ή καπάτσοι που έλεγε και ο ένδοξος Έλλην μπλουζάς Pilali.![]()
στο πρωτο δε ξερω γιατι αλλα εχω μια αισθηση οτι την αληθεια τη λενε οι μπατσοι...μου φενεται πολυ πιθανο να τους ειδανε και να αλλαξανε θεση...τελοσπαντων.
Ε ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ !!!!!!!!!!!!!!![]()
:a66:
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Ευτυχως που υπαρχουν και αυτοι και αυτοπροσδιοριζεσαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
για αυτό δεν μου αλλάζεις γνώμη.
Όσο υπάρχουν μπάτσοι,
Θα είμαστε Απάτσι!
![]()
Αρα αν δεν υπηρχαν τι θα ησουν;
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Να ρωτήσω κάτι;
Καταρχάς δεν έχω φίλο/συγγενή που να είναι αστυνομικός..
Συνεχίζω...
Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι αρκετές φορές η δική μας προκατάληψη , μερικούς τους κάνει να φέρονται ανάλογα;
Μήπως το οτι όταν σταματούν κάποιον , κανονικά για παραβίαση σηματοδότη, ή επειδή δεν έχει πινακίδα, μπορεί ο τύπος/τύποι να τραβήξουν όπλο απέναντι τους;
Σαφώς και υπάρχουν καθίκια και "βλάχοι"... όπως και υπάρχουν αρκετοί απο εμάς που είναι μ@λ@κες του κερατά , θεωρόντας εαυτούς άρχοντες και οτι πρέπει όλοι να τους υπηρετούν και να βαράνε προσοχές μπροστά τους.
Οι αστυνομικοί όντως έχουν την δύναμη επιβολής του νόμου. Μπορεί αυτό να φθείρει περισσότερο αυτούς , όντως. Αλλά απο την άλλη , για να κληθούν να το κάνουν αυτό , σημαίνει οτι είτε εμείς παραβιάσαμε τον νόμο/ΚΟΚ , είτε πρέπει να είναι εκεί για να τον τηρήσουν.
Ας πάμε στις διαδηλώσεις , που τόσο ντόρος γίνεται για αυτές.
Σκεφτείτε σαν άτομα λογικά. Είναι ενα πλήθος 1000-1500 ατόμων με κατεύθυνση την Βουλή ας πούμε. Θεωρείτε οτι αν όλοι αυτοί μπούνε στην Βουλή , θα επιδόσουν ψήφισμα ή θα μιλήσουν με επειχηρήματα;... Τη ψυχολογία του όχλου την γνωρίζετε;
Γιατί να τους αφήσουν τα ΜΑΤ να περάσουν;...
Αντί να κάνουν μια επιτροπή 3-4-10 ατόμων το πολύ και να περάσουν αυτοί με κανονικές και εύκολες διαδικασίες, κάνουν ντου, για να πάνε που;...
Καταλαβαίνετε τον ηλίθιο συλλογισμό του όχλου;
Στην εκδήλωση του ΜΟΤΟ το 2002 ή 2003 (δεν θυμάμαι) τι θα συνέβαινε αν 3000 αναβάτες μπούκαραν στην Βουλή;... Θα είμαστε ειρηνικοί ή θα κάναμε ο καθείς του κεφαλιού του;
Αντί αυτού μια ομάδα 10 ατόμων πέρασε μέσα και αυτό ήταν.. χωρίς φασαρίες και με υποστηρίξη απο τους μπάτσους στους "αλήτες μηχανόβιους"!!
Κάθε δράση κύριοι , προκαλεί και αντίδραση. Αυτό ισχύει σαν απόλυτος κανόνας.
Σαφώς όπως είπα , υπάρχουν και "Σάπια μήλα" , .... αλλά αυτό δεν είμαι μόνο στην αστυνομία.. είναι και μέσα στον κόσμο που περπατάει δίπλα μας.
Αν το καταλάβουμε αυτό έχει καλώς,.... αλλιώς μπορουμε να φωνάζουμε σαν τους γέρους στα καφενεία , που λένε το κοντό και το μακρύ τους, του φταίνε όλοι και όλα,...αλλά εκείνοι δεν έκαναν τίποτα για να φταίνε!!!![]()
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
το πας αλλού το πράμα ρε συ.δεν χρειάζεται.Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ευτυχως που υπαρχουν και αυτοι και αυτοπροσδιοριζεσαι.
Αρα αν δεν υπηρχαν τι θα ησουν;
... ξέρω γω,μπορεί να'μουν Cheyenne![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Σαφώς και υπάρχουν καθίκια και "βλάχοι"... όπως και υπάρχουν αρκετοί απο εμάς που είναι μ@λ@κες του κερατά , θεωρόντας εαυτούς άρχοντες και οτι πρέπει όλοι να τους υπηρετούν και να βαράνε προσοχές μπροστά τους.
Οι αστυνομικοί όντως έχουν την δύναμη επιβολής του νόμου. Μπορεί αυτό να φθείρει περισσότερο αυτούς , όντως. Αλλά απο την άλλη , για να κληθούν να το κάνουν αυτό , σημαίνει οτι είτε εμείς παραβιάσαμε τον νόμο/ΚΟΚ , είτε πρέπει να είναι εκεί για να τον τηρήσουν.
Gandalf dr685sm
Συμφωνώ με αυτό που λες περι "τσουβαλιάσματος" γιατί σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι.
Επι του προκειμένου όμως,στην Ελλάδα τα σωστά παραδείγματα οργάνων της ταξης είναι σαν το Εντελβάις,σπάνια.
Δεν λέω κάτι ακραίο και τραβηγμένο όπως να καταργήσουμε την Αστυνομία (έχω κι επ'αυτού μια άποψη,αλλά ίσως παραείναι ουτοπική για εδώ).
Αυτό που λέω,και επειδή ειδικά το έχω δει να λειτουργεί στο εξωτερικό είναι πως ο μπάτσος στην Ελλάδα νομίζει πως σε κρατάει απο τα αρχίδια επειδή έχει τη δύναμη του Νόμου,δίνωντας του το "δικαίωμα" να σου φέρεται με τρόπο που δεν αρμόζει σε υπάλληλο του κράτους και γενικά απο άνθρωπο σε άνθρωπο.
Εγω εδώ και 5 χρόνια μένω Τσεχία.ποτέ δεν είχα προβλημα με αστυνομικό,ίσα ίσα που με έχουν κάνει να τους συμπαθήσω κιόλας με την ευγένεια που έχουν όλοι ανεξαιρέτως,προς τον πολίτη (ασχέτως αν είναι Τσέχος ή αλλοδαπός).
και δεν μιλάω μόνο για τυχόν βοηθεια που χρειάστηκα απο αυτούς.μιλάω και για καταστάσεις που μου δώσανε κλήσεις κ.λ.π.
Ανάλογες συμπεριφορές έχω δεί και στη Γερμανία στις 3-4 επισκέψεις μου.
Στην Ελλάδα,για να σου δώσω ένα-δυο παραδειγματα, μου έχει τύχει να είμαι με τη μάνα μου στο μηχανάκι,και ο μπάτσος που με σταμάτησε να μου λέει "δώσε ρε κωλόπαιδο" τα χαρτιά σου"...
Άλλη φορα,κατακαλόκαιρο Αυγουστο μήνα,πήγαινα Σαλαμίνα γυρνώντας απο τη δουλειά μου,με σταματάνε στο Περαμα στην κεντρική λεωφόρο για μπλόκο και με γδύσανε!!! στη μέση του δρόμου!με το εσώρουχο στην κεντρική λεωφόρο!!!!
δεν είναι αυτό εξευτελισμός του ατόμου???ο λόγος? ήμουν βρώμικος( απο την οικοδομή γύρναγα) και αξύριστος άρα ύποπτος( :a31: ) και φόραγα ένα τζιν τζάκετ.Διάλογος:
-("όργανο")(με ύφος αστυνόμου Μπέκα) Γιατί φοράς μπουφάν μεσ'το κατακαλόκαιρο ρε?κρυώνεις ή κουβαλάς τίποτα ρε?
-(εγώ)Ξεκινάω για τη δουλειά μου στις 6.30 το πρωί απο το νησί κύριε,και πάνω στο μηχανάκι έχει ψύχρα,είναι εγκλημα αυτό?
-("οργανο") Και ποιος είσαι εσύ που θα αντιμιλήσεις ρε?...
Αυτά είναι δύο απο τα αρκετά session που είχα με τα "όργανα" στο δρόμο.
και να πω ότι είμαι κάνα μπαστάρδι αληταράς,να πεις πάει στο διάολο καλά του κάνανε του τσόγλανου.
Πάντα ευγενέστατος και συνεργάσιμος.
Ας μου πει λοιπόν κάποιος,γιατί να είμαι πιο "φιλικός" προς αυτούς όταν οι ίδιοι φροντίζουν να μου δειχνουν ότι είναι ζώα?
Φιλικά πάντα και χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν.![]()
εμεις φταίμε με την συμπεριφορά μας που δίνουν οι τροχονόμοι τα τηλέφωνα τους στις γκόμενες ? οεο ?Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Να ρωτήσω κάτι;
Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι αρκετές φορές η δική μας προκατάληψη , μερικούς τους κάνει να φέρονται ανάλογα;
Gandalf![]()
![]()
![]()
>>>> Κάθε μοτοσυκλέτα χάνει το 50% της αξιοπιστίας της μετά απο επίσκεψη σε Ελληνικό συνεργείο. <<<<
εγω μια χαρα χαλαρος ειμαι...την αποψη μου ειπα που μαλλον στους "φιλομπατσους" εδω μεσα δεν γινεται δεκτη παρα μονο με ειρωνεια....
μηπως ειναι και αυτο ενα μπατσικο χαρακτηριστικο ή κανω λαθος? γιατι οσοι ειναι και οσοι θα ηθελαν να ειναι μπατσοι φερονται με αυτο το τροπο?
μαλλον ενισχυεται η αρχικη μου αποψη...
φιλε ο_gayros νομιζω οτι εχεις δικιο. μπορει να εισαι μια χαρα παιδι, μετα την πληση εγκεφαλου ομως...............![]()
...........δυστηχως
"Δυστηχώς μονο όποιος έχει δοκιμάσει την οδήγηση στο χώμα καταλαβαινει τις συγκινήσεις, την μαγεία , την δυσκολία και την τεχνική που σε βοηθά να αναπτύξεις !" KaTaNaS!!!
...και να σε κοινηγαει ο μπατσος σαν τρελος.......................αυτο ρε μαγκα ειν'αθλητισμος!!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...??
Άνοιξε παράρτημα δημοσίων σχέσεων τής άστυνομίας στό forum???????
Όσο γιά τό κοινωνικό έργο πού παράγει ή άστυνομία.....γιά παράδειγμα....
Δέρνοντας γεροντάκια.....
Χτυπώντας φοιτητές καί μαθητές...
Κάνοντας τόν φοροεισπράκτορα τού κάθε δήμαρχου κρυμμένοι πίσω άπό τούς θάμνους,.......
θά πώ πώς ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ......δέν είναι καθόλου περήφανοι γιαυτό....!!!!!!
Μιλάω γιά σκεπτόμενους άνθρώπους..
Άχαρος ό ρόλος της,όντως.
Άλλά άν σέ ξεφτιλίζουν κιόλας αύτοί πού έχουν τήν έξουσία τότε καταντάς όπως ό στρατός μετά τή χούντα πού στίς πρώτες παρελάσεις μετά τή μεταπολίτευση ...
ΠΕΦΤΑΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ....!!!!!!!!!
Καί ό ύπερβάλλων ζήλος κακό πράμμα.....ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ...!!!!
Άμα σού πετάει ό τσόγλανος τή μολότωφ.....άπλά φυλάγεσαι,
ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΣ ΠΙΣΩ......έν βρασμώ ψυχής,κύριε ΜΠΑΤΣΕ.....
Γιαυτό πληρώνεσαι ,είσαι έπαγγελματίας,γιαυτό έκπαιδεύεσαι καί γιαυτό σέ συντηρεί ό Έλληνας πολίτης...
Όχι γιά νά βαράτε πέντε μαζί κάποιον πού ξεμοναχιάσατε,ούτε νά μουντζώνετε τίς κάμερες όταν παίρνουν ...ΤΑ ΑΙΣΧΗ....!!!!!!
Ίσως μερικοί νά δυσανασχετίσουν....μέ αύτά
Άς ψάξουν τίς αίτίες στήν ήγεσία τους καί στήν πολιτική έξουσία
πού πάει νά μάς ξαναφέρει τήν άστυνομία στίς ένδοξες μέρες ....
τού 60....!!!!!
Δέ φταίει μόνο ό Χατζηπετρής γιά κάποιους πού κάνουν ντού καί καίνε περιπολικά καί τμήματα....!!!!!!!!!!!!!!
ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ....!!!!!!!!.....ΚΥΡΙΟΙ
![]()
ΥΓ. Άντε πιάστε καί κανέναν άπό αύτούς τούς 100, πού χροοοοοοοοόνια τωωωωωωωώρα
άνεβοκατεβαίνουν Άθήνα-Θεσσαλονίκη...!!!
Όχι μόνο κράνη καί ζώνες...!!!!!!!!!!!!