Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: μετα το ατυχημα ...ΙΚΑ κυριες και κυριοι!!!!

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI

μετα το ατυχημα ...ΙΚΑ κυριες και κυριοι!!!!

ναι ΙΚΑ το καλυτερο!!!!

2 το βραδυ παω στο ΤΖΑΝΕΙΟ και με εξεταζει γιατρος

για να μην πολυλογο μετα απο καιρο παω στη δουλεια και μου λενε οτι θελει χαρτι απο το ικα ωστε να παρω τα χρηματα της αναρωτικης αδειας.

ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ

παω στο τζανειο παιρνω ενα χαρτι υπογεγραμενο απο το γραφειο του ΙΚΑ και του ορθοπαιδικου

παω στο Ιατρεια του ικα μου λενε μια χαρα εισαι με αυτο πηγαινε στις παροχες να πληρωθεις

παω εκει μου λενε βλακειες σου ειπαν δε κανει αυτο το χαρτι περνα απο ιατρο του ικα και απο την επιτροπη!!!

παω παλι πισω πρωτη μερα 150 γιαγιαδες για μπανια και 200 αλλοδαπα ....φευγω

παω δευτερη μερα .... βρησκω ενα γιατρο ορθοπεδικο πολυ καλο

χιλια συγγνωμη δεν εχω ραντεβου αυτο και αυτο.....

-επεσες απο μηχανη?
    -ναι
    -τι μηχανη ?
    -?ε?
    -ενα freewind
    -σωπα ρε θηριο εγω εχω μια μπουσα
    -ελα

τες πα με συμπαθισε μιλαγαμε για μηχανες για βολτες κλπ κλπ

μου φτιαχνει ενα χαρτι μου λεει πηγαινε στον 7ο και οτι θες σε μενα

οκ οκ ευχαριστω

παω στον 7ο τους δινω το βιβλιαριο και περιμενω ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

3 ΩΡΕς

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕς!!!!Ο Λ Ο Ι!!!!! καλα λεω δεν υπαρχει ενας????????ΕΝΑΣ?>

ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕς

μα πατε καλα?και ο κοσμος?τι?

ααα δε ξερουμε απο σεμπτεμβρη

\!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΙ ΛΕς?

το κινιτο χτυπαγε απο το γραφειο σαν διαλος.......τα μαζεψα και εφυγα

ακομα ακρη δεν εχω βρει........................ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ

επρεπε λεει να πας σε ιατρο του ικα αμεσως...ρε παιδια επεσε 2 το βραδυ εσεις κοιμαστε τοτε....ε επρεπε την επομενη....ρε δεν ειχα κανεναν να με φερει και εγω δεν περπαταγα....ναι αλλα ετσι επρεπε

οκ οκ

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ......αυτα
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Κλασσική περίπτωση...
    Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το σύστημα λειτουργεί έτσι επίτηδες ώστε να ΜΗΝ παίρνει ο κόσμος αυτά που δικαιούται..
    Ασχετο, εμένα στο ΙΚΑ μου έκαναν σκηνικό επειδή η σφραγίδα ήταν με μαύρο και όχι μπλε μελάνι...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Άμα δεις τι ποσό θα σου πλήρωνε το ΙΚΑ για κάθε εργάσιμη μέρα θα έφευγες νωρίτερα.....:rotflmao:

Τί να πεις κι εσύ και όλοι μας???

Εδώ σπας το χέρι σου και σου ζητάνε, στο ΚΑΤ, να κλείσεις πρώτα ραντεβού!

Έχουμε ένα κάρο άρρωστους ασφαλισμένους και μια απολύτως υγιή και δυνατή γραφειοκρατεία!

ΙΚΑ rulez λέμε!
    Ζήτω!
    SARCASM / because beating the shit out of people is illegal

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Electra
    .....
    Έχουμε ένα κάρο άρρωστους ασφαλισμένους και μια απολύτως υγιή και δυνατή γραφειοκρατεία!

.....

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    αυτό που ειπώθηκε παραπάνω...

Τα λεφτά που σου δίνουν , είναι νομίζω το 35% του ημερομισθίου σου , μείον τις νόμιμες κρατήσεις (αυτό τώρα τι είναι πάλι; )

Αν θες να τα πάρεις λόγω πεποίθησης, τράβα το ... αλλιώς ρίξτους μια μούτζα και αν ποτέ μπορέσεις και βρείς "μαύρη" εργασία , κάντην χωρίς ενοχές και τα έξτρα χρήματα δώστα σε ιδιωτική, για να έχεις ημερήσια αποζημίωση, νοσήλεια και έξτρα μέρες άδεια με χαρτί γιατρού...

ΡΕ ΟΥΣΤ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!!

Δίνουμε 4000? τον χρόνο περίπου σε αυτούς, για να έχουμε αυτό που μας δίνουν.

Γιατί αν περιμένετε σύνταξη , μετά απο τα 40 χρόνια που θα βγείτε, αν θα ζείτε , τότε είσαστε πολύ αισιόδοξοι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    αυτό που ειπώθηκε παραπάνω...

Τα λεφτά που σου δίνουν , είναι νομίζω το 35% του ημερομισθίου σου , μείον τις νόμιμες κρατήσεις (αυτό τώρα τι είναι πάλι; )

Πριν 2 χρόνια περίπου για 15 μέρες άδειας (οι πρώτες 3 είναι του εργοδότη αν θυμάμαι καλά...) είχα πάρει από το ΙΚΑ το τρελλό ποσό των 45-50 ευρώ !!!!

Και για να μου τα δώσουν αναγκάστηκα να χάσω σχεδόν άλλες 2 ημέρες περνώντας επιτροπές και μαζεύοντας υπογραφές....Μιλάμε για πολύ καραγκιοζιλίκι..

λετε να τα παρατησω?και τι θα πω εδω που μου λενε οτι θελουν το χαρτι?ρε γαμωτο πως να τα κανω ολα?και ο λογιστης κανει μπανια ...ελεος!
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    χαρτί;... ποιό χαρτί;... απο την επιτροπή εννοείς του ΙΚΑ, για να δικαιολογήσεις την απουσία σου απο την εργασία;

Αν θυμάμαι καλά , υπάρχουν πλέον γιατροί του ΙΚΑ, που κάνουν επίσκεψη κατ' οίκον και αν δώσεις κανά "λάδι" σου δίνουν το χαρτί αυτοί και το δίνεις στον εργοδότη σου.
    Αλλιώς κάθεσαι και σου βγαίνει το "λάδι" κάθε μέρα, περιμενώντας τους Γιατρούς και τις γραμματείς τους, να επιστρέψουν απο τα μπάνια τους.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas

Re: μετα το ατυχημα ...ΙΚΑ κυριες και κυριοι!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
    ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ......αυτα
    Ευη, θα σου τα γράψω με το ν και με το σίγμα σήμερα το βράδυ (έχω τάξει πολλά ελπίζω να μην έχω και σήμερα ατύχημα και δεν προλάβω να γράψω τίποτα...)
    Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα αυτάπου σου λένε παραπάνω θα σου πω εγώ , αρκεί να μου πεις:
    1.πόσες μέρες είχες αναρωτική;
    2.έχεις χαρτί απο τον εργοδότη σου που να λέει πόσα χρήματα πέρνεις τον μήνα;(και είναι τα πραγματικά
    3.Είχες αναρωτική απο το νοσοκομείο , και συνέχισε μετά απο τους γιατρούς?
    4.Το χτύπημα ήταν σε ώρα εργασίας ή όχι?
    5.Τροχαία είχε έρθει?
    6.Ο εργοδότης σου απο τότε σου έχει δώσει χρήματα? και αν ναι πόσα (μην μου γράψεις ?)π.χ. 50%?

Εχω σκαναρισμένα ΟΛΑ τα έγγραφα που χρειάζονται και σημειωμένη όλη την διαδικασία , οπότε...

Αναλόγως τι ισχύει απο τα παραπάνω ,
    τα χρήματα που θα πάρεις φτάνουν ίσως και να ξεπεράσουν κατ' ελάχιστο τον καθαρό μηνιάτικο μισθό που πέρνεις...
    δώσε μου όμως στοιχεία αναλυτικά αυτά που σε ρωτάω και τι έχει συμβεί.

Re: Re: μετα το ατυχημα ...ΙΚΑ κυριες και κυριοι!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas

1.πόσες μέρες είχες αναρωτική;
    2.έχεις χαρτί απο τον εργοδότη σου που να λέει πόσα χρήματα πέρνεις τον μήνα;(και είναι τα πραγματικά
    3.Είχες αναρωτική απο το νοσοκομείο , και συνέχισε μετά απο τους γιατρούς?
    4.Το χτύπημα ήταν σε ώρα εργασίας ή όχι?
    5.Τροχαία είχε έρθει?
    6.Ο εργοδότης σου απο τότε σου έχει δώσει χρήματα? και αν ναι πόσα (μην μου γράψεις ?)π.χ. 50%?

.
    1.20 μερες
    2.ναι εχω καθε μηνα
    3.ναι
    4.οχι
    5.οχι
    6.100% κανονικα το μισθο μου

αυτα ....περιμενω και μην λες ασχημα πραγματα ακου εκει αν προλαβω...ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑς

θενκς

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    και αν ποτέ μπορέσεις και βρείς "μαύρη" εργασία , κάντην χωρίς ενοχές και τα έξτρα χρήματα δώστα σε ιδιωτική, για να έχεις ημερήσια αποζημίωση, νοσήλεια και έξτρα μέρες άδεια με χαρτί γιατρού...

ΡΕ ΟΥΣΤ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!!

Δίνουμε 4000? τον χρόνο περίπου σε αυτούς, για να έχουμε αυτό που μας δίνουν.

Γιατί αν περιμένετε σύνταξη , μετά απο τα 40 χρόνια που θα βγείτε, αν θα ζείτε , τότε είσαστε πολύ αισιόδοξοι.

Gandalf
    Να δώσει τα έξτρα χρήματα σε ιδιωτική ασφαλιστική;Και ποιά θα του εγγυηθεί ότι θα τον καλύπτει ες αεί;

Μήπως δε δουλεύεις στο δημόσιο,γι'αυτό βρίζεις;Κι εγώ δε δουλεύω στο δημόσιο,αλλά πολύ θα το ήθελα.Ξέρεις τί είναι να έχεις αγοράσει τη μηχανή με 20 δώσεις των 130.000δρχ και μετά απο 5 μήνες να σού λένε απο τη δουλειά σου,πέρνα απο το λογιστήριο,λόγω περικοπής προσωπικού;Εκεί να δεις τί ωραία που είναι...

Αν δεν μπορεί να εγγυηθεί το κράτος σύνταξη,θα μπορέσει να το κάνει ιδιωτική εταιρεία;Αύριο μπορεί να κλείσει και να κλαίς τα λεφτά σου.Όλοι όσοι βρίζουν το ΙΚΑ κλπ,γεμίζουν τα ιατρεία και πέρνουν άνευ λόγου φάρμακα."Αφού πλήρωνα τόσα χρόνια" λενε...

Λοιπόν άκου:
    απο την στιγμή που ο εργοδότης σου ήταν καλός και σου έχει δώσει το 100% που έπερνες και πριν, τότε (λογικά) θα σου ζητήσει ότι σου επιστρέψουν να του το επιστρέψεις . Και αυτό γιατί αυτός σου έκανε εξυπηρέτηση να σου δώσει όλα τα χρήματα (δεν δικαιούσε κάτι παραπάνω) και μετά να τα λάβει απο εσένα όταν με το καλό τα πάρεις . Τι εννοώ? άν έχεις μέχρι 3 ημέρες άδεια πληρώνεσαι κανονικά απο εργοδότη, αν έχεις απο 15 έως 30 ημέρες αν.άδεια πληρώνεσαι μισά απο τον εργοδότη και μισά απο το ΙΚΑ, και μετά τον μήνα τα πληρώνεσαι όλα απο το ΙΚΑ.
    Στην δική σου περίπτωση λοιπόν στις 20 μέρες ο έργοδότης σε έχει πληρώσει κανονικά όλο το μήνα σαν να μην έλειπες, το ΙΚΑ όμως γνωρίζει ότι ο εργοδότης πρέπει να σου δώσει τα μισά και τα άλλα μισά (για τις 20 μέρες όχι για όλο τον μήνα) πρέπει να στα δώσει το ίδιο. Αυτά και θα επιστραφούν κανονικά στον εργοδότη (είναι αυτά που έπρεπε να σου είχε κρατήσει απο την αρχή...) Μερικοί είναι καλοί (σπανίζουν τέτοια φαινόμενα) και λένε μιας και είχες ταλαιπωρεία σου τα χαρίζουν (συνήθως μέχρι 300?)

Τώρα για τις διαδικασίες...
    απο την στιγμή που δεν έχεις πάει ήδη πουθενά θα κάνεις τα εξής:
    Θα πας στο ΙΚΑ να πάρεις ένα χαρτί που λέει δήλωση ατυχήματος.

Σου παραθέτω απο κάτω δείγμα για να ξέρεις τι θα συμπληρώσεις:
    1η σελίδα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΙΚΑ δηλωση ατυχηματος για αναρωτική 1 (medium).jpg 
Προβολές:	348 
Μέγεθος:	27,6 KB 
ID:	57651

2η σελίδα

Όνομα:	ΙΚΑ δηλωση ατυχηματος για αναρωτική 2 (medium).jpg 
Προβολές:	348 
Μέγεθος:	28,8 KB 
ID:	57652

3η σελίδα

Όνομα:	ΙΚΑ φόρμα για αναρωτική απο τροχαίο 1 (medium).jpg 
Προβολές:	346 
Μέγεθος:	22,0 KB 
ID:	57653

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μετά το vstrom τι; Πες και εσύ την άποψή σου..
    από PanVas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 487
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2011, 21:45
  2. Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2006, 00:50
  3. ΣΧετικα Με Το ΑτυΧημα Και Την Υγεια Του Διονυση
    από fire στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2005, 16:38
  4. Κυρίες και κύριοι ΓΕΝΝΑΜΕ!!!!!!!!
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14