Ο κανόνας με θέλει να σουπιάζω κάθε 3 χρόνια. Έτσι και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ξαναβρέθηκα φαρδύς πλατύς στην άσφαλτο...
Χτές το βράδυ κατά τις δέκα, κλείνω το μαγαζί και παίρνω την μηχανή να φύγω.
Φοράω κανονικά κράνος, γάντια, μπότες, αλλά έχω ξεχάσει το μπουφάν σπίτι και φοράω μόνο ένα κοντομάνικο...
Συνήθως μετά από μία στρεσσογόνα ημέρα , με ριλαξάρει να πλακώνομαι στις πάντες στην ευθειούλα που περνάει έξω από το γραφείο. 2-3-4 παντούλες και το βράδυ κοιμάμαι σαν πουλάκι...Έτσι και χθές αρχίζω τις καφρίλες. Όλη η πρώτη κάτω και με τό που αρχίζω να πλησιάζω την μικρή διασταύρωση πέφτω στα φρένα για να στρίψω. Έλα που όμως αυτή την φορά στο σημείο που φρενάρω ,είχαν πέσει νερά με λάδια από γειτονικό ξυλουργείο. Δεν τα είδα......Με το που δαγκώνω λίγο το φρένο νιώθω γλίστρημα. Χάνω εντελώς το μπροστινό και μετά τα πράγματα είταν σαν όνειρο...
Δεν θυμάμαι την πτώση, ούτε όλο το σύρσιμο. Θυμάμαι μόνο να βλέπω την μηχανή να με προσπερνάει και να σκάει απέναντι στο πεζοδρόμιο μπροστά από ένα καφενείο...
Σηκώθηκα αμέσως, το δεξί μου γόνατο πονούσε λίγο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Σήκωσα την μηχανή, με την πρώτη ματιά είδα ξεφούσκωτο το μπροστινό λάστιχο και γδαρσίματα στα δεξιά φέρινγκ...Εντωμεταξύ κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια και κάποιοι περαστικοί έτρεξαν κοντά...
Άρχισε να με πονάει και το δεξί μου χέρι. Το κοίταξα και από πίσω και από τον αγκώνα μεχρί την παλάμη ,είχα ένα μεγάλο κάψιμο.
Νοσοκομείο δεν ήθελα να πάω γιατί ένιωθα καλά...
Μετά από καμμία ώρα στο σπίτι, άρχισε να πρήζετε το γόνατο. Ότι και να κάναμε (πάγο, δέσιμο κτλ) αυτό συνέχιζε. Έφτασε στο σημείο να γίνει σαν μπάλα του μπάσκετ. Αφού ένιωθα το δέρμα να τσιτώνει και να κάνει ραγάδες με ένα φοβερό κάψιμο. Δεν μπορούσα να λυγίσω το πόδι και πόσο μάλλον να περπατήσω...Αυτό είταν...Έφυγα κατευθείαν για νοσοκομείο...
Τα αποτελέσματα. Θλάση και οίδημα στον γαστροκνήμιο, οίδημα στο γόνατο με ρίξη συνδέσμων και άσχημο κάψιμο στο χέρι...
Τώρα βρίσκομαι με το πόδι ψηλά και με πάγο και με ένα χέρι που με τυραννάει στο τσούξιμο.![]()
Η μηχανή υπέστη. Κάταγμα ζάντας (άχρηστη), μπροστινό λάστιχο άχρηστο, δεξί φέρινκ πάει για αλλαγή, στην μούρη έχει μία γρατζουνιά. Δεξιά μανέτα off και για κερασάκι τα κλίπονς έχουν πάρει λίγο...Πίκρα...![]()
--------------------------------------
Πληροφοριακά η μηχανή σύρθηκε 50 μέτρα, εγώ καμμιά 30αριά και ένας φίλος που είδε το πέσιμο ,μου είπε οτί στο συρσιμό μου χτύπησα δύο φορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Εγώ πάντως δεν το θυμάμαι..![]()
Άντε με τις υγειές μας...![]()
Προσοχή παιδιά και πάντα με foul εξοπλισμό...