Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 68

Θέμα: παιζει το τιμονι σε ΧΤ 600 μετα τα 120χλμ. !Βοηθεια!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της takis1964
    den amfisvito tis gnosis sou ala an paro xarti k diaviti k alaxo thesi ston piso axona alazontas gonia sto psalidi k metriso tis apostasis apo kentro se kentro troxou prin k meta h diastasi alazi.kano kati lathos?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
    Σωστός ο old man .
    Λάθος.

Ψηλώνοντας πίσω μικραίνει το μεταξόνιο επειδή ακριβώς το ψαλίδι διαγράφει κύκλο κατά την κίνηση του, δεν πηγαίνει πάνω κάτω.

Μειώνεται η κάστερ άρα και το ίχνος άρα και το μεταξόνιο πάλι.

Ανεβαίνει το κέντρο βάρους οπότε το μηχανάκι "πέφτει"
    πιο εύκολα στη στροφή.

Φορτίζεται περισσότερο ο μπροστινός τροχός άρα και η μπροστινή ανάρτηση που μοιραία βυθίζεται περισσότερο.
    Και βέβαια η περιοχή του λαιμού ζορίζεται περισσότερο άρα λυγίζει περισσότερο (και το μηχανάκι δεν έχει και κανένα πλαίσιο.....)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της takis1964
    Patera legane kapion epoxi 80-90 apo filadelfia(ekvous) pleyra pou ixe sxesi me xr 600:wacko:

:hypnotize Τελικά τι ισχύει :hypnotize

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Πατέρα, έχεις όρεξη να αρχίσουμε την Παραβολική γεωμετρία ???

Όταν "ψηλώνει" ένα μηχανάκι από την πίσω ανάρτηση, ανεβαίνει το τμήμα που συνδέεται με το πάνω άκρο του αμορτισέρ !!!

Η απόσταση από το έδαφος του άξονα που συνδέει το ψαλίδι με τον σκελετό παραμένει αμετάβλητη !!!

Το ότι το μηχανάκι "κάθεται" λιγότερο με τον αναβάτη δεν σημαίνει ότι το τρίγωνο που ορίζεται από τους άξονες των τροχών και τον άξονα του ψαλιδιού/σκελετού αλλάζει γωνίες !!!

(συνεχίζει να είναι χαλασμένο το κλιματιστικό...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    kaps
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
    :hypnotize Τελικά τι ισχύει :hypnotize

Εαν πηγαινεις συχνα πανω απο 120 δεν δοκιμαζεις να βαλεις ενα χαμηλο φτερο !!! Το ψηλο φτερο στα πολλα, το μονο σοβαρο προβλημα που μπορει να σου δημιουργησει ειναι να.... << παιζει το τιμονι σε ΧΤ 600 μετα τα 120χλμ. ! >>

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
    an alaxo thesi ston piso axona alazontas gonia sto psalidi
    Αυτό ακριβώς έγραψα πιο πάνω...

ΔΕΝ αλλάζει η γωνία του ψαλιδιού !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Εγώ πάλι με την απλή λογική μου συμφωνώ εν μέρει με τον πατέρα... Ψηλώνοντας από πίσω θα πρέπει ο αναβάτης να γέρνει προς τα μπροστά και το μηχανάκι να γίνεται πιο εμπροστόβαρο. Άρα φορτίζεται και βυθίζεται το μπροστινό κάτι παραπάνω και μειώνεται λίγο το μεταξόνιο... Ειδικά αν είναι μαλακό όπως λέει και ο φίλος...

Νομίζω ότι η γεωμετρία αλλάζει και αν αλλάξεις τη θέση/γωνία του αναβάτη και όχι μόνο με το μεταξόνιο...
    Θάνος..

Moderator
    Απολύτως σωστά, Θάνο !!!

(Μόνο που αναφέρεσαι στα "δυναμική" γεωμετρία της μοτό, ενώ εγώ μιλάω για τα "στατικά" χαρακτηριστικά της)

μαλιστα, δλδ καταληξαμε οτι για φταει το ψηλωμα οτι "ψαρευει" το τιμονι στα 120χλμ... Επειδη εμενα και μου αρεσει και με βολευει ετσι ψηλωμενο επειδη ειμαι και 1.85 λεω τωρα εγω αμα το φερω στα ισια του , του βαλω και ασφαλτινα και μου κανει τα ιδια μετα παμε για αλλα εε? δλδ ρουλεμαν τιμονιου και τετοια προβληματα?? ευχαριστω για ολες τις απαντησεις...
    Παλια οι γυναικες θελανε αντρα και λεβεντη,
    τωρα θελουν αδερφη και τον φωναζουν trendy.-

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaspiou
    δλδ ρουλεμαν τιμονιου και τετοια προβληματα??

