομα και παρέες είναι στο χέρι μας να μήν περάσουν εύκολα και να μήν παίζουν πιο σημαντικό ρόλο...υπάρχουν και χειρότερα πράγματα να του μάθουν οι "φίλοι". Σαν πατέρας παλεύω κάθε μέρα να του μάθω το σωστό και το λάθος. Παλέυω να του δίξω οτι εκτος απο πατέρας είμαι και φίλος, εκτός απο πρότυπο είμαι και άνθρωπος, εκτός απο φίλος είμαι και κολλητός! Θα μου πείτε είναι δύσκολος ρόλος φίλος-κολλητος για εναν πατέρα...ελπίζω παντως!
    Και θα συμφωνήσω μαζί σου , όλα είναι θέμα χρόνου και ποιότητας όμως! γιατί χρόνο να έχω και να παίζω PLAYSTATION μαζί του δεν το θέλω..προτίμω μία 10 λεπτη κουβέντα μαζί του παρά αυτό που βλέπω συχνά.

Χαρακτήρας έχει το παιδί αλλα και διαμορφώνεται απο τους γονείς..οτι σπέρνεις...θερίζεις!
    :a1:

13Φ new member

Γυμνάστε το μυαλό σας….μην ατροφήσει και αυτό!

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Με σταματησαν τα παιδια της ομαδας...
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 21:28
  2. Πως γίνονται τα παιδιά! ?
    από pissaman στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2005, 09:20
  3. Απο Που ΕρΧονται Τα Παιδια?
    από melsaltas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2005, 12:03
  4. Τα παιδια παιζει!