Πριν 20' "πάτησα"ένα Ζ 750, που καβαλούσε ένας κουλός, στη στροφή του Αγίου Ανδρέα (Πάτρα, για όσους ξέρουν) στο ρεύμα προς κέντρο.
Το "παληκάρι" ήταν ψαρομάλλης, γύρω στα 40+, είχε σκουλαρίκι στο αυτί, και γκόμενα μελαμψής απόχρωσης στη θέση του συνεπιβάτη. Αμφότεροι ξεκράνωτοι.
Και για να μην με πάρετε με τις ντομάτες για το "κουλός", θα σας πω πως είχα ενδείξεις. Καταρχήν μπήκε στη στροφή κλειστά (1) και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε να περάσει το εργαλείο του ένα ταπεινό Transalp γιατί μόλις ίσιαξε ο δρόμος (50m max, μέχρι την επόμενη στροφή) το άνοιξε και με πέρασε (2,λογικό). Λίγο παρακάτω όμως αποφάσισε, κι ενώ κάναμε διήθηση (illegally!) εγώ δεξιά και αυτός αριστερά της σειράς των τουτού, να μπει δεξιά της σειράς χωρίς να κοιτάξει (3). Κι αν δεν τον ψυλιαζόμουν, θα "φιλιόμασταν". Φυσικά και ΔΕΝ είχε καθρέπτες (4), παρά μόνο μια μπαντάνα στο αριστερό γκριπ. Δεν έχεις που δεν έχεις καθρέφτες ρε φίλε, ρίξε καμιά ματιά...
Τελικά κάποιες φορές οι γνώσεις και οι ικανότητες του οδηγού υπερκερνούν τις δυνατότητες της μηχανής... Όχι ότι είμαι εν γένει οδηγάρα, απλά σε σχέση με αυτόν σε εκείνη τη στροφή ήμουν. Και μη μου αρχίσετε τα περί πλυντηρίων κτλ γιατί ΞΕΡΩ πως το Z είναι απείρως γρηγορότερο-στριφτερότερο-κ@υλογονέστερο από το Transalpάκι μου.![]()