Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Δημόσια Νοσοκομεία; Δεν θα πάρω ευχαριστώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος

Δημόσια Νοσοκομεία; Δεν θα πάρω ευχαριστώ.

Μόλις γύρισα από μία καταδικασμένη να αποτύχει προσπάθεια να επισκεφτώ τον ευφημερεύοντα Ερυθρό Σταυρό.

Οπότε αύριο θα επισκεφτώ ιδιωτικό γιατρό, να με δει και να μου γράψει τις εξετάσεις, να πάω και σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό με τη ρεσεψιόν και την κυρίλα, αξιοπρεπώς και σαν άνθρωπος... και τη μπίχλα, τη χαβούζα και τη γαμημένη ταλαιπωρία των εξωτερικών ιατρείων...

ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΣΤΟ ΜΠΑΤΟ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΜΑΖΙ!

Αρκεί να μην έχω πεθάνει μέχρι τότε...
    Θάνος..

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Δεν τους πολυνοιάζει! αυτοί το ΙΚΑ το πλερώνονται από τη δουλειά σου!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Το δημοσιο νοσοκομειο το εζησα στην Θηβα στο νεοσυστατο τοτε υπερσυγχρονο, και τα αρχιδια μας κουνιοντουσαν κτιριο, πριν απο τρια χρονια σε ολο του το μεγαλειο.....

Εκει δεν ηταν βρωμικα, ουτε υπηρχε ελλειψη μηχανηματων, (μαλιστα τα περισσοτερα ηταν ακομα στις κουτες τους) ....

Απλα δεν υπηρχε ψυχη μεσα, και αυτοι οι λιγοι γιατροι και νοσοκομοι/ες ηταν τοσο μαλακες και τεμπεληδες, που λιγο κοντεψε να με δειρουν και απο πανω που τους τσιγκλαγα συνεχεια,και δεν κανω καθολου πλακα.

Ασε που πηρα εξιτηριο αφου εκανα μια ακτινογραφια ολη και ολη μετα απο 3 ωρες, και αφου γυριζα το νοσοκομειο πανω-κατω κανα 40λεπτο με τον ορο αγκαλια για να βρω γιατρο να μου πει που θα παω και τι θα κανω.

Αξονικη ΔΕΝ μου εκαναν αν και ημουν σαφεστατος στο οτι πονουσα στην κοιλιακη χωρα γιατι εκει βρηκα την μπαριερα .....

Αφου μπορω και γραφω παλι καλα.

Α παραλιγο να μει δειρει και ο αστυνομικος που ηρθε να μου παρει καταθεση και μου ζητησε τα χαρτια μου τα οποια βρισκοντουσαν μαζι με την μηχανη φορτωμενα στην Express.

Εκει ωσαν αλλος Schwarzenegger στο Commando μου ξεστομισε και την ατακα ενω ημουν με τον ορο στο κρεβατι: "Μην πας πουθενα μεχρι να παω στην Μαλακασα στον σταθμο να βρω τα χαρτια σου"...!

Και που να παω ρε μαλακα, να περπατησω μεχρι την Αθηνα με τον ορο αγκαλια;

Συγχυστηκα ανημερα...
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

----------------------------------------------------------------
    Εκει ωσαν αλλος Schwarzenegger στο Commando μου ξεστομισε και την ατακα ενω ημουν με τον ορο στο κρεβατι: "Μην πας πουθενα μεχρι να παω στην Μαλακασα στον σταθμο να βρω τα χαρτια σου"...!
    ----------------------------------------------------------------

Ε σου λεει αλητης μηχανοβιος ειναι θα παρει κανα κρεβατι με ροδες θα το φουλαρει ορο και θα βγει στην Εθνικη να αρχισει τις κοντρες
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Θανο και εγω επειδη τα εχω ζησει και τα εχω σιχαθει αυτα αποφασισα και εκανα ιδιωτικη ασφαλεια και πιστεψε με δεν το εχω μετανοιωσει. Ειναι παλουκι με τα λεφτα το ξερω αλλα τουλαχιστον εχω αξιοπρεπη αντιμετωπιση
    -Εγω σε αυτό το ΓΑΙΔΟΥΡΙ δεν ανεβαινω

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Και που είσαστε ακόμη...

