Μωρέ, σεις όλοι μιλάτε σα να ξέρετε την ιστορία, καλύτερα από τους ίδιους που τη ζήσανε!
Μωρέ, σεις όλοι μιλάτε σα να ξέρετε την ιστορία, καλύτερα από τους ίδιους που τη ζήσανε!
Και τι λύση προτείνετε γι' αυτό το πρόβλημα αγαπητέ; Να κάψουμε όλα τα βιβλία στην πλατεία Συντάγματος ή να σταματήσουμε το διάβασμα;![]()
Πίσω απ' αυτήν την Θεωρία περι Ινδοευρωπαίων δεν κρύβεται τίποτα.
Το κύριο θεμέλιο της είναι γλωσσολογικό.Για να εξηγήσουν τα κοινά στοιχεία στις γλώσσες.
Προκύπτει από αυτό. Είναι ευρέως διαδεδομένη και σχετικά αποδεκτή (δε θα κόψουμε και το κεφάλι μας!).Αμα βρεθούν τίποτα νέα στοιχεία και βγεί καμμιά καλύτερη καλώς να ρθει.
Δεν εισάγει απ'το παράθυρο στο κάτω κάτω κάποια ανωτερότητα σε κάποια συγκεκριμμένη ομάδα.
Τουλάχιστον δεν είναι ύποπτη.
Βέβαια μερικοί "Ελληναραδες" (καινοφανές φαινόμενο αυτό) θεωρούν ότι μας υποτιμά!!
Οποιαδήποτε θεωρία περί φυλής και ράτσας είναι παπαριά του κερατά.
Οποιαδήποτε θεωρία επικαλείται DNA και τα τοιαύτα είναι βέβαια ανόητη αλλά κυρίως επικίνδυνη.
Υποπτα και πολύ μάλιστα είναι αυτά που κυκλοφορούν τελευταία.
Μου είναι παντελώς αδιάφορο άν ο προπροπροπρο....παπούς μου ήταν Ινδοευρωπαίος, αυτόχθων, Πελασγός.
Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία και δεν δικαολογεί τα σημερινά μου χάλια.
Ας κυκλοφορούν όσες θεωρίες θέλουν. Ας γράφει ο καθένας ότι του κατεβάσει η γκλάβα.
Εφόσον είναι έστω και μονον αφελείς έχει καλώς.
Αν όμως πάνε να περάσουν μηνύματα πονηρά, απευθυνόμενοι σε ανίδεους, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Δεν χρειάζεται να κάψει κανείς τίποτα.Πάνε αυτά τα κόλπα.Θα του κάνει και διαφήμιση.Ούτε γελοιοποίηση δεν θέλει.
Ετσι κι΄ αλλοιώς πάνε για ανακύκλωση χαρτιού.
Μας κρύβουν, δεν μας τα λένε,μας λένε ψέμματα.Είμασταν ξεφτίλες και μας βάφτιζαν λεβέντες.Είμασταν προδότες και μας πλασάριζαν για πατριώτες.Είμασταν χεσμένοι και μας έλεγαν ήρωες.Είμασταν εγκληματίες και μας έλεγαν παλληκάρια.
Φταίγαν οι αμερικανοί οι άγγλοι οι μαο-μαο και τα "ντόπια τσιράκια τους" (κατα την Μαρξιστική διαλεκτική του ΚΚΕ) και μας έλεγαν "ανήκωμεν εις την Δύσην".
Ναί!! ναί!!.Είχατε όρεξη να μάθετε ιστορία κι' αυτοί κρύβαν τα βιβλία μήπως τα βρείτε και τα διαβάσετε και ξυπνήσετε και πονηρέψετε και μετά πως να σας κάνουν ζάφτι.
Δεν σας έκρυψε κανείς τίποτα.Τελεία και παύλα.Αρκετά μ'αυτή την πιπίλα.Απλά δεν γινόταν μάθημα.
Ολα είναι γραμμένα.Θά λεγα και περισσότερα απ' όσα χρειάζονται.Απ' όλα έχει ο μπαξές.
Ο,τι σας βολεύει θα το βρείτε.
Θα σταθώ μόνο σ' αυτό..Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa
Πίσω απ' αυτήν την Θεωρία περι Ινδοευρωπαίων δεν κρύβεται τίποτα.
...
ΟΚ! Κάποιος σκέφτηκε την θεωρία περί Ινδοευρωπαίων, δεν ωφείλει να την αποδείξει κάπως;![]()
Ακόμη και ο ποιό σκληροπυρηνικός τεχνοκράτης θα μας πει ότι θεωρία που δεν υποστηρίζεται από στοιχεία, απλά δεν ευσταθεί.
Αν ο συλλογισμός μου είναι λανθασμένος, εξηγήστε μου γιατί..
Αν όντως υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη των Ινδοευρωπαίων, πείτε μου ποιά είναι αυτά..
Υ.Γ. Πρίν σπεύσει κανείς να πει ότι το στοιχείο είναι οι κοινές γλωσσικές ρίζες των λαών που απλώνονται στο υποτιθέμενο ινδοευρωπαϊκό τόξο (Γερμανία...Ινδία), θα πρέπει πρώτα να μας πει ΠΟΙΑ ήταν η υπαρκτή "μαμά" γλώσσα (όποια κι αν ήταν αυτή), αλλιώς δεν έχει αποδείξει τίποτα.
Δε μπορούμε να σου μάθουμε εμείς, εδώ, το τι λέει η θεωρία περί πρωτοινδοευρωπαϊκής γλώσσας. Αν ενδιαφέρεσαι, διάβασε και μάθε. Θα σου λυθεί πάσα απορία. Συν το ότι αν σου πω εγώ τι και πως, δεν πρόκειται να το σκεφτείς καν, όπως βλέπω από τα παιδιάστικα σχόλια στα 2-3 τελευταία πράματα που είπα. Γι'αυτό λοιπόν, καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις μόνος σου.
Ελπίζω να μην ακούσω αντίδραση ακόμα και για αυτό .
Μια *θεωρία* δεν *αποδεικνύεται*.ΟΚ! Κάποιος σκέφτηκε την θεωρία περί Ινδοευρωπαίων, δεν ωφείλει να την αποδείξει κάπως;
Δεν υπάρχει μαμά γλώσσα.Δεν υπάρχουν γραπτά μνημεία.
Δεν σας φτάνει που μίλαγαν, θέλετε να γράφουν κιόλας.
Οι γλωσσολόγοι έχουν φτιάξει κάτι σαν γλώσσα (ας πούμε).Τεχνητή.
Από τα κοινά σημεία των παλαιών (γραμματικά - συντακτικά) γλωσσών. Για να συννενοούνται φαίνεται.
Εξάλλου έχουν καταλήξει σε ένα κοινό πρόγονο των ανθρώπων.
Μιλάμε για τον Homo sapiens.
Οι νεάτερνταλ εξαφανίστηκαν.
Αν και από μερικά που συμβαίνουν και ακούγονται αρχίζω να πιστεύω οτι μπορεί και να εχουν επιζήσει μερικοί.Ετσι στη ζούλα.
Ομως σα να θές να πείς κάτι μου μοιάζεις.Η κάνω λάθος;Θέλεις να καταλήξεις κάπου;![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
Δε μπορούμε να σου μάθουμε εμείς, εδώ, το τι λέει η θεωρία περί πρωτοινδοευρωπαϊκής γλώσσας. Αν ενδιαφέρεσαι, διάβασε και μάθε. Θα σου λυθεί πάσα απορία. Συν το ότι αν σου πω εγώ τι και πως, δεν πρόκειται να το σκεφτείς καν, όπως βλέπω από τα παιδιάστικα σχόλια στα 2-3 τελευταία πράματα που είπα. Γι'αυτό λοιπόν, καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις μόνος σου.
Ελπίζω να μην ακούσω αντίδραση ακόμα και για αυτό .
Μια *θεωρία* δεν *αποδεικνύεται*.
ΦΙΛΤΑΤΕ..
Δεν απαντήσατε στο ερώτημά μου:
"Αν ο συλλογισμός μου είναι λανθασμένος, εξηγήστε μου γιατί..
Αν όντως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη των Ινδοευρωπαίων, πείτε μου ποιά είναι αυτά.."
Φίλε χωμάτινε
Τον πληθυντικό δεν τον καταλαβα.
και μιά και σχολίασες δικά μου λεγόμενα:
Ο, τι είχα να πώ το είπα.
Και νομίζω ότι απάντησα στον συλλογισμό σου.Τουλάχιστον μ'αυτά που ξέρω.
Δεν είμαι γλωσσολόγος ούτε ανθρωπολόγος.
Ούτε κόβω το κεφάλι μου γι' αυτήν.
Είναι κάτι που σ' ενοχλεί σ'αυτήν την υπόθεση και δεν το πιάνω;
Γιατί διαβάζω κάτι περίεργα ονόματα π.χ Ορος, που δεν τάχω ξανακούσει.
Ρε σείς, μπάς και διαβάζεται Δαυλό και τα παρόμοια και λέτε αυτά που λέτε;
Αυτό να το πεις στον Μανώλη Χουρμουζιάδη, διακεκριμένο αρχαιολόγο που ανακάλυψε στο Δισπηλιό της Κοζάνης επιγραφή με ελληνικούς χαρακτήρες του 5600 π.χ. (χρονολογημένη με C14), ενώ "υποτίθεται" ότι το αλφάβητο (φωνήεντα) μας το έφεραν οι Φοίνικες τον 12ο αι. π.χ.Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa
Δεν υπάρχει μαμά γλώσσα.Δεν υπάρχουν γραπτά μνημεία.
Δεν σας φτάνει που μίλαγαν, θέλετε να γράφουν κιόλας.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
Αν κάποιος έχει αποδείξεις ότι οι Ινδοευρωπαίοι ΟΝΤΩΣ υπήρξαν, ας τις προσκομίσει..
Αλλιώς θα βγάλω και εγώ καινούργια θεωρία περί υπάρξεως Αυστραλοεσκιμώων ..![]()
Αυτό που είπα αναφερόταν στην Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα.
Οτι δεν έχει βρεθεί κάτι γι' αυτήν.
Μπορεί και να μήν γράφαν οι άνθρωποι.
Υποθέσεις των γλωσσολόγων είναι.Δεν λένε, πάει αυτό είναι.Το θέμα έκλεισε!
Ακόμα δεν κατάληξαν ότι όλα ανακαλύφθηκαν από τους Ελληνες.![]()
Δεν μίλησα για αλφάβητο άν δεν κάνω λάθος.
Λένε ότι έχει φοινικική προέλευση.Αν αποδειχθεί ότι είναι ελληνικής ακόμα καλύτερα.Δεν με χαλάει καθόλου.
Αλλά θα σου πώ κάτι.
Εχουν φαγωθεί όλοι με το αλφάβητο.Τίνος είναι;
Και το βέβαιο, το αποδεδειγμένο ότι η εφεύρεση των φωνηέντων από τους Ελληνες ήταν μιά τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα δεν μας φτάνει.
Θα μου πείς, εδώ τον τούρκικο καφέ τον βαφτίσαμε ελληνικό και θα μας ξεφύγει το αλφάβητο.
ta peri makrigianni prokyptoun apo thn anagnosh tvn apomnhmoneymaton tou.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Ακριβώς εκεί εστιάζεται το πρόβλημα ρε Πάνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa
Αυτό που είπα αναφερόταν στην Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα.
Οτι δεν έχει βρεθεί κάτι γι' αυτήν.
Μπορεί και να μήν γράφαν οι άνθρωποι.
Υποθέσεις των γλωσσολόγων είναι.Δεν λένε, πάει αυτό είναι.Το θέμα έκλεισε!
...
Πως μπορεί να στηρίζει κάποιος μία ολόκληρη θεωρία πάνω σε αναπόδεικτες υποθέσεις και εκτιμήσεις;![]()
Πριν φτάσουμε στο ερώτημα "Τι γλώσσα μιλούσαν οι Ινδοευρωπαίοι;", δεν πρέπει κάποιος να μας αποδείξει ότι υπήρξαν. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει.