Σελίδα 1 από 15 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 218

Θέμα: Δάσκαλοι Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira

Δάσκαλοι Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, απ' ότι γνωρίζουμε όλοι, οι Δάσκαλοι βρίσκονται σε απεργία για οικονομικές διαφορές με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλος με τις ίδιες απορείες και ερωτήματα. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να παρεξηγηθώ. Οι αγώνες αυτού του ήδους είναι το μόνο μέσον που έχει ο εργαζόμενος!

Μέσα στα τόσα χρόνια έχουν γίνει δραματικές αλλαγές στα βιβλία καθώς και στον τρόπο διδασκαλίας. Έχουμε δει πολλές φορές τραγικά λάθη σε βιβλία που τα διαβάζουν παιδιά ηλικίας κάτω των 11. Μια ηλικία στην οποία δεν μπορούν ακόμα να ξεχωρίσουν αναυτά που μαθεί είναι λάθος ή σωστά. Απλά αποροφά γνώση. Έχουμε δει δασκάλους να μην ενδιαφέρονται καθόλου για την δουλειά τους και να εργάζονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι "Πάω κάνω την δουλειά μου,γυρίζω", χωρίς ουσιαστικά να μην προσφέρουν τίποτα στα παιδία που τους ακούν!

Στα τόσα χρόνια έχετε δει κάποιον να διαμαρτύρεται για όλα αυτά? Τόσες μέρες και τα παιδιά χάνουν γνώσεις αλλά οι δάσκαλοι θέλουν να πάρουν και το κάτι παραπάνω! Κάθε χρόνο τα ίδια! Και κάθε χρόνο οι μαθητές είναι οι χαμένοι! ΟΚ τα λεφτά είναι λίγα! Δεν είδα όμως κάποιον να φωνάζει που αυξήθικε η βενζίνη τις μέρες των εκλογών! Βλέπεις ο κόσμος θα έκανε αποστάσεις! Ναι έχουν δίκιο να θέλουν κι άλλα! Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι! Γιατί πάντα οι μαθητές είναι οι χαμένοι?

Οι δάσκαλοι, αυτοί που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους, έχουν και υποχρεώσεις!!!! Ποιός κοίταξε ποτέ και ενδιαφέρθικε γι' αυτές τις υποχρεώσεις???? Να φωνάζουν για παραπάνω λεφτά! Αλλά να τα αξίζουν κιόλας! Όχι να πηγαίνει το παιδί στο γυμνάσιο και να θέλει φροντιστίριο!!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Καλημερουδια

Εχεις ενα δικιο Μaira στο γεγονος οτι σπανια θα ελεγξει καποιος εναν δασκαλο ή καθηγητη. Και ειναι πολλα φυντανια μεταξυ τους, τα οποια κατα καιρους εχουμε ζησει ολοι..Τσιγαροκαφεδια, τυροπιτα, κινητο και online στη Σοφοκλεους για να δουμε πως παει η Ιντρακομ. Αυτο συνεβαινε στο σχολειο μου με συγκεκριμενους καθηγητες..

.

Αλλα απ την αλλη ρε συ πιστευω πως δεν πρεπει για αυτες τις περιπτωσεις να απονομιμοποιηθει στα ματια μας η απεργια τους. Οχι τιποτα αλλο, αλλα αυτο περιμενει και το κρατος για να μην ικανοποιησει κανενα αιτημα τους, που σημειωτεον δεν ειναι μονο οικονομικα. Εχουν θεσει και ζητηματα οπως η οργανωση και υλικοτεχνικη υποδομη των σχολειων που μερικα απ αυτα ειναι επικινδυνα για τα παιδια.

Απ την αλλη οι κρατουντες λενε οτι δεν εχουν χωρους και λεφτα.Εγω βλεπω μετεγκαταστασεις υπουργειων και φοροαπαλλαγες σε βιομηχανιες που εχουν φτασει κερδη στο +276% !!!

Εχεις δικιο στο οτι πρεπει καποιος να τους ελεγξει. Και πιστευω οτι αυτος δεν πρεπει να ειναι καποιος με θεση γι αυτο αλλα μια ομαδα με εναλασσομενα προσωπα. Μπορει να ειναι γονεις σε συνδυασμο με καποιον παιδαγωγο. Επισης καλη ιδεα ειναι να ρωταμε και τα παιδια πως αισθανονται τον δασκαλο απεναντι τους. Εχουν αλανθαστο κριτηριο τα σκασμενα, η γνωμη και το αισθητηριο τους μπορουν ν αποκαλυψουν πολλα για το πως διδασκει ο δασκαλος...
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

+1000
    "It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

εκτός από το οικονομικο προβλημα υπάρχει και το θεσμικό...
    για το οποιο οι δασκαλοι ζητουνν εκτός των αλλων μειωση του αριθμου των παιδιων ανα τάξη και υποχρωτική προσχολικη εκπαιδευση ενος ετους.
    και γιατι αυτά ?
    γιατί μεσα σε μια ταξη με 25-30 παιδια δεν γίνεται σωστό μαθημα, όχι γιατι δε θελει ή δεν μπορει ο δασκαλος αλλα γιατί εκ των πραγματων ο αριθμός είναι παρα πολύ μεγαλος (αν υπολογίσουμε οτι προκειται και για παιδακια δημοτικού είναι ακόμα πιο δύσκολο το ζήτημα)
    η προσχολικη εκπαιδευση αποσκοπει κυρίως στο να είναι πιο φιλικες σε ενα παιδι οι εννοιες βιβλίο, τετραδιο, σχολείο κλπ .....ωστε να γίνεται καλύτερη προετοιμασία για το δημοτικο ,πριν τη φοιτηση του σε αυτό, να εχει μια ιδεα κοινως για το τι γίνεται στο σχολείο και να χουν ξεπεραστει όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα του κλαινε χωρίς τη μαμα τους , καθώς το να είναι σε ενα χωρο χωρίς τη μαμα του θα του είναι ήδη οικείο από την προηγούμενη χρονιά, οπότε ο δασκαλος θα χει να σχοληθει με την μόρφωση κι όχι τόσο με την εκαιδευση.
    τώρα για το οικονομικο ζήτημα, έχω να πω πως ενας πρωτοδιοριζόσμενος δασκαλος αμοιβεται με 800 ευρω το μήνα , όσα δηλαδη και μια πωλήτρια.
    πως μπορεί να κάνει σωστό μαθημα κάποιος όταν δεν έχει να πληρώσει το ενοικιο του ή δεν έχει να θρέψει τα παιδιά του ?
    μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima

γιατί μεσα σε μια ταξη με 25-30 παιδια δεν γίνεται σωστό μαθημα, όχι γιατι δε θελει ή δεν μπορει ο δασκαλος αλλα γιατί εκ των πραγματων ο αριθμός είναι παρα πολύ μεγαλος (αν υπολογίσουμε οτι προκειται και για παιδακια δημοτικού είναι ακόμα πιο δύσκολο το ζήτημα)
    ρε Βαν που τα ειδες τα 25-30 παιδια? στο δημοτικό στη γειτονια μου εδω και χρονια το προαύλιο ειναι αδειο και οι ταξεις κενες απο θρανία... 10 παιδια εχει μεσα καθε ταξη... και τα μισα απο αυτα ειναι αλλοδαπά...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ............
    τώρα για το οικονομικο ζήτημα, έχω να πω πως ενας πρωτοδιοριζόσμενος δασκαλος αμοιβεται με 800 ευρω το μήνα , όσα δηλαδη και μια πωλήτρια.
    πως μπορεί να κάνει σωστό μαθημα κάποιος όταν δεν έχει να πληρώσει το ενοικιο του ή δεν έχει να θρέψει τα παιδιά του ?

1. Πριν γίνει δάσκαλος ήξερε τι μισθούς παίρνουν. Αν δεν ήξερε, πρόβλημά του.
    2. Δηλαδή ένας δάσκαλος πρωτοδιοριζόμενος έχει περισσότερες ανάγκες απο μία πωλήτρια που είναι όλη μέρα στο πόδι, ενώ ο δάσκαλος (ο πρωτοδιοριζόμενος) κάθεται στην έδρα και διδάσκει 1η, 2α δημοτικού Πυρηνική Φυσική, Κβαντομηχανική κλπ.....

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ αν με ρωτήσει κάποιος....