Το ΙΚΑ είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας (αν δεν είναι ήδη χρεωκοπημένο) και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε Φαρμακεία , ούτε νοσοκομειακές παροχές.

Για κάθε μήνα τώρα σαν βόδια ασφαλισμένοι πληρώνουμε , περί τα 200-300?. Τουτέστιν περίπου 3500-4000? τον χρόνο μαζί με κάτι άδειες και επιδόματα.

Πηγαίντε και ψάξτε μια ιδιωτική ασφαλιστική τώρα, για το τι δίνουν με αυτό το ποσό για ασφαλιστήριο υγείας κάθε χρόνο. Μέχρι και ιδιωτική για τσιμπούκι θα έχετε.

Ακόμα τώρα και αν το ΙΚΑ σταματήσει να υπάρχει (έρχεται και αυτό.. όσο και αν ουρλιαζουν κάποιοι) οι ασφαλιστικές αυξήσουν τις εισφορές (νόμος προσφοράς-ζήτησης) κατά 50% ή και 100% , το ποσό για μια άριστη κάλυψη σήμερα είναι 1200? τον χρόνο, περίπου.
    Με τίποτα κύριοι δεν πρόκειται να σου φτάσει το χαράτσι με αυτό που έχεις τώρα.

Τι είπες;...σύνταξη;.. πότε;... στα 65 ή στα 70 μου;..Θα ζώ μέχρι τότε εγώ; Θα υπάρχει εργοδότης που θα με πληρώνει να εργάζομαι , πέραν του δημοσίου;

Ρε ΚΛΕΨΤΕ ΤΟΥΣ! Απατεώνες είναι που στα παίρνουν μέσα απο την τσέπη. Πάρτε τα , απο αυτούς και δώστε τα κάπου για να έχετε και καλύψεις σωστές και ανάλογη συμπεριφορά.

Προχθές μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο , καθώς είχε κάποιο επεισόδιο με την υγεία της. Το κόστος νοσηλείας πήγε στα 3,500? για 6 μέρες στο ΥΓΕΙΑ. Σε δίκλινο , με άψογη περιποίηση και bed side manner απο τους γιατρούς. Δεν μιλάω για καθαριότητα και άλλα...απλά Άψογα. Ας είναι καλά η ιδιωτική ασφάλεια που έχει.

Σε ανάλογη κατάσταση που ήταν η κακομοίρα η γιαγιά μου (πέθανε πέρισυ έφτασε τα 95!) στο νοσοκομείο ΟΛΓΑ με ΟΓΑ... καλύτερα να μην περιγράψω τις συνθήκες .. που θεωρείται και απο τα καλά κρατικά νοσοκομεία.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

αντι άλλων σχολίων...

Ανακοίνωση ανηρτημένη με μεγάλα γράμματα σε γραφείο γιατρών εφημερίας στον Αγ. Σάββα (η υπογράμμιση ΔΕΝ είναι δική μου):

ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
    Οι αλλοδαποί ασθενείς θα πηγαίνουν πρώτα στο γραφείο κινήσεως για έλεγχο των χαρτιών τους και μετά θα γίνεται εισαγωγή.

Προφανώς αν είσαι αλλοδαπός χωρίς χαρτιά δεν είσαι και άνθρωπος που χρήζεις νοσηλείας...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ε! τι να πω? Το avatar του/της xtapodias
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Και που είσαστε ακόμη...

Το ΙΚΑ είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας (αν δεν είναι ήδη χρεωκοπημένο) και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε Φαρμακεία , ούτε νοσοκομειακές παροχές.

Για κάθε μήνα τώρα σαν βόδια ασφαλισμένοι πληρώνουμε , περί τα 200-300?. Τουτέστιν περίπου 3500-4000? τον χρόνο μαζί με κάτι άδειες και επιδόματα.

Πηγαίντε και ψάξτε μια ιδιωτική ασφαλιστική τώρα, για το τι δίνουν με αυτό το ποσό για ασφαλιστήριο υγείας κάθε χρόνο. Μέχρι και ιδιωτική για τσιμπούκι θα έχετε.

Ακόμα τώρα και αν το ΙΚΑ σταματήσει να υπάρχει (έρχεται και αυτό.. όσο και αν ουρλιαζουν κάποιοι) οι ασφαλιστικές αυξήσουν τις εισφορές (νόμος προσφοράς-ζήτησης) κατά 50% ή και 100% , το ποσό για μια άριστη κάλυψη σήμερα είναι 1200? τον χρόνο, περίπου.
    Με τίποτα κύριοι δεν πρόκειται να σου φτάσει το χαράτσι με αυτό που έχεις τώρα.

Τι είπες;...σύνταξη;.. πότε;... στα 65 ή στα 70 μου;..Θα ζώ μέχρι τότε εγώ; Θα υπάρχει εργοδότης που θα με πληρώνει να εργάζομαι , πέραν του δημοσίου;

Ρε ΚΛΕΨΤΕ ΤΟΥΣ! Απατεώνες είναι που στα παίρνουν μέσα απο την τσέπη. Πάρτε τα , απο αυτούς και δώστε τα κάπου για να έχετε και καλύψεις σωστές και ανάλογη συμπεριφορά.

Προχθές μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο , καθώς είχε κάποιο επεισόδιο με την υγεία της. Το κόστος νοσηλείας πήγε στα 3,500? για 6 μέρες στο ΥΓΕΙΑ. Σε δίκλινο , με άψογη περιποίηση και bed side manner απο τους γιατρούς. Δεν μιλάω για καθαριότητα και άλλα...απλά Άψογα. Ας είναι καλά η ιδιωτική ασφάλεια που έχει.

Σε ανάλογη κατάσταση που ήταν η κακομοίρα η γιαγιά μου (πέθανε πέρισυ έφτασε τα 95!) στο νοσοκομείο ΟΛΓΑ με ΟΓΑ... καλύτερα να μην περιγράψω τις συνθήκες .. που θεωρείται και απο τα καλά κρατικά νοσοκομεία.

Gandalf
    Πολύ σωστά σχεδόν όλα. Συμφωνώ και στο οτι εμεις που είμαστε γύρω στα 30 χλωμό να πάρουμε σύνταξη (δεν μιλάω καν για αυτούς που δουλεύουν part time ή περιοδικά), στο οτι οι υπηρεσίες που παρέχονται από δημόσια νοσοκομεία είναι τραγικές κλπ. Διαφωνώ μόνο στο εξης : Δυστυχώς η ασφάλιση είναι υποχρεωτική ακόμα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις σοβαρή δουλεία, σε σοβαρό εργοδότη, που δεν θα δεχτεί να σε έχει με μάυρα, για να διαθέσεις τα 1200 ας πούμε που θέλει μια ιδιωτική ασφαλιστική. Το ποσο αυτό θα πρέπει να είναι επιπλέον των 3500-4000 Ευρώ που πληρώνεις κάθε χρόνο για το ΙΚΑ.

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Μετα κ απο μια προσφατη περιπετεια στην οικογενεια με ατυχημα [αδερφος], η ιδιωτικη ασφαλιση θεωρειται μονοδρομος.

Τα νοσοκομεια σε αντιμετωπιζουν σαν ανθρωπο, οι εξετασεις ειναι σοβαρες κ στην ωρα τους ενω υπαρχει κ αποζημιωση για χαμενες εργασιμες ωρες κτλ

Συμφωνοι το κοστος ειναι τετοιο που μερικες φορες ειναι δυσβασταχτο για μερικους εργαζομανεους, αλλα ειναι κ το μοναδικο εξοδο που θα αποδοσει τα λεφτα του.