το μπρος τροχο τον εχεις τσεκαρει αν λειπει καμμια ακτινα;

ή αν γενικα ειναι καπως στραβο το στεφανι και θελει ακτινολογηση-ζυγοστάθμιση;

για ρολεμαν ποτηριών μπροστινού θα κάνεις το εξής, πηγαίνεις με 50, ηρεμα, αφηνεις τα χερια απο το τιμόνι και ρίχνεις ενα σκαμπίλι σε ενα απο τα δύο γκρίπ...

αν αρχιζει ν τα λαντωνεται με αυξουσα ένταση σημαίνει πως θελει σφιξιμο ο λαιμός!

αλήθεια γιατι σε ενδιαφερουν οι ταχυτητες πανω απο 100;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    μαλιστα, δλδ καταληξαμε οτι για φταει το ψηλωμα οτι "ψαρευει" το τιμονι στα 120χλμ... Επειδη εμενα και μου αρεσει και με βολευει ετσι ψηλωμενο επειδη ειμαι και 1.85 λεω τωρα εγω αμα το φερω στα ισια του , του βαλω και ασφαλτινα και μου κανει τα ιδια μετα παμε για αλλα εε? δλδ ρουλεμαν τιμονιου και τετοια προβληματα?? ευχαριστω για ολες τις απαντησεις...
    Δεν είπε κανείς ότι φταίει αυτό. Είναι όμως πιθανό. Ίσως σκληραίνοντας λίγο το μπροστινό ή καλύτερα ρυθμίζοντας τις αναρτήσεις σωστά να διορθωθεί λίγο το πρόβλημα. Μπορεί να φταίνε ταυτόχρονα και τα λάστιχα...
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS

αλήθεια γιατι σε ενδιαφερουν οι ταχυτητες πανω απο 100;
    Περιμενα οτι καποιος θα μου κανει αυτην την ερωτηση.! Παω πανω απο 100 σπανια μεσα στην πολη. Ομως, εσενα δεν θα σε ετρωγε αμα ειχες μια μηχανη που ξερεις οτι παει πανω απο 120 αλλα δεν μπορεις να τα πας... Σαν να εχεις μια Ferrari που ξερεις οτι παει με πχ 300 αλλα εσενα εχει ενα προβλημα και πιανει μονο τα 200. Δεν θα σε ετρωγε?? (και οχι δεν βαζω το ΧΤ διπλα στην Ferrari), δλδ πιο πολυ για αυτον τον λογο θελω να φτιαξω το προβλημα...
    Παλια οι γυναικες θελανε αντρα και λεβεντη,
    τωρα θελουν αδερφη και τον φωναζουν trendy.-

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Περιμενα οτι καποιος θα μου κανει αυτην την ερωτηση.! Παω πανω απο 100 σπανια μεσα στην πολη. Ομως, εσενα δεν θα σε ετρωγε αμα ειχες μια μηχανη που ξερεις οτι παει πανω απο 120 αλλα δεν μπορεις να τα πας... Σαν να εχεις μια Ferrari που ξερεις οτι παει με πχ 300 αλλα εσενα εχει ενα προβλημα και πιανει μονο τα 200. Δεν θα σε ετρωγε?? (και οχι δεν βαζω το ΧΤ διπλα στην Ferrari), δλδ πιο πολυ για αυτον τον λογο θελω να φτιαξω το προβλημα...
    Νομιζω πηρες αρκετες απαντησεις !!

Αρχισε απο τις πιο απλες και αν δεν βρεις λυση προχωρα στις πιο συνθετες !

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Αν είχα μια Ferrari και δεν πήγαινε με 300 στο χώμα δεν θα με προβλημάτιζε καθόλου.
    Το ίδιο δεν πρέπει να προβληματίζουν και σένα τα μετά 120 χλμ σε ένα ον-οφ με ψηλωμένο μπροστινό φτερό.
    Για τόσα χλμ υπάρχουν τα στρητ και τα σπορτ.
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προβληματάκι στην εκκίνηση το πρωί σε Cbf-600
    από makis206 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 08:42
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2007, 14:46
  3. Τρέμει το τιμόνι σε transalp
    από promos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 35