Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Ε.Α και θορυβομετρηση!

...να συμπληρώσουμε επίσης ότι τα ''ειδικά όργανα'' πρέπει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να καλιμπράρονται.
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
    Δεν θα επρεπε να ειναι σε αναλογες συνθηκες με αυτες που μετρανε στα εργοστασια; (δηλαδη με ησυχια απο το περιβαλλον για να μην μετρησει αλλα αντι αλλων; )

Αν ο αλλος θελει να με γραψει, μπορω να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να με μετρησει σε τοποθεσια χωρις μεγαλα επιπεδα θορυβου;
    Εννοείται ότι κανονικά πρέπει να μετράνε σε μέρος χωρίς θόρυβο..

Ναι,μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση..

Για τη σωστή διαδικασία και το τι μπορείς να κάνεις μετά,κοίτα εδώ..

Εγώ το παραπάνω θέλω να το βρω σε κάποιο δημόσιο/επίσημο έγγραφο,να το τυπώσω και να το κουβαλάω πάντα μαζί μου..

Άκου εκεί να σου ψυθιρίσει συνομωτικά ανέβασε το μέχρι 4000 στροφές.. Λες και σου'κανε χάρη..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από eNeRGy
    ...το οργανο που καταγραφει πρεπει να βρισκεται σε 15μοιρες και αποσταση 1 μετρου απο την απολυξη της εξατμισης του οχηματος...
    Μισό μέτρο και 45 μοίρες..Κοίτα στο λινκ στο παραπάνω ποστ μου..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Το νου σας Ρεμάλια!!! Το avatar του/της RapidShade
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Δεν μπορείς να καταλάβεις το χιούμορ με την διαμάχη.... να το κοιτάξεις αυτό....

Επίσης.... τα καβασάκια δεν κάνουν κιχ....

Τιποτα δεν κάνουν..... (καλά γενικότερα αυτό είναι γνωστό) Τον επιθανάτιο ρόγχο ακους μόνο.....
    Είχα καιρό να μπω και να ακόμα περισσότερο να γράψω...
    αλλά βλάπω ότι ακόμα "βιολί" δεν αλλάζεις...χαχαχαχα

Ετσι έτσι... να βλέπω και κάνα γνώριμο εδω μέσα

Να σαι καλά ρε φίλε!
    Υ.Γ. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!

The more I learn,
    the less I understand...

RapidShade

--------------------------------
    Where is my R1?... ;(

Βλαμένο Μέλος Το avatar του/της eNeRGy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Μισό μέτρο και 45 μοίρες..Κοίτα στο λινκ στο παραπάνω ποστ μου..
    το ειδα!!!

θυμομουν λαθος! :ZZZ:

επανεξεταση να ζητησει το παιδι οποσδηποτε, ή να παει στο δικαστηριο με το χαρτι απο την αντιπροσωπια οτι δεν πειραξε τιποτα και απλα η μετρηση ηταν λαθος...
    Forgive But Never Forget

Αρχικά δημιουργήθηκε από eNeRGy
    το ειδα!!!

θυμομουν λαθος! :ZZZ:

επανεξεταση να ζητησει το παιδι οποσδηποτε, ή να παει στο δικαστηριο με το χαρτι απο την αντιπροσωπια οτι δεν πειραξε τιποτα και απλα η μετρηση ηταν λαθος...
    ΔΕΝ με γραψανε φιλε Energy, οποτε ολα καλα αυτη τη φορα... Την επομενη θα τους δωσω ενα ΚΑΛΟ λογο να με γραψουν ομως....

Eγω νομιζω οτι απλα ηθελε να σου πουλησει μουρη.Μπορει και να ειχε νομισει οτι ειχες αφτερ μαρκετ και μετα που σε πλησιασε να ειδε οτι ηταν μαμισια αλλα ηταν πλεον αργα και προχωρησε στη μετρηση. επισης η πινακιδα κατω απο την ουρα δεινει μια "αλητικη" εμφανιση και προκαλει ορισμενους μπατσους.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Παιδια αλλο db και αλλο dba.δεν ξερω τι ντεσιμπελομετρα εχει η τροχαια,παντως αν εχει ψηφιακα να κοιτατε οτι μετραει dbA αυτο το μαραφετι(dba = ακουστοτητα συμφωνα με το ανθρωπινο αυτι ενω db πιεση του αερα,η πιεση που ασκουν τα ηχητικα κυμματα στον αερα).Εκτος αυτου εχει σημασια ο χωρος.Σκεφτειτε το θροισμα των φυλλων οταν εχει λιγο αερα ειναι 50-60 db.Αν λοιπον την ωρα της μετρησης περναει απο διπλα ενα φορτηγο?Ο νομος προβλεπει:ηχοματρηση σε ανηχοηκο χωρο(λεμε τωρα),45 μοιρες γωνια το ντεσιμπελομετρο απο την μπουκα της εξατμησης(γιατι διαφορετικα θα ειναι σαν να φυσας σε ενα μικροφωνο)και 30 εκοτοστα αποσταση για να μην παιρνει ο μετρητης ''προημες ανακλασεις''(παλι δηλαδη για να μην παρει το μικροφωνο της συσκευης πιεση απο τα καυσαερια)
    Ολα αυτα ισχυουν,εχω παει 3 φορες δικαστηριο και με αθωωσαν.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    δεν ξρω αν το εγραψε καποιος πιο πανω αλλα δεν διαβασα ολλες τις απαντησεις

ια χαρα ειναι το μηχανακι αλλα στην περιοχη που σε μετρισε μονο το μηχανακι δεν ακουγοταν, με τοσο θορυβο γυρο.

ξεχνατε τι περιορισμους εχει καθε μετρηση,

αποσταση απο τοιχο , εξωτερικους θορυβους κλπ

οποτε απλα για αλλη μια φορα το "οργανο" ηταν :a31:
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    λοιπον πηγα σημερα να με μετρησουν -με την acrapovic-

ποσο μετρησε δεν ξερω -δεν ειδα

οσοι ειχαν ερθει για να μετρηθουν τους εδωσε ενα χαρτι οτι ολα οκ και με αυτο θα παμε να παρουμε τις πινακιδες πισω

το κουφο ειναι οτι ειχε ερθει ενα παλληκαρι με ενα παπι κawa kazear με μαμα εξατμιση που τον ειχαν γραψει

και το γελιο ειναι οτι την ωρα που τον μετρησαν σημερα του λεει ο υπαλληλος εκει
    -δηλαδη ρε φιλε γιατι ηρθες εδω για να σε ξανα γραψουμε

εδειχνε παλι πολυ

ε τοτε λεω εγω ειναι η ωρα μου να φευγω

αλλα τελικα ολα κομπλε

θα παω δευτερα να παρω την πινακιδα και θα μου σβησουν και την κληση (γνωστος) και ετσι εγινε το δικο μου

μια ζωη θα τους τι λεω γιατι δεν μπορουν να μου κανουν τπτ
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS

μια ζωη θα τους τι λεω γιατι δεν μπορουν να μου κανουν τπτ
    τι εννοείς δεν μπορουν να σου κανουν τίποτα? λογω του γνωστου σου? ή γενικά δεν μπορουν να σου κανουν τίποτα..(παντως και το σπασιμο νευρων στο οποιο στοχευουν πολλες φορες..ειναι αρκετο....)

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Εγώ το παραπάνω θέλω να το βρω σε κάποιο δημόσιο/επίσημο έγγραφο,να το τυπώσω και να το κουβαλάω πάντα μαζί μου..
    Από το λίγο που έψαξα, ακόμα ισχύουν οι τρόποι μέτρησης που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση: Αριθ. 28340/2440/92

(δές στο τέλος για το λινκ)

Με γενικό τίτλο:
    Μέτρα για τον περιορισμό της ηχορύπανσης, που προέρχεται από μοτοσυκλέτες σε
    συμμόρφωση προς τις διατάξεις των οδηγιών 78/1015, 87/56 και 89/238/ΕΟΚ.
    (ΦΕΚ 532/Β/18-8-92)

...
    2.2.3.3. Διάφορα
    Οι ενδείξεις του οργάνου μετρήσεως που προκαλούνται από τον περιβάλλοντα θόρυβο και
    από τον άνεμο πρέπει να είναι κατώτερες τουλάχιστον κατά 10 dB (A) από το υπό μέτρηση
    ηχητικό επίπεδο. Το μικρόφωνο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα κατάλληλο πέτασμα
    προφυλάξεως κατά του ανέμου, λαμβανομένης υπόψη της επιδράσεως του επί της
    ευαισθησίας του μικροφώνου.
    2.2.4. Μέθοδος μετρήσεως
    2.2.4.1. Φύση και αριθμός μετρήσεων
    Το μέγιστο ισοσταθμισμένο (Α) ηχητικό επίπεδο, εκφρασμένο σε dB (A), μετράται κατά τη
    διάρκεια της περιόδου λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.2.4.3. Τρείς μετρήσεις,
    τουλάχιστον, λαμβάνονται σε κάθε σημείο μετρήσεως.
    2.2.4.2. Θέση του μικροφώνου (Εικόνα 2)
    Το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετείται στο ύψος του στομίου εξατμίσεως, σε ουδεμία
    περίπτωση σε ύψος κατώτερο των 0,2μ. υπεράνω της επιφάνειας του διαδρόμου. Η μεμβράνη
    του μικροφώνου πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς το άνοιγμα εξατμίσεως των αερίων
    και να τοποθετείται σε απόσταση 0,5μ. από αυτό το άνοιγμα. Ο άξων μέγιστης ευαισθησίας
    του μικροφώνου πρέπει να είναι παράλληλος προς την επιφάνεια του διαδρόμου και να
    σχηματίζει γωνία 45º ±10º σε σχέση προς το κατακόρυφο επίπεδο που παρέχει τη διεύθυνση
    εξόδου των αερίων εξατμίσεως.
    Σε σχέση προς αυτό το κατακόρυφο, το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετείται προς την πλευρά
    που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ του μικροφώνου και του
    περιγράμματος της μοτοσυκλέτας (δεν λαμβάνεται υπόψη το πηδάλιο).
    Αν το σύστημα εξατμίσεως περιλαμβάνει περισσότερα ανοίγματα των οποίων τα κέντρα δεν
    απέχουν λιγότερο ή ίσο με 0,3μ. το μικρόφωνο πρέπει να προσανατολίζεται προς το στόμιο
    το πλησιέστερο προς το περίγραμμα της μοτοσυκλέτας (δεν λαμβάνεται υπόψη το πηδάλιο) ή
    προς το υψηλότερο ευρισκόμενο στόμιο σε σχέση προς την επιφάνεια του διαδρόμου. Αν οι
    αποστάσεις μεταξύ των κέντρων των ανοιγμάτων είναι μεγαλύτερες των 0,3μ. εφαρμόζνται
    διακριτές μετρήσεις σε κάθε άτομο εξατμίσεως και λαμβάνεται υπόψη μόνο η μεγαλύτερη
    τιμή.
    2.2.4.3. Συνθήκες λειτουργίας
    Η κατάσταση λειτουργίας του κινητήρα σταθεροποιείται σε μια από τις ακόλουθες τιμές:

S/2 εάν S είναι ανώτερο των 5.000 στροφών ανά λεπτό,
    3S/4 εάν S είναι κατώτερο ή ίσο 5.000 στροφών ανά λεπτό,

« S » είναι η κατάσταση λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4 του παραρτήματος ΙΙ.
    Μόλις επιτευχθεί η σταθεροποιημένη κατάσταση λειτουργίας, το όργανο χειρισμού
    επιταχύνσεως επαναφέρεται ταχέως στη θέση ρελαντί. Το ηχητικό επίπεδο μετράται κατά τη
    διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας που περιλαμβάνει σύντομη διατήρηση της
    σταθεροποιημένης καταστάσεως λειτουργίας καθώς και όλη τη διάρκεια της επβρανδύσεως
    του ισχύοντος αποτελέσματος μετρήσεως όντος αυτού που αντιστοιχεί στη μέγιστη ένδειξη
    του ηχομέτρου.
    2.2.5. Αποτελέσματα (πρακτικό δοκιμής)
    2.2.5.1. Το πρακτικό δοκιμής που συντάσσεται εν όψει της χορηγήσεως του πιστοποιητικού
    που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ αναφέρει όλα τα αναγκαία δεδομένα, ιδίως αυτά που
    εχρησίμευσαν για τη μέτρηση του θορύβου της μοτοσυκλέτας εν στάσει.
    2.2.5.2. Οι τιμές, στρογγυλεμένες προς το πλησιέστερο ακέραιο decibel λαμβάνονται επί της
    συσκευής μετρήσεως.
    Λαμβάνονται υπόψη μόνον οι τιμές που λαμβάνονται κατά την έκβαση τριών διαδοχικών
    μετρήσεων και των οποίων οι αμοιβαίες αποκλίσεις δεν είναι ανώτερες των 2 dB (A).
    2.2.5.3. Η λαμβανόμενη τιμή είναι το υψηλότερο αποτέλεσμα αυτών των τριών μετρήσεων.
    3. ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΣ (ΣΙΓΑΣΤΗΡΑΣ)
    3.1. Αν η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με διατάξεις προοριζόμενες για τη μείωση του
    θορύβου της εξατμίσεως (σιγαστήρες), εφαρμόζονται οι προδιαγραφές του παρόντος σημείου
    3. Αν ο σωλήν αναρροφήσεως του κινητήρα είναι εφοδιασμένος με ένα φίλτρο αέρος και/ή
    με έναν αποσβεστήρα θορύβων εισαγωγής, αναγκαίο(ους) για να εξασφαλισθεί η τήρηση του
    αποδεκτού ηχητικού επιπέδου, αυτό το φίλτρο και/ή αυτός ο αποσβεστήρας θεωρούνται ότι
    αποτελούν τμήμα του σιγαστήρα και εφαρμόζονται επίσης επ’αυτών οι προδιαγραφές του
    παρόντος σημείου 3.
    3.2 Το διάγραμμα του συστήματος εξατμίσεως πρέπει να επισυνάπτεται ως παράρτημα της
    βεβαίωσης του παραρτήματος ΙΙΙ.
    3.3 Όλοι οι σιγαστήρες πρέπει να φέρουν σήματα και επιγραφές σύμφωνα με το σημείο 3 του
    παραρτήματος ΙΙ.
    ...
    Tα υπόλοιπα στο link.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	metrisi.jpg 
Προβολές:	71 
Μέγεθος:	51,8 KB 
ID:	65413

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tati
    τι εννοείς δεν μπορουν να σου κανουν τίποτα? λογω του γνωστου σου? ή γενικά δεν μπορουν να σου κανουν τίποτα..(παντως και το σπασιμο νευρων στο οποιο στοχευουν πολλες φορες..ειναι αρκετο....)

σπασιμο...?

ποιο σπασιμο?

εγω τους κανω σπασιμο γι'αυτο και με γραφουν για τα παντα

το οτι με γραφουν (και να τα πληρωσω κιολας) για εμενα δεν ειναι τπτ

και μεσα να με πανε (εχω παει) για εμενα δεν ειναι τπτ

αρα το μονο που μπορουν να μου κανουν ειναι αυτο :a015:

δεν παιζει ομως

μπορουν να μου κανουν κατι αλλο που μου διαφευγει?
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
    σπασιμο...?

ποιο σπασιμο?

εγω τους κανω σπασιμο γι'αυτο και με γραφουν για τα παντα

το οτι με γραφουν (και να τα πληρωσω κιολας) για εμενα δεν ειναι τπτ

και μεσα να με πανε (εχω παει) για εμενα δεν ειναι τπτ

αρα το μονο που μπορουν να μου κανουν ειναι αυτο :a015:

δεν παιζει ομως

μπορουν να μου κανουν κατι αλλο που μου διαφευγει?
    κατανοητος

Κακο σκυλι ψωφο δεν εχει! Το avatar του/της Vezouvios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tati

Καλα σου κανουν εσενα!!!!!
    Γινετε να σε σταματανε 5-6 φορες την ημερα ??????:rotflmao:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF