Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 89 από 89

Θέμα: Νέα Windows: Windows Vista

Admin, the ugly monster Το avatar του/της Alkis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
    Αυτό είναι το ωραίο με το linux!!!!!

Κυκλοφορούν τόσες πολλές εκδόσεις που έχεις να επιλέξεις ανάλογα το επιπεδό σου!!

Πάντως τελευταία έκδοση linux γενικά είναι το arch-linux αλλά είναι για έμπειρους! Από ότι άκουσα όμως από φιλαράκι που το έβαλε, το σύστημα ΜΑΜΑΕΙ!!!!!!!!
    Στην αρχή αρχή, μια εύκολη διανομή, για να "μπεις" στο κλίμα. Όταν όμως αρχίζεις να γουστάρεις.....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	01_small.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	37,5 KB 
ID:	65811
    Copyright Infinity - All Nights Reserved. The Bastard Administrator from Hell

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alkis
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το είχες δει ποτέ το KDE πριν ακόμα βγουν τα Windows 95;

Τότε θα καταλάβενες ποιος αντέγραψε ποιον.
    Ε εντάξει δεν ακριβώς έτσι. Το KDE ξεκίνησε το 1996 και φέτος έχει επέτειο
    Κάπου εκεί ξεκίνησε το Gnome και πολύ πιο πριν οι υπόλοιποι. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το kde και το gnome βασικά είναι προγράμματα που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της επιφάνειας εργασίας. Φανταστείτε αυτό που βλέπετε στα windows. Ο windows explorer, η taskbar και όλα τα κομφόρια. Ενώ στα windows είναι ένα το desktop (αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε) στο Linux υπάρχουν διάφορα με πιο γνωστά τα gnome και KDE. Διαλέγεις και παίρνεις!

@eNeRGy Το γραφικό περιβάλλον (Χ windows) υπήρχε από τα 80s. To linux βγήκε αργότερα (91-92). Απλά έπρεπε να σταθεροποιηθεί η tcp/ip υλοποίηση του Linux για να έχεις και σταθερό γραφικό περιβάλλον. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχουν τα γραφικά με το δίκτυο. Τα Χ ήταν από σχεδίαση τους client-server απλά στο PC μας τρέχουν μαζί. Το Linux το 91 δεν είχε ακόμα sockets οπότε δεν είχε και γραφικά!
    Όσο για την πριν KDE-GNOME εποχή να θυμίσω το enlightment To χρησιμοποιούσα και ήταν εκπληκτικό από το 96-97 (αν δε κάνω λάθος) και άφηνε τα win95 πολύ πίσω (όσο αφορά το wow factor όχι την ουσία).
    Επείσης έχεις δίκιο όσον αφορά τον ορισμό του linux σαν λειτουργικό σύστημα αλλά ξεχνάς ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που γνωρίζουν μόνο τα windows. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο πυρήνας και τι το distribution γιατί γι' αυτούς είναι ένα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από niewbe
    Ε εντάξει δεν ακριβώς έτσι. Το KDE ξεκίνησε το 1996 και φέτος έχει επέτειο
    Κάπου εκεί ξεκίνησε το Gnome και πολύ πιο πριν οι υπόλοιποι. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το kde και το gnome βασικά είναι προγράμματα που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της επιφάνειας εργασίας. Φανταστείτε αυτό που βλέπετε στα windows. Ο windows explorer, η taskbar και όλα τα κομφόρια. Ενώ στα windows είναι ένα το desktop (αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε) στο Linux υπάρχουν διάφορα με πιο γνωστά τα gnome και KDE. Διαλέγεις και παίρνεις!

@eNeRGy Το γραφικό περιβάλλον (Χ windows) υπήρχε από τα 80s. To linux βγήκε αργότερα (91-92). Απλά έπρεπε να σταθεροποιηθεί η tcp/ip υλοποίηση του Linux για να έχεις και σταθερό γραφικό περιβάλλον. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχουν τα γραφικά με το δίκτυο. Τα Χ ήταν από σχεδίαση τους client-server απλά στο PC μας τρέχουν μαζί. Το Linux το 91 δεν είχε ακόμα sockets οπότε δεν είχε και γραφικά!
    Όσο για την πριν KDE-GNOME εποχή να θυμίσω το enlightment To χρησιμοποιούσα και ήταν εκπληκτικό από το 96-97 (αν δε κάνω λάθος) και άφηνε τα win95 πολύ πίσω (όσο αφορά το wow factor όχι την ουσία).
    Επείσης έχεις δίκιο όσον αφορά τον ορισμό του linux σαν λειτουργικό σύστημα αλλά ξεχνάς ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που γνωρίζουν μόνο τα windows. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο πυρήνας και τι το distribution γιατί γι' αυτούς είναι ένα.
    Δεν μιλάω επίσημα φίλε μου...

Το έχω δει εν έτη 93-94. Τότε δεν είχα ιδέα από linux, μου το δειξε ένα παληκάρι. Δεν μπορείς να φανταστείς πολλές φορές από πότε υπάρχει κάτι ανεπίσημα.

Και για να είμαστε και πιο σαφής, τα Windows 95 είχαν "κλέψει" όχι μόνο από KDE, αλλά και από OS/2 και Macintosh.

Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση και ηταν για εμενα η αφορμη να ξαναδοκιμασω μια νεα distribution του linux για να δω που εχει φτασει. Ε, μπορω να σας πω με ΑΠΟΛΥΤΗ σιγουρια οτι εχει φτασει παρα πολυ μακρυα!

Κατεβασα την διανομη SUSE 10.1, και αληθινα εχω μεινει αναυδος. ΝΑΙ, το linux παραμενει "απο κατω" και για να το δουλεψεις πραγματικα θελει να πεσεις στα βαθια (με γραμμη εντολων κλπ). ΟΜΩΣ, τωρα πλεον οι νεες εκδοσεις εχουν γινει εξαιρετικα φιλικες προς τον μεσο χρηστη.

Το περιβαλλον γραφικων ειναι αληθινα υπεροχο και εγκαταστασεις προγραμματων, ανανεωσεις drivers κλπ γινονται μεσα απο παραθυρικα μενου, ακριβως οπως στα Windows! Απο εκει και περα ομως ειναι η μαγεια του linux. Το τρεχεις και βλεπεις το συστημα να πεταει... Εφαρμογες ανοιγουν αμεσα. Δεν κολλανε, δεν πας να κανεις κατι που εκανες πριν 10 φορες κ τωρα ξαφνικα σου βγαζει not responding, δεν δουλευεις και ξαφνικα σου πεταει την μπλε οθονη του π@υλου και reset...

Ειναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ, σε βαθμο που κατανταει χαζο (δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι servers τρεχουν UNIX/LINUX).
    Ειναι πανγρηγορα ακομα και σε μετρια μηχανηματα, και τωρα πια ειναι και ευκολα στην εγκατασταση και χειρισμο.

Σε οποιον θελει να δει την μαγεια του linux ας κανει τον κοπο να κατεβασει μια εκδοση νεας γενιας, οπως το SUSE 10.1 (αυτο εχω αυτο προτεινω). ΕΓΩ προσωπικα δεν ξαναπαω πισω στα Windows τωρα...

ΟΜΩΣ, για να λεμε και του στραβου το δικιο, τα windows εχουν ενα μεγαλο καλο, που ειναι η φιλικοτητα στον χρηστη. ΚΑΙ αυτα εχουν πυρηνα οπως τα linux, ΚΑΙ αυτα εχουν υποσυστηματα κλπ κλπ.

Η ΜΟΝΗ διαφορα που εχουν με τα linux ειναι μια: ειναι κλειστου κωδικα.
    Και αυτο ειναι που τα χαντακωνει. Γιατι; ΟΛΑ τα λειτουργικα ειναι γεματα bugs (και τα MacOS, linux κλπ).
    ΟΜΩΣ, ενω στα ανοικτου κωδικα παιρνει ο καθε προγραμματιστης τον κωδικα, τον κοιταει, τον βελτιωνει και τον επαναδιανεμει στους αλλους. Ετσι με τον καιρο τα λαθη διορθωνονται, γινονται βελτιωσεις/τροποποιησεις και τελικα φτανεις σε ενα σημειο οπου το αποτελεσμα ειναι αληθινα εκπληκτικο. Φανταστειτε ενα προγραμμα στο οποιο δουλευουν προγραμματιστες σε ολο τον πλανητη. Αυτο ειναι το linux.

Τα windows ομως ειναι απαγορευμενο να τα σκαλιζει ο καθενας (αν και γινεται). Οποτε μενει σε μια εταιρια με Χ αριθμο προγραμματιστων να διορθωνει λαθη, να βελτιωνει και παραλληλα να τα κανει ολα αυτα υπο την πιεση του χρονου διοτι σε λιγο θα βγει το ΝΕΟ προιον που θα ακυρωνει το τωρινο (Vista με XP). Ετσι το τελικο αποτελεσμα ειναι κατα ΠΟΛΥ υποδεεστερο αυτου που θα μπορουσε να ειναι. Κωδικας μη βελτιστοποιημενος, με ενα σωρο λαθη, με memory leaks, bugs, driver conflicts και χιλια δυο αλλα.
    ΟΜΩΣ, ειναι φιλικα στην εγκατασταση, και ειναι αυτο που λεμε "ετοιμο πακετο". Ναι, θα δουλεψει -αλλα το αν θα δουλεψει καλα και γρηγορα ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια...

Καντε λοιπον μια δοκιμη... Αν συνηθισετε στα linux δεν θα γυρισετε πισω με τιποτα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
    Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση και ηταν για εμενα η αφορμη να ξαναδοκιμασω μια νεα distribution του linux για να δω που εχει φτασει. Ε, μπορω να σας πω με ΑΠΟΛΥΤΗ σιγουρια οτι εχει φτασει παρα πολυ μακρυα!
    .........
    .........
    .........
    Καντε λοιπον μια δοκιμη... Αν συνηθισετε στα linux δεν θα γυρισετε πισω με τιποτα!

Τα ρέστα μου!

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εχω στη δουλεια 4 σερβερς με Linux και 10 με windows.

Τους 4 με LInux κοντευω να ξεχασω που βρισκονται ! Οι αλλοι 10 μου σπανε τα ουμπαλα καθημερινα σαν γρηες κουτσομπολες ειναι ! Ολη την ωρα αναβαθμιση θελουν !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Εχω στη δουλεια 4 σερβερς με Linux και 10 με windows.

Τους 4 με LInux κοντευω να ξεχασω που βρισκονται ! Οι αλλοι 10 μου σπανε τα ουμπαλα καθημερινα σαν γρηες κουτσομπολες ειναι ! Ολη την ωρα αναβαθμιση θελουν !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εγώ πλέον τους έχω αλλάξει όλους σε Linux. Ο τελευαίος "μπαζος" έσβησε τον προηγούμενο χειμώνα.

Έλλειπα διακοπές 1 μήνα το καλοκαίρι, και ούτε που χτύπησε τηλέφωνο για πρόβλημα στους servers.

Δουλεύανε 1 μήνα μόνοι τους σαν να τους άφησα μια μέρα.

Έυχομαι να τους αλλάξεις και συ όλους κάποια στιγμή! Α ρε λέμε τι ανακούφιση τι ελαφράδα...

Τι Ελευθερία!!!!

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Ειμαι στο καλο δρομο !!

Εχουμε κατι εφαρμογες που τρεχουν σε Παραθυρα ακομα και κει ειναι ο αγωνας προς το παρον ! Μολις βρω αντικαταστατες για τις βασεις δεδομενων πανε τα παραθυρα στα σκουπιδια !

Φετος το καλοκαιρι με σπασανε τα νευρα στα τηλεφωνα για τα κολο παραθυρα που ολο μπαζανε !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Ειμαι στο καλο δρομο !!

Εχουμε κατι εφαρμογες που τρεχουν σε Παραθυρα ακομα και κει ειναι ο αγωνας προς το παρον ! Μολις βρω αντικαταστατες για τις βασεις δεδομενων πανε τα παραθυρα στα σκουπιδια !

Φετος το καλοκαιρι με σπασανε τα νευρα στα τηλεφωνα για τα κολο παραθυρα που ολο μπαζανε !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Θέμα χρόνου είναι, αλλά και λίγου ψαξίματος... και η αντίστροφη μέτρηση προς την ψυχική ηρεμία στη δουλειά αρχίζει...

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Newbie, Alki, Kizoku σας ευχαριστώ ολους παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις.

Τελικά θα βάλω το Kubuntu που μου πρότεινε ο Θάνος έτσι για να δω και 'γω τι λένε και τα Linux. Να τονίσω πως εχω σετάρει hardware και WinXP_SP2 αγγλικά στο μηχανημά μου, σε άριστο βαθμό και δεν είχα προς το παρόν κανένα πρόβλημα αστάθειας. Είναι καλό λειτουργικό αλλα οπως λένε "Το περρίσιο φως δε βλάπτει..."!

Τελευταία ερώτηση: Πρέπει να κάνω repartition τον δίσκο μου και με τι πρόγραμμα να το επιχειρήσω ωστε να μη χάσω τα δεδομένα μου; Εχω νομίζω το Partition Magic αλλα πως λέγεται το file system που χρησιμοποιεί το Linux

Ευχαριστώ και πάλι!
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Νίκο δε χρειάζεται να κάνεις και format με το tool που είπες. Απλά ελευθέρωσε λίγο χώρο (4-5 GB). να ξέρεις ότι ειδικά με το kubuntu (το κάνουν και άλλες διανομές βέβαια) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ να κάνεις εγκατάσταση, ούτε repartition. ΤΙΠΟΤΑ. Όλο το λειτουργικό φορτώνει από το CD. Βέβαια καταλαβαίνεις ότι θα είναι πάναργο αλλά αν θέλεις απλά να δεις γιατί πράγμα μιλάμε χωρίς να μπλέξεις είναι καλή λύση.
    Αν αποφασίσεις και να το εγκαταστήσεις τότε να ξέρεις ότι χρειάζεσαι 2 τουλάχιστον partitions. Το ένα είναι το "/" (λέγεται root) και είναι το αντίστοιχο C: των windows και το άλλο λέγεται swap. Το τελευταίο κάνει ότι κάνει και το paging file στα windows μόνο που εδώ είναι partition.
    Επείσης πολλά distributions έχουν στον installer κάτι σαν το partition magic.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Καλημερα. Εγω παντως δεν τα καταφερα ρε παιδια. Πρεπει να ειμαι πολυ στουρνος.

Suse 10.1 που λεει και ο φιλος αλλα εγκατασταση δεν καταφερα να κανω κανενα προγραμμα.

Μπαινω καθε μερα και το παιδευω αλλα τιποτα. Βεβαια η δουλεια μου δεν μου επιτρεπει να εχω μονο linux αλλα δεν τρεχει τιποτα.

Μπλε οθονη εχω να δω απο τα win 98 ρε παιδια. Σε xp δεν εχω δει. Στα δικα μου τα μηχανακια παντα.

Εχω αρκετες διανομες απο την πιο απλη μεχρι την πιο δυσκολη αλλα δεν......

Που θα μου παει ομως.

Φίλε ktm τι εννοείς δεν κατάφερες να κάνεις εγκατάσταση κανένα πρόγραμμα;
    Πήρες ένα exe από τα windows και πήγες να το εγκαταστήσεις στο Linux.
    Πήρες ένα πρόγραμμα για linux και πήγες να το εγκαταστήσεις στο Suse 10.1. Αν ναι σε τι μορφή ήταν;
    Δεν κατάφερες να κάνεις καν εγκατάσταση το Suse 10.1; Αυτό το βρίσκω λίγο απίθανο γιατί ειδικά το Suse είναι αστείο στην εγκατάσταση του.
    Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Image resizer για windows vista.
    από notakos600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2008, 08:21
  2. windows vista sp1 σκατά είναι τελικά;
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2008, 12:56
  3. Windows Vista freeware εφαρμογες