Ειδικα σε μοτοσυκλετιστες, οι οποιοι ειναι εκτεθιμενοι σε πολλους περ/ρους κινδυνουςκ αντιμετωπιζουν πιο σοβαρες κακωσεις, η ιδιωτικη ασφαλεια ισως ειναι μονοδρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
    Διαφωνώ μόνο στο εξης : Δυστυχώς η ασφάλιση είναι υποχρεωτική ακόμα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις σοβαρή δουλεία, σε σοβαρό εργοδότη, που δεν θα δεχτεί να σε έχει με μάυρα, για να διαθέσεις τα 1200 ας πούμε που θέλει μια ιδιωτική ασφαλιστική. Το ποσο αυτό θα πρέπει να είναι επιπλέον των 3500-4000 Ευρώ που πληρώνεις κάθε χρόνο για το ΙΚΑ.
    Η ασφάλιση ΠΡΕΠΕΙ να είναι υποχρεωτική

Δυστυχώς, ένας από τους λόγους που πολλοί συνταξιούχοι έχουν πολύ χαμηλές συντάξεις είναι οτι παλιά που δεν ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση, πήγαινε πχ ο πράκτορας του ΤΕΒΕ και ρώταγε "Θέλετε να δώσετε εισφορές;" και απαντούσαν "άσε, να τα τρώμε καλύτερα και έχει ο θεός"... με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να είναι υποχρεωτικό είναι ο ΦΟΡΕΑΣ ασφάλισης. Να είμαι υποχρεωμένος να ασφαλιστώ (αν θες για ποιο λόγο να πληρώνουν τα παιδιά μου έξοδα νοσηλείας για μένα; ) αλλα να μπορώ να επιλέξω που θα ασφαλιστώ.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk

Re: αντι άλλων σχολίων...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ανακοίνωση ανηρτημένη με μεγάλα γράμματα σε γραφείο γιατρών εφημερίας στον Αγ. Σάββα (η υπογράμμιση ΔΕΝ είναι δική μου):

ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
    Οι αλλοδαποί ασθενείς θα πηγαίνουν πρώτα στο γραφείο κινήσεως για έλεγχο των χαρτιών τους και μετά θα γίνεται εισαγωγή.

Προφανώς αν είσαι αλλοδαπός χωρίς χαρτιά δεν είσαι και άνθρωπος που χρήζεις νοσηλείας...

εχω δει παμπολλες περιπτωσεις οπου αυτο οχι απλα ΔΕΝ ισχυει αλλα γινεται το παν για τις κλαυτερες δυνατες συνθηκες.

Συγκεκριμενα το εχω συναντησει σε 3 δημοσια νοσοκομεια.
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Captain..

Αν γίνει κατόπιν επιλογής ποιά ασφάλεια θα έχεις, να είσαι σίγουρος οτι ούτως ή άλλως, όλοι ιδιωτική θα επιλέξουν , γνωρίζοντας που πάνε τα χρήματα στο ΙΚΑ και τι αποδίδει στον ασφαλισμένο.

Για να καταργηθεί τελείως δεν νομίζω, αλλά σίγουρα θα γίνει κάτι σαν το Social Security που παρέχουν στις ΗΠΑ και είναι άθλιο αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και τόσο βαρύ για τον μισθό (εκεί σε σκίζουν στους φόρους αλλά αυτό έιναι άλλο θέμα) όσο είναι τώρα το ΙΚΑ. Αλλά αν πέσει σε νοσοκομείο και δεν έχεις ασφάλεια , την ΕΒΑΨΕΣ. πολύ απλά.

Οπότε αναγκαστικά όλοι θα σπεύσουν στις ιδιωτικές που αναπόφευκτα θα αυξήσουν ασφάλιστρα , αλλά και πάλι με τα σημερινά δεδομένα τιμών , θα είναι εφικτό να την πληρώνεις αν δεν έχει το ΙΚΑ να σου ρουφάει το χρήμα απο την τσέπη.

