Αγαπητε φιλε μου "TROPEA" με προλαβες.
Αυτο πηγα να γραψω και εγω.
Η "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ" εκλεισε και εγω εχω μεινει αμεσα ακαλυπτος.
Μιλησα με την ασφαλιστικη εταιρεια "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ" σημερα το μεσημερι και μου ειπαν οτι εκλεισαν επισημα και οτι για να παρω τα λεφτα μου θα πρεπει να κανω μηνυση και να τους παω στα δικαστηρια και επειδη οι υποθεσεις σαν την δικια μου σε ολη την Ελλαδα ειναι χιλιαδες θα γινει η δικη του δικαστηριου σε 2 χρονια περιπου και θα αποζημιωθω τοτε.
Εγω το μηχανακι το χρωσταω σε δοσεις μεχρι το 2009 και στην τραπεζα δεν εχω ουτε 50€ η ζημια που εχω παθει ανερχεται συνολικα στα 1000€ με αποτελεσμα να μην μπορω να το επισκευασω αμεσα.
Εχω μπει σε μια αδιεξοδο και δεν ειναι μονο αυτο αλλα εχω και αλλους μπελαδες - προβληματισμους.
Το ατυχημα το επαθα εν ωρα εργασιας.
Με εστειλαν απο την δουλεια για μια εξωτερικη εργασια.
Εντωμεταξυ οταν επαθα το ατυχημα ενημερωσα το καταστημα για να μην ανησυχουν και αυτοι το πρωτο που μου ειπαν να κανω ειναι να μην πω πουθενα οτι ημουν σε ωρα εργασιας.
Αυτο δεν το καταλαβα εκεινη την στιγμη και δεν το εδωσα και σημασια μιας και εγω ημου μεσα στα αιματα και δεν καταλαβαινα τι μου συνεβαινε.
Α. Για ποιον λογο μου ειπαν να μην δηλωσω στην αστυνομια ή στο νοσοκομειο οτι δεν εργαζομουν εκεινη την στιγμη?
Β. Ποιος πρεπει να ενημερωνει και ποτε αν καποιος εχει παθει ατυχημα εν ωρα εργασιας.
Γ. Τι υποχρεωσεις εχει ο εργοδοτης και ο υπαλληλος σε περιπτωση που συμβει ατυχημα εν ωρα εργασιας και τι θα πρεπει να γνωριζω?
Δ. Ποιος πληρωνει σε αυτην την περιπτωση εργοδοτης ή ΙΚΑ ή και οι δυο και ποσα χρηματα?
Ε. Οταν παθεις ατυχημα εργαζεσε ή οχι και αν δεν εργαζεσαι τοτε μεχρι ποσες μερες μπορεις να παρεις αδεια?
Αυτα προς το παρον και οτι πιστευετε οτι πρεπει να υπωθει και δεν υπωθηκε μεχρι τωρα παρακαλω πειτε το.
Γιατι θελω να παρω το εργατικο ατυχημα αν γινεται ακομη και ας περασε σχεδον μια εβδομαδα μεχρι τωρα.