αυτός σίγουρα δε τις φοβάται. εκείνες όμως;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
καθαρός ουκρανός, αυστραλές δε φοβάται
:wacko:![]()
![]()
![]()
![]()
αυτός σίγουρα δε τις φοβάται. εκείνες όμως;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
καθαρός ουκρανός, αυστραλές δε φοβάται
:wacko:![]()
![]()
![]()
![]()
4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
The MRT will be back soon!!!
δεν ξερω τι κανουν οι ουρανοι και οι αυστραλες (εγω ελληνιδα θελω η δυνατον με μοτοσυκλετα.....)
αλλα μιλησα πριν λιγο με την 124 Αμφιπτερυγα Δραστικης Μεταπεδευσης () και ναι μεν δεν έχει επισκεπτηριο (επισημο) το Σαββατο αλλα αν παμε φαντης μπαστουνης στην πυλη θα μας τον φωναξουν το αμφισμινια μας, να τον δουμε και να τον φιλησουμε
(οσοι θελουν μια και θα ειναι ξυρισμενος και προβλεπωμενος)
αυτα μου τα ειπε (εκτιμω) κανα φανταρακι (και οχι στελεχος) οποτε μπορει και να φαμε κανα τρελο ακυρο....![]()
ειδωμεν!
αυτα....let the spaming go on
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!
Που τον Λαδωνα? θέλω να μου λαδώσετε την αλυσίδα... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
(Μετα την Τριπολη κ Κρουκη μαλλον θα ακολουθησω εναν αλλο προγραμματισμο απο την υπολοιπη ομαδα προς ποταμο Λαδωνα μερια... )![]()
βάλε κάνα χάρτη να δούμε...
Παιδιά για τον Κρούκη και μόνο αν πάτε , πηγαίντε καλύτερα την Κυριακή για σίγουρα ... που και 100 άτομα να μαζευτούμε θα μπούμε , για το Σάββατο το παίζουμε κορώνα γράμματα με ποσοστά επιτυχία κάτω του 50%...![]()
(το γνωρίζουμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε...)
την κυρικη το επισκ/ριο ειναι 09:00 - 13:00 για όσους θα πανε. θελουν να πανε την κυριακη......
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
δεν ξερω τι κανουν οι ουρανοι και οι αυστραλες (εγω ελληνιδα θελω η δυνατον με μοτοσυκλετα.....)
[SPAM]
ωπα! σου εχω μια πολυ καλη κοπελα, ΜΕ μηχανη! παιζει και να την ξερεις!πιμι για more info!
[/SPAM]
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
[SPAM]
ωπα! σου εχω μια πολυ καλη κοπελα, ΜΕ μηχανη! παιζει και να την ξερεις!πιμι για more info!
[/SPAM]
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τι έγινε ρε φιλαράκι; και εμείς στο πηγάδι κατουρίσαμε;;; δε κατάλαβα!! να είμαστε δίκαιοι!! θέλω και εγώ!
Λαμπρουλη, δεν ερχομαστε για τον Κρουκη ρε ντε και καλα, αλλα γιατι γουσταρουμε την παρεα σου sweet boy!Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Που τον Λαδωνα? θέλω να μου λαδώσετε την αλυσίδα... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:βάλε κάνα χάρτη να δούμε...
Παιδιά για τον Κρούκη και μόνο αν πάτε , πηγαίντε καλύτερα την Κυριακή για σίγουρα ... που και 100 άτομα να μαζευτούμε θα μπούμε , για το Σάββατο το παίζουμε κορώνα γράμματα με ποσοστά επιτυχία κάτω του 50%...![]()
(το γνωρίζουμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε...)
![]()
![]()
Oσο για τον Λαδωνα και το προγραμμα που εχω στο νου μου, εκει που θα στριψετε εσεις (Καλυβια) λιγο μετα αν προσεξεις φαινεται ο ποταμος στην περιοχη που λεει Δαφνη, Τριποταμα κλπ....
"Ανατολικά του χωριού (Δαφνη) κατεβάζει τα νερά του ο ποταμός Λάδωνας προς την ομώνυμη τεχνητή λίμνη.
Η κοιλάδα που σχηματίζεται είναι καταπράσινη και ειδυλλιακή.
Σε απόσταση 4 χιλ. από το χωριό, σε τοποθεσία μοναδικής ομορφιάς δίπλα στις όχθες του Λάδωνα υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου λειτουργούν προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού (kanoe, kayak, ορεινό ποδήλατο), τα οποία συγκεντρώνουν αρκετούς λάτρεις του σπόρ. Ο χώρος έχει διαρυθμιστεί κατάλληλα με κιόσκια και πάγκους για την εξυπηρέτηση των περιπατητών."
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/places/ladon.htm
![]()
Νίκος
Open Horizons
O ποταμός Λάδωνας είναι ο κυριώτερος παραπόταμος του Αλφειού. Πήρε το όνομά του από το Βοιωτικό Λάδωνα μετά το 1307 π.Χ. όταν στην περιοχή εγκαταστάθηκαν Βοιωτοί.
Ένα από τα αξιοθέατα της Αρκαδίας είναι ο φράγμα του ποταμού (120 χλμ. από Τρίπολη). Το φράγμα δημιούργησε σε μια χαράδρα του βουνού Αφροδίσιου τεχνητή λίμνη μεγίστου μήκους 15 χιλιομέτρων και επιφάνειας 6.000 στρεμμάτων. Το φράγμα έχει χτιστεί στη θέση Πήδημα, σε υψόμετρο 420 μέτρων. Το τοπίο της λίμνης είναι επιβλητικό και το φυσικό περιβάλλον παρθένο.
Η κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ, κοντά στο χωριό Βούτσης, άρχισε το 1950. Το 1955 αποπερατώθηκε η κατασκευή του φράγματος και των εγκαταστάσεων και ο σταθμός άρχισε να λειτουργεί με δύο ηλεκτρογεννήτριες συνολικής ισχύος 70.000ΚW. Ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες μονάδες παραγωγήγς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το φράγμα έχει μήκος 104μ. και ύψος 55μ. και συγκεντρώνει 50.000.000 κυβικά μέτρα νερού. Το νερό αυτό διοχετεύεται στους υδροστροβίλους των δύο ηλεκτρογεννητριών του υδροηλεκτρικού εργοστασίου με σύραγγα μήκους 8.620μ. και διαμέτρου 3.9μ. - της μεγαλύτερης στο είδος της στην Ελλάδα. Η μέση ολική ετήσια ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το σταθμό είναι 350.000.000 KWh. Σημαντικό μέρος της δαπάνης που απαιτήθηκε καλύφθηκε από ιταλικές πολεμικές αποζημιώσεις. Το νερό του φράγματος, μετά τη χρησιμοποίησή του για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εκβάλλει εμπρός από το εργοστάσιο και επιστρέφει στην κοίτη του Λάδωνα για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για τη γεωργική παραγωγή.
Στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα φθάνει κανείς από τα Τρόπαια ή από τη Δάφνη Αχαϊας. Η διαδρομή είναι συναρπαστική και από το δρόμο υπάρχει υπέροχη θέα στην λίμνη και στο φράγμα. Ο δρόμος στο ύψος του φράγματος διακλαδώνεται σε δύο κατευθύνσεις. Aριστερά ακολουθεί την κοίτη του ποταμού Λάδωνα και οδηγεί στα χωριά Βάχλια, Κοντοβάζαινα και Βούτσης, ενώ δεξιά διατρέχει τη βόρεια όχθη της λίμνης και οδηγεί στο χωριό Μουριά και από εκεί στη Δάφνη και στον δρόμο "111". Και οι δύο διαδρομές είναι ενδιαφέρουσες. Ο ποταμός Λάδωνας πηγάζει σε μία επίσης εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσία, κοντά στο χωριό Σπηλιά, ΒΑ της λίμνης, στο δρόμο που οδηγεί στην Κλειτορία.
Αξιοθέατο της περιοχής αποτελεί το περίφημο της «Κυράς το γεφύρι» Ν. του χωριού Μουριά που συνδέει τη βορεινή με τη νότια όχθη. Η κατασκευή του τοποθετείται στον 13ο αιώνα μ.Χ. και κτίστηκε για να συνδέει το βόρειο τμήμα του τότε φράγκικου τιμαρίου της Κερπινής Γορτυνίας που αντιστοιχούσε στην Στρέζοβα (σήμερα Δάφνη Καλαβρύτων), και το οποίο ανήκε στην Βαρωνεία της Άκοβας, με το νότιο τμήμα του τιμαρίου προς τη μεριά της Κερπινής. Μάλιστα στο Γαλλικό Χρονικό του Μορέως (1265 μ.Χ.) αναφέρεται ότι παραχωρείται το μισό τμήμα της Στρέζοβας στην κυρά Μαργαρίτα του Πασσαβά. Από αυτήν πήρε το γεφύρι το όνομά του. Έχει άριστη τυχοποιϊα, μήκος 54.6 μ. πλάτος 2.15μ. και 5 τόξα. Παλαιότερα ο δρόμος από τη Θέλπουσα στο Λάδωνα πέρναγε από το γεφύρι αυτό. Μετά την κατασκευή του φράγματος του Λάδωνα το 1954 η γέφυρι κατακλύστηκε από τα νερά του φράγματος και μόνον κατά τους θερινούς μήνες που αποσύρονται τα νερά εμφανίζεται. Δίπλα από της Κυράς το γεφύρι κατασκευάστηκε τo 2002 και λειτουργεί νέα γέφυρα που συνδέει τα χωριά της περιοχής.
![]()
Νίκος
Open Horizons
ολα και ολα. εσενα θα σε ΕΦΤΙΑΧΝΕ ο Γιωργος ερχομενος απο την Κω με τις ξανθιες που θα εφερνε. δικαιοι δεν ειπαμε να ειμαστε?Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τι έγινε ρε φιλαράκι; και εμείς στο πηγάδι κατουρίσαμε;;; δε κατάλαβα!! να είμαστε δίκαιοι!! θέλω και εγώ!![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
ολα και ολα. εσενα θα σε ΕΦΤΙΑΧΝΕ ο Γιωργος ερχομενος απο την Κω με τις ξανθιες που θα εφερνε. δικαιοι δεν ειπαμε να ειμαστε?![]()
![]()
![]()
![]()
Οκ Οκ... πασο!!!![]()
θα πας και συ καμαρι μ΄ ???Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
την κυρικη το επισκ/ριο ειναι 09:00 - 13:00 για όσους θα πανε. θελουν να πανε την κυριακη......
αν πας, θα φας και κανενα πιμι απο τα εισερχομενα/εξερχομενα σου ΜΠΑΣ και παρεις απαντησεις σε παλαιοτερα ζητηματα?![]()
![]()
ωραια βολτα
θα γουσταρα και εγω να ερθω να δω και το ξαδερφακι μου(μολις παρουσιαστηκε και αυτος)
αλλα λογο δουλειας ειναι απιθανο![]()
καλα να περασετε και με προσοχη![]()
Οσοι έχετε δηλώσει συμμετοχές τσεκάρετε το όνομά σας στη λίστα...
Παρακαλώ να είστε ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί...
ΥΓ. παράκληση στους Moderator για καθαρισμό-μεταφορά των μηνυμάτων απο το άλλο ποστ , εδω... Ευχαριστώ!
ΟΣΟ για την ένδυση θα είναι φουλ κομπλέ δέρματα(παντελόνι,τζάκετ), μπότες, γάντια και κράνος φυσικά...![]()
![]()
ΣταμΑΑΑΑΑτα...... (θα με τα πει, γιατί εχω χάσει επεισόδια μάλλον...)Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
[SPAM]
[/SPAM]
του τα γράφω και γω εδώ αλλά δεν...Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
θα πας και συ καμαρι μ΄ ???
αν πας, θα φας και κανενα πιμι απο τα εισερχομενα/εξερχομενα σου ΜΠΑΣ και παρεις απαντησεις σε παλαιοτερα ζητηματα?![]()
![]()