Τι θα γίνει με αυτούς που είναι στην σύνταξη ή βγαίνουν , αν σταματήσουν οι εισφορές...;;; Εκεί είναι το πρόβλημα.
    Γιατί σίγουρα κάποιοι θα την "πατήσουν" .. Και απο όσο φαίνεται οδεύει για την γεννιά των 20-30 σήμερα , αυτό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Μακάρι να κλείσει το ρημάδι!
    Έχετε φανταστεί τι λεφτά βγαίνουν από την τσέπη του κάθε εργαζόμενου?
    Ή να σας το πω ποιο απλα, μία εταιρία που απασχολεί 10 άτομα προσωπικό, πληρώνει το χρόνο 300 * 10 * 12 = 36000 ? στο ίκα (βάλε κάτι δώρα κτλ κτλ) πάει στο 40 - 45! Αλήθεια ρε παιδιά, δεν κατάλαβα ποτέ, ο εργαζόμενος να το πάρει το δώρο του. Το ΙΚΑ γιατί να πάρει δώρο?
    Τέλος πάντων, φανταστείτε λοιπόν, με 40 χιλιάρικα το χρόνο, τι περίθαλψη θα μπορούσε να προσφέρει η ίδια εταιρία στους εργαζομένους της! Και επίσης, σε τί νοσοκομεία και με τι συμπεριφορά!
    Μία φορά είχα χτυπήσει πολύ άσχημα στο μάτι και κυριολεκτικά είχε βγει έξω. Για να με δει ο νευροχειρούργος, έπρεπε να τον βρίσω γιατί δεν άφηνε τη νοσοκόμα σε ησυχία!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Και 2 ιδιωτικές ασφάλειες έχω και ΤΣΜΕΔΕ έχω και τ'αρχίδια μας κουνιόνται έχω, αλλά αν είναι να μπλέξω με τις χαρτούρες και τις ασφαλιστικές για να πάρω τα λεφτά μου πίσω από το ιατρικό κέντρο προκειμένου να μου κάνουν μία εξέταση να δουν γιατί πονάω, το αφήνω να ξημερώσει και πάω στο γιατρό της γειτονιάς.

Μια χαρά είμαστε...
    Θάνος..

Θανο , εχεις κανει λαθος συμβολαιο... προσωπικά δεν πληρώνω μια. Δειχνω κάρτα και φεύγω...χωρίς δεκάρα τσακιστή εκ μέρους μου.

το ιατρικό κέντρο δεν είναι συμβεβλημένο με καμιά ασφάλεια γιατί χρεώνουν "κερατιάτικα".

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Θανο , εχεις κανει λαθος συμβολαιο... προσωπικά δεν πληρώνω μια. Δειχνω κάρτα και φεύγω...χωρίς δεκάρα τσακιστή εκ μέρους μου.

το ιατρικό κέντρο δεν είναι συμβεβλημένο με καμιά ασφάλεια γιατί χρεώνουν "κερατιάτικα".

Gandalf
    Αν σου πω ότι το ιατρικό αμαρουσίου είναι συμβεβλημένο με το ΤΣΜΕΔΕ... Αλλά την έχω πατήσει εκεί γιατί δικαιολογεί μέχρι τρίκλινο. Μία φορά που δεν είχε τρίκλινο με βάλανε αυθαίρετα σε δίκλινο και δεν μου είπαν ότι το δίκλινο το πληρώνω όλο εγώ! Έγινε χαμός κατά την έξοδο... Δεν ξαναπάω χωρίς δικό μου γιατρό στο μαγαζί αυτό.

Το συμβόλαιο μου δεν ξέρω τι σκατά είναι... μου έχουν δώσει και μία πιστωτική με κάτι ειδικούς όρους για να μην πληρώνω λέει μία και να τα βρίσκουν απευθείας με την τράπεζα και μπλα μπλα μπλα, αλλά όταν κάνεις το συμβόλαιο νομίζεις ότι η ώρα αυτή είναι πολύ μακρινή και δεν δίνεις σημασία... Άντέ μετά να ξυπνάς τον ασφαλιστή σου μέσα στη νύχτα..

Τέλος πάντων.. έχω ήδη αρχίσει να αισθάνομαι καλύτερα!
    Θάνος..

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επειδη η ζωη δεν ειναι μονο τι μηχανακι θα παρω
    από panavour στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2008, 21:47
  2. Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2008, 09:21
  3. Δεν θα παρω ποτε...
    από reptile4 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2007, 22:16
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2006, 12:33
  5. μερικά πράγματα δεν θα τα ξαναδείς...
    από DIT στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2004, 16:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF