Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: Η τιμη της βενζινης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leipsippos

Η τιμη της βενζινης

Στα 66 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο Brent

Οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν μία εβδομάδα απωλειών και κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, κοντά στα 66 δολάρια, μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης στα αμερικανικά αποθέματα και τη δήλωση της ΒΡ ότι ενδεχομένως να αποκατασταθούν νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν οι ζημιές σε πετρελαιοπηγή της στην Αλάσκα.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Οκτωβρίου υποχωρεί 53 σεντς, στα 66,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται με απώλειες 49 σεντς, στα 66,04 δολάρια.

Τα αποθέματα παραγώγων πετρελαϊκών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, στα 139,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης κατά 700.000 βαρέλια.

απο το www.euro2day.gr

Δεν ξερω παντως εμενα με το δολαριο στο 1.28 περιπου κατι μου λεει οτι ειναι αρκετα ψηλα αυτη τη στιγμη αφ ενος. Αφ ετερου οταν το δοαλαριο εχασε σε 8 μηνες μερι τα 17 σεντς εναντι του ευρω και το βαρελι ανεβηκε καμια 10 δοαλλαρια γιατι εχω την εντυπωση οτι οι βενζιναδες θα ξεχασουν οτι το βαρελι πεφτει $5-6 απο πριν 1 μηνα και το $ προς το παρων ειναι σταθερο σε χαμηλα επιπεδα; Μηπως τα 0.91 ευρω το λιτρο ειναι και παλι ακριβα σε σχεση με αυτο που θα επρεπε να ειναι;
    Φοβαμαι οτι αν αρχισει το $ να παιρνει τα πανω του θα ξαναδουμε τη βενζινη κοντα στο €1, αλλα η πτωση του δολλαριου δεν κρατησε τις τιμες και καθολου, οποτε ΔΕΝ ειναι βασιμη δικαιολογια η ανοδος του για τυχον αυξηση της τιμης της βενζινης απο τους βενζινοπωλες.

Ο καιρος θα δειξει αν και φοβαμαι οτι παλι ο καταναλωτης θα την πληρωσει την νυφη (αν και δε μας χαλαει αφου δεν εκλεισαν πρατηρια που την ειχαν 1.20 γιατι ειχαν ακομα αρκετους πελατες την στιγμη που αλλα την ειχαν 1.07 στα 250 μετρα πιο περα).

Λαμπρο (τροπεας) ξερω ασχολεισαι με το θεμα. Τι λες;

Έχω μια απορία...

Όταν ανοίγει ενα βενζινάδικο πως ξέρουν οτι απο κάτω έχει βενζίνη?
    The man who has never lied to a woman, has no respect for her feelings

Αρχικά δημιουργήθηκε από ridiculus
    Έχω μια απορία...

Όταν ανοίγει ενα βενζινάδικο πως ξέρουν οτι απο κάτω έχει βενζίνη?
    Εαν σου φαινεται αστειο το θεμα της τιμης ή η μικρη μου ανάλυση ή σου ειναι βαρετη αλλη μια τετοια συζητηση, εχεις καθε διακαιωμα να το κρινες ετσι, αλλα θα σε παρακαλουσα, τουλαχιστον, να μην το ριχνεις στο χαβαλε απο το πρωτο ποστ στις γενικες, αν θες ανοιξε κατι αντιστοιχο στα "Ανεκδοτα". Αν θες πες οτι εχω λαθος στην εκτιμηση μου, δεκτο, μην το ξεκανεις ομως έτσι απο την πρωτη στιγμη. Απο την στιγμη που ειναι εδω, μπορει καποιος ανθρωπος να θελει να δει κατι το οποίο τον ενδιαφερει για την τσεπη του.
    Ευχαριστω.
    Λειψιππος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Leipsippos
    Εαν σου φαινεται αστειο το θεμα της τιμης ή η μικρη ανάλυση ή βαρετο εχεις καθε διακαιωμα να το κρινες ετσι, αλλα θα σε παρακαλουσα, τουλαχιστον, να μην το ριχνεις στο χαβαλε απο το πρωτο ποστ στις γενικες, αν θες ανοιξε κατι αντιστοιχο στα "Ανεκδοτα". Αν θες πες οτι εχω λαθος στην εκτιμηση μου, δεκτο, μην το ξεκανεις ομως έτσι απο την πρωτη στιγμη. Απο την στιγμη που ειναι εδω, μπορει καποιος ανθρωπος να θελει να δει κατι το οποίο τον ενδιαφερει για την τσεπη του.
    Ευχαριστω.
    Λειψιππος.
    Δεκτό ....
    Διάβασα το ποστ, παρακολουθώ τις τιμές τις βενζίνης όπως και οι περισσοτεροι αφού δυστηχώς δεν είμαστε εφοπλιστές. Άλλωστε μόνο το χιούμορ θα μας σώσει έτσι που καταντήσε η ελλαδιτσα

