και το xlite κρανος εχει ετοιμες βασεις για τοποθετηση αντιθαμβωτικης ζελατινας pinlock.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η προσθετη αντιθαμβωτικη ζελατινα εχει απο τη μια πλευρα ενα γεισο (σιλικονης οπως ειπε αλλος φιλτατος συμφορουμιτης) το οποιο εκτος απο εμποδιο στην ανασα (η οποια αν περναγε θα δημιουργουσε υδρατμους μεταξυ κανονικης και προσθετης ζελατινας), αποτρεπει την κινηση της αντιθαμβωτικης πανω - κατω η οποια κινηση εχει σαν αποτελεσμα να γδερνει και να φθειρει την κανονικη ζελατινα στα σημεια επαφης των.
Το λεω αυτο γιατι οταν αγορασα κρανος και προσθετη ζελατινα μου την εβαλαν (μαλον επιτηδες ) απο την "κακη" πλευρα και μου εκανε την κανονικη συντομα κ.λο (το γραμμα που λειπει ειναι το ο)
Παντως συστηνω οταν φθειρονται και οι δυο ζελατινες, να τις αλλαζετε παραυτα και τις δυο (μια φορα το χρονο περιπου) για να βλεπετε παντα καλα και ξαστερα.
Να πω και εγω οτι το συστημα ειναι απο τα πλεον αποτελεσματικα.
Εχω και ενα Αραι με antifog το οποιο δουλευει αλλα εχει μια θολουρα και με τα φωτα δημιουργει διαθλασεις, οπως επισης και ενα μαντηλακι με θαυματουργο υγρο για επαλειψη κρατουσε μονο λιγο (1-2 μερες) την ζελατινα καθαρη.