Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 89

Θέμα: Νέα Windows: Windows Vista

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Ασε, χέστα Άλκη...

Απο μικρός ασχολούμουν με πληροφορική ερασιτεχνικά με πριν περίπου 4 χρόνια επαγγελματικά σαν τεχνικός .
    Τα παράτησα ΟΛΑ! Ηταν πολλοί οι λόγοι. Αφου να φανταστείς πως περιοδικό του χώρου μπορεί να περάσει κανας χρόνος για να αγοράσω 1 να δω τι παίζει έτσι απο περιέργεια. Οπότε το "last year" είναι πολύυυυυ last για 'μένα πια .

Ευτυχώς "ξύπνησα" και την έκανα με ελαφρά...

Και ναι, έχεις δίκιο: Το marketing τα 'χει ολα...
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Αυτό που έγεινε με την Amiga κι αν ήταν τραγικό. Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι νικάει πάντα ο χάλιας γιατί τα λεφτά του R&D μπορείς να τα δώσεις για το marketing και τις πωλήσεις. H amiga και το Linux δεν είχαν/έχουν marketing.
    Τώρα όσο αφορά τα λειτουργικά σήμερα καλύτερο να επιλέξουμε αυτό που μας συμφέρει σαν ανθρωπότητα και όχι τα χρώματα και τους συνδετήρες που μιλάνε. Κοινώς να επιλέξουμε κάτι ελέυθερο χωρίς περιορισμούς στην ελευθερία μας. Η microsoft και η κάθε microsoft κοντεύει να πατεντάρει ακόμα και την αναπνοή μας για να είναι καλυμένη για τα επόμενα προιόντα της (αέρας κοπανιστός),
    Θα έρθει η μέρα που θα έχουν μειωθεί τόσο οι ελευθερίες μας και θα το έχουν κάνει αυτό με τη βοήθεια μας!!

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Καλημερα. Παιδια αυτο με τους ιους μην το λετε συνεχεια γιατι δεν στεκει.

Λογικο ειναι τα windows να εχουν περισσοτερους ιους γιατι ειναι πιο διαδεδομενα και τα εχει παρα πολυς κοσμος.
    Να κατσει τωρα ο χακερας να φτιαξει ιο για ενα μηχανακι που το εχουν 10 στους 100??? Δεν νομιζω.

Τωρα οσων αφορα σταθεροτητα. Μην ξεχνατε οτι τα μακ στα φερνει η rainbow ετοιμα. Δεν πειραζεις τιποτα απολυτως.

Ενω τα πισι ολοι βαζουν χερι. Δεν ξερουν, αλλα θα το πειραξουν και ακομα χειροτερα θα διαλεξουν εξαρτηματα που μεταξυ τους, απλα δεν δουλεουν καλα.

Εν ολιγης και εντελως φιλικα τα πισι κατα την γνωμη μου ειναι αρτιοτερα μηχανακια απο τα μακ.

Για τα linux συμφωνω. 2 απο τα partition μου τρεχουν linux.

Είναι δυσκολότερο να κολλήσει το linux ιό (όσους και να φτιάξουν) γιατί πολύ απλά για να γίνει ζημιά πρέπει να τρέξει σαν root. Από default τα περισσότερα distributions δε σου σε αφήνουν να κάνεις κάτι τέτοιο. Μια φορά μάλιστα είχα κάνει το λάθος να μπω στα Χ σαν root και αντίκρυσα ένα κόκκινο φόντο με μια βόμβα!!!
    Στα windows είναι λίιιγο διαφορετικά τα πράγματα. Από default είσαι admin μπορείς να κάνεις κάλεστα και format.

Admin, the ugly monster Το avatar του/της Alkis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Καλημερα. Παιδια αυτο με τους ιους μην το λετε συνεχεια γιατι δεν στεκει.

Λογικο ειναι τα windows να εχουν περισσοτερους ιους γιατι ειναι πιο διαδεδομενα και τα εχει παρα πολυς κοσμος.
    Να κατσει τωρα ο χακερας να φτιαξει ιο για ενα μηχανακι που το εχουν 10 στους 100??? Δεν νομιζω.

Τωρα οσων αφορα σταθεροτητα. Μην ξεχνατε οτι τα μακ στα φερνει η rainbow ετοιμα. Δεν πειραζεις τιποτα απολυτως.

Ενω τα πισι ολοι βαζουν χερι. Δεν ξερουν, αλλα θα το πειραξουν και ακομα χειροτερα θα διαλεξουν εξαρτηματα που μεταξυ τους, απλα δεν δουλεουν καλα.

Εν ολιγης και εντελως φιλικα τα πισι κατα την γνωμη μου ειναι αρτιοτερα μηχανακια απο τα μακ.

Για τα linux συμφωνω. 2 απο τα partition μου τρεχουν linux.
    Εγώ σας είπα να μην αρχίσετε τις καραμέλες περί "δημοφιλούς λειτουργικού" αλλα τίποτα.

15 ρημαδιασμένα χρόνια, μόνο "5" προγράμματα έχουν βγει, που δεν είναι ιοί, είναι κάτι σαν να τρέξω εγώ π.χ. ένα batch στα windows με την εντολή:
    "deltree c:\windows" με δικαιώματα να το κάνω. Άμα αυτό ή κάθε τι αντίστοιχο λέγεται ιός, τότε καλύτερα να ασχοληθώ με τα ναρκωτικά.

Με την M$ να λυσομανάει με κάθε τρόπο να χαρακώσει κάθε τι σε Linux.

Οι κάθε είδους παρόμοιες θεωρίες, έχουν καταρριφθεί, επανηλειμένως. Πλέον είναι σαν να λέμε ότι η Γη είναι επίπεδη.

Κουραστικό έχει καταντήσει.
    Copyright Infinity - All Nights Reserved. The Bastard Administrator from Hell

Αρχικά δημιουργήθηκε από niewbe
    Είναι δυσκολότερο να κολλήσει το linux ιό (όσους και να φτιάξουν) γιατί πολύ απλά για να γίνει ζημιά πρέπει να τρέξει σαν root. Από default τα περισσότερα distributions δε σου σε αφήνουν να κάνεις κάτι τέτοιο. Μια φορά μάλιστα είχα κάνει το λάθος να μπω στα Χ σαν root και αντίκρυσα ένα κόκκινο φόντο με μια βόμβα!!!
    Στα windows είναι λίιιγο διαφορετικά τα πράγματα. Από default είσαι admin μπορείς να κάνεις κάλεστα και format.
    Και γω στα πρώτα μου βήματα στο DOS πριν κάτι αιώνες, έκανα απίστεφτες γκάφες.

Δεν κάνεις εγκατάσταση σε κάτι που δεν είναι open source. Βασικός κανόνας.

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Άλκη μπας και έχεις κανένα link που μπορώ να "κατεβάσω" την πιο τελευταία έκδοση του Linux με σχετικές οδηγίες

P.S: Είμαι τελείως άσχετος απο Linux btw...

Επίσης κανένα καλό πρόγραμμα για partitionning δίσκου κάτω απο WinXP
    (είπαμε το εργαλείο έχει καιρό να δουλέψει εντός "πίστας")
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

windows sbista!

Καθε λειτουργικο εχει την δικη του ευκολια και χαρη

Το linux εχει την ελευθερια την σταθεροτητα unix γαρ αλλα ειναι πολυ μακρυα ακομα απο τα windows σε πληθωρα εφαρμογων μιλαμε για τα παντα ετσι με βασικο προβλημα τους drivers

Τα windows απο την αλλη εχουν αλλα...τρυπες security exploits και φυσικα μια ασταθεια την εχουν αλλα ειναι ευκολα για τον απλο λαο και μπορεις να κανεις πολλα πραγματα..u know με διχως γαλα

Τωρα για τα mac δεν θα μιλησω πολυ διοτι μια ζωη ηταν κλειστο λειτουργικο και θα μεινει εκει για να δουλευει εξειδικευμενες εφαρμογες και τιποτα αλλο

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Καλημερα. Παντως εγω αν ηταν να διαλεξω μεσα σε linux και μακ
    θα προτιμουσα ενα pc με linux.

Mακ δεν θα επαιρνα με τιποτα. Windows εχω και θα εχω και θα εχω παντα αλλα θα αλλαζα σε linux με την καμια, αν...........

Τεσπα, τις τρυπες ασφαλειας των windows τις αφηνω.

@hornet
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι λείπουν εφαρμογές από το Linux αλλά δεν είναι οι drivers, είναι τα παιχνίδια. Αν οι εταιρείες βγάζαν τα παιχνίδια τους και για το Linux τότε το ποσοστό χρήσης του θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Μόνο η ID και η άλλη με το unreal γράφουν ΣΩΣΤΑ (OpenGL και κώδικας ο οποίος μπορεί να γίνει πορτ). Όλες οι άλλες στο πόδι να προλάβουμε τα Χριστούγεννα. Οι υπόλοιπες εφαρμογές γραφείου δουλεύουν στην πλειονότητα τους μέσω emulators (crossoffice,wine) MIA ΧΑΡΑ. Οι drivers δεν έχουν γίνει port όλοι αλλά στην πλειονότητα τους κι αυτοί παίζουν μια χαρά ΣΗΜΕΡΑ. Συμφωνώ ότι πριν μια 5ετία ήταν αλλιώς τα πράγματα.
    Οσο αφορά το MacOSX είναι τόσο κλειστό όσο και τα windows. Tουλάχιστον η apple είχε δείξει τον πυρήνα του λειτουργικού (για να τη βοηθήσουν στην ανάπτυξη οι hackerάδες όχι "για το καλό της ανθρωπότητας").

@Nikoskazer2000
    Το linux δεν είναι λειτουργικό σύστημα. Δεν είναι ένα δισκάκι όπως τα windows το οποίο το βάζεις στο tray και ξεκινάς την εγκατάσταση. Linux είναι ο πυρήνας, ο βασικός κώδικας που εκτελείται και αναλαμβάνει την διαχείριση των πόρων του συστήματος, την επικοινωνία των διάφορων υποσυστημάτων κ.τ.λ.
    ΔΕΝ έχει σχέση με αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου (γραφικά) αυτά τα αναλαμβάνουν εφαρμογές ΑΣΧΕΤΕΣ με το Linux.
    Υπάρχει ένα ολόκληρο "κίνημα" που λέγεται GNU foundation και σκοπό του έχει τη ελεύθερη διάθεση της πληροφορίας και των προγραμμάτων που τη διαχειρίζονται. Αυτή λοιπόν η ομάδα χαρισματικών ανθρώπων έχει φτιάξει πάρα πολλά εργαλεία για Unix αλλά και για windows που κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.
    Αν προσθέσεις τις εφαρμογές αυτές (GNU) + τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος + installer τι έχεις; Ενα σύνολο που θυμίζει ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ τα windows. Το αστείο είναι ότι ο κόσμος γνωρίζει τα windows σαν παραθυρικό περιβάλλον ενώ το unix είχε πολύ πιο πριν πραγματικό περιβάλλον windows.
    Κάποιοι άλλοι χαρισματικοί τύποι λοιπόν κάνανε αυτή τη πρόσθεση για μας και μας ετοίμασαν διάφορες εκδόσεις αυτού του αθροίσματος.
    Μια με μόνο ελεύθερα προγράμματα, κάποια άλλη που είναι για mainframes, μια άλλη που είναι για multimedia, μια που θα τρέχει στον router που έχεις σπίτι σου και μπαίνεις στο internet (η πλοιονότητα τους τρέχει linux), μία άλλη που έχει realtime capabilities και είναι στο ανσανσέρ της πολυκατοικίας σου, μία που να δουλεύει με 32ΜΒ μόνο μνήμης και χρησιμεύει για DVB (dreamcast) και μπορεί να είναι στο σαλόνι σου. Για να μη σε κουράζω υπάρχουν πάνω από 250 "εκδόσεις linux" και λέγονται distributions. O καθένας μπορεί να φτιάξει μια να την ονομάσει όπως θέλει και αν γουστάρει κι όλας να την πουλήσει. Όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί να πάρει μια έτοιμη που έχει φτιάξει κάποιος άλλος π.χ ubuntu να της δώσει το δικό του όνομα και να την πρωοθήσει. Για desktop PCs θα έχεις ακούσει ίσως το Suse, RedHat, Debian, Ubuntu, Fedora και διάφορες άλλες. Όλα αυτά έχουν πυρήνα (τη βάση τους) Linux αλλάζουν όμως τα διάφορα προγράμματα που συνδιάζονται με τον πυρήνα, η διαδικασία εγκατάστασης και η διαδικασία ενημέρωσης (update). Δε μπορώ να σου πω πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτό είναι κάτι που θα το βρεις μόνος σου. Όλοι έχουμε περάσει από 2-3 τουλάχιστο distributions μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό που μας άρεσε/βόλεψε περισσότερο. Μια πρόταση που θα μπορούσα να κάνω είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό στο οποίο θα έχεις περισσότερη βοήθεια όταν τη χρειαστείς. Πέρνα και μια βόλτα από μερικά forum γενικού περιεχομένου όπως το insomnia για παράδειγμα έχουν sections για Linux και τα παιδιά φαντάζομαι θα μπορούν να σε βοηθήσουν στα "δύσκολα"

Ελπίζω να βοήθησα.

Βλαμένο Μέλος Το avatar του/της eNeRGy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από niewbe

Το linux δεν είναι λειτουργικό σύστημα. Linux είναι ο πυρήνας, ο βασικός κώδικας που εκτελείται και αναλαμβάνει την διαχείριση των πόρων του συστήματος, την επικοινωνία των διάφορων υποσυστημάτων κ.τ.λ.

Αυτο που χαρακτιριζεις στην δευτερη προταση ειναι το λειτουργικο...
    Η πρωτη προταση θα ηταν σωστη αν ελειπε το πρωτο "δεν"...

Μια χαρα λειτουργικο ειναι το linux... και ισως η καλυτερη παραλαγη/εξελιξη του unix...

το γιατι δεν ειναι διασημο ειναι επειδη δεν ειναι MS... και επειδη ξεκινησε ως γραμμη εντολων και αργησε το γραφικο περιβαλον να γινει "ομορφο" (περιπου στις αρχες τις χιλιετιας)... πιο πριν ηταν σαν μια καημενη αντιγραφη των macOS/windows...
    Forgive But Never Forget

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
    Άλκη μπας και έχεις κανένα link που μπορώ να "κατεβάσω" την πιο τελευταία έκδοση του Linux με σχετικές οδηγίες

P.S: Είμαι τελείως άσχετος απο Linux btw...

Επίσης κανένα καλό πρόγραμμα για partitionning δίσκου κάτω απο WinXP
    (είπαμε το εργαλείο έχει καιρό να δουλέψει εντός "πίστας")
    Σου προτείνω Linux Kubuntu!!! Αυτά έχω!
    Google-αρε το και θα σου βγάλει σίγουρα κάποιο site για να το κατεβάσεις! Αλλιώς, με torrent!

Είναι έκδοση για αρχάριους με γραφικό περιβάλλον αλλά και την κλασική κονσόλα.

Να ξέρεις όμως, ότι Linux και να πάρεις θέλει ψάξιμο, στην αρχή τουλάχιστον, γιατί έχει ακρετές διαφορές με τα Windows.

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Το Linux συνεχώς αναβαθμίζεται ώς προς τον kernel του αλλά και ώς προς τα προγράμματα που χρησιμοποιείς!
    Και από ασφάλεια είσαι εγγυημένος!

the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

Αρχικά δημιουργήθηκε από eNeRGy
    και επειδη ξεκινησε ως γραμμη εντολων και αργησε το γραφικο περιβαλον να γινει "ομορφο" (περιπου στις αρχες τις χιλιετιας)... πιο πριν ηταν σαν μια καημενη αντιγραφη των macOS/windows...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το είχες δει ποτέ το KDE πριν ακόμα βγουν τα Windows 95;

Τότε θα καταλάβενες ποιος αντέγραψε ποιον.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
    Σου προτείνω Linux Kubuntu!!! Αυτά έχω!
    Google-αρε το και θα σου βγάλει σίγουρα κάποιο site για να το κατεβάσεις! Αλλιώς, με torrent!

Είναι έκδοση για αρχάριους με γραφικό περιβάλλον αλλά και την κλασική κονσόλα.

Να ξέρεις όμως, ότι Linux και να πάρεις θέλει ψάξιμο, στην αρχή τουλάχιστον, γιατί έχει ακρετές διαφορές με τα Windows.

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Το Linux συνεχώς αναβαθμίζεται ώς προς τον kernel του αλλά και ώς προς τα προγράμματα που χρησιμοποιείς!
    Και από ασφάλεια είσαι εγγυημένος!

Αν και δεν το έχω δει καθόλου το Kubuntu, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ευκολία του. Χαίρομαι που κάποιες διανομές έχουν αρχίσει και αγγίζουν πολλούς καθημερινούς χρήστες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alkis
    Αν και δεν το έχω δει καθόλου το Kubuntu, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ευκολία του. Χαίρομαι που κάποιες διανομές έχουν αρχίσει και αγγίζουν πολλούς καθημερινούς χρήστες.

Αυτό είναι το ωραίο με το linux!!!!!

Κυκλοφορούν τόσες πολλές εκδόσεις που έχεις να επιλέξεις ανάλογα το επιπεδό σου!!

Πάντως τελευταία έκδοση linux γενικά είναι το arch-linux αλλά είναι για έμπειρους! Από ότι άκουσα όμως από φιλαράκι που το έβαλε, το σύστημα ΜΑΜΑΕΙ!!!!!!!!
    the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Image resizer για windows vista.
    από notakos600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2008, 08:21
  2. windows vista sp1 σκατά είναι τελικά;
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