Δεν ήθελα να θίξω το thread μόνο χιούμορ... σορρυ φίλε μου.
    The man who has never lied to a woman, has no respect for her feelings

No problem, man!

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Υπάρχουν κάποια βενζινάδικα που αλλάζουν την τιμή άμεσα.
    Π.χ. στον Γέρακα JetOil την έχει από προχθές 0,855€

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    www.gasprice.gr για το πρακτικό κομμάτι της κουβέντας
    γραφτείτε - βοηθήστε

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas

Re: Η τιμη της βενζινης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Leipsippos
    Λαμπρο (τροπεας) ξερω ασχολεισαι με το θεμα. Τι λες;
    Τι να πω... έχεις δίκιο στην παραπάνω σου σκέψη, αλλά... αισθάνομαι ελαφρώς προδωμένος θα σου πω γιατί, αν και δεν σταματάω να ψάχνω και να κηνυγάω...

Κανονικά πρέπει να πέσει και άλλο η τιμή, και αν όχι πρέπει να το κηνυγήσουμε μεσω ΙΝ.ΚΑ. το οποίο όμως είναι σε δύσκολη θέση και αυτό γιατί:
    α.ή όντως έδωσε υπερτιμημένες καταστάσεις για σχολικά είδη και τίθεται προς απολογία, πιθανό κόψιμο κυβερνητικών επιδοτήσεων, πιθανή ανάκληση αδειας σαν καταναλωτικό σύνδεσμο κλπ κλπ...
    β.ή του την στήσαν "πολύ όμορφα" γιατί ενοχλούσε ακόμα και "κυβερνητικά", και πάνε να το βγάλουν απο την μέση...
    όπως και να έχει όφειλε να είναι αρκετά προσεκτικό και πρέπει να δούμε τι θα γίνει και πως θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και με ποιον κυβερνητικό ή ανεξάρτητο φορέα στο πλάι μας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Re: Η τιμη της βενζινης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    ...

Κανονικά πρέπει να πέσει και άλλο η τιμή, και αν όχι πρέπει να το κηνυγήσουμε μεσω ΙΝ.ΚΑ. το οποίο όμως είναι σε δύσκολη θέση και αυτό γιατί:
    α.ή όντως έδωσε υπερτιμημένες καταστάσεις για σχολικά είδη και τίθεται προς απολογία, πιθανό κόψιμο κυβερνητικών επιδοτήσεων, πιθανή ανάκληση αδειας σαν καταναλωτικό σύνδεσμο κλπ κλπ...
    β.ή του την στήσαν "πολύ όμορφα" γιατί ενοχλούσε ακόμα και "κυβερνητικά", και πάνε να το βγάλουν απο την μέση...
    όπως και να έχει όφειλε να είναι αρκετά προσεκτικό και πρέπει να δούμε τι θα γίνει και πως θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και με ποιον κυβερνητικό ή ανεξάρτητο φορέα στο πλάι μας...
    αν άκουσα καλά αφορά το ΝΕΟ ΙΝΚΑ...τι είναι αυτό??διάσπαση και στις οργανώσεις καταναλωτών???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra
    εγω ενα ξερω.....και αυτο ειναι οτι οταν περνει αυξηση το βαρελι αμεσως περνουν και τα πρατηρια....οταν παλι πεσει η τιμη του βαρελιου για ενα παραξενο λογοτα πρατηρια εχιυν ακομα τις παλιες τιμες!!!!!
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    www.gasprice.gr για το πρακτικό κομμάτι της κουβέντας
    γραφτείτε - βοηθήστε
    Γραφτήκαμε - βοηθάμε..

[size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από zoro
    εγω ενα ξερω.....και αυτο ειναι οτι οταν περνει αυξηση το βαρελι αμεσως περνουν και τα πρατηρια....οταν παλι πεσει η τιμη του βαρελιου για ενα παραξενο λογοτα πρατηρια εχιυν ακομα τις παλιες τιμες!!!!!
    δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο

Νομίζω ότι η καθυστέρηση μεταβολής του πρατηρίου ως αντίδραση στη μεταβολή της διεθνούς τιμής του πετρελαίου είναι ίδια είτε η μεταβολή είναι αρνητική είτε θετική
    (πςςςς τι έγραψα)

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas

Re: Re: Re: Η τιμη της βενζινης

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    αν άκουσα καλά αφορά το ΝΕΟ ΙΝΚΑ...τι είναι αυτό??διάσπαση και στις οργανώσεις καταναλωτών???
    Έλα μου ντε και δεν μπορείς να το καταλάβεις στην TV! ελπίζω αύριο στην Κυριακάτικη να έχει κάνα θεματάκι να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει γίνει...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο

Νομίζω ότι η καθυστέρηση μεταβολής του πρατηρίου ως αντίδραση στη μεταβολή της διεθνούς τιμής του πετρελαίου είναι ίδια είτε η μεταβολή είναι αρνητική είτε θετική
    (πςςςς τι έγραψα)
    Μπα η αλλαγή της βενζίνης προς τα πάνω συγκρινόμενη με την προς τα κάτω, είναι δυσανάλογη χρονικά...
    Με λίγα λόγια αν γεμίσουν δεξαμενές σήμερα, και αύριο ακριβίνει το πετρέλαιο ακριβαίνει άμεσα και η βενζίνα,
    ενώ όταν πέσουν, περιμένουμε συνήθως να αδειάσουν οι δεξαμενές για να προσαρμόσουμε τις τιμές... (διπλό κέρδος δηλαδή...)
    η πλάκα είναι ότι μόνο σε επιτόπιο έλεγχο αναγραφόμενης τιμής και τιμολογίων μπορεί να καταγραφεί... γιατί δεν έχουν πουθενά μηχάνημα να βγάζει τι γράφει η αντλία σε λίτρα και σε τιμή... ώστε να αντιπαραβληθούν με τα τιμολόγια χρονικά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster

Re: Re: Re: Re: Η τιμη της βενζινης

γιατί δεν έχουν πουθενά μηχάνημα να βγάζει τι γράφει η αντλία σε λίτρα και σε τιμή... ώστε να αντιπαραβληθούν με τα τιμολόγια χρονικά...
    Αν δεν κάνω λάθος προσπάθησε η προηγούμενη κυβέρνηση να το χαλιναγωγήσει με ταμιακές στις αντλίες αλλά το πήρε ο διάολος όταν βγήκαν οι άλλοι (για να μην χάσουν ψήφους..)
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

Re: Re: Re: Re: Η τιμη της βενζινης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Μπα η αλλαγή της βενζίνης προς τα πάνω συγκρινόμενη με την προς τα κάτω, είναι δυσανάλογη χρονικά...
    Τι να σου πω δεν το 'χω ψάξει τόσο πολύ...
    Ίσως αν πάρω όχημα που καίει βενζίνη (και όχι αέρα :rotflmao: :rotflmao: ) να το ψάξω λίγο παραπάνω

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2010, 10:04
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2008, 16:13
  3. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2008, 16:27
  4. αν συνεχισει να ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης...
    από zapmaria στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2008, 07:51
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 00:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