Να και το σχετικό
.pdf για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες....![]()
Φοβερη η akrapovic αλλα ειμαι της γνωμης οτι μονο ενα τελικο για πρωτο σταδιο βελτιωσης μαζι με φιλτρο και γραναζι θα κανουν θαυματα!!!![]()
Αν προσεξες στην ολοσωμη υπαρχει μια τρυπα στις 4000με5000.
Ενω με μονο τελικο ειναι πολυ πιο γραμικο!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από panjimnakos
Φοβερη η akrapovic αλλα ειμαι της γνωμης οτι μονο ενα τελικο για πρωτο σταδιο βελτιωσης μαζι με φιλτρο και γραναζι θα κανουν θαυματα!!!![]()
Αν προσεξες στην ολοσωμη υπαρχει μια τρυπα στις 4000με5000.
Ενω με μονο τελικο ειναι πολυ πιο γραμικο!!!
Φίλε μου, αν τα σχεδιαγράμματα αληθεύουν και το μηχανάκι όντως κερδίζει σχεδόν 1 χιλιογραμμόμετρο στις μεσαίες (και μιλάω για το πρώτο διάγραμμα με μόνη αλλαγή το τελικό...), όχι μόνο "γρανάζι" δεν χρειάζεται αλλά μάλλον για μάκρυμα της μετάδοσης πας μετά....![]()
![]()
![]()
Εξ' άλλου η γνώμη μου είναι ότι το μηχανάκι ΔΕΝ εχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ μακριές σχέσεις...Μάλιστα πιστεύω ότι τουλάχιστον η 6η του θα μπορούσε να ήταν και λίγο πιο μακριά κρατώντας λίγο χαμηλότερα την κατανάλωση στα ταξίδια υψηλών ταχυτήτων...
Το "θέμα" στο οποίο όλοι αναφέρονται είναι ότι το κιβώτιο έχει "πισταδόρικη" κλιμάκωση με πολύ μακριές 1η-2α και κοντά-κοντά τις υπόλοιπες, και αυτό δεν αλλάζει μεταβάλλοντας την τελική σχέση μετάδοσης....
Πιθανόν να είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή της Γιαμάχα για να έχει καλύτερη μακροζωία το πίσω λάστιχο, ή πιθανώς η αιτία να είναι ότι προέρχεται από το Ρ1 που σαν μηχανάκι πίστας δικαιολογει τέτοιο κιβώτιο....
Πάντως το χαρακτηριστικό αυτό δεν αλλάζει την στιγμή που δεν μπορούμε να επέμβουμε στις εσωτερικές σχέσεις των ταχυτήτων....Και αν για το γυμνό (που έτσι κι αλλιώς δεν ταξιδεύει συνεχώς με πολλά χιλιόμετρα) μια κοντύτερη τελική μετάδοση θα "εξομάλυνε" λίγο το φαινόμενο, κρατάω πολλές επιφυλάξεις αν ενδυκνείεται για το φαιρινγκάτο που έχει την ικανότητα να ταξιδεύει συνεχώς με 200+, και σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν θα ήθελε μια ακόμα πιο κοντή 6η....![]()
![]()
![]()
Δεν ξέρω...Αρχικά δημιουργήθηκε από CostasR1
Αδερφε πολυ γ@μ@τη η εξατμιση!!!
τι κοστος εχει?Θα μάθω τις επόμενες ημέρες....
![]()
Αλλά akrapovic και φθηνή....χλωμό το βλέπω....![]()
![]()
![]()
εχεις δικιο σε αυτο,παντως ειναι πολυ μουρη!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Δεν ξέρω...Θα μάθω τις επόμενες ημέρες....
![]()
Αλλά akrapovic και φθηνή....χλωμό το βλέπω....![]()
![]()
![]()
Eγω αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι το fazer σε σχεση με το R1 ειναι οτι εχουν ακριβως τις ιδιες σχεσεις μεχρι και την τεταρτη, ενω η πεμπτη κ εκτη ειναι πιο μακριες στο fazer! Εγω πιστευω οτι θα επρεπε ολες οι σχεσεις να ειναι λιγο πιο κοντες στο fazer κ οτι αν ειχαμε λιγο πιο κοντη εκτη το μηχανακι θα εβγαζε πιο πολλα χιλιομετρα τελικης!![]()
![]()
Γνωμη μου...
Όχι φίλε μου...τα χιλιόμετρα που θα μπορούσε να έχει το μηχανάκι με μια κοντύτερη 6η, τα έχει περίπου με την σημερινή 5η...Αρχικά δημιουργήθηκε από panjimnakos
κ οτι αν ειχαμε λιγο πιο κοντη εκτη το μηχανακι θα εβγαζε πιο πολλα χιλιομετρα τελικης!![]()
![]()
Γνωμη μου...
Αν δεις τις σχέσεις του κιβωτίου θα καταλάβεις ότι η 5η και η 6η είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, (περίπου 10% διαφορά) οπότε μια πιο κοντή 6η ουσιαστικά θα αντιστοιχούσε στα χιλιόμετρα-στροφές της σημερινής 5η....![]()
Ισως να εχεις δικιο για την πεμπτη κ εκτη αλλα για τις πρωτες 2 θα ηθελα λιγο πιο κοντες! Δεν ειναι μαμακια να μη σηκωνει τον μπροστινο τροχο ουτε με πρωτη ενα μηχανακι που εχει 150 αλογα???![]()