Η νεότερη δε διδάσκεται (και καλώς νομίζω) γιατι "πονάει" ακόμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Άσχετο και σχετικό αυτό που θα πω
Nα πω την αμαρτία μου από το σχολείο δεν έμαθα και πάρα πολλά.Μάθαμε για τους Θεούς του Ολύμπου, για το Μέγα Αλέξανδρο(χωρίς τις καταστροφές που έκανε),μάθαμε για το βυζάντιο, κάποια πράγματα για τον Ελληνικό διαφωτισμό,για τον Ε. Βενιζέλο, για την Μικρασιατική καταστροφή, για το 1821 και του σούβλισμα του Α. Διάκου κλπ... Μέχρι εκεί είναι η ιστορία μας??Γιατί δεν υπάρχει ένα βιβλίο που να μιλάει για τη νεότερη Ιστορία??
Με θεωρώ από τους τυχερούς μαθητές γιατί στο λύκειο είχα μια καθηγήτρια Ιστορίας που δεν έμενε μόνο στο βιβλίο, πάντα μας έδινε πληροφόριες και εκτός βιβλίου και φυσικά μας δάνειζε αρκετά βιβλία για να πάρουμε και άλλες πληροφορίες![]()
Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι έτσι και γιατί θα πρέπει από μόνη μου να ψάχνω πληροφορίες ενώ θα έπρεπε να τις παίρνω ήδη από το σχολείο??
Γιατί να κάνουν γκάλοπ σε πανεπιστήμια για τον Ναπολέων Ζέρβα και να μην το ξέρει σχεδόν κανείς, αλλά μόλις ρώτησαν για έναν αθλητή τον ήξεραν όλοι??
Το σχολείο σε μαθαίνει να μαθαίνεις, δεν υπάρχει λόγος να ανακινεί θέματα που διχάζουν ακόμα - θα χαθεί η ουσία.
Όποιος θέλει, ψάχνεται μόνος του![]()