Εδώ και πάρα πολύ καιρό, απ' ότι γνωρίζουμε όλοι, οι Δάσκαλοι βρίσκονται σε απεργία για οικονομικές διαφορές με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλος με τις ίδιες απορείες και ερωτήματα. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να παρεξηγηθώ. Οι αγώνες αυτού του ήδους είναι το μόνο μέσον που έχει ο εργαζόμενος!
Μέσα στα τόσα χρόνια έχουν γίνει δραματικές αλλαγές στα βιβλία καθώς και στον τρόπο διδασκαλίας. Έχουμε δει πολλές φορές τραγικά λάθη σε βιβλία που τα διαβάζουν παιδιά ηλικίας κάτω των 11. Μια ηλικία στην οποία δεν μπορούν ακόμα να ξεχωρίσουν αναυτά που μαθεί είναι λάθος ή σωστά. Απλά αποροφά γνώση. Έχουμε δει δασκάλους να μην ενδιαφέρονται καθόλου για την δουλειά τους και να εργάζονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι "Πάω κάνω την δουλειά μου,γυρίζω", χωρίς ουσιαστικά να μην προσφέρουν τίποτα στα παιδία που τους ακούν!
Στα τόσα χρόνια έχετε δει κάποιον να διαμαρτύρεται για όλα αυτά? Τόσες μέρες και τα παιδιά χάνουν γνώσεις αλλά οι δάσκαλοι θέλουν να πάρουν και το κάτι παραπάνω! Κάθε χρόνο τα ίδια! Και κάθε χρόνο οι μαθητές είναι οι χαμένοι! ΟΚ τα λεφτά είναι λίγα! Δεν είδα όμως κάποιον να φωνάζει που αυξήθικε η βενζίνη τις μέρες των εκλογών! Βλέπεις ο κόσμος θα έκανε αποστάσεις! Ναι έχουν δίκιο να θέλουν κι άλλα! Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι! Γιατί πάντα οι μαθητές είναι οι χαμένοι?
Οι δάσκαλοι, αυτοί που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους, έχουν και υποχρεώσεις!!!! Ποιός κοίταξε ποτέ και ενδιαφέρθικε γι' αυτές τις υποχρεώσεις???? Να φωνάζουν για παραπάνω λεφτά! Αλλά να τα αξίζουν κιόλας! Όχι να πηγαίνει το παιδί στο γυμνάσιο και να θέλει φροντιστίριο!!!!!
![]()
![]()
![]()