ποστ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΚΥ ...
έχω λιώσει στο γέλιο λεμε..:rotflmao:
ποστ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΚΥ ...
έχω λιώσει στο γέλιο λεμε..:rotflmao:
Δεν έχεις ΔΣ σήμερα;Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Γι'αυτό πήρες αυτό το καταπληκτικό (από όλες τις απόψεις) υπερμηχάνημα που καβαλάς !!!
(δεν αναφέρομαι στην φουσκωτή κούκλα...)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Einai apisteuto poso grhgora apantate
Thanx k naste kala.
Ontos me fagane alla kala kanoun, giauto anoiksa k thn suzhthsh na kousw oles tis apopseis.
"Ϊσα ίσα έχεις ξεφύγει της ηλικίας της σούζας και λιμανακιων." Auto k an isxuei![]()
Εγώ απ'την άλλη νομίζω ότι κάτι σε στυλ cbf500
θα είναι πιο βολικό για πρώτη μηχανή από ένα on-off...
Πιο χαμηλό κέντρο βάρους και πιο σωστό στήσιμο για
δρόμο...(εφόσον είσαι άπειρος -τεράστιος ένα πράμα-
θα νιώσεις πιο "ασφαλής" σε ένα στρητάκι απ΄ότι σε ένα on-off)
![]()
εγώ ξεκίνησα στα 25 -με μηδενική προϋπηρεσία- με ένα tdm850...![]()
Ξέρω από βέσπα!
Φως φανάρι...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Το εχει εσωτερικο και μονομελες, στο γραφειο, μΕ φαινεται ...![]()
:rotflmao:
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Και κλάνω και άνετα ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Φως φανάρι...![]()
(κατά τις συμβουλές σας, κύριε...)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Και κλάνω και άνετα ...!!!
(κατά τις συμβουλές σας, κύριε...)![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Μην μασάς. Πολλοί μηχανόβιοι από εδώ, δεν ξεκίνησαν σαν οδηγοί σε μικρή ηλικία. Αρκετοί ήταν συνεπιβάτες για χρόνια αλλά δικό τους μηχανάκι οδήγησαν σε προχωρημένη ηλικία.
Το βασικό για μένα είναι να έχεις βιώματα μοτοσυκλέτας και να είσουν συνεπιβάτης σε μηχανάκι για πολλές φορές στο παρελθόν.
Αν πάρεις μηχανάκι, μην πάρεις μεγάλο. Καλύτερα κάτι μικρό και μεταχειρισμένο ακόμα και αν το πουλήσεις σε 6 μήνες. Αν πας απευθείας σε 600άρι ή 500άρι τα πράγματα είναι επικίνδυνα για κάποιο που ξεκινάει σαν νέος. Εμπειρία σημαίνει, εν μέρει, να κάνεις λάθος. Εσύ με τι μηχανάκι θες να γίνουν τα λάθη, με μεγάλο ή με μικρό ;
Αν πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να φοράς κράνος γιατί το θεωρείς περιττό ή γιατί δεν το αντέχεις, μην ασχοληθείς καθόλου με τα μηχανάκια.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσουν μαζί μου αλλά η δική μου άποψη είναι αυτή.
Πάντα όρθιοι
Καλώς ήλθες!
1) 30 είναι μικρή ηληκία γενικά! (τα πιάνω κι εγώ σύντομα)
2) Είναι μέγα σύν γενικά η όλη εμπειρία που έχεις μέχρι στιγμής από τους δρόμους (είτε σαν πεζός είτε σαν οδηγός αυτοκινήτου)
3) Η οριμότητα είναι επίσης μέγα σύν
4) Ξεκίνησα κι εγώ κάπως "αργά", στα 26 μου, ουσιαστικά με ένα ΤΑ 400, όπου μου βγήκε και πολύ καλό σαν επιλογή. Και φυσικά όταν μου έγερνε δεν το "έκλαιγα".. Οπότε κατα τη γνώμη μου (πάντα) κοίτα στην αρχή για κάποιο παλιό και όχι πολλών κυβικών, βάλ'του λάστιχα (πολύ βασικό), και μάθε το με ρέγουλα...
5) Προσοχή και εξοπλισμός πάντα. (όπως ειπώθηκε πάλι, το τονίζω κι εγώ)
5) Ξανά καλώς ήλθες!
![]()
georgE
http://www.moto.gr/arthra/00034.php
Άλλος ένας (που ξεκίνησε μεγάλος) είμαι και εγώ... Πρώτο δίκυκλο στα 27 μου, πριν τρεις μήνες περίπου, ένα KLE500 καινούριο, αλλά χωρίς άγχος μην γρατζουνιστούν τα πλαστικά, λερωθούν τα λάστιχα κλπ κλπ...
Δεν θα σου προτείνω το μηχανάκι που επέλεξα εγώ, πολύ απλά γιατί δεν μπορώ να το συγκρίνω με κανένα άλλο πλην το super four της σχολής οδηγών. Αλλά μπορώ να σου πω πως αργότερα που θα έχω συγκεντρώσει κάποια εμπειρία, θα το σκεφτώ πάρα πολύ να πάρω κάτι σε street και αυτό για έναν από τους παρακάτω λόγους:
Α) Οι ελληνικοί δρόμοι είναι χάλια,
Β) Οι ελληνικοί δρόμοι από τους όποιους περνάω είναι χάλια (και δεν πάω συνέχεια από τους ίδιους)
Γ) Οι χάλια ελληνικοί δρόμοι έμαθαν ότι οδηγώ μηχανή και συγκεντρώνονται μπροστά μου.
Δ) Εϊμαι λακουβοσυλλέκτης.
Εύχομαι με το καλό το δίπλωμα και η αγόρά
Μικρό κορίτσι με τα βήματα χαμένα
Τυχαία γόνατα ξεκούρασαν τα οστά μου
Μα πάντα θα 'ρχομαι από τ' άπειρο σε σένα
Με το χαμόγελό σου στη ματιά μου...
Μη μασάς και κάνε αυτό που σ΄αρέσει.
Οσο για πρώτη μηχανή εγώ θα σου προτήνω στρητάκι. Κάτι σε CB ας πούμε. Είναι πιο φιλικά με τον οδηγό.
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Apo ta mexri twra legomena , ok thn fazer h thn ducati thn exw ksexasei![]()
Parauta sunexizw na skeftomai kati se street. Oxi autes tis terasties pou prepei naxeis gennh8ei me mhxani alla kapoies 'mikrokamwmenes' (MT-03? Bandit?) giati tis 8ewrw pio asfaleis k logw xamhlou kentrou barous opws eipe o kostisthegreek.
Afou eipa na ksekinhsw sta 30 (28 miso) as parw toulaxiston thn mhxanh pou maresei
Kai ennoeitai metaxeirismenh h me kranos mpoufan klp.
Trickster k the_passenger esas epsaxna na me sthriksete(mhpws prepei nanoiksoume club h zwh ksekina sta 30??)
ΜΤ-03 ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΤΟ!!!
ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΧΤ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ..
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΜ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΕΝΩ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΩΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΗΣΙΑ ΚΤΛ..
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΤ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ(ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΥΦΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΝΕΤΕΣ).