Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τί δεν μας λένε;;;;

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    κλπ... Μέχρι εκεί είναι η ιστορία μας?? Γιατί δεν υπάρχει ένα βιβλίο που να μιλάει για τη νεότερη Ιστορία??
    Με θεωρώ από τους τυχερούς μαθητές γιατί στο λύκειο είχα μια καθηγήτρια Ιστορίας που δεν έμενε μόνο στο βιβλίο, πάντα μας έδινε πληροφόριες και εκτός βιβλίου και φυσικά μας δάνειζε αρκετά βιβλία για να πάρουμε και άλλες πληροφορίες
    Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι έτσι και γιατί θα πρέπει από μόνη μου να ψάχνω πληροφορίες ενώ θα έπρεπε να τις παίρνω ήδη από το σχολείο??
    Γιατί να κάνουν γκάλοπ σε πανεπιστήμια για τον Ναπολέων Ζέρβα και να μην το ξέρει σχεδόν κανείς, αλλά μόλις ρώτησαν για έναν αθλητή τον ήξεραν όλοι??
    Φιλενάδα, η ιστορία μαθαίνεται από αγάπη και μόνο. Είναι πολύ δύσκολο να βρείς αντικειμενική καταγραφή της ιστορίας. Αρα πρέπει να ψαχτείς μόνη σου. Δεν θα μπορούσε να διδαχθεί όλη η ιστορία στα σχολεία. Δεν προλαβαίνουν να βγάλουν την ύλη στα υπάρχοντα βιβλία λόγω λίγων διδακτικών ωρών.
    Κάτι αλλάζει στην ποιότητα των βιβλίων πάντως. Εριξα μια ματιά στο βιβλίο της Ε΄Δημοτικού, και είδα αναφορά στο Βυζάντιο ως Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. (!!!)
    Τώρα για τον Ζέρβα και τους αθλητές τι να σου πω. Αποτελούν πρότυπα είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Φιλενάδα, η ιστορία μαθαίνεται από αγάπη και μόνο. Είναι πολύ δύσκολο να βρείς αντικειμενική καταγραφή της ιστορίας. Αρα πρέπει να ψαχτείς μόνη σου. Δεν θα μπορούσε να διδαχθεί όλη η ιστορία στα σχολεία. Δεν προλαβαίνουν να βγάλουν την ύλη στα υπάρχοντα βιβλία λόγω λίγων διδακτικών ωρών.
    Κάτι αλλάζει στην ποιότητα των βιβλίων πάντως. Εριξα μια ματιά στο βιβλίο της Ε΄Δημοτικού, και είδα αναφορά στο Βυζάντιο ως Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. (!!!)
    Τώρα για τον Ζέρβα και τους αθλητές τι να σου πω. Αποτελούν πρότυπα είτε το θέλουμε είτε όχι.
    Δεν αντιλέγω, αλλά κάποια πράγματα έπρεπε να μας τα κάνουν
    Συγνώμη αλλά εγώ αν δεν είχα μιλήσει με τους γονείς μου, με τον παππού αλλά και με άλλους ανθώπους δεν θα ήξερα για τον Ζέρβα πχ
    Η ύλη στα σχολεία δεν βγαίνει για άλλους λόγους που δεν είναι για το τόπικ!

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Συγνώμη αλλά εγώ αν δεν είχα μιλήσει με τους γονείς μου, με τον παππού αλλά και με άλλους ανθώπους δεν θα ήξερα για τον Ζέρβα πχ
    αν μιλώντας με τους γονείς σου έμαθες τον Ζέρβα κ όχι τον Βελουχιώτη έχεις μεγάλο πρόβλημα επιμόρφωσης...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    αν μιλώντας με τους γονείς σου έμαθες τον Ζέρβα κ όχι τον Βελουχιώτη έχεις μεγάλο πρόβλημα επιμόρφωσης...
    Δεν μου έμαθαν μόνο τον Ζέρβα, απλά τον έφερα σαν παράδειγμα. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάτσω να γράψω όλα τα ιστορικά πρόσωπα έμαθα από άλλους.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος

αστο μεγάλε...
    μην κορδόνεσαι...

οταν ο ζερβας πολέμαγε τους γερμανους,
    ο βελουχιωτης χτυπαγε πισωπλατα τον ζερβα.

τις πληροφοριες αυτες και πολλες άλλες μου τις έδωσε ο κυρ Βασίλης που διατηρούσε μέχρι πριν απο μερικά χρόνια καφενεδάκι υπόγειο στην Βουκουρεστίου δίπλα στο κατάστημα της Εμπορικής.
    Ο κυρ Βασίλης είναι ο κυριούλης πάνω αριστερά στην παλιά διάφήμιση της Λεβενμπροϋ
    οταν λουζομαι ιδρωνω

Αρχικά δημιουργήθηκε από efialtis
    τις πληροφοριες αυτες και πολλες άλλες μου τις έδωσε ο κυρ Βασίλης που διατηρούσε μέχρι πριν απο μερικά χρόνια καφενεδάκι υπόγειο στην Βουκουρεστίου δίπλα στο κατάστημα της Εμπορικής.
    Ο κυρ Βασίλης είναι ο κυριούλης πάνω αριστερά στην παλιά διάφήμιση της Λεβενμπροϋ
    Μιλάμε για αξιόπιστη πηγή ο κυρ-βασίλης? Σαν να λέμε τα Ιστορικά αρχεία του Έθνους, ένα πράγμα.

αστο μεγάλε...
    μην κορδόνεσαι...

οταν ο ζερβας πολέμαγε τους γερμανους,
    ο βελουχιωτης χτυπαγε πισωπλατα τον ζερβα.

βρε τον Κυρ Βασίλη...
    ήταν κ αυτός με εκείνους που περιμένανε να πέσουν τα βαρέλια με τις λίρες των Αγγλων για να πολεμήσουν???
    και του έγλειφαν στα γόνατα το πέος μήπως κ τους δώσουν κανένα αξίωμα μετά τον πόλεμο???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Δεν μου έμαθαν μόνο τον Ζέρβα, απλά τον έφερα σαν παράδειγμα. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάτσω να γράψω όλα τα ιστορικά πρόσωπα έμαθα από άλλους.

συγνώμη τότε για την τοποθέτησή μου απλά δεν κρατήθηκα....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

συγνώμη τότε για την τοποθέτησή μου απλά δεν κρατήθηκα....
    καλή καρδιά!
    απλά να διαβάζεις πιο προσεχτικά τι γράφουμε είχα βάλει ένα πχ δίπλα από τον Ζέρβα, από το πρώτο ποστ που απάντησες

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος
    βρε τον Κυρ Βασίλη...
    ήταν κ αυτός με εκείνους που περιμένανε να πέσουν τα βαρέλια με τις λίρες των Αγγλων για να πολεμήσουν???
    και του έγλειφαν στα γόνατα το πέος μήπως κ τους δώσουν κανένα αξίωμα μετά τον πόλεμο???

πάλι αδιάβαστο σε πιάνω

για τις καραβιες με τα φραγκα από τη μαμα ρωσια μέσω της ουδετερης τουρκίας φανταζομαι δεν εχει ακουσει

κριμα....
    οταν λουζομαι ιδρωνω

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Μιλάμε για αξιόπιστη πηγή ο κυρ-βασίλης? Σαν να λέμε τα Ιστορικά αρχεία του Έθνους, ένα πράγμα.

συμφωνω εν μερει ,
    αλλα για πες μου μια αξιοπιστη πηγη για τον εμφυλιο;;;;
    οταν λουζομαι ιδρωνω

πάλι αδιάβαστο σε πιάνω

για τις καραβιες με τα φραγκα από τη μαμα ρωσια μέσω της ουδετερης τουρκίας φανταζομαι δεν εχει ακουσει

κριμα....
    πολύ λιακόπουλο βλέπεις....
    αλήθεια τα καράβια σε ποιο λιμάνι έπιαναν???
    στον Πειραιά ή στον Βόλο???
    οι ρώσοι ήταν σε δεινή οικονομική θέση ...μόνο με όπλα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά ούτε αυτό το έκαναν
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

καλή καρδιά!
    απλά να διαβάζεις πιο προσεχτικά τι γράφουμε είχα βάλει ένα πχ δίπλα από τον Ζέρβα, από το πρώτο ποστ που απάντησες

ναι μωρε εντάξει....έλεγα να το πάμε στις διαμάχες το thread αλλά δεν τα κατάφερα...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

συμφωνω εν μερει ,
    αλλα για πες μου μια αξιοπιστη πηγη για τον εμφυλιο;;;;
    ¨Ελληνικός Εμφύλιος 1946-1946¨του Κούλογλου. Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, αλλά είναι καλό.

Παλαιό μέλος
    πολύ λιακόπουλο βλέπεις....
    αλήθεια τα καράβια σε ποιο λιμάνι έπιαναν???
    στον Πειραιά ή στον Βόλο???
    οι ρώσοι ήταν σε δεινή οικονομική θέση ...μόνο με όπλα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά ούτε αυτό το έκαναν

κοψε λιγο την ειρωνία μεγάλε...

... σε πιο δεινη θεση απο την Ελλαδα δεν ήταν...

Τελος παντων.
    Λεφτα στείλαν, δεν ξέρω εαν ήταν πολλά ή λίγα, αλλά στείλαν...

Για πες μου σε παρακαλώ θεωρείς ότι ο βελουχίωτης έκανε μονο αντισταση (όταν έκανε) ;;;
    οταν λουζομαι ιδρωνω

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