Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: Ρε τι γινεται στην Θεσσαλονικη?

Παλαιό μέλος
    ΔEN EINAI.......

Τυχαίο τίποτα......λεβέντες μου..........

Κράτος καί παρακράτος ύπάρχει άπό τήν έποχή τού Καποδίστρια........
    μέχρι τόν Λαμπράκη.......καί τά παπαδοπαίδια......!!!!!!!
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...............ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
    ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ......ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ .......
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ....άπό τούς κανονικούς...!!!
    Άπό τόν καιρό τού ..........
    ΕΦΙΑΛΤΗ........!!!!!!!
    Γιαυτό νά προσέχετε.....!!!!!!!

Resistman,του ποτε εισαι γεννηθεις..??
    μην το παρεξηγας,ειλικρινα ρωταω χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας.
    να κοιτας εκει που θες να
    πας,αλλοιως θα πας εκει που
    κοιτας....

lampro_fazer αν ειμαι μπροστα θα προσπαθησω να εμποδισω κατι τετοιο. Σου επαναλαμβανω οτι αυτο ειναι λαθος και οσοι το κανουν ηλιθιοι και κανουν εκτονωτικες κινησεις. Αλλα προσεξε γιατι αυτη η αντιληψη ειναι φτιαγμενη εν πολλοις απ την ΤV, σε απομακρυνει απ το νοημα του γεγονοτος που ειναι οτι καποιος σηκωνει κεφαλι, ειναι διστρεβλωτικη των γεγονοτων και σε απωθει απ το ν αγωνιστεις με καποιον μαζι-χερι χερι. Μην το παρεις ως υποδειξη. (και σε παρακαλω μη με ξαναπεις επαναστατη, ειναι αστοχο ρε μαν)
    Ειμαι 23. Δεν νομιζω οτι εχει σημασια. Αν το λες για τη φραση "πριν 15 χρονια κτλ.." σου απαντω οτι αυτο το βλεπα στα ματια συγγενων, γειτονων και αλλων . Δεν κανει τεραστια διαφορα φανταζομαι. Υπαρχουν και οι αναμνησεις της παιδικης ηλικιας
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Α!Και επειδη βλεπω μια εμμονη (καπως δικαιολογημενη) για καταστροφες κτλ θα σας πω κατι σουρεαλ και στο κλιμα του φορουμ για να συννενοηθουμε:

οταν εισαι συνοδηγος στη μοτο και βλεπεις τον οδηγο να λιποθυμα η να μην αντιλαμβανεται καποιον που εχει κλεισει τον δρομο και πατε κατευθειαν για φουντο δεν θα πεις στον οδηγο για το δασος που καιγεται η το σκιουρακι που αργοπεθαινει ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Κακως , χειριστα καιγεται το δασος και το καημενο ζωακι αλλα ΔΕΝ ειναι αυτο το μειζον και το επειγον (εκτος αν εχετε 2 ζωες) . Νομιζω τωρα εγινε πιο σαφες.

Εμενα πάλι, μου φάνηκε για άλλη μια φορά, ότι οι ''φασαρίες'' έγιναν επίτηδες και αφέθηκαν αν εξελιχθουν όπως εξελίχθηκαν ώστε να μην δει κανείς από την TV τουλάχιστον, τις πορείες ανέργων-συμβασιούχων-απολυμένων κλπ,
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ πριν κανα 2 χρόνια με την σύνοδο κορυφης ΕΕ, όπου οι διαδηλωτές ζητούσαν ασφάλιση-δουλειά-υγεία και το μόνο που κάλυψαν τα ΜΜΕ ήταν τα καμάρια να σπάνε με τσεκούρια βιτρίνες και να καίνε παπακιά...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    lampro_fazer αν ειμαι μπροστα θα προσπαθησω να εμποδισω κατι τετοιο. Σου επαναλαμβανω οτι αυτο ειναι λαθος και οσοι το κανουν ηλιθιοι και κανουν εκτονωτικες κινησεις. Αλλα προσεξε γιατι αυτη η αντιληψη ειναι φτιαγμενη εν πολλοις απ την ΤV, σε απομακρυνει απ το νοημα του γεγονοτος που ειναι οτι καποιος σηκωνει κεφαλι, ειναι διστρεβλωτικη των γεγονοτων και σε απωθει απ το ν αγωνιστεις με καποιον μαζι-χερι χερι.
    Δλδ αυτά τα "παιδιά" (το βάζω σε παρένθεση για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς..) με ποιόν τρόπο σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται μπορείς να μου εξηγήσεις..;; Γιατί τόσα χρόνια δεν έχω καταλάβει..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

>Δεν ειναι παιδια .Λαθος. Αρκετοι οικογενειαρχες ( ναι καλα διαβαζεις-με τα παιδια τους ερχονται), φοιτητες, εργαζομενοι, ανεργοι, απολυμενοι, μεταναστες καθως και μαθητες λυκειων. Γυναικες και αντρες. Αρκετοι μορφωμενοι, δηλαδη με την τυπικη εννοια του ορου πτυχιουχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταπτυχιακοι, ανθρωποι που κανουν διδακτορικο η διδασκουν. Αρκετοι οχι, δεν κανει καμια διαφορα. Τοση ωρα περιγραφω βασικα ενα κομματι της κοινωνιας μας, τιποτα διαφορετικο. Και ειναι και αλλες τοσες ""κατηγοριοποιησεις"" που ξεχναω.

>Αγωνας: τεραστιο θεμα. Με τι σκοπο, υπο ποιες συνθηκες, ποτε, με ποιους, με ποιους αντιπαλους...... Πιστεψε με εχω καλη διαθεση αλλα αναγκαζομαι να περιοριστω. Θα σου απαντησω στο πως μονο και μη με παρεξηγησεις.
    Πορειες, μηχανοκινητες πορειες, συμπαρασταση σε απολυμενους, ξυλωμα καμερων, μπογιες σε πρεσβειες, διαμαρτυρια σε οργανισμους-φορεις, αποκλεισμος χωρων, ΑΠΕΡΓΙΑ, μπλοκο σε πολυκαταστηματα που θελουν να δουλευουν οι εργαζομενοι 12 ωρες, καταληψεις κτιριων, αναρτηση πανω, απεργιες πεινας, συμβολικα χτυπηματα σε τραπεζες (σπρευ,αυγα) η πιο σκληρα(...), επιθεσεις σε κλουβες ΜΑΤ-σε γραφεια φασιστων κτλ κτλ.. Θες και αλλα :φεστιβαλ, συναυλιες, προβολη ταινιων-ντοκυμαντερ, ομιλιες, συζητησεις, συναυλιες, δωρεαν μαθηματα ελληνικων-χορων-τεχνων σε μεταναστες, βραδιες κουζινας και μουσικης αλλων εθνων ( να πατε, ειναι τρελλα!!!!!! ), εκδοση εφημεριδων-περιοδικων-ενημερωτικων φυλλαδιων, δικτυα νομικης-ηθικης-οικονομικης στηριξης συνανθρωπων ( εστω και περιορισμενα ), δανειστικες βιβλιοθηκες.........

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: καποιες ενεργειες απ τις παραπανω ειναι παρανομες. ΔΕΝ προτρεπω κανενα να προβει σε αυτες. Ειναι απλη αναφορα αυτο που εγινε απο πανω.]

Κατι σημαντικο: ολα αυτα δεν αποτελουν ασφαλη και σιγουρη συνταγη για ν αλλαξει ο κοσμος. Στη καλυτερη ειναι ερεθισματα προβληματισμου, ενδειξεις οτι κατι κινειται, ανασες για οσους ελπιζουν σε κατι αλλο..

>Δεν ειναι παιδια .Λαθος. Αρκετοι οικογενειαρχες ( ναι καλα διαβαζεις-με τα παιδια τους ερχονται), φοιτητες, εργαζομενοι, ανεργοι, απολυμενοι, μεταναστες καθως και μαθητες λυκειων. Γυναικες και αντρες. Αρκετοι μορφωμενοι, δηλαδη με την τυπικη εννοια του ορου πτυχιουχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταπτυχιακοι, ανθρωποι που κανουν διδακτορικο η διδασκουν. Αρκετοι οχι, δεν κανει καμια διαφορα. Τοση ωρα περιγραφω βασικα ενα κομματι της κοινωνιας μας, τιποτα διαφορετικο. Και ειναι και αλλες τοσες ""κατηγοριοποιησεις"" που ξεχναω.
    ΠΟΙΟΙ ΜΩΡΕ..;; Τα τσογλάνια που σπάνε,καίνε,καταστρέφουν αυτοκίνητα,μηχανάκια,μαγαζιά οτι βρουν μπροστά τους ακόμα και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ είναι διδάσκοντες,οικογενειάρχες που πάνε και με τα παιδιά τους ( !!!!)..;; ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ!Μόνο ως ζώο μπορώ να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο που καταστρέφει Πανεπιστήμιο..

Λοιπόν.. οι νομίζεις οτι είμαστε βλάκες ή εσύ είσαι..

Δεν ξερεις. Ετσι απλα. Και προβαινεις σε χαρακτηρισμους, δειγμα των επιχειρηνατων σου. Οσα λες απορρεουν απο εντατικη παρακολουθηση ΤV. Τι να κανουμε τωρα; Μεινε στον μικροκοσμο σου. Η ζωη ειναι εκει εξω. Την επομενη που θα δεις να βαρανε την αδερφη σου, τον κολλητο σου, τους φιλους σου με πλαστικες σφαιρες και αναποδα γκλοπς κατσε, στριψε τσιγαρο και αραξε. Και αν προσπαθησουν να σε χτυπησουν στον αυχενα και να σ αφησουν παραλυτο μην αμυνθεις, γιατι θα σε χαρακτηρισουν τσογλανι και ζωο...(συ ειπας)..
    Συμφωνουμε στ οτι οποιος καταστρεφει Πανεπιστημιακο χωρο ειναι ζωο. Απολυτα. Και οποιος επισης τον μολυνει με τους προσβλητικους τροπους του (καθηγητες), τα ρουσφετια του (παραταξεις) και την περιφρονηση του για τους φοιτητες και αυτα που πρεπει να μαθουν περα απ τα μαθηματα, ειναι επισης ΖΩΟ. Δεν συμφωνεις;

Δεν ξερεις. Ετσι απλα. Και προβαινεις σε χαρακτηρισμους, δειγμα των επιχειρηνατων σου. Οσα λες απορρεουν απο εντατικη παρακολουθηση ΤV....
    Τι να ξέρω γαμώ την πουτάνα μου..;; Χρειάζεται να ξέρω (ή να μην ξέρω) κάτι για να καταλάβω οτι οι βανδαλισμοι και οι καταστροφές περουσιών (που ανήκουν και σε μεροκαματιάρηδες ανθρώπους) είναι ..... δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω.. Τι να ξέρω.. Χρειάζεται να βλέπω TV για να καταλάβω οτι οταν καις και σπας είσαι κωλοπαιδαράς και τσόγλανος..;; Μπορείς να μου πεις που αποσκοπούν και τι όφελος έχουν..;; Άντε ξεκίνα το ποιματάκι σου..
    Και οποιος επισης τον μολυνει με τους προσβλητικους τροπους του (καθηγητες), τα ρουσφετια του (παραταξεις) και την περιφρονηση του για τους φοιτητες και αυτα που πρεπει να μαθουν περα απ τα μαθηματα, ειναι επισης ΖΩΟ. Δεν συμφωνεις;
    Ναι, κάποιοι είναι ζώα.. Συμφωνώ εν μερει..
    Συμφωνουμε στ οτι οποιος καταστρεφει Πανεπιστημιακο χωρο ειναι ζωο. Απολυτα.
    Κάτσε γιατι θα μας τρελάνεις..Χαρακτηρίζεις ζώα (συμφωνείς στο χαρακτηρισμό για να το θέσω πιο σωστά..) αυτούς που παραπάνω υποστηρίζεις..;;

Και όσο γι'αυτά που λες για γκλοπς,αυχένες κλπ.. Χειρότερα θα τους έκανα αν μπορούσα,αν τους έβλεπα να καίνε αυτά για τα οποία η κωλοτρυπίδα μου έχει γίνει μεγαλύτερη κι από της Τζένας Τζέιμσον..

Και ναι θα μείνω στο μικρόκοσμό μου.. Σιχαίνομαι το δικό τους..Και αυτούς..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Νομίζω οτι άλλο λέει ο Resistman που έχει ίσως παρανοηθεί με την ροή της κουβέντας...

Υποστηρίζει εκείνος το δικαίωμα του να διαδηλώνει με ειρηνικό τρόπο αλλά οχι την βίαιη εκδήλωση και απο τις δύο πλευρές.

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

Πάντως όπως σου είπα φίλε μου... και τα 10.000.000 Ελλήνων να βγούμε στους δρόμους, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, δεν θα γίνει.

Γιατί;

Γιατί μιλάς για μια πορεία 2-3 ωρών το πολύ.
    Γιατί όλοι αυτοί μετά το πέρας της πορείας , γυρνάνε στην καθημερινότητα τους και στο "σκύψιμο" που τους επιβάλει η κοινωνική μας δομή.
    Γιατί κανείς δεν πρόκειται μεμονωμένα να εφαρμόσει αυτά που υποστηρίζει σε μια πορεία.
    Γιατί σε ενα κόσμο που πλέον το καταναλωτικό και οικονομικό πρότυπο έχει κυριαρχήσει , κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί σε αυτό μόνος του.

Η αλλαγή πάντα έρχεται απο μέσα προς τα έξω.

Ακριβώς όπως για να διώξεις μια σφηγγοφωλιά , ρίχνεις καπνό μέσα της για να βγούν οι σφήγγες έξω, και δεν πάς να την ταρακουνήσεις και να την ρίξεις με ραβδί , γιατί θα έχεις άσχημα αποτελέσματα. Για να κάνεις το δεύτερο , θα πρέπει να έχεις πολύ ισχυρή θωράκιση μελισσοκόμου. Που τέτοια έχουν οι έχοντες και κατέχοντες, παίρνουν το "μέλι" και δεν τους συμφέρει να χαλάσουν την φωλιά!!!

Αν με καταλαβαίνεις, ελπίζω...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Λαμπρο αυτο που περιγραφεις (καταστροφες ανουσιες) εναι το 1/8 των ενεργειων που γινονται εκεινη τη στιγμη. Επειδη καποιοι θελουν να μας εχουν σκυμμενους μας εχουν πεισει οτι ΜΟΝΟ αυτο γινεται και τιποτα αλλο ωστε να μην ερθεις εσυ και αλλοι και να γινει κατι δυνατο..Δηλαδη ενα καμμενο μαγαζι την κυρα-Γιωργιας ειναι μαλακια ρε αγορι μου, πως να στο πω, λαθος, μαλακια. Ποιος σου λεει ομως οτι το εκαναν αυτοι τους οποιους κατηγορει το κρατος; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΡΑΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ. Απ οτι καταλαβαινω δεν εχεις ζησει τετοιες στιγμες, οποτε μην εκτιθεσαι αδικα. Για να στο πω αλλιως:και μπροστα να ησουν μην εισαι σιγουρος οτι θα τα εβλεπες και θα τα καταλαβαινες ολα, δεν θα ειχες το χρονο. Θα κοιταζες πιο σημαντικα.. Και κατι ακομα: οπως στο δρομο δεν εμπιστευεσαι το κρατος και δεν μπαινεις με οοοσα σε στροφες γιατι εχεις ξαναζησει το παραμυθι , μην το εμπιστευεσαι και σ αλλα πραγματα πχ σ αυτα που σου λεει απ τα μεσα ενημερωσης. Ενα πολυ απλο:τα"καμμενα καταστηματα"που ειπε καποτε η ΕΤ1, ηταν 3 τραπεζες. ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ. Αν μπεις στη διαδικασια να υπερασπιστεις τις τραπεζες, ΟΚ παραδινομαι...

Gandalf εισαι καπως κοντα σ αυτο που θελω να πω. ΟΧΙ δεν μιλαω για ειρηνικες διαδηλωσεις. Μιλω για δυναμικες, αλλα οχι με χτυπηματα ηλιθια αλλα με συγκεκριμενους-προεπιλεγμενους στοχους (ελα πειτε με τρομοκρατη να γουσταρω). Βεβαια για κατι τετοιο χρειαζονται πολλες προυποθεσεις και επισης απο μονο του κατι τετοιο δεν φτανει για μεγαλυτερες αλλαγες.

Δεν μιλω για πορεια 3 ωρων αλλα για πολυυυυυυυ περισσοτερο και οχι ντε και καλα για πορεια. ""Κανεις δεν μπορει να εναντιωθει σε αυτο μονος του"".. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΩ. Οσο για τ οτι δεν προκειται να εφαρμοσει καποιος στην προσωπικη του ζωη οσα υποστηριζει σε μια πορεια εχω να πω οτι: η πορεια δεν εμπνεει ηθικιστικες ατομικες αποψεις αλλα συλλογικες διαδικασιες. Και το πρωτο να γινεται με εμμεσο τροπο μην εισαι σιγουρος οτι δεν τ ακολουθουν καποιοι (αν και δεν ειναι αυτο το στοιχημα)

Η αλλαγη δεν ξερω πως επερχεται σιγουρα, γνωριζω καποιους δρομους αλλα ειναι δυσκολοι. Προυποθετουν ταπεινωση, διαθεση συμβιβασμου-συνεργασιας, διαβασμα διαβασμα διαβασμα διαβασμα, ενημερωση σε βαθμο τρελλας, θαρρος και αλλα που δεν ξερω.

Το τελευταιο δεν το επιασα ρε Gandalf. Για ξηγα το, ακουγεται ενδιαφερον! ( προσωπικα θα θελα να μαζεψουμε τα 200.000 λαμογια που μας εξουσιαζουν η τους επιτρεπουμε να μας εξουσιαζουν και να τους βαλουμε να δουλευουν 8ωρο με 900 ευρω και να απαλλαχτουμε απ την ετεροδιαχειριστικη και ετερονομη κατασταση που ανεχομαστε. Δηλαδη να παμε σε αυτοδιαχειριση με αμεσοδημοκρατια και αυτονομια. Αυτονομια ειναι μια κατασταση κατα την οποια η κοινωνια οριζει την τυχη της και οχι καποιοι αλλοι στ ονομα της (καθως και αλλα πολλα που τα εχουν περιγραψει χαρισματικοι ανθρωποι).

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Πάντως όπως σου είπα φίλε μου... και τα 10.000.000 Ελλήνων να βγούμε στους δρόμους, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, δεν θα γίνει.

Gandalf

Αν ομως αυτα τα ατομα δωσουν μια λιστα με αυτα που πραγματικα χρειαζονται και απλα κατσουν κατω χωρις να κανουν τιποτα,μεχρι αυτα που ζητουν να γινουν πραγματικοτητα,σε λεω εγω μετα αν γινεται τιποτα η οχι.

Απλα να κατσουν κατω καταγης και να μην κανουνε τπτ.

Που να μαζεψεις ομως 10.000.000 Ελληνες.

Ζephyr1 καλα το πας! Η μια λυση ειναι να τους τραβηξουμε μια πανελλαδικη απεργια-αποχη πεστο οπως θες τα 10.000.000 για κανα μηνα ετσι να γουσταρουμε. Η αλλη 10.000.000 να διεκδικησουμε κατι αλλο με τον ογκο μας απλα. ΑΛΛΑ οπως σοφα ειπες που να βρεις 10 εκατ;; (ξερεις βεβαια οτι στις 3 μερες θα εχει ερθει ο στρατος και τα πραγματα θα εχουν ξεφυγει. Αν ειμαι υπερβολικος σας λεω οτι προσφατα εντος Αθηνων εγινε ασκηση αντιμετωπισης εξαγριωμενου πληθους υπο τις οδηγιες του ΝΑΤΟ με την συμμετοχη του Ελληνικου στρατου με χρηση μεχρι νευροπαραλυτικων χημικων. Αυτα!)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    resistman...

Μου τα χάλασες τώρα.. τι εννοείς με στόχους;

Να σπάσεις κατάστημα τράπεζας;... και τι έγινε;...οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστικές πληρώνουν και στην συνέχεια οι καταθέτες και δανειολήπτες μέσω των τραπεζικών προμηθειών.

Απο την άλλη στόχους;.. να σπάσεις , να κάψεις και τέτοια;...
    Με συγχωρέις αλλά είναι στα όρια της βλακείας αυτό.

Να στο πω και πρακτικά.

Ακόμα και αν συμφωνήσω (που δεν το κάνω) σε αυτό, πως είσαι σίγουρος οτι..

1)δεν θα τραυματιστεί πολίτης.
    2) οτι δεν θα καεί, κάποιο περιουσιακό στοιχείο μεροκαματιάρη.
    3) Οτι ακόμα και αυτό το τρίτο στοιχείο περιουσίας πολυεθνικών και λοιπά δεν ειναι το ίδιο προστατευμένο απο νομικά πλαίσια και θεσμούς;

Η βία φέρνει μόνο βία... Αυτό ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ!

Ειδικά όταν μιλάμε για βανδαλισμούς προς όποιον....

Έτσι χάνει το δικαίωμα αντίδρασης ο καθένας. Δεν εκφράζεις άποψη έτσι.. έτσι καταθέτεις ψευτοτσαμπουκά.

Σου επαναλαμβάνω.. η αληθινή μάχη είναι κάθε μέρα...

Θες παράδειγμα για να κατανοήσεις αυτό που είπα;.. οκ...

Φαντάσου 10.000.000 μύρια Έλληνες , να σταματήσουν στην καθημερινότητα τους, να παίρνουν δάνεια ή πιστωτικές απο τις Τράπεζες.
    Στην συνέχεια να μπουκοτάρουν τον ΟΤΕ, με την χρήση κινητών ΜΟΝΟ.
    Να μην σκύβουν το κεφάλι , κανείς τους στις απαιτήσεις απο αφεντικά και συμφέροντα στον χώρο εργασίας.

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. και οχι με βανδαλισμούς και ψευτοτσαμπουκάδες.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε τέτοιο ιστορικό σαν χώρα. Η Γαλλία είχε αν θυμάστε με το ασφαλιστικό της νομοσχέδιο (επίσχεση εργασίας , πορείες ειρηνικές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, κτλ.) Η υπαναχώρηση ήταν άμεση.

Τα υπόλοιπα που λες, μου ακούγονται λες και βγήκαν απο κάποιο κιτρινισμένο βιβλίο του Μπακούνιν ή του Καραμαζώφ, περί κοινωνικών δομών , στις αρχές του 1900.

Ξυπνήστε... το μόνο σύστημα που επιβιώνει και θα επιβιώσει είναι το καπιταλιστικό. Αλλά είναι στην "μαγκιά" του καθενός πως αντιμετωπίζει την πραγματικότητα σε προσωπικό επίπεδο (για παράδειγμα οχι πιστωτικες και δάνεια όπως έιπα) και απο εκεί σε συλλογικό επίπεδο.

Μην τρώτε κουτόχορτο.. η βία και οι αντιδράσεις ξεσπάσματος, είναι βούτυρο στο ψωμί πολλών "σφηγγών" που "δουλεύουν για εμάς και το καλό μας".

Αλλά είπαμε , η καθημερινότητα θέλει τρομερή και διαρκή μάχη.. κάτι που δύσκολα μπορείς να υπερκεράσεις με ευθύνες απο πίσω και την προσπάθεια να ζήσεις κιόλας αξιοπρεπώς.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ρε τι γινεται στον κοσμο ρεεεεεε #2
    από kalesin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 07:14
  2. Ρε τι γινεται στον κοσμο ρεεεεεε #4
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2005, 12:31
  3. Ρε τι γινεται στον κοσμο ρεεεεεε #3