Λοιπόν, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε τον τελευταίο καιρό για τις τιμές των Arai....
![]()
Επειδή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκομαι στο Τόκιο, είπα σήμερα να πάω να κοιτάξω για αξεσουάρ μοτοσυκλέτας κ αναβάτη. Βρήκα την περιοχή που είναι μαζεμένα όλα τα μαγαζιά σχετικά με μηχανές κ είδα από κοντά.
Επειδή βέβαια, σε όλα τα είδη ηλεκτρονικών, ρούχων, φαγητό είναι πιο ακριβά εδώ από Ευρώπη γενικά, δεν περίμενα κ κάτισ σπουδαίο.
Διαψεύστηκα όμως, για αυτό πρτοτείνω να κάτσετε πριν συνεχίσετε την ανάγνωση...
Arai RX7 RR-4, το οποίο είναι η Ιαπωνική έκδοση του Corsair, τιμή (με λίγα παζάρια) 45.000γιεν δηλαδή 315?!!! Η τιμή είναι συγκεκριμένα για τη ρέπλικα του Νακάνο που έγινε κ τόσος λόγος πρόσφατα. Νομίζω μάλιστα ότι την παλιά ρέπλικα του Νακάνο την είχε κ σε προσφορά, αλλά ακόμα τα Γιαπονέζικά μου δεν είναι κ τόσο καλά.![]()
Βέβαια μιλάμε για τεράστια μαγαζιά, με τρελή συλλογή κ γραφικά ακυκλοφόρητα στην Ευρώπη.
Αντίστοιχη τιμή 315 ? για Shoei X11, όπου πραγματικά η ρέπλικα του Kyionari κ ειδικά σε μπλε, είναι εκπληκτική!!!![]()
Τέλος, ένα μοντέλο το οποίο πάντα γούσταρα, το Arai TX Motard, αυτό με το γείσο κ τη ζελατίνα, μου το έδιναν με 210 ?!!! Τιμή Ευρώπης κάπου στα 550 νομίζω...
Τώρα, τι να πω...![]()
Τα μαγαζιά αυτά είναι καταστήματα λιανικής κ πουλάνε τόσο...
Όσα τελωνεία κ να βάλεις, όσα μεταφορικά κ όσα νταβαντζιλίδικα επιπλέον φράγκα, τα 850 που έχουν εδώ δεν τα φτάνεις με τίποτα.
Σε καμία περίπτωση δεν άνοιξα το thread για να συνεχίσω την ιστορία με την αγγελία για τα κράνη. Εδω μιλάμε για τελείως εξωπραγματική κατάσταση.
Α, κ κάτι τελευταίο. Αν κάποιος από εσας θέλει να πάρει κράνος από Japan κατευθείαν, να έχει υπόψιν του, ότι τα γιαπωνέζικα κεφάλια κ συγκεκριμένα οι μύτες είναι μικρά. Συνεπώς κ το κέλυφος ενός large είναι λίγο πιο στενό στη μύτη. Οπότε αν έχετε λίγο μεγάλη μύτη σαν τον γράφοντα, παραγγείλτε 'ενα νούμερο παραπάνω με μεγαλύτερα μαξιλαράκια. Αλλιώς, ....θα βρίσκει![]()
Λίγη αυτογνωσία δε βλάπτει συνεπώς.
Για να προλάβω τους πονηρούς, εγώ μπορώ μόνο να πω ότι κ τα γιαπωνέζικα θηλυκά μπουτάκια είναι μικρά :a07: . Τώρα τι άλλο έχουν μικρό οι Ιάπωνες, δεν το έχω ψάξει κ δε θέλω να μάθω![]()
Αυτά τα λίγα, που μάλλον έγιναν πολλά.
Κ για να κλείσω...ΝΑΙ
Αύριο θα πάω να δω το Rossi να ξαναξεφτιλίζει το Hayden!!!!![]()
![]()
![]()