Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 93

Θέμα: Cbf 500 όλες οι συζητήσεις μαζί

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Πόσο είναι το μεταξόνιο στο CBF 500?
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Νέο μέλος
    Γεια σας κι από μένα
    Σκέφτομαι να πάρω ένα 500αρι αλλά θέλω να ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με το να περάσω μια πολύ χοντρή αλυσίδα από το σασί κατά προτίμηση.
    Μιλάω για αλυσίδα σχεδόν 2 πόντους πάχος κρίκου οπότε γύρω στους 10 πόντους συνολικό πάχος. Περνάει τέτοιο πράγμα (όχι από ρόδα ή πιρούνι..) ; Γύρω απ'το αμορτισέρ είναι ασφαλές ?

Μέλος
    Cbf500 exw kai gw, apo Martio, 5000klm. (xwris ABS-logw elleipsis xrimatwn).

Den exw kanena parapono apo to mixanaki. Eimai apolita ikanopoiimenos se olous tous tomeis.

Pisteuw oti to mono arnitiko pou mporei na pei kapoios gia to sigkekrimeno montelo einai i timi se sxesi me tin "dinami" tou, apla dld me ta idia lefta vriskeis grigoroteres mixanes, pou omws isteroun kapoies fores allou.

To proigoumeno SK piga mexri to Nauplio, eilikrina perasa mono 2 papia kai enan Harlea stin diadromi, kai pigaina me mesi taxitita 140-145 klm stin ethniki, oxi genika sto taksidi... (Eftasa mexri 180klm, elaxista prin ta kokkina - itan stathero kai aistanosoun asfalis, oso ginetai se tetoies taxitites me naked vevaia..). Xwris ipervoli OLA ta alla me pernagan, ta street san stamatimeno fisika

Tespa sou lew ektos apo to oti einai akrivo se sxesi me ta alla tis katigorias tou, den nomizw na vreis allo meionektima.
    Oso gia tin emphanisi, ennoeitai oti einai ipokeimeniko, alla emena apo ta antistoixa tis Kawasaki kai Suzuki mou aresei POLY perissotero.

Kali agora!

ps Mou eixan pei (den thymamai poios...) oti mporw na valw ABS meta, plironontas apla tin diafora i kati tetoio... Kala pws ginetai auto, ligo periergo mou fainetai, eimai kai psilo-asxetos kai den bgazw akri...

Μέλος
    Kserei kaneis tpt gia to ABS pou rwtaw apo panw?
    Den vlepw kamia apantisi...

Νέο μέλος
    Χλωμό σε βλέπω... Δεν πιστεύω να σου είπε ο πωλητής τέτοια πατάτα! Μόλις παράγγειλα και γω με ABS. Συμφωνώ ότι είναι ακριβές. Απλά στην δικιά μου περίπτωση είναι η φθηνότερη street με ABS που το ήθελα οπωσδήποτε. Από την άλλη (άσχετο..) μήπως έχεις περάσει καμμιά χοντρή αντικλεπτική αλυσίδα από το σασί σου? Και από που?
    Καλά χλμ να χουμε

Μέλος
    Oxi den eipa oti mou to eipe o pwlitis stadar, eipa den thymamai poios, apla nomizw oti kapoios mou to xe pei tote pou tin pira. Kai mena psilopatata mou akougetai, alla to kserei kaneis sta sigoura an ginetai i oxi?!!

Oso gia tin alisida otan stin arxi to eixa koitaksei gia kanoniki, oxi xonti alisida, den mporousa kai apla tin pernaw apo tin roda, den to psaksa kai para poly omws...

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    εκ της διευθύνσεως: Φίλε psionic σε παρακλώ προσπάθησε να γράφεις με ελληνικά και όχι greeklish. Δε φαντάζεσαι πόσο δυσκολο είναι για τους άλλους να σε διαβάσουν.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Μέλος
    Ουπς sorry!!!
    Δεν το θυμομουν οτι πρεπει να γραφω Ελληνικα...
    Γραφω γενικα απο δω κι απο κει και λογω κεκτημενης ταχυτητας...

Αν και πραγματικα μου φαινεται περιεργο αυτο... Η πλειοψηφια των Ελληνων που ασχολουνται με το Internet χρησιμοποιουν Greeklish, ελαχιστα forums, ή γενικα επικοινωνια, απαιτουν Ελληνικα... ^^

Τελος παντων, οτι πειτε!

Απαντησε μου και σε αυτο που ρωταω πιο πανω με την ευκαιρια του reply...

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet
    Παιδιά καλησπέρα σας!

Τελικά δεν απάντησε κανείς στον φίλο που ρώτησε για κατανάλωση.

Είναι κάτι που ενδιαφέρει κ εμένα. Ξερετε μέση κατανάλωση με διαδρομές εντός κ εκτός πόλης?
    Πάντα μιλάμε για νορμάλ γκάζι κ όχι για σκίσιμο....
    Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

Κατανάλωση??????

Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
    Κατανάλωση??????
    Κάνε λίγη υπομονή μέχρι να το δει κάποιος κάτοχος του 500ριού φίλε μου.

CBF-500 δεν έχουν και πολλοί απ'το φόρουμ, οι περισσότεροι έχουν το 250άρι και πολλοί το 600.

Κατανάλωση

Κανε εσύ τους υπολογισμούς χλμ/λίτρο.
    Αυτά που γράφω παρακάτω είναι οτι καιει πρακτικά το μηχανάκι μου, και όχι αυτά που γράφουν τα περιοδικά.
    Εκτός πόλης : Αθήνα Τρίπολη 165 χλμ αν δεν κάνω λάθος έκαψε 12 euro να πάει. Ταχύτητες απο 100 μέχρι 170.
    Εντός πόλης : Ειλικρινά δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι χρησιμοποιώ συχνά αττική οδό. Νομίζω πάντως οτι ένα γέμισμα (19 λίτρα) γύρω στα 220 χλμ (αν και ο κύκλος μπορεί να θεωρηθεί μικτός)

Ελπίζω να βοήθησα

Ευχαριστώ φίλε

Πάντα όρθιος

Νέο μέλος
    Καλά χαμός από 500ρηδες βλέπω

Και δεν προβλέπω να αυξάνονται. Πέρσυ πουλήθηκαν 131 σε όλη την Ελλάδα! Αυτό το νούμερο είναι απόλυτα πραγματικό αφού παραεισαγωγές είναι αστείο να γίνονται. Φέτος ζήτημα θα είναι 30-40 (ίσως και πολλά λέω). Αυτή την στιγμή υπάρχουν στα ίδια λεφτά πολύ δυνατότερα street ακόμα και από την Honda μετά από κάτι προσφορές που εμφανίστηκαν τελευταία. Πάντως εγώ πάλι το ίδιο θα έπερνα και γιατί τα άλλα δεν έχουν ABS (ακόμα) αν έχουν προτιμώ το CBF εμφανησιακά. Πχ στο πιο γρήγορο (αλλά πάντα φιλικό σύμφωνα με τις μαρτυρίες) ER-6 με χαλάει η μούρη αν και το.. υπόλοιπο είναι εντυπωσιακό. Αυτή την στιγμή ένα καινούριο γυμνό ER-6 με ΑΒS έχει ακριβώς τα ίδια με ένα CBF500 ABS. Μόλις είδα μια προσφορά σε διαφήμηση στο 0-300. Αλλά και πάλι το 500αρι θα περνα. Για τα Σουζούκια SV που ξεφτιλίσανε τις τιμές τους δεν το συζητάω είναι κακάσχημα (σόρρυ αν έχει κάποιος γούστα είναι αυτά) ενώ δεν έχω καταλάβει αν υπάρχει το γυμνό 650 με ABS. To μόνο που μ'αρέσει εξίσου με το δικό μου είναι το GSR600 το οποίο όμως είναι μαλλον υπερβολικό για πρωτάρη σαν και μένα και άνευ ABS. Μελλοντικά το καινούριο Hornet 600 θα βγαίνει και με ABS αλλά πάλι 100 άλογα από 600cc είναι μάλλον ακραία επιλογή για 1η μηχανή.

Επί της ουσίας και για κάποιον που μέχρι πέρυσι τον Δεκέμβριο δεν είχε οδηγήσει ούτε παπί η επιτάχυνση μέχρι το 100-120 είναι απόλαυση. Οδηγώ αυτοκίνητα με σχετικά καλές επιδόσεις με turbo που "κλωτσάνε" κλπ αλλά αυτό το.... χερόγκαζο είναι απλά αλλού. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να οδηγεί κανείς κάποιο SS1000. Μου φαίνεται εντελώς ασύληπτο. Μέχρι ..τότε να πω ότι μου φαίνεται περισσότερο σταθερό από ότι περίμενα για 2τροχο καθώς πολλές φορές σε τυχαίο διώξιμο της ουράς διορθώνει μόνο του ενώ και σε καταρακτώδη βροχή που οδήγησα είχα σιγουριά. Είναι πολύ εύκολο να είσαι μόνιμα με 4η και 4-9000 στροφές και σε στροφιλίκια πράγμα μάλλον αδύνατο με κάτι πολύ δυνατότερο ως 600-650cc.

Αυτά για την ώρα

Παλαιό μέλος

Υποψήφιος αγοραστής;

Ξεθάβω το θέμα γιατί έχω κι εγώ στα υπόψη την εν λόγω μηχανή.

Πιστεύω ότι ταιριάζει στο προφίλ και τις ανάγκες μου.

- Ευκολοδήγητο (μόνο σε παπί έχω οδηγική εμπειρία)
    - Αξιόπιστο (δεν έχω μηχανολογικές γνώσεις ούτε ιδιαίτερη συμπάθεια με τα συνεργεία)
    - Δικύλινδρο (τραβάει καλύτερα για κάνα ταξιδάκι)
    - Βγαίνει και με ABS
    - Αρκετή δύναμη και ροπή χωρίς να βάζει φωτιά στην άσφαλτο (τηρώ τον ΚΟΚ και προτιμώ άνεση και ασφάλεια από ταχύτητα)
    - Το έχουν πολλοί δάσκαλοι οδήγησης επομένως μπορώ εύκολα να βρω να δοκιμάσω κάποιο

Με προβληματίζει μόνο το βάρος του (186/8 κιλά λέει η ιστοσελίδα της Honda) και η απουσία fairing... παίρνει άραγε σαν εξτρά;

Τέλος μου αρέσει και το Aprilia Pegaso Strada... άλλο είδος μηχανής, μου αρέσει περισσότερο αισθητικά και σαν ποιότητα κατασκευής (ειδικά οι ήλεκτρονικές ενδείξεις). Είναι όμως μονοκύλινδρο και... ιταλικό (ιταλογιαπωνέζικο έστω). Λογικά θα χρειάζεται περισσότερο συμπλέκτη ε; Για κίνηση στην πόλη κυρίως.

Η ευκολία μεταπώλησης δε με απασχολεί τόσο αφού ότι πάρω σκέφτομαι να το κρατήσω αρκετά χρόνια.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όλες οι μάρκες ελαστικών στο internet
    από Tigas στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2020, 23:49
  2. Πρώτο service για CBF-500 75 ευρώ!
    από psionic στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2006, 15:49
  3. Αγορά CBF-500
    από psionic στο forum Honda CBF's