Το λέει κι ο λαός μας: "Ουδείς μωρότερος των Ιατρών αν δεν υπήραχν οι διδάσκαλοι".... Κάτι ξέρουν.

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

κατ αρχήν το οτι δεν είναι ελληνακια καμια σημασια δεν εχει αρκει να σου πω οτι η καλυτερη μου μαθήτρια αυτή τη στιγμή είναι από αλβανία και ξεπερνά πολλά παιδιά από την Ελλάδα.
    μην κοιτάς στην αυλή , μεσα στην ταξη ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τα 25!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ρε Βαν που τα ειδες τα 25-30 παιδια? στο δημοτικό στη γειτονια μου εδω και χρονια το προαύλιο ειναι αδειο και οι ταξεις κενες απο θρανία... 10 παιδια εχει μεσα καθε ταξη... και τα μισα απο αυτα ειναι αλλοδαπά...
    Ρε Γιώργο, πως ξέρεις τι παίζει στα άλλα σχολεία? Η γυναίκα μου (δασκάλα) έχει στην τάξη της 23 παιδιά. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στις άλλες τάξεις του σχολείου της. (κέντρο Πειραιά)

Το ότι είναι αλλοδαπά τι σημαίνει? Δεν μετράνε ως σύνολο? Ίσα ίσα που είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για τον δάσκαλο, αφού πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο μ΄αυτα, εάν το επίπεδο τους υστερεί.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    2. Δηλαδή ένας δάσκαλος πρωτοδιοριζόμενος έχει περισσότερες ανάγκες απο μία πωλήτρια που είναι όλη μέρα στο πόδι, ενώ ο δάσκαλος (ο πρωτοδιοριζόμενος) κάθεται στην έδρα και διδάσκει 1η, 2α δημοτικού Πυρηνική Φυσική, Κβαντομηχανική κλπ.....

Το λέει κι ο λαός μας: "Ουδείς μωρότερος των Ιατρών αν δεν υπήραχν οι διδάσκαλοι".... Κάτι ξέρουν.

1)αν διαλέγαμε το επαγγελμα αναλογα με τα χρηματα όλες οι γυναίκες θα γινόμασταν πορνες.
    2)ο μισθός δεν επιλέγεται αναλογα με τις αναγκες αλλά αναλογα με τη μόρφωση και τις σπουδες κάποιου.
    η πωλήτρια πόσα χρόνια σπουδων έχει ????????

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    γμτ παλι αρχισαμε την αντιρατσιστικη κουβεντα? ειπα εγω τιποτα για τα αλλοδαπα? απλα το ανεφερα σα γεγονος γιατο οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩς ΠΑΛΙΑ!

και για το ποσα παιδια ειναι στη ταξη ελατε μια βολτα στον Αλιμο να δειτε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Καλημερουδια

....
    Αλλα απ την αλλη ρε συ πιστευω πως δεν πρεπει για αυτες τις περιπτωσεις να απονομιμοποιηθει στα ματια μας η απεργια τους. Οχι τιποτα αλλο, αλλα αυτο περιμενει και το κρατος για να μην ικανοποιησει κανενα αιτημα τους, που σημειωτεον δεν ειναι μονο οικονομικα. Εχουν θεσει και ζητηματα οπως η οργανωση και υλικοτεχνικη υποδομη των σχολειων που μερικα απ αυτα ειναι επικινδυνα για τα παιδια.

Απ την αλλη οι κρατουντες λενε οτι δεν εχουν χωρους και λεφτα.Εγω βλεπω μετεγκαταστασεις υπουργειων και φοροαπαλλαγες σε βιομηχανιες που εχουν φτασει κερδη στο +276% !!!
    ...
    Υπάρχουν οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων τα οποία έχουν πολύ μεγάλη δύναμη! Θα έπρεπε οι γονείς να ενδιαφερθούν πολύ περισσότερο για τα παιδιά τους και για τις συνθίκες στις οποίες γίνεται το μάθημα! Πάρ' όλα αυτά οι γονείς απλά ξεφορτόνονται τα παιδιά τους για μερικές ώρες (και πάλι όχι οτι συμβαίνει απ' όλους αλλά σε μεγάλο ποσοστό!) Οι γονείς είναι αντίθετοι με κάθε διαμαρτιρία των δασκάλων - καθηγητών. Το πράγματα έχει πολύ βαθιές ρίζες! Αλλά όσο και να το κάνουμε, παρατράβηξε! Τα φετινά παιδιά με τι γνώσεις θα περάσουν στην επόμενη τάξη όταν θα πρέπει να κάνουν τα πάντα σε εντατικά μαθήματα καλύπτοντας 2 κεφάλαια αντί για ένα? Αλλά οι Δάσκαλοι δε σκέφτονται τους μαθητές - που αυτός θα έπρεπε να ήταν η πρώτη τους σκέψη - αλλά το πώς θα εξασφαλιστούν αυτοί! Γιατι από οικονομικής άποψης η φασαρία γίνεται για μερικα ευρώ!!!!

1)αν διαλέγαμε το επαγγελμα αναλογα με τα χρηματα όλες οι γυναίκες θα γινόμασταν πορνες.
    2)ο μισθός δεν επιλέγεται αναλογα με τις αναγκες αλλά αναλογα με τη μόρφωση και τις σπουδες κάποιου.
    η πωλήτρια πόσα χρόνια σπουδων έχει ????????

Γνωρίζεις τι επιδόματα πέρνουν οι καθηγητές - δάσκαλοι κάθε μήνα? Γιατί ναι ο μισθός τους είναι χαμηλός αλλά τα επιδόματα που παίρνουν φτάνουν το μήνα (μαζί με το μισθό) γύρω στα 1100 ευρώ στην χειρότερη!!!!

αναφερεις ενα στοιχειο χωρίς να θελεις να χρησιμοποιηθεί?
    ευτυχως για μενα μπαίνω καθε μερα στη δικη μου ταξη .........ξέρω πολύ καλα τι γίνεται ΚΑΙ στις αλλες!
    συμφώνα με το νόμο μπορούν να υπάρχουν σε 1 τάξη εώς 28(ίσως και 30 παιδια αν θυμάμαι καλά)

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

1. Αυτό είναι επιχείρημα δλδ?
    2. Όχι, δεν έχει περισσότερες ανάγκες. Τα παιδιά σου για να διαβάσουν κάποια στιγμή Κβαντομηχανική, Μαθηματικά και Πυρηνική Φυσική, κάποιος πρεπει να τους μάθει Φυσική, Μαθηματικά, Συντακτικό κλπ. Ένας δάσκαλος δεν κάνει μάθημα μόνο στην 1η Δημοτικού. Κάνει και στην 6η.

το ότι παίρνουν πολλά, το στηρίζεις κάπου, ή έτσι νομίζεις? Μην κοιτάτε τον μισθό του πρωτοδιοριζόμενου. Δείτε τον μισθό ενός δάσκαλου με 35 χρόνια προυπηρεσία. Γύρω στα 1350-1380? είναι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Γνωρίζεις τι επιδόματα πέρνουν οι καθηγητές - δάσκαλοι κάθε μήνα? Γιατί ναι ο μισθός τους είναι χαμηλός αλλά τα επιδόματα που παίρνουν φτάνουν το μήνα (μαζί με το μισθό) γύρω στα 1100 ευρώ στην χειρότερη!!!!

ο μισθός πρωτοδιοριζομενου είναι 800 ......
    απ εκει και πέρα υπάρχουν επιδόματα γαμου, τεκνων κλπ κλπ .
    δηλαδή εσύ θεωρεις οτι θα παντρευτει καποιος μονο και μόνο για τα 150 ευρω του επιδόματος γάμου?
    και ξαναλέω οτι δεν γίνεται κάποιος που πέρασε 4 χρόνια μέσα σε εμα πανεπιστήμιο να παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον που δεν έχει τελειωσει κατι!
    όπως ο γιατρός πληρώνεται με 50 ευρω την επίσκεψη, ετσι και ο δασκαλος που προσφερει στα παιδια μας τη γνώση πρεπει να πληρωθει !
    εκτός αν καποιος πιστευει πως πρεπει ο γιατρός να παίρνει 700 ευρω το μηνα γιατι καθεται σε ενα ζεστο γραφείο !

Σελίδα 1 από 15 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2007, 06:11
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF