Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 86

Θέμα: υπερδιαφημισμενο συνεργειο - γενική συζήτηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    .

1) Και ευκαιρίας δοθείσης με το θέμα που άνοιξε, μπορεί να μαζευτούμε οι mods (ευκαιρία ψάχναμε ) και να δούμε με ποιο τρόπο θα τακτοποιήσουμε το θέμα αυτό ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

2)Αυτό που λες για τη φωτογραφία με βρίσκει στο απόλυτο σκοτάδι... Δεν έχω ιδέα για ποια εκδρομή, ποιανού χρήστη τη φωτογραφία, ποιο συνεργείο κλπ κλπ... Νομίζω όμως ότι θα αισθανθώ πολύ ανόητος αν ανακαλύψω από σπόντα μία διαπλοκή μεταξύ συνεργείων και ανθρώπων που γνωρίζω πλέον αρκετό καιρό για να έχω άποψη...

Αν το καλοσκεφτείς νομίζω ότι εύκολα μπορείς να καταλάβεις το άτοπο ενός τέτοιου συλλογισμού... Δεν έχουμε όφελος κανένα να κάνουμε κάτι τέτοιο! Απορώ γιατί πάει το μυαλό σας εκεί με τη μία...

3)Μπορώ όμως να σου πω την προσωπική μου γνώμη σαν Θάνος. Αν θίγεις κάποιον, είναι πιο τίμιο να το κάνεις επώνυμα. Έτσι καθαρά και ξάστερα...
    1)είναι κάτι που πρέπει να γίνει.Είναι σοβαρό και λεπτό το θέμα..

2)Τι να κάνω κι εγώ ο μαυρος αφου μου ήρθαν όλα μαζί.Τι να συμπεράνω όταν δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει η επωνυμία του μαγαζιού σε λινκ με φωτογραφίες ενός φόρουμ.το λινκ ήταν του Hornet και η εκδομή ήταν μια απο τις μεγάλες του Moto.gr που γίνονται κάθε χρόνο.

3)ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. edit:αλλά αμα γίνει έτσι παίζει να δω το μηχανάκι μου καμμένο την επόμενη μέρα?

Πολύ σημαντικό το θέμα γενικά με πολλέεεες πτυχές.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    απλά να ξαναγράψω ότι δεν είδα τσαμπουκά και μπήκα να χώσω κι εγώ.είδα να πέφτουν απαντήσεις και μπήκα να πάρω μία.Τϊποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ehh, what's up doc? Το avatar του/της bugsbunny
    Να πω και εγώ κάτι? Διάβασα όλα τα posts με ενδιαφέρον γιατί το βρίσκω πολύ σοβαρό θέμα και καλό θα ήταν να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορούν να εκφράζονται οι απόψεις, θετικές και αρνητικές (εδώ θα συμφωνήσω με ALX GS11½).
    Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να προτείνω, χωρίς να είμαι δικηγόρος, εκτός αυτού που έχει ήδη ειπωθεί, της επώνυμης καταγγελίας δηλαδή, μήπως ένα disclaimer το οποίο θα λεει ότι οι απόψεις που εκφράζονται μέσο του moto.gr δεν αποτελούν την επίσημη θέση του site, είναι προσωπικές κτλ. θα έλυνε τα όποια νομικά προβλήματα κατά του moto.gr?
    Course captain?
    Second star to the right and straight on till morning...

Καλή ιδέα του bugsbunny και μια νομική συμβουλή θα βοηθούσε την κατάσταση.

Έτσι τακτικά και ωραία

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Δεν είναι θέμα Νομικής συμβουλής....

Λογικά πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παρούσα συζήτηση να θυμούνται την περίπτωση του TRX850 που έκαιγε τα άντερά του από λάδια και ΕΝΩ υπήρχε ολόκληρη έγγραφη και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ αλληλογραφία με YAMAHA JAPAN, YAMAHA EUROPE, MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ κ.λ.π., αυτά που τελικά δημοσιεύτηκαν ΔΕΝ περιείχαν κανένα στοιχείο (όνομα, θέση, τηλ. κ.λ.π.).

Νομίζω ότι είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ της Διαφήμισης και της Δυσφήμισης....

Υ.Γ.1
    Δεν μπορείτε να φανταστήστε ΠΟΣΕΣ Διαφημίσεις έχουν κοπεί "εν ριπή οφθαλμού" από διάφορα threads (κυρίως από Ανταλλακτικά - Βελτιώσεις - aftermarket αλλά και από τις Γενικές) !!!

Υ.Γ.2
    Κάπταιν, αν μάθω ότι "τα παίρνεις" και δεν δίνεις, θα σε σκίσω...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Κάπταιν, αν μάθω ότι "τα παίρνεις" και δεν δίνεις, θα σε σκίσω...
    σσσσς ρε χαμένε... :wacko:

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Λογικά πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παρούσα συζήτηση να θυμούνται την περίπτωση του TRX850 που έκαιγε τα άντερά του από λάδια και ΕΝΩ υπήρχε ολόκληρη έγγραφη και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ αλληλογραφία με YAMAHA JAPAN, YAMAHA EUROPE, MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ κ.λ.π., αυτά που τελικά δημοσιεύτηκαν ΔΕΝ περιείχαν κανένα στοιχείο (όνομα, θέση, τηλ. κ.λ.π.).
    Να συμπληρώσω ότι εκείνο το περιστατικό ήταν τουλάχιστον αφελές γιατί ο ιδιοκτήτης ζητούσε από την YMC τα ρέστα για μεταχειρισμένο μηχανάκι που αγόρασε από τρίτο (έμπορο που και ν ήταν στο δίκτυο της Υamaha , πάλι δε θα είχε καμμία ευθύνη) το οποίο ήταν μεγάλης ηλικίας και με άγνωστο ιστορικό.

You BETA believe...

Ehh, what's up doc? Το avatar του/της bugsbunny
    Δυστυχώς πλέον τα πάντα είναι θέμα νομικών συμβουλών…
    Course captain?
    Second star to the right and straight on till morning...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας.

Το θέμα είναι λεπτό και με άγνωστες συνέπειες σε περίπτωση στραβής.

Μέχρι να αποφασιστεί το πως θα το χειριστούμε, αυτή είναι η γραμμή που θα ακολουθήσουμε.

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

No bike.....No party Το avatar του/της zeli
    Κύριοι :
    1.Ενημερωτικά αναφέρω ότι δεν έχω τίποτα με τον Cpt (που το έχει φέρει βαρέως) πέραν του ότι πετσόκοψε το post.(Οποιασδήποτε και να ήταν παρόμοια αντίδραση θα εκλάμβανε)
    2.ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι είναι το 3 post με διαμαρτυρίες για το συνεργείο αυτό και το τρώει η μαρμάγκα.(Δεν ξέρω πως σκέφτεστε εσείς πάντως εμένα μου κίνησε λίγο την περιέργεια….3 φορές! Τι να πω???????)
    3.Xlito έχεις δίκιο. Σε άλλα forums πέρασε κανονικά και μάλιστα το post παρέμεινε και είχαμε και αντίλογο(sorry που το γράφω έτσι αλλά είναι ένα πράγμα που με χάλασε πάρα πολύ. Ωραίες οι βόλτες τα ανέκδοτα τα μοντέλα τα αστεία η παρέα αλλά πιστεύω ότι τέτοια θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και μας καίνε όλους).
    4.Theod και Alex +1000.Αντε να κάτσω να σου εξηγήσω και να τεκμηριώσω τι είχε γίνει πριν από 11/2 χρόνο που είχα την ατυχία να περάσω από κει.(Αν και υπάρχει μια απόδειξη για ανταλλακτικά που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ…..αλλά είπαμε επώνυμες καταγγελίες).
    5.Αν επώνυμη δυσφήμιση με αποδεικτικά τότε το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ και για την διαφήμιση.

Τα υπόλοιπα νομίζω ότι τα είπε ο sniper.Κάνουμε βόλτες γύρω απ το ίδιο θέμα.

Φιλικά Γιάννης
    THE MORE WE SEE THE MORE WE KNOW...

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    ρε παλικάρια

να φοβομαστε το κυρ- γιαννη τον μαστορα με τα ψυρισμένα ανταλλακτικα το βρισκω λογικο για επωνυμη καταγγελία.

Αλλα να φοβόμαστε να κανουμε καταγγελια επωνύμος ενα συνεργιο του επισημου δικτυου ???? Λιγο τραβηγμενο μου ακουγετε.
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας.

Το θέμα είναι λεπτό και με άγνωστες συνέπειες σε περίπτωση στραβής.

Μέχρι να αποφασιστεί το πως θα το χειριστούμε, αυτή είναι η γραμμή που θα ακολουθήσουμε.

Καλα κανετε και εχετε γραμμη για το συγκεκριμενο θεμα, καθοτι αγνωστο.

απλα, μην μπερδευουμε τις υποθετικες νομικες συνεπειες με την πραγματικοτητα. Στην πραγματικοτητα, μπορει οποιος θελει, να μπει στο forum, να γραψει οτι παραπονα εχει (πισω απο την σχετικη ανωνυμια που του προσφερει το internet) για οποιοδηποτε επωνυμο συνεργειο! Δεν τιθεται θεμα, αρκει τα παραπονα να ειναι σχετικα κοσμια.

Ακομα και να θελησει να το κυνηγησει ο θιγμενος ιδιοκτητης συνεργειου, δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα καθως ο poster καλυπτεται απο το απορρητο των επικοινωνιων (και δευτερευοντως απο την ελευθερια εκφρασης). Ασε που το θεωρω σχεδον απιθανο ν ασχοληθει ο ιδιοκτητης συνεργειου με καποιο μεμονωμενο παραπονο στο internet.

Φυσικα, υπαρχουν κι ακραιες περιπτωσεις (μαζικη ή/και χυδαια δυσφημιση κλπ) στις οποιες μπορει να δικαιολογηθει εισαγγελικη παραγγελια. Δεν θελω να επεκταθω, αλλα οπως και να χει το administration του forum, δεν εμπλεκεται.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    σειρά μου? ..... ναι... σειρά μου.... το λοιπόν....

Όλα τα site και fora στον κόσμο όπου μπαίνουν άνθρωποι (και όχι μόνο) και γράφουν τα σώψυχά τους έχουν μία σελίδα (το λεγόμενο disclaimer) που πολύ σωστά διατυπωμένα αναφέρει πως όλες οι απόψεις κλπ. δεν αντιπροσωπεύουν το ίδιο το site αλλά τον αποστολέα-συγγραφέα του μηνύματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον έντυπο τύπο όπου η ευθύνη των λόγων βαραίνει τον συντάκτη-συγγραφέα και όχι την επιχείρηση-οργανισμό. Και εκεί ο συντάκτης είναι (συνήθως) έμμισθος υπάλληλος!

Οπότε με το προαναφερθέν disclaimer καλύπτεται 100% το moto.gr και οι διαχειριστές/ιδιοκτήτες του.

Υπάρχει ήδη μιά νύξη από πλευράς moto.gr σε δύο σημεία στην ιστιοσελίδα "ταυτότητα"

(αντιγράφω από εδώ ... για το clopyright είμαι υπεύθυνος εγώ)

IΙΙ) Οποιουδήποτε τύπου "συμβουλές" - "tips, άρθρα και υποδείξεις που παρέχονται σε αυτό το site εκφράζουν την προσωπική γνώμη του υπογράφοντος και ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για την μοτοσυκλέτα σας ή και τη σωματική σας ακεραιότητα γι' αυτό και η εφαρμογή τους είναι κάτω από τη δικιά σας ευθύνη.

ΙΙ) Τα moto Forums είναι μια εντελώς ανεξάρτητη ενότητα που εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις των μελών του, με στόχο την διεύρυνση και σύσφυξη της κοινότητας των μοτοσυκλετιστών, και γενικότερα την παραγωγή ιδεών και πολιτισμού.

Με κατάλληλη διατύπωση το Moto.gr μπορεί να αποποιηθεί των όσων γράφονται από τα μέλη του χωρίς να κινδυνεύει με "κλείσιμο" ή καταγγελία...
    (νομικά είναι εξασφαλισμένο... ρώτησα δικηγόρο)

Συνεπώς όταν κάποιος είναι δυσαρεστημένος από κάποιο συνεργείο τότε πιστεύω ότι μπορεί να το αναφέρει...

Βέβαια δύο σημεία πρέπει να προσεχθούν....

1. Η περίπτωση η άποψη-καταγγελία-παράπονο-"δυσφήμηση" να γίνεται με δόλο από κατευθυνόμενη θέση... δηλαδή δυσφημεί κάποιος-οι ένα συνεργείο και είναι φανατικοί πελάτες "διπλανού" συνεργείου... ο νοών νοείτω.

2. Αντιστρόφως ανάλογα τα ίδια ισχύουν για την "φανατική" διαφήμιση.

Ας πάρουμε χαμπάρι ότι η νοοτροπία και ιδεολογία των fora αντιγράφει την προσωπική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων ως εάν επικοινωνούσαν εκ του σύνεγκης διά του λόγου.

π.χ. εάν έρθει επαγγελματίας του χώρου (και φίλος) με κατάστημα καθαρισμού μοτοσυκλετών και πώλησης ειδών μοτοσυκλέτας (ξέρετε για ποιον λέω και το χρησιμοποιώ για παράγειγμα- ελπίζω να μην παρεξηγηθεί) στο Δέλεαρ ή σε μια βόλτα-συγκέντρωση και με ακούσει να λέω (επώνυμα αφού όλοι θα με βλέπουν και θα με ξέρουν-άρα θα υπάρχουν και μάρτυρες της δήλωσής μου) πως το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν αίσχος και μου "χάλασε" π.χ. το χρώμα των πλαστικών της μοτοσυκλέτας κλπ. και με ακούνε όλοι οι παρεβρισκόμενοι, τι γίνεται?
    Θα μου κάνει μήνυση? Θα μου κάψει τη μηχανή? Θα βάλει να μου την "υπαιξερέσουν"?

Αν γράψω τα ίδια στο forum όμως θέλετε να πείτε ότι μπορεί να κινηθεί με τον παραπάνω τρόπο πιο εύκολα?
    Να κινηθεί εναντίον του του βήματος από το οποίο εκφράζομαι δε μπορεί με βάση του disclaimer. Αρα μπορεί αν θέλει να κάνει μήνυση στον Ιωακείμ Τάσο ή στο username Nostra... τι θα κάνει? μια τρύπα στο νερό.

Και μη πει κανείς ότι εδώ διαβάζουν περισσότεροι από όσους μαζεύονται στις βόλτες γιατί μπορώ να διαδίδω την άποψή μου και στην καφετέρια δίπλα στο μαγαζί του ή σε όλη την περιοχή. Η να βγω στους δρόμους (στο σύνταγμα) και να τα λέω ή ακόμα και να κολλήσω ένα αυτοκόλλητο στη μηχανή μου με την θέση μου για τη δουλειά του.

Εν κατακλείδι, το moto.gr και οι ιδιοκτήτες-νόμιμοι εκπρόσωποί του δεν εχουν να φοβούνται τίποτα. Σίγουρα και 100%.

το πρόβλημα θα το έχουμε εμείς αφού δεν θα είμαστε σε θέση να πιστέψουμε-τεκμηριώσουμε-επαληθεύσουμε τα γραφόμενα-απόψεις-καταγγελιές ενός συμφορουμίτη.
    Και αν το δείτε μακροπρόθεσμα, ανάλογα με τις γνώσεις-αντίληψη-σύνήθειες-προσωπικότητα του καθενός από εμάς μπορεί στο τέλος να υπάρχουν προτροπές προς αποφυγή όλων των συνεργείων αφού πιθανότατα (είτε με δόλο, είτε από άγνοια, είτε από συγκυρία) όλο και κάποιος θα έχει φύγει δυσαρεστημένος από ένα μαγαζί, είτε αυτό είναι συνεργείο, είτε είναι βενζινάδικο (για τα οποία πολλά έχουν γραφτεί χωρίς να εγείρονται αντίστοιχα θέματα), είτε supermarket, είτε χαμαιτυπείο...

Ποιος ελέγχει τον ελεγκτή? Ποιος θα είναι ο αντίλογος?

Σε μία κοινότητα όπως αυτή που όλοι μας συμμετέχουμε πρέπει να δρούμε δημοκρατικά και ορθώς πολιτικά με την έννοια ότι κάθε άποψη (και για το συγκεκριμένο θέμα διαφήμιση ή δυσφήμηση) πρέπει να συζητείται, να τεκμηριώνεται και να αναλύεται γιατί αλλιώς δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ιδιωτική/υποκειμενική αποψη ενός ανθρώπου που στην τελική τίποτα (ούτε και αριθμός των ποστ του ή η παλαιότητά του ως μέλος) δεν μπορεί να μας διασφαλίσει την ποιότητα του λόγου ούτε και είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε/προσυπογράψουμε την άποψή Του.

Και τέλος, αν όντως "παρακολουθείται" το forum από ενδιαφερόμενους θιγμένους επαγγελματίες τίποτα δεν τους κωλύει από το να συμμετέχουν σε δημόσια λεκτική αντιπαράθεση εμπειριών με τον παραπονούμενο πελάτη τους... και τότε κρινόμενοι και κρίνοντες μπορούν να έχουν μια σφαιρική άποψη τόσο για τον ένα όσο και για τον άλλο.

Εκφράστηκα πολύ σοβαρά και το αυτό επιθυμώ δι' υμάς...

Τάσος Ιωακείμ

dez, αυτά που λες έιναι νομικά ελεγμένα;

Είναι απλό. Για να πούμε και μερικά πράγματα για το πως κινείται η αγορά γενικώς.

Αν εγώ έχω παράπονα από μια επιχείρηση, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να απευθυνθώ στην επιχείρηση γραπτώς και να πω το παράπονό μου.

Εάν "εκθέσω" την επιχείρηση μέσω δημοσίου βήματος, δικαιούται η επιχείρηση να κάνει μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην προκειμένη περίπτωση, ενδεχομένως να στραφεί και κατά του moto.gr μια και είναι το "δημόσιο βήμα" δια του οποίου δυσφημίστηκε η επιχείρηση.

Άρα...

Ένα όχι απλώς παράπονο αλλά σημαντικό πρόβλημα που ενδεχομένως να είχε συνέπειες για τηε μηχανή και εμάς καλό είναι να καταγγέλεται επωνύμως ΠΡΟΣ την επιχείρηση (με κοινοποιήσεις σε μητρικές εταιρίες, υπουργεία κλπ) και μετά άνετα μπάινει στο moto.gr

Δείτε τα ποστ του SDSS στη bmw για το αντίστοιχο δικό του πρόβλημα. Όχι απλώς δεν πειράχτηκε αλλά έγινε και sticky.

Έχετε όλοι ένα δίκιο σε οτι αφορά το equilibrium δυσφήμιση/διαφήμιση (αν και, όπως είπε σωστα ο oldman διαφήμιση as such επίσης κόβεται). Θα δούμε εαν υπάρχει κάποιος τρόπος και την ενημέρωση να έχουμε (που ΟΛΟΙ θέλουμε) και πιθανά προβλήματα να αποφύγουμε.

Μέχρι τότε μένουμε στην παρούσα κατάσταση.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    το κυρ- γιαννη τον μαστορα με τα ψυρισμένα ανταλλακτικα
    Τον γκαβό λες ή τον κολυμπήθρα ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280