Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: ΜΠΟΥΖΙ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
    Επειδή βλέπω πως ο καθένας είχε την ευκαιρία να πετάξει την μαμακία του διάβασε εδώ να μορφωθείς.

http://www.spark-plugs.co.uk/pages/t...park_plugs.htm

Να το χρησιμοποιούμε το google που και που.
    Επειδη εχουμε εμφυτη την μαλακια μεσα μας, εχουμε δοκιμασει μπουζι ιριδιου σε αυτοκινητο επι σειρα ετων και αποφανθηκαμε οτι η ποιοτητα των υλικων τους δεν ειναι τετοια ωστε να αντεχουν 4 φορες παραπανω απο τα συμβατικα αφ'ενος, και ΔΕΝ ειδαμε αισθητη διαφορα στην οικονομια και στις επιδοσεις αφ'ετερου.

Εγω δεν θα αφηνα κανενα μπουζι πανω απο 20.000 χλμ στο μηχανακι μου.
    Το τεχνικο κειμενο που παρεθεσες το χρησιμοποιουν ολοι αυτοι που πουλανε μπουζια ιριδιου, δεν ειναι καποιο πρωτοποριακο αρθρο δα.

Και ψαχτε και σε ξενα φορουμς να δειτε τι λενε για τα μπουζι ιριδιου.
    Οι Αμερικανοι ειναι μαλακες που δεν τα εχουν ανακαλυψει ακομα;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Drive It Like U Stole It Το avatar του/της zoudis
    Τα 12000χλμ. δέν τα έχω φτάσει ακόμα. Πρός το παρόν είμαι στα 7000χλμ. Όμως στα 6000χλμ. το εξουσιοδοτημένο μου τα άλλαξε
    Σοβαρομιλάς ??? Α τα λαμογια

τι να σου πω...Σε ποιον πας ? Δωσε διευ/νση τουλάχιστον...

Δες και το μανουαλ τι λεει...κάθε 12.000 λεει ο κατασ/στης. Αλλά και 18.000χλμ να τα πας, εισαι ΟΚ, νο προμπλεμ...

...Αυτοι είναι ικανοι να τα βγάζουν από σενα στα 6.000χλμ και να τα πουλάν σε μενα για καινούργια....χαλαράααα....
    Drive It Like You Stole It

Ρε zoudi όπως εξήγησα και ποιό πάνω είμαι και λίγο βλάχος.
    Μου έβγαλε τα μπουζί μπροστά μου και η πορσελάνη στο κάτω μέρος πρός την ακίδα είχε σχεδόν μαυρίσει δηλάδή είχε ένα καφέ σκούρο χρώμα. Κατά την γνώμη μου είχαν φθαρεί. Δέν είχαν;;;;
    Τι να πώ;; Τόσο γκά γκά είμαι;;;
    ΛΗΛΑΣ ΟΛΕ πέρσι . Λήλας Καπούτ ΦΕΤΟΣ.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dvavoul
    Μου έβγαλε τα μπουζί μπροστά μου και η πορσελάνη στο κάτω μέρος πρός την ακίδα είχε σχεδόν μαυρίσει δηλάδή είχε ένα καφέ σκούρο χρώμα. Κατά την γνώμη μου είχαν φθαρεί. Δέν είχαν;;;;
    Τι να πώ;; Τόσο γκά γκά είμαι;;;
    Από το χρώμα της πορσελάνης φαίνεται η "ποιότητα" της καύσης και ΟΧΙ η φθορά του μπουζί (η οποία φαίνεται από το διάκενο...).

Βέβαια, κανείς πλέον δεν "καθαρίζει" μπουζί (και καλά κάνει...) και απλά αλλάζονται είτε στα προγραμματισμένα χλμ είτε σε φάση που είναι πηγή προβλήματος !!!

Όσο για τον φίλο που πέταξε το link (θεωρόντας την διαφήμιση σοβαρότερη από τις μαλακίες μας),ο gcroock απλά απάντησε "επί του πρακτέου" !!!

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Στο ΧΧ, άλλαξα τα υπάρχοντα ιριδίου με ίδια στα 24000 χλμ. Δεν ήθελαν αλλαγή αλλά τα άλλαξα από περιέργεια να δω σε τί κατάσταση ήταν και επειδή είχα τα καινούργια και καθόντουσαν (θα τα'χανα στο τέλος).

Σημ: τα αγόρασα από το link που έχει βάλει o Vaskunito.

You BETA believe...

Ωραία μέχρι εδώ, κατάλαβα.
    Απλά με τα ιριδίου κάνεις περισσότερα χλμ.
    Να έρθουμε και στο ρεζουμέ των απλών μαθηματικών.
    Συμφέρουν οικονομικά;
    ΑΠΛΑ : χλμ = ?? € = ??
    ΙΡΙΔΙΟΥ : χλμ = ?? € = ??
    ΛΗΛΑΣ ΟΛΕ πέρσι . Λήλας Καπούτ ΦΕΤΟΣ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dvavoul
    Ωραία μέχρι εδώ, κατάλαβα.
    Απλά με τα ιριδίου κάνεις περισσότερα χλμ.
    Να έρθουμε και στο ρεζουμέ των απλών μαθηματικών.
    Συμφέρουν οικονομικά;
    ΑΠΛΑ : χλμ = ?? € = ??
    ΙΡΙΔΙΟΥ : χλμ = ?? € = ??
    Η φθορα των μπουζι ειναι θεμα χρησης της μοτο και της συνολικης της καταστασης μηχανικα.

Εμενα τα "μαμα" μπουζι μου μπορει και να βγαλουν 20.000 χλμ οριακα, ενα αλλο SV πρωτης γενιας που διαβαζα σε ενα φορουμ ειχε προβλημα και ειχε πεταξει 3 ζευγαρια σε 15.000 χλμ μεχρι να βρει τι εφταιγε.

Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να κανεις τοσο μακροπροθεσμους υπολογισμους κοστους (δεν εχει νοημα οικονομικο) , εκτος και αν γραφεις 30.000 τον χρονο.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Από το χρώμα της πορσελάνης φαίνεται η "ποιότητα" της καύσης και ΟΧΙ η φθορά του μπουζί (η οποία φαίνεται από το διάκενο...).
    σαν να μπερδευτικες λιγο ολντυ!
    η πορσελανη ασπρη θα μεινει ετσι κ αλλιως κ καμια σχεση δε εχει με την καυση αφου ειναι το κοματι που μενει ΕΞΩ απο το καπακι!!

η πορσελανη ασπρη θα μεινει ετσι κ αλλιως κ καμια σχεση δε εχει με την καυση αφου ειναι το κοματι που μενει ΕΞΩ απο το καπακι!!

Εσυ σαν να μπερδευτηκές φιλαράκι ή δεν ξέρεις για τι πράμα μιλάς....

Εχεις δει καμια φορά χρησιμοποιημένο μπουζι ? Αν ναι, τοτε θα ήξερες τι λέει ο παππούς, που είναι και πολύ σωστό μάλιστα.

Αν όχι, ....αστο καλύτερα...

Πάμε για μπανιο που είναι πιο ευκολο :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από zoudis

Εσυ σαν να μπερδευτηκές φιλαράκι ή δεν ξέρεις για τι πράμα μιλάς....

Εχεις δει καμια φορά χρησιμοποιημένο μπουζι ? Αν ναι, τοτε θα ήξερες τι λέει ο παππούς, που είναι και πολύ σωστό μάλιστα.

Αν όχι, ....αστο καλύτερα...

Πάμε για μπανιο που είναι πιο ευκολο :rotflmao:

η πορσελανη προφανως ειναι το Α οκ?
    κ για πες μου σε ποιο ακριβως μερος βρισκεται?

μαλλον το Β ειναι το σημειο που μας δειχνει την ποιοτητα της καυσης κ δε νομιζω να ειναι κ αυτο πορσελανη!!!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sparkplug.jpg 
Προβολές:	212 
Μέγεθος:	11,2 KB 
ID:	57536
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Καταρχήν, η πορσελάνη είναι όντως το Α. Την ποιότητα της καύσης θα την καταλάβεις απ' το Β, αν το μίγμα είναι πολύ πλούσιο θα δεις αποθέματα άνθρακα και γενικά θα είναι κατάμαυρο. Αν είναι φτωχό το μίγμα θα είναι πεντακάθαρο. Γενικά είναι καλό να έχει ένα καφέ-κίτρινο χρώμα μετά από φυσιολογική χρήση. Και η πορσελάνη φθείρεται, το πιο συνηθισμένο είναι να ραγίσει.

Όσο για τα ιριδίου, εγώ τα χρησιμοποιώ εδώ και 20.000 χιλιόμετρα (δυο ζευγάρια μέχρι τώρα) και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν είναι μόνο η διαρκεια αλλά αποδίδουν και καλύτερα, πιο ομαλό ρελαντί και γενικότερα καλύτερη συμπεριφορά.

Καλά ρε παιδιά, πόσο κάνουν τα μπουζί στην Ελλάδα ???? Εδώ, στην Αμερική, τα παίρνω γύρω στα $8 το ένα (ιριδίου) και γενικά αν την έχεις ανοίξει τη μηχανή δε νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο να μην τ' αλλάξεις. Μου χει τύχει πεθαμένο μπουζί (της μαμάς) και δεν αξίζει να τρέχεις για λίγα ευρώ, άσε που να το πηγαίνεις με ένα κύλινδρο μόνο σπίτι δεν έχει πλάκα Οπότε τις δυο φορές που έλεγξα βαλβίδες , τα 'χα πάρει απ' τα πριν και τα άλλαξα χωρίς σκέψη παρά το ότι είχαν ακόμα πολλά χιλιόμετρα ζωής (και κουβαλάω και ρεζέρβα κάτω απ' τη σέλα).

Σε όποιν τα αλλάζει μόνος του, προσοχή στο σφίξιμο, τα νούμερα ροπής που δίνει το εγχειρίδιο για το σφίξιμο είναι πολύ λίγα και μπορεί να λασκάρουν, βάλτε λίγο παραπάνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harlek
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zoudis

Αμάν! Τόσο καιρό έχω το μπουζί μου τοποθετημένο ανάποδα! Γρήγορα να το γυρίσω, να βάλω την πορσελάνη μέσα στο θάλαμο καύσης!!!!

:hypnotize :hypnotize :hypnotize

Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
    Αμάν! Τόσο καιρό έχω το μπουζί μου τοποθετημένο ανάποδα! Γρήγορα να το γυρίσω, να βάλω την πορσελάνη μέσα στο θάλαμο καύσης!!!!

:hypnotize :hypnotize :hypnotize
    ΜΜΜΜ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ?
    ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΔΑ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

ΑΑ! ΟΠΩΣ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΟΛΑΝ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ 395 ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΟ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ
    http://www.db0anf.de/app/aprs/statio...lemap-SV1DPF-8

ΦΩΤΟ ΜΟΤΟΤΕΕΜ
    http://agrinion-moto-team.blogspot.com/

----- ΓΙΩΡΓΟΣ-----

εσυ καλύτερα να γυρίσεις το μυαλό σου που ειναι τοποθετημένο ανάποδα και αυτή τη φορά να το βάλεις ΜΕΣΑ στο κεφαλάκι σου, μπας και πεις και τιποτα σωστό....

ΚαραΑΣΧΕΤΕ....

Εαν δεν ξέρετε κάτι δεν είναι κακό αλλά κλειστε το το μαμημένο γιατι γίνεστε και ρεζίλι....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	normal.jpg 
Προβολές:	184 
Μέγεθος:	40,2 KB 
ID:	57591

You BETA believe...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τιμη μπουζί CR9EK....
    από bartman στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2016, 12:54
  2. Μπουζι Cb1